Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πανε χρονια που ειχα κανει τα χαρτια μου για ομαδαρχης. Η κατασκήνωση ειχε συγκεκριμένο προγραμμα για ολες τις ωρες οποτε σε εμας επρεπε νσ πεσει η σωστη τήρηση του. Ειχα παιδια τέλη δημοτικου αρχες γυμνασιου. Σπαγανε μπαλες τις πρωτες ημερες αλλα βρηκαμε αμεσα χρυση τομη. Ετσι θα βρεις κ εσυ. Καθε κατασταση ειναι διαφορετικη.

Μια συμβουλη μονο. Επειδη παντα θα υπάρχουν οι τσογλανοι και οι αδυναμοι δειξε απο την αρχη το πως θα τους αντιμετωπιζεις αλλα μην ξεχνας οτι πανω απο ολα ειναι μικρα μουλικα παιδια! ;)

Επεξ/σία από txcellas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο πρώτος κανόνας στις παιδικές κατασκηνώσεις ειναι τα παιδιά να επιστρέψουν στους γονείς τους υγιή.

Τι μπορεί να πάθει ένα παιδάκι σε μια κατασκήνωση; Να πέσει και να χτυπήσει. Σε αυτό δεν φταις εσύ.

Φταις όμως αν τα βλέπεις να σκοτώνονται και δε κάνεις τίποτε.

Κατά τα άλλα. Οι κατασκηνωτές δεν ειναι φιλαράκια σου. Λειτουργεις σαν μεγάλος αδελφός τους ας πούμε. Πρέπει να εισαι και αυστηρός και συμπονετικός παράλληλα. Αν αρχισεις με τη μια τις φωνές, το χεις χάσει. Τα παιδιά αφορμή περιμένουν. Επίσης τα παιδιά αυτης της ηλικίας ειναι "μωρά". Πρέπει να τσεκάρεις αν έχουν πάει για μπάνιο, αν έχουν πάει τουαλέτα (ειναι σημαντικο αυτο το τελευτάιο οσο και αν το τρολάρουν κάποιοι), αν αλλάζουν ρούχα (αν έχουν ρούχα να αλλάξουν)

Δεν ακουμπάς, δεν χειροδικείς, δεν μιλάς άσχημα, δεν δίνεις παραπάνω θάρρος απ όσο πρέπει.

Στο μεσημεριανό σιωπητήριο που ειναι από τις δυσκολες κατασκηνωτικές ώρες. Δε θα θέλουν να κοιμηθούν, ομως δε θα πρέπει να κάνουν και φασαρία. Θα σου ζητάνε συνέχεια τουαλέτα, πράγμα λογικό. Παίξτε επιτραπέζια. Δεν έχετε; Πιάσε τους κουβέντα, πείτε ανέκδοτα, πείτε ιστορίες. Προετοιμάστε κάποιο σκετς για να παρουσιάσετε στη βραδυνή ψυχαγωγία.

Παιχνίδια. Υπάρχουν δεκάδες ομαδικά. Παιχνίδι υπογραφών, πόλεων, ερωτήσεων...Ό,τι θέλεις ρωτάς.

Υ.Γ- Η ζωή του ομαδάρχη, ξεκινάει το βράδυ, όταν τα παιδάκια πάνε για ύπνο. Αν δεν μπορεις να αντέξεις 10-15 μέρες με 3-4 ώρες ύπνο (διότι όσο θα κοιμούνται,. εσυ θα περνάς καλά με τη παρέα εκει, η με καμια κοπελιά :P ) Οσο θα περνάς καλά, να θυμάσαι που και που να περνάς να τα σκεπάζεις. Η κάποιος εν πάσει περιπτώσει να έχει το νου του στα σπιτάκια/σκηνές το βράδυ. Ειδικά τις πρώτες μέρες. Κάποια ξυπνάνε και θέλουν τη μαμά τους. 

Επεξ/σία από pontez2
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ο ομαδαρχης πρεπει επισης να προσεχει τον εαυτο του.

Αυτο το λεω γιατι εχω ακουσει τραγικο σκηνικο,επειδη ειχε χαθει ενα κλειδι,πηγε καποιος να κανει τον ταρζαν και κατεληξε στο νοσοκομειο οπου αφησε την τελευταια του πνοη.

Αλλο να πεις οτι μπαινεις στον χείμαρρο να σωσεις ενα παιδι στη θεομηνια κι αλλο τετοιες βλακειες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 5/6/2019 στις 5:19 ΜΜ, dompred είπε

Μόνο εγώ παραξενεύομαι που προσλήφθηκε ο ts ενώ είναι παντελώς άσχετος; Δεν το λέω επιθετικά, από τη στιγμή που βρήκες δουλειά καλά κάνεις και την πήρες αλλά δύο ερωτήματα: 1) ήξεραν ότι δεν ήξερες; και 2) αν τους είπες ότι δεν ήξερες, δεν φιλοτιμήθηκαν να σου κάνουν κάποια εκπαίδευση; αιντε ριχτον με τα μικρά και ο Θεός βοηθός; Πραγματικά αναρωτιέμαι, ειδικά σε επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με παιδιά, δεν θα έπρεπε να έχουν εκπαιδευμένους επαγγελματίες;

έχω υπάρξει πολλά χρονιά κατασκηνωτής και σε κατασκηνώσεις του δημοσίου άλλα και σε ιδιωτικές ακόμα και σε θρησκευτικές  πριν κάπου δυο-τρία χρόνια μου είχαν προτείνει στο χωριό σε κατασκήνωση του δήμου  μου να γινώ ομαδάρχης 300€ για ένα μήνα .....(σιγά τα χρήματα) σε άλλες δεν πληρώνονται καν ….Συνήθως επιλέγουν σπουδαστές -φοιτητές εκτός του αντικειμένου…

Στις 5/6/2019 στις 3:43 ΜΜ, athlios33 είπε

Το Καλοκαίρι θα είμαι για πρώτη φορά ομαδάρχης σε παιδική κατασκήνωση.Θα αναλάβω παιδιά ηλικίας τρίτης-τετάρτης δημοτικού,στο περίπου.Είμαι παντελώς άπειρος και θα ήθελα να μου πείτε ανάλογες εμπειρίες σας,σχόλια,συμβουλές,σκέψεις και οτιδήποτε θέλετε σχετικά με αυτά,ακόμη και ιδέες για παιχνίδια.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Εάν τα χρήματα είναι της τάξης των 300€ μην πας δεν είναι εύκολη δουλειά πολλές ευθύνες και σε αυτές τις ηλικίες τα παιδιά είναι άτακτα και δύσκολα στο χειρισμό παρότι είναι δυο ομαδάρχες στην κάθε ομάδα ποτέ δεν φτάνουν ιδικά στις κατασκηνώσεις που βάζουν  τα παιδιά να κάνουν τις καθημερινές δουλειές ( τυπικές καθαριότητες , ετοιμασία τραπεζαρίας…και άλλα) …..

Επεξ/σία από corsair04
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 6/6/2019 στις 12:01 ΜΜ, unforgiven είπε

Αυτή η κατασκήνωση είναι ιδιωτική;

Ναι ιδιωτική είναι

Στις 7/6/2019 στις 2:09 ΠΜ, txcellas είπε

Πανε χρονια που ειχα κανει τα χαρτια μου για ομαδαρχης. Η κατασκήνωση ειχε συγκεκριμένο προγραμμα για ολες τις ωρες οποτε σε εμας επρεπε νσ πεσει η σωστη τήρηση του. Ειχα παιδια τέλη δημοτικου αρχες γυμνασιου. Σπαγανε μπαλες τις πρωτες ημερες αλλα βρηκαμε αμεσα χρυση τομη. Ετσι θα βρεις κ εσυ. Καθε κατασταση ειναι διαφορετικη.

Μια συμβουλη μονο. Επειδη παντα θα υπάρχουν οι τσογλανοι και οι αδυναμοι δειξε απο την αρχη το πως θα τους αντιμετωπιζεις αλλα μην ξεχνας οτι πανω απο ολα ειναι μικρα μουλικα παιδια! ;)

Σε ευχαριστώ φίλε.

Στις 7/6/2019 στις 10:04 ΠΜ, pontez2 είπε

Ο πρώτος κανόνας στις παιδικές κατασκηνώσεις ειναι τα παιδιά να επιστρέψουν στους γονείς τους υγιή.

Τι μπορεί να πάθει ένα παιδάκι σε μια κατασκήνωση; Να πέσει και να χτυπήσει. Σε αυτό δεν φταις εσύ.

Φταις όμως αν τα βλέπεις να σκοτώνονται και δε κάνεις τίποτε.

Κατά τα άλλα. Οι κατασκηνωτές δεν ειναι φιλαράκια σου. Λειτουργεις σαν μεγάλος αδελφός τους ας πούμε. Πρέπει να εισαι και αυστηρός και συμπονετικός παράλληλα. Αν αρχισεις με τη μια τις φωνές, το χεις χάσει. Τα παιδιά αφορμή περιμένουν. Επίσης τα παιδιά αυτης της ηλικίας ειναι "μωρά". Πρέπει να τσεκάρεις αν έχουν πάει για μπάνιο, αν έχουν πάει τουαλέτα (ειναι σημαντικο αυτο το τελευτάιο οσο και αν το τρολάρουν κάποιοι), αν αλλάζουν ρούχα (αν έχουν ρούχα να αλλάξουν)

Δεν ακουμπάς, δεν χειροδικείς, δεν μιλάς άσχημα, δεν δίνεις παραπάνω θάρρος απ όσο πρέπει.

Στο μεσημεριανό σιωπητήριο που ειναι από τις δυσκολες κατασκηνωτικές ώρες. Δε θα θέλουν να κοιμηθούν, ομως δε θα πρέπει να κάνουν και φασαρία. Θα σου ζητάνε συνέχεια τουαλέτα, πράγμα λογικό. Παίξτε επιτραπέζια. Δεν έχετε; Πιάσε τους κουβέντα, πείτε ανέκδοτα, πείτε ιστορίες. Προετοιμάστε κάποιο σκετς για να παρουσιάσετε στη βραδυνή ψυχαγωγία.

Παιχνίδια. Υπάρχουν δεκάδες ομαδικά. Παιχνίδι υπογραφών, πόλεων, ερωτήσεων...Ό,τι θέλεις ρωτάς.

Υ.Γ- Η ζωή του ομαδάρχη, ξεκινάει το βράδυ, όταν τα παιδάκια πάνε για ύπνο. Αν δεν μπορεις να αντέξεις 10-15 μέρες με 3-4 ώρες ύπνο (διότι όσο θα κοιμούνται,. εσυ θα περνάς καλά με τη παρέα εκει, η με καμια κοπελιά :P ) Οσο θα περνάς καλά, να θυμάσαι που και που να περνάς να τα σκεπάζεις. Η κάποιος εν πάσει περιπτώσει να έχει το νου του στα σπιτάκια/σκηνές το βράδυ. Ειδικά τις πρώτες μέρες. Κάποια ξυπνάνε και θέλουν τη μαμά τους. 

ευχαριστώ φίλε

Επεξ/σία από athlios33
Δημοσ.

39 λεπτά πριν, athlios33 είπε

Ναι ιδιωτική είναι

Εθελοντής σε ιδιωτική επιχείρηση;

Δηλαδή θα δουλεύεις τσάμπα και κάποιος άλλος θα βγάζει λεφτά;

Δημοσ.
5 ώρες πριν, unforgiven είπε

Μπορεί να είναι μη κερδοσκοπικου χαρακτήρα, και τα χρήματα των παιδιών να καλύπτουν μόνο φαγητό, μετακινήσεις, ρεύμα κλπ 

Δημοσ.
Στις 12/6/2019 στις 9:27 ΜΜ, christos4 είπε

Μπορεί να είναι μη κερδοσκοπικου χαρακτήρα, και τα χρήματα των παιδιών να καλύπτουν μόνο φαγητό, μετακινήσεις, ρεύμα κλπ 

Αυτό ακριβως.

Στις 12/6/2019 στις 3:49 ΜΜ, unforgiven είπε

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, athlios33 είπε

Αυτό ακριβως.

Μου το εξηγείς λίγο;
Δηλαδή ούτε ο ιδιοκτήτης δεν πληρώνεται; Όλοι είναι εθελοντές σε αυτή την επιχείρηση;

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, unforgiven είπε

Μου το εξηγείς λίγο;
Δηλαδή ούτε ο ιδιοκτήτης δεν πληρώνεται; Όλοι είναι εθελοντές σε αυτή την επιχείρηση;

ναι.. ο ιδιοκτήτης δεν βγάζει κέρδος από αυτήν την ενέργεια. 

εμάς κάνει ένα παρόμοιο camp ο εργοδότης μου για τα παιδιά των εργαζομένων. 

δεν είναι κερδοσκοπικό, και το κόστος συμμετοχής είναι πολύ χαμηλό και καλύπτουν τα έξοδα της κατασκήνωσης μόνο (τα στελέχη βέβαια πληρώνονται, καθώς δεν είναι εθελοντές. ακόμα κι έτσι βέβαια, ο εργοδότης δεν έχει κάποιο οικονομικό κέρδος) 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, christos4 είπε

ναι.. ο ιδιοκτήτης δεν βγάζει κέρδος από αυτήν την ενέργεια. 

εμάς κάνει ένα παρόμοιο camp ο εργοδότης μου για τα παιδιά των εργαζομένων. 

δεν είναι κερδοσκοπικό, και το κόστος συμμετοχής είναι πολύ χαμηλό και καλύπτουν τα έξοδα της κατασκήνωσης μόνο (τα στελέχη βέβαια πληρώνονται, καθώς δεν είναι εθελοντές. ακόμα κι έτσι βέβαια, ο εργοδότης δεν έχει κάποιο οικονομικό κέρδος) 

Ρώτησα γιατί έχω ακούσει για τέτοιες δράσεις που, ως επιχειρήσεις δεν έχουν κέρδος, αλλά στα έξοδα συμπεριλαμβάνονται και παχυλοί μισθοί του εργοδότη και κάποιων κολλητών.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, unforgiven είπε

Ρώτησα γιατί έχω ακούσει για τέτοιες δράσεις που, ως επιχειρήσεις δεν έχουν κέρδος, αλλά στα έξοδα συμπεριλαμβάνονται και παχυλοί μισθοί του εργοδότη και κάποιων κολλητών.

εντάξει, δεν ξέρω ο καθένας τι περνάει στα λογιστικά του βιβλία.. πάντως σε όσες περιπτώσεις ξέρω εγώ το κόστος συμμετοχής των παιδιών σε συνδυασμό με τις παροχές, δεν περιλαμβάνει μισθούς κολλητών, χωρίς να σημαίνει ότι δεν γίνεται σε άλλες περιπτώσεις.. 

πχ, στην εταιρεία μου γίνεται ξεκάθαρα στα πλαίσια της " κοινωνικής πολιτικής " και των παροχών προς τους εργαζομένους.. το μεγάλο αφεντικό δεν έχει καμία ανάγκη από αυτά τα λεφτά, έχει άλλους τρόπους να τα βγάζει 

Επεξ/σία από christos4
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 19/6/2019 στις 11:04 ΠΜ, unforgiven είπε

Μου το εξηγείς λίγο;

Ουσιαστικά είναι αυτό που περιγράφει ο christos4,η κατασκήνωση δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα και οι πληρωμές των γονέων καλύπτουν τα έξοδα των αναγκών των παιδιών (τροφεία,κ.ά.).

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...