Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, possiz είπε

Αυτό κατάλαβες εσύ φωστήρα?

Θα στο πω με απλό παράδειγμα μπας και το καταλάβεις γιατί το παίζετε ειδήμονες και λέτε τα τετριμμένα σας. Αν είχες ένα modem 9600Kps τα ίδια MB θα κατανάλωνες?

Πόσο μυαλό θέλει για να καταλάβεις ότι όταν έχει γρηγορότερες συνδέσεις σταδιακά θα καταναλώνεις και περισσότερα data? Όχι επειδή θα βαρύνουν ξαφνικά οι σελίδες που κατεβάζεις αλλά γιατί στον ίδιο χρόνο αντί να περιμένεις να κατέβει η σελίδα θα την έχεις διαβάσει κιόλας.

Αλλά ΟΚ, μείνε με τα 200ΜΒ που δίνει η κάθε Ελληνική εταιρεία και μας κλέβει κανονικότατα.

Καλύτερα να γελάς πάρα να μιλάς... Όποιος έχει στοιχειώδεις γνώσεις πληροφορικής με αυτά που γράφεις γελάει μην γράφεις αλλά φτάνει. Τι σχέση έχει το modem με το όλο θέμα; έχεις ξεφύγει τελείως :)

Επεξ/σία από BeSt_
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, petasis said:

Το ότι σπουδάζεις το τεχνικό κομμάτι, θεωρείς σε κάνει ειδικότερο στις επιπτώσεις στην υγεία;

Και ποιοι είναι οι ειδικοί; Οι τεχνοφοβικοί λουδίτες; Διότι ιατρική έρευνα που να έχει αποδείξει συσχέτιση WiFi/κινητού δικτύου και γενικότερα μη ιοντιζουσών ακτινοβολιών με αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, πολύ απλά δεν υπάρχει.

Τώρα, αν επιθυμείς να φοβάσαι για τα πάντα, επειδή μπορεί "κάποτε, στο μέλλον" να αποδειχθεί συσχέτιση με αρνητικές επιπτώσεις, ε συγνώμη, αλλά θα πρέπει να απαρνηθείς ολόκληρο το σύγχρονο τεχνικό πολιτισμό για να είσαι 100% σίγουρος.

Επεξ/σία από DrFreeman
typos
  • Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
5 hours ago, possiz said:

αλλά γιατί στον ίδιο χρόνο αντί να περιμένεις να κατέβει η σελίδα θα την έχεις διαβάσει κιόλας

Πόσο χρόνο περιμένεις για να κατέβει μια σελίδα σε 4G? Έλεος πια...

Δημοσ.

Το κατοχυρώνω σήμερα. 8g Θεσσαλονίκη μαζί με ολοκλήρωση μετρό 

Το κατοχυρώνω σήμερα. 8g Θεσσαλονίκη μαζί με ολοκλήρωση μετρό 

Δημοσ.
15 ώρες πριν, asdfaster είπε

Εμείς πάντως έχουμε 3g σε όλη την Ελλάδα απροβλημάτιστο. Το 4g άλλος έχει άλλος δεν έχει ανάλογα την περιοχή. Οταν θα έχουν 7g εμείς θα έχουμε 4g σε όλη την Ελλάδα και 5g σε μερικές περιοχές. Και τα Ελληνικά τα ghetto κινητής τηλεφωνίας και internet μονο για να ζητάνε λεφτά είναι. Για να κάνα upgrade δεν είναι άξιοι. Oπως και με τις vdsl που oi ταχύτητες 100-150mbps είναι ότι πιο ξεπεσμένο και τελευταίο υπάρχει. Kαι ζητάνε τα άπειρα για 1 μηνα χρήσης.

Κόψε την μιζέρια φίλε, δεν θυμάμαι καν πόσα χρόνια πιάνω 4g . 

Και το vdsl μια χαρά εξαπλώνεται. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, petasis είπε

Το ότι σπουδάζεις το τεχνικό κομμάτι, θεωρείς σε κάνει ειδικότερο στις επιπτώσεις στην υγεία;

Βασικά ναι. Εγώ δεν υποστήριξα ότι δεν έχουν επιπτώσεις. Απλά είπα πρόσεχε τι διαβάζεις. Υπάρχουν αρκετές ιατρικές έρευνες που μελετούν τις επιπτώσεις στα παιδιά για παράδειγμα, αλλά πρέπει να περιμένουμε αρκετά χρόνια μέχρι να βγουν αποτελέσματα ... επειδή είναι παιδιά. Επίσης οι κεραίες για παράδειγμα του 5G θα λειτουργούν σε πολύ μικρότερη ισχύ από αυτές του 4G. Ένας λόγος είναι επειδή θα υπάρχουν περισσότερες για μια δεδομένη περιοχή. Η συζήτηση αυτή είναι 5-6 μαθήματα της σχολής για να καταλάβεις πως δουλεύουν αυτά και πόσες άλλες εύρενες που τα μελετούν σε βάθος.

Edit: Ένας φίλος μου δημοσίευσε μια εργασία που μελετούσε κάποιες on-body κεραίες για ιατρική εφαρμογή. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μελετήσεις τα αποτελέσματά της. Ίσως σου άλλαζε τη γνώμη. Αν και θεωρώ ότι έχεις ήδη αποφασίσει τη γνώμη σου παρά τις έρευνες που μπορεί να διαβάσεις.

Επεξ/σία από niktsik17
  • Like 1
Δημοσ.

Εγώ πάλι θα αφήσω τα συμπεράσματα για τους ειδικούς, και μέχρι τότε θα προσπαθήσω να το αποφύγω.

Ο λόγος είναι ότι ανεξάρτητα με τις επιπτώσεις, απλά *δεν το χρειάζομαι*.

Πόσο ακριβές είναι ότι η ισχύς εκπομπής θα μειωθεί; Μήπως επειδή οι συχνότητες έφτασαν στα άκρα (π.χ. τα 25 GHz), η εμβέλεια πέφτει δραματικά, και στρέφονται σε πυκνότερο δίκτυο κεραιών, γιατί αν ζητήσουν αύξηση ισχύος εκπομπής θα έχουν πρόβλημα;

Σε κάθε περίπτωση, έχει ενδιαφέρον να δούμε αν τελικά το 5G θα "πιάσει".

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, BeSt_ είπε

Καλύτερα να γελάς πάρα να μιλάς... Όποιος έχει στοιχειώδεις γνώσεις πληροφορικής με αυτά που γράφεις γελάει μην γράφεις αλλά φτάνει. Τι σχέση έχει το modem με το όλο θέμα; έχεις ξεφύγει τελείως :)

Μηπως θα ηθελες να συγκρινουμε τις γνωσεις μας?  Μετα δεν θα ξερεις που να κρυφτεις 

12 ώρες πριν, bromiaris είπε

Άντε πάμε πάλι από την αρχή γιατί έχεις τα θεματάκια σου…

Αν εγώ θέλω να κάνω μια συγκεκριμένη δουλειά στο διαδίκτυο, που αυτή η δουλειά θα μου καταναλώσει «Χ» mb… αυτό που αλλάζει είναι ο χρόνος στο κατέβασμα η ανέβασμα των αρχείων… με  3G θα είναι πχ 120sec ενώ με 5G θα είναι πχ 20sec

Η μεταβλητή «Χ» Δεν αλλάζει βρε έρμε αν πας σε πιο γρήγορο δίκτυο…

Το ότι εσένα θα ανοίξει η όρεξη σου για να κατεβάζεις οποιαδήποτε χαζομάρα βρεις είναι ανεξάρτητο από το όποιο αργό ή γρήγορο δίκτυο, αλλά έχει να κάνει σχέση μόνο με τα πόσα gb διαθέτης…

Αλλά εσύ προσπαθείς να μπλέξεις τα ακριβά προγράμματα δεδομένων των Ελληνικών παρόχων με τις μεγαλύτερες ταχύτητες του 5G,  μπας και μπερδέψεις κανέναν και δεν πάρει χαμπάρι τι κοτσάνα λες… Αλλά δυστυχώς σε κατάλαβαν όλοι…

Τρικυμία εν κρανίο…

Ρε ανοητος εισαι? Ξεχνα το θελω να κανω συγκεκριμενη δουλεια, κολλησε η βελονα.  Δες τη γενικη ιδεα. Ασε που ναι, η ιδια δουλεια σταδιακα θα θελει και περισσοτερα data. Ξερεις εμεις που ασχολουμαστε με το web φτιαχνουμε τις σελιδες και με βαση τις ταχυτητες των χρηστων μας. Στην απλη πχ περιπτωση δεν βαζουμε καλυτερης αναλυσης εικονες για να μην αργει ο χρηστης. Αν ξεραμε οτι το 90% έχει 5g εσυ με το 4g θα σου ελεγα αν θα συνεχιζες να λες τις θεωριες για αγριους σου. 

Επεξ/σία από possiz
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, panoskatos είπε

Κόψε την μιζέρια φίλε, δεν θυμάμαι καν πόσα χρόνια πιάνω 4g . 

Και το vdsl μια χαρά εξαπλώνεται. 

Δεν με ενδιαφέρει τι κάνει το 4g σου φιλε μου και ποσα χρονια πιάνεις. Δεν θυμάμαι να σε ρώτησα. Yπάρχουν και άτομα που δεν πιάνουν και πρέπει να κάνουν τάμα για να πιάσουν. Oσο αφορά την vdsl σου, το vdsl σου δεν θα πάει πάνω από 150-200-300-400-500mbps ούτε σε 10 χρονια. Πληρώνεις τα πάνδεινα και εχεις την πιο χαμηλή ταχύτητα στην ευρώπη και στην αμερική. Γιατί εγώ πληρώνω τα ίδια και έχω 2000mbps. Εσύ γιατί πληρώνεις τα ίδια με εμενα και δεν εχεις ούτε 50mbps? γιατί τα Ελληνικά ghetto δεν ενιδιαφεροντε για την εξέλιξη αλλα για την λαμόγια. Εσύ δουλεύεις σε καμια  cosmote,wind,voda? θα μπορούσες άνετα εδώ και 10 χρονια να πιάνεις 100-200mbps και σήμερα να εχεις 500-1000mbps. Και εισαι ακομα στα 50mbps και ουτε στα 50mbps δεν εισαι. Το 80% τις Eλλάδας ακόμα είναι στα 24 που ούτε 24 δεν πιάνουν.

Επεξ/σία από asdfaster
Δημοσ.
1 ώρα πριν, asdfaster είπε

Δεν με ενδιαφέρει τι κάνει το 4g σου φιλε μου και ποσα χρονια πιάνεις. Δεν θυμάμαι να σε ρώτησα. Yπάρχουν και άτομα που δεν πιάνουν και πρέπει να κάνουν τάμα για να πιάσουν. Oσο αφορά την vdsl σου, το vdsl σου δεν θα πάει πάνω από 150-200-300-400-500mbps ούτε σε 10 χρονια. Πληρώνεις τα πάνδεινα και εχεις την πιο χαμηλή ταχύτητα στην ευρώπη και στην αμερική. Γιατί εγώ πληρώνω τα ίδια και έχω 2000mbps. Εσύ γιατί πληρώνεις τα ίδια με εμενα και δεν εχεις ούτε 50mbps? γιατί τα Ελληνικά ghetto δεν ενιδιαφεροντε για την εξέλιξη αλλα για την λαμόγια. Εσύ δουλεύεις σε καμια  cosmote,wind,voda? θα μπορούσες άνετα εδώ και 10 χρονια να πιάνεις 100-200mbps και σήμερα να εχεις 500-1000mbps. Και εισαι ακομα στα 50mbps και ουτε στα 50mbps δεν εισαι. Το 80% τις Eλλάδας ακόμα είναι στα 24 που ούτε 24 δεν πιάνουν.

Μάλιστα! 

Πιάνεις 2000mbps VDSL στο σταθερό και στεναχωριέσαι που εμείς με τα ίδια χρήματα πιάνουμε 100mbps

Αλλά στο κινητό δεν πιάνεις 4g όπου εκεί  μένεις στην Ελλάδα όπως λες. 

Την ιστορία με τον Dr Jekyll and Mr Hyde την πρόλαβε άλλος 👥

Ή πες μας τι πίνεις και δεν μας δίνεις! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, panoskatos είπε

Μάλιστα! 

Πιάνεις 2000mbps VDSL στο σταθερό και στεναχωριέσαι που εμείς με τα ίδια χρήματα πιάνουμε 100mbps

Αλλά στο κινητό δεν πιάνεις 4g όπου εκεί  μένεις στην Ελλάδα όπως λες. 

Την ιστορία με τον Dr Jekyll and Mr Hyde την πρόλαβε άλλος 👥

Ή πες μας τι πίνεις και δεν μας δίνεις! 

Αντε πες εγώ περνώ ναρκωτικά. Εσύ τι παίρνεις και δεν μπορείς να καταλάβεις κάτι τόσο απλό. Με τα ίδια χρήματα δεν πιάνεις ούτε 24 mbps όχι 100. Ακόμα χειρότερα... αν ειχεις 100 θα ήταν καλά. Oύτε 30mbps δεν πιάνει έστω στο 80% τις Ελλάδας. Μιας που ζω και στις 2 χώρες. Το 4g μας είναι ένα σκουπίδι που πιάνει μονο μέσα στην πολύ. Και εκεί πάλι με το ζόρι σε πολλά σημεία. Είναι τόσο ακριβό που με τόσα λεφτά βάζεις vdsl 1000mpbs στην Αμερική. Το internet μας είναι ακόμα στα 5-10 mbps αλλα πληρώνουμε για 24. Tα μεγάλα ghetto διαφημίζουν τις τρομερές υπερταχιτιτες τον 30mbps και 50mbps και ζητάνε τα μαλλιοκέφαλα τους λες και είναι κάτι το εξωπγραγματικο. Kαι ούτε αυτά που διαφημίζουν έχουν. Aμα πάρω τηλεφωνο για vdsl 50 θα γελάσουν κιολας.

15 λεπτά πριν, kifinas είπε

Πολύ βρισίδι ρε φίλε. Τι γίνεται εδώ μέσα...

E άμα ο άλλος δουλεύει σε κάποιο από τα ghetto κινητής σπάζετε άμα πει ο κόσμος κάτι για το ghetto. Το συναντούμε συχνά δεν είναι τίποτα. Aπλά σπάζονται. Tους περνάει με τον καιρό. Kαλο είναι να υπάρχει ένα όριο ηλικίας πριν κάνει κάποιος register σε forum.

Επεξ/σία από asdfaster
Δημοσ.
17 hours ago, petasis said:

Πόσο ακριβές είναι ότι η ισχύς εκπομπής θα μειωθεί;

Μήπως επειδή οι συχνότητες έφτασαν στα άκρα (π.χ. τα 25 GHz), η εμβέλεια πέφτει δραματικά, και στρέφονται σε πυκνότερο δίκτυο κεραιών, γιατί αν ζητήσουν αύξηση ισχύος εκπομπής θα έχουν πρόβλημα;.

Ειναι 100%.

Δε θες να το καταλαβεις,και είναι και πολύ απλό,που να συζητήσουμε πιο εξειδικευμένα πράγματα.

Θα επρεπε να παρακαλάς για περισσότερες κεραιες,με τις φοβίες που έχεις..

Το γιατί το 5γ δουλεύει με αυτες τις συχνότητες ειναι υλη φυσικής δευτερας λυκείου.

Διάβασε αυτά,γιατί προφανώς δεν εχεις καμμία επαφή ,και άσε τα σάιτ με τις μπογιές.

Επίσης,αν δεν μπορείς να καταλαβεις έννοιες οπως μήκος κυματος και ιοντιζουσα ακτινιβολία,περιόρισε την αποψή σου σε θέματα μπάλας,ξέρω γω..

Άντε,μπας και πάει η ανθρωπότητα λίγο μπροστά.

Και που σαι,το νου σου στα παιδιά,μην βγουν και αυτα σε δέκα χρόνια και σχολιαζουν σε θέματα με πραγματα που δεν καταλαβαν στις γενικές,αυτές που πρέπει όλοι να έχουν δηλαδή, γνώσεις του σχολείου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...