Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από όταν χάλασε ο πρωτότυπος φορτιστής του laptop μου  ως πιο οικονομική λύση αγόραζα άλλους φορτιστές οι οποίοι όμως έκαναν για το μοντέλο του laptop μου σύμφωνα με την περιγραφή.  Ο τελευταίος που είχα ανατινάχτηκε έπεσε η ασφάλεια και έκανε και μία τρύπα στο καλώδιο και έβγαζε  λίγους καπνούς.  Αλλά τουλάχιστον όσο δούλευε καλά Το βύσμα εφάρμοσε μία χαρά.  Με τους υπόλοιπους που έχω πάρει στο παρελθόν είχα το εξής πολύ σοβαρό πρόβλημα πρόβλημα το οποίο δεν είχα ούτε με τον πρωτότυπο ούτε με τον τελευταίο ο οποίος εφαρμόζε τέλεια στο βύσμα αν και εν τελη ανατιναχθηκε.  Δεν εφάρμοζαν καλά δηλαδή λίγο να κουνιόταν Κατά λάθος το καλώδιο έχαναν επαφή αλλά το ακόμα χειρότερο ήταν ότι ανέβαζε θερμοκρασία και αν έπιανα τον φορτιστη στο σημειο που εφαρμοζε με το βυσμα ζεματαγε και μυριζε καμμενο! Ενας μαλιστα φορτιστης εξαρχης προβληματικος μου ελιωσε κι το λαπτοπ στο σημειο επαφης το χε δει και ο τεχνικος που πηγα για να μου κανουν αντικατασταση. 

Αφοτου τωρα ανατιναχθηκε ο τελευταιος φορτιστης μου παρηγγειλα εναν αλλον αλλα δεν κανει καλη επαφη ουτε αυτος ζεματαει κ μυριζει καμμενος! Θελω να τον γυρισω πισω αλλα το κακο ειναι πως μολις ειδα οτι με 3 μερες χρησης μονο εχει κανει ηδη φθορα! Ξερεις κανεις αν η φθορα διορθωνεται; Δηλαδη ελεος και πουλανε φορτιστες ασχετους με το μοντελο κι στους παρουσιαζουν ως συμβατους και αμα τους τον παω πισω θα μου πουν εχει φθορα δεν φτανει που κοντευω να καταστρεψω το λαπτοπ μου το οποιο δεν ειχε κανενα προβλημα. Το χα παθει και προσφατα πριν 6 μηνες κ μου ειπν πως τετοια φθορα σε μια βδομαδα δεν γινεται και πιστευαν πως τους εβαλα αλλο παλιο βυσμα γιατι ο συγκεκριμενος ειχε διαφορα απο τα οποια διαλεγες ποιο ταιριαζει και λεω πατε καλα καταρχην δεν ειχα ΠΟΤΕ φορτιστη με πολλα βυσματα ωστε να τον μπερδεψα. Και με χιλια ζορια μου δωσαν επιταγη κι τους τον γυρισα. Υπαρχει καποιος τροπος να καλυψω λοιπον την φθορα να παρω τα λεφτα μου πισω;

Επεξ/σία από artist1
  • Like 1
Δημοσ.

Είσαι σίγουρος ότι αγοράζεις σωστούς, συμβατούς φορτιστές; 

Βάλε μια φωτογραφία με τη φθορά που λες αν μπορείς. Αλλά αν έχει λιώσει πχ μου φαίνεται δύσκολο να μη το δουν και να τον δεχτούν πίσω.

Δημοσ.

μηπως εχει προβλημα καποια απο τις μπαταριες του λαπτοπ και δημιουργει υπερθερμανση? Πρεπει να ελεγθει αυτο το σεναριο κατα τη γνωμη μου

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποσους φορτιστες εχεις αλλαξει δηλαδη και απο που τους πηρες;; Απο οτι καταλαβαινω αν εξαρχης ειχες παρει τον original θα σου ειχε βγει πιο φθηνα. Μου κανει εντυπωση που γραφεις οτι ανατιναχθηκε (!) ο φορτιστης λες και δε βαριεσαι βρε αδερφε ειναι κατι που συμβαινει...

Επεξ/σία από asmilon
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λογικά έχει πάθει φθορά και η υποδοχή μετά από τόσες πατέντες με χαλαρά βύσματα.

Φορτιστής με αντάπτορα σου καίει το λαπτοπ για πλάκα.

Δες πόσα Volt/ ambeρ ή καλύτερα πήγαινε με το λαπτοπ σε ένα κατάστημα με ηλεκτρονικά και πάρε ένα της προκοπής.

PS;  Δες με φακό την υποδοχή αν είναι μαύρη θέλει καθάρισμα με σπρέι επαφών - καρφίτσα.

Επεξ/σία από Klausx
  • Like 2
Δημοσ.

Μια παρόμοια περίπτωση που είχε τύχει να ακούσω ήταν οτι ο χαλκός στο καλώδιο ρεύματος δεν ήταν αρκετός και για αυτό υπήρξε το θέμα. Σου προτείνω να πάρεις τον αυθεντικό. Ξέρω ότι είναι ακριβός αλλά.. Αλλά κάνε αυτό πρώτα με το καθάρισμα και πήγαινε το λαπτοπ για τσεκ μην έχει άλλο πρόβλημα

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, artist1 είπε

Από όταν χάλασε ο πρωτότυπος φορτιστής του laptop μου  ως πιο οικονομική λύση αγόραζα άλλους φορτιστές οι οποίοι όμως έκαναν για το μοντέλο του laptop μου σύμφωνα με την περιγραφή.  Ο τελευταίος που είχα ανατινάχτηκε έπεσε η ασφάλεια και έκανε και μία τρύπα στο καλώδιο και έβγαζε  λίγους καπνούς.  Αλλά τουλάχιστον όσο δούλευε καλά Το βύσμα εφάρμοσε μία χαρά.  Με τους υπόλοιπους που έχω πάρει στο παρελθόν είχα το εξής πολύ σοβαρό πρόβλημα πρόβλημα το οποίο δεν είχα ούτε με τον πρωτότυπο ούτε με τον τελευταίο ο οποίος εφαρμόζε τέλεια στο βύσμα αν και εν τελη ανατιναχθηκε.  Δεν εφάρμοζαν καλά δηλαδή λίγο να κουνιόταν Κατά λάθος το καλώδιο έχαναν επαφή αλλά το ακόμα χειρότερο ήταν ότι ανέβαζε θερμοκρασία και αν έπιανα τον φορτιστη στο σημειο που εφαρμοζε με το βυσμα ζεματαγε και μυριζε καμμενο! Ενας μαλιστα φορτιστης εξαρχης προβληματικος μου ελιωσε κι το λαπτοπ στο σημειο επαφης το χε δει και ο τεχνικος που πηγα για να μου κανουν αντικατασταση. 

Αφοτου τωρα ανατιναχθηκε ο τελευταιος φορτιστης μου παρηγγειλα εναν αλλον αλλα δεν κανει καλη επαφη ουτε αυτος ζεματαει κ μυριζει καμμενος! Θελω να τον γυρισω πισω αλλα το κακο ειναι πως μολις ειδα οτι με 3 μερες χρησης μονο εχει κανει ηδη φθορα! Ξερεις κανεις αν η φθορα διορθωνεται; Δηλαδη ελεος και πουλανε φορτιστες ασχετους με το μοντελο κι στους παρουσιαζουν ως συμβατους και αμα τους τον παω πισω θα μου πουν εχει φθορα δεν φτανει που κοντευω να καταστρεψω το λαπτοπ μου το οποιο δεν ειχε κανενα προβλημα. Το χα παθει και προσφατα πριν 6 μηνες κ μου ειπν πως τετοια φθορα σε μια βδομαδα δεν γινεται και πιστευαν πως τους εβαλα αλλο παλιο βυσμα γιατι ο συγκεκριμενος ειχε διαφορα απο τα οποια διαλεγες ποιο ταιριαζει και λεω πατε καλα καταρχην δεν ειχα ΠΟΤΕ φορτιστη με πολλα βυσματα ωστε να τον μπερδεψα. Και με χιλια ζορια μου δωσαν επιταγη κι τους τον γυρισα. Υπαρχει καποιος τροπος να καλυψω λοιπον την φθορα να παρω τα λεφτα μου πισω;

Το λάπτοπ σου είναι αυτό που έχει πρόβλημα και όχι οι φορτιστές.

Το ποιό πιθανό είναι ότι έχει μισοξεκολήσει από την πλακέτα το βύσμα πάνω στο οποίο κουμπώνει ο φορτιστής με αποτέλεσμα να μην κάνει καλή επαφή, να τους υπερθεμαίνει και τελικά να καίγονται ή να σκάνε.

Αφού γράφεις ότι σου έχει λιώσει και το πλαστικό εκεί.

Επεξ/σία από dpolal
  • Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, asmilon είπε

Ποσους φορτιστες εχεις αλλαξει δηλαδη και απο που τους πηρες;; Απο οτι καταλαβαινω αν εξαρχης ειχες παρει τον original θα σου ειχε βγει πιο φθηνα. Μου κανει εντυπωση που γραφεις οτι ανατιναχθηκε (!) ο φορτιστης λες και δε βαριεσαι βρε αδερφε ειναι κατι που συμβαινει...

Οντως και τωρα παρηγγειλα τον original ο οποιος μου χε κρατησει και 4 χρονια! !  απο οπου και αν τους πηρα το ιδιο! τον εναν αυτον που μου ελιωσε κι το πλαστικο γυρω γυρω απο το Πλαισιο, εναν αλλον με τα πολλα βυσματα που δεν εκανε καλη επαφη και ζεματαγε επισης και μυριζε καμμενο απο τον Κωτσοβολο, και 2 αλλους απο αλλα μαγαζια. εστειλα και τους το πα πως ανατιναχθηκε και μου παν πως " μην ανησυχείτε για την ασφάλεια, οι φορτιστές μας έχουν όλες τια απαράιτητες πιστοποιήσεις"

Τι θα μου ελεγαν πες!

Μπορω να τους κανω μηνυση;

1 ώρα πριν, dpolal είπε

Το λάπτοπ σου είναι αυτό που έχει πρόβλημα και όχι οι φορτιστές.

Το ποιό πιθανό είναι ότι έχει μισοξεκολήσει από την πλακέτα το βύσμα πάνω στο οποίο κουμπώνει ο φορτιστής με αποτέλεσμα να μην κάνει καλή επαφή, να τους υπερθεμαίνει και τελικά να καίγονται ή να σκάνε.

Αφού γράφεις ότι σου έχει λιώσει και το πλαστικό εκεί.

οχι το λαπτοπ μου δεν εχει θεμα με τον τελευταιο φορτιστη που ανατιναχθηκε εκανε αριστη επαφη κι δεν ειχα κανενα θεμα!

απλα δεν ηταν οι original φορτιστες και δεν κουμπωναν σωσταα οι αλλοι!

3 ώρες πριν, Klausx είπε

Λογικά έχει πάθει φθορά και η υποδοχή μετά από τόσες πατέντες με χαλαρά βύσματα.

Φορτιστής με αντάπτορα σου καίει το λαπτοπ για πλάκα.

Δες πόσα Volt/ ambeρ ή καλύτερα πήγαινε με το λαπτοπ σε ένα κατάστημα με ηλεκτρονικά και πάρε ένα της προκοπής.

PS;  Δες με φακό την υποδοχή αν είναι μαύρη θέλει καθάρισμα με σπρέι επαφών - καρφίτσα.

τι εννοεις φορτιστης με αντπτορα που καει το λαπτοπ για πλακα;

δηλαδη οι συγκεκριμενοι φορτιστες καινε το λαπτοπ μου;

περιμενω τον original τωρα οποτε λογικα δεν θα εχω πλεον θεμα !

4 ώρες πριν, Curtis76 είπε

μηπως εχει προβλημα καποια απο τις μπαταριες του λαπτοπ και δημιουργει υπερθερμανση? Πρεπει να ελεγθει αυτο το σεναριο κατα τη γνωμη μου

οχι εχω και ολοκαινουργια μπαταρια κ παλι τα ιδια!

ειναι εξαιρετικα σαφες πως δεν κανουν καλη επαφη και συμβαινει αυτο! Το πλαστικο ειχε καει εδω και χρονια απο αλλον φορτιστη αλλα μονο εμφανισιακο ειναι το θεμα ο τελευταιος κουμπωνε αριστα δεν μυριζε καμμενο και δεν ζεματαγε απλα χαλασε μετα απο 5 μηνες κ ανατιναχθηκε.

Ανησυχω τωρα! Και περιμενω τον original αλλα ακομα να με καλεσουν και δεν ξερω ποτε θα τον εχω !

Πριν απο την Παρασκευη ή την Δευτερα δεν το κοβω.Μεχρι τοτε λετε να παθω μεγαλυτερη ζημια ή να μου καψει και τελειως το λαπτοπ; Οσο για την φθορα δειτε την φωτο.

Αλλα μεχρι να ερθει ο original δεν εχω αλλο φορτιστη οποτε δεν ξερω αν θα φθαρει και αλλο!

20190605_173945.jpg

20190605_230303.jpg

Επεξ/σία από artist1
Δημοσ.

Κάτι συμβαίνει με τις μπαταρίες από το laptop σου πιστεύω και οχι με τους φορτιστές. Άντε να συμβεί μια μόνο φορά να καεί ή να λιώσει ο φορτιστής, δεν γίνεται με τόσες αγορές να προκαλείται πάλι πρόβλημα. Η υπερθέρμανση με οτι συνεπάγεται οφείλεται σε ροή υψηλότερης έντασης ρεύματος, τώρα από τι προκλήθηκε δεν ξέρω γιατί δεν είμαι ηλεκτρονικός, μπορεί βραχυκύκλωμα ή κάτι άλλο στις μπαταρίες. Είναι πιθανή και η περίπτωση που αναφέρθηκε οτι βάζουν χαλκό μικρότερης διατομής για λόγους κέρδους, σε τέτοια περίπτωση βέβαια μιας και δεν μιλάμε για "χειροποίητο" προϊόν αλλά μαζικής παραγωγής, θα υπήρχε το ίδιο πρόβλημα σε έναν τεράστιο αριθμό καταναλωτών της συγκεκριμένης μάρκας/μοντέλου φορτιστή.

• Like 2
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Κάτι συμβαίνει με τις μπαταρίες από το laptop σου πιστεύω και οχι με τους φορτιστές. Άντε να συμβεί μια μόνο φορά να καεί ή να λιώσει ο φορτιστής, δεν γίνεται με τόσες αγορές να προκαλείται πάλι πρόβλημα. Η υπερθέρμανση με οτι συνεπάγεται οφείλεται σε ροή υψηλότερης έντασης ρεύματος, τώρα από τι προκλήθηκε δεν ξέρω γιατί δεν είμαι ηλεκτρονικός, μπορεί βραχυκύκλωμα ή κάτι άλλο στις μπαταρίες. Είναι πιθανή και η περίπτωση που αναφέρθηκε οτι βάζουν χαλκό μικρότερης διατομής για λόγους κέρδους, σε τέτοια περίπτωση βέβαια μιας και δεν μιλάμε για "χειροποίητο" προϊόν αλλά μαζικής παραγωγής, θα υπήρχε το ίδιο πρόβλημα σε έναν τεράστιο αριθμό καταναλωτών της συγκεκριμένης μάρκας/μοντέλου φορτιστή.

οι φορτιστες που παιρνω δεν ειναι του μοντελου μου ! ο original κ ο τελευταιος μονο εφαρμοζαν καλα

επισης εχω ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ μπαταρια και εχω το ιδιο προβλημα ! 

μπορει να προκληθηκε επειδη δεν εφαρμοζουν σωστα τα βυσματα.

Δημοσ.

Όταν λες ότι δεν είναι του μοντέλου σου πως ακριβώς τους επέλεξες?

Τα νουμεράκια πάνω volt και mA ταιριάζουν με αυτά του αυθεντικού φορτιστή?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Όταν λες ότι δεν είναι του μοντέλου σου πως ακριβώς τους επέλεξες?

Τα νουμεράκια πάνω volt και mA ταιριάζουν με αυτά του αυθεντικού φορτιστή?

πχ γραφαν οτι ειναι συμβατοι με το μοντελο μου οσοι διαλεξα μονοι μου και τους ρωτησα κιολας

και στο Πλαισιο τους ειχα παει το λαπτοπ μου και μου τον εδωσαν

Επεξ/σία από artist1
Δημοσ.

Για κοίτα λίγο πάνω στους φορτιστές να δεις αν τα νουμεράκια είναι ίδια με τον αυθεντικό (αν και δύσκολο να είναι τόσο απλό το πρόβλημα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...