Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, SakafliaC είπε

Πώς ακριβώς έχει ευθύνη το κράτος για το ότι το αεροσκάφος μιας ιδιωτικής εταιρείας προσγειώθηκε σε άλλη πόλη/χώρα απ αυτήν που ήταν να προσγειωθεί?

Θα εννοεί πιθανώς στο ότι όφειλε να την καμπανιασει... δε πάει ακριβώς έτσι όμως. Η Ryan πατάει στην ευρωπαϊκή νομοθεσία (εν προκειμεβω την 261) και φυσικά δεν είναι μέλος του ΙΑΤΑ όποτε κάνει ότι γουστάρει εφόσον καλύπτεται από το νομο

Δημοσ.

Καμπάνες ρίχνει η ΥΠΑ η οποία είναι ανεξάρτητη αεροπορική αρχή, αλλά και πάλι ξαναρωτάω για ποιο λόγο είναι υποχρεωμένο το κράτος να στείλει αεροσκάφος να παραλάβει τους επιβάτες μια ιδιωτικής εταιρείας, η οποία δεν είναι καν ελληνική (όχι ότι θα σήμαινε κάτι αυτό)?

Απλά γενικά γουστάρει ο Έλληνας να τον νταντεύουν. Ο αμόρφωτος που κλείνει εισιτήρια με τη Ryan και όταν του λες ότι πρέπει να κάνει check in μόνος του ή ότι η εταιρεία δεν έχει τηλέφωνο στην Ελλάδα σπάει μπάλες κλασικά.

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Mhlogiatros είπε

Δεν εχω πατησει ποτε σε Ryanair αλλα εχω ακουσει οτι ειναι εμπειρια :P

Εγώ έχω πετάξει 2 φορές λόγω βολικών ωρών, αλλά δεν ξαναπατάω αν δεν αναγκαστώ.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Πιτούλιας είπε

Και το χειμερινό ταξίδι στο Λονδίνο ήταν χάρισμα, δωρεάν, 6 ευρώ πηγαινε-έλα. Πήγε η πατσαβούρα να κάνει τη βολτίτσα της και τα 1000 ευρώ ψώνια της και αφού κλάφτηκε στον Αυτιά, φορτωθήκαμε όλοι εμείς το C-130 που πήγε να την πάρει. 1 ή 6 ευρώ θέλεις και "χάρισμα" ταξίδι; Να το ΛΟΥΣΤΕΙΣ μετέπειτα. Να πληρώσεις τις συνέπειες, οι υπόλοιποι δεν φταίνε σε κάτι.

Και διαφορά μας αγαπητέ είναι πως εγώ δεν σκέφτομαι τον κώλο μου και την πάρτη μου, το συμφέρον και την "καταπληκτική" προσφορά που μου παρουσιάστηκε, που σε "κουράσαμε" κιόλας, αλλά όλους και τι είδους αντίκτυπο θα μπορούσε να έχει -και έχει- αυτό εις άπαντες.

Ο συγχωρεμένος ο παππούς μου έλεγε "όσο τη χαιδεύεις την πούτσ@, σηκώνεται".
Σηκώστε ψηλά λοιπόν τα εγκληματικά μπουρδέλ@ της Ryanair, σκεπτόμενοι μόνο τον κώλο και το συμφέρον σας...

Εχεις πολυ πλακα να ξερεις. Το σκηνικο με την πτηση που κατεληξε Ρουμανια ηταν ευθυνη της Fraport και οχι της Ryanair. Ξεστραβωσου λιγο και μην λειτουργεις σαν εκπροσωπος της ετζιαν. 

Κατα τα αλλα, δεν υπαρχει λογικη στο να αγνοεις μια προσφορα επειδη μπορει να προκυψει κατι που θα επιβαρυνει ισως τον κρατος κλπ κλπ. Αυτο ειναι παραληρημα, οχι επιχειρημα.

Κατσε στο χωριο με τα παπουδια καλυτερα και ασε τα Λονδινα και τις Σοφιες για οσους θελουν να ταξιδεψουν με τα (ολοκαινουργια συνηθως) αεροπλανα της ryan.

4 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε

Δεν εχω πατησει ποτε σε Ryanair αλλα εχω ακουσει οτι ειναι εμπειρια :P

Αν εχεις καλομαθει να τα κανει ολα καποιος αλλος και εσυ να πηγαινεις σαν τη θεια απο το Σικαγο να πεταξεις, ναι θα σου φανει εμπειρια. 

Το μονο που χρειαζεται ειναι να ασχοληθεις να διαβασεις τις υποχρεωσεις σου, δηλαδη να κανεις το check in μονος σου και να τυπωσεις το ρημαδι το boarding pass (ή να εχεις το app). Στελνουν δεκαδες email με τις αποσκευες που μπορεις να εχεις μαζι σου, απλα διαβασε τα και πραξε αναλογα. Δεν σερβιρουν τιποτα δωρεαν στην πτηση, αλλα μπορεις να παρεις νερο/αναψυκτικο/καφε μετα τον ελεγχο ασφαλειας και φαγητο ακομα και απο το σπιτι. Εναλλακτικα αγορασε κατι on flight, δεν ειναι τοοοσο ακριβα. Ισως και φτηνοτερα απο τις τιμες αεροδρομιου.  Ο χωρος στο αεροπλανο ειναι μεγαλυτερος απο αυτον που θα εχεις σε μια πτηση της Aegean οπου θα πληρωσεις πολλαπλασιο εισητηριο και το μονο παραπανω πλεονεκτημα ειναι μια πορτοκαλαδα και ενα πρωινο της κακιας ωρας.. Ο καθενας ας επιλεξει τι τον βολευει, αλλα οχι, δεν εχει ουτε θεσεις ορθιων, ουτε σε βαζουν να κανεις πεταλι :P

• Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.
21 minutes ago, bromiaris said:

Πόσα αεροπλάνα έχουν πέσει από την συγκεκριμένη εταιρία? για ενημέρωσε μας...

Καλά... απαντάς στον σαρκασμό; Απλά σαρκασμός, δεν χωρά ανάλυση ούτε συζήτηση περαιτέρω.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, dazed είπε

Το μονο που χρειαζεται ειναι να ασχοληθεις να διαβασεις τις υποχρεωσεις σου, δηλαδη να κανεις το check in μονος σου και να τυπωσεις το ρημαδι το boarding pass (ή να εχεις το app). Στελνουν δεκαδες email με τις αποσκευες που μπορεις να εχεις μαζι σου, απλα διαβασε τα και πραξε αναλογα. Δεν σερβιρουν τιποτα δωρεαν στην πτηση, αλλα μπορεις να παρεις νερο/αναψυκτικο/καφε μετα τον ελεγχο ασφαλειας και φαγητο ακομα και απο το σπιτι. Εναλλακτικα αγορασε κατι on flight, δεν ειναι τοοοσο ακριβα. Ισως και φτηνοτερα απο τις τιμες αεροδρομιου.  Ο χωρος στο αεροπλανο ειναι μεγαλυτερος απο αυτον που θα εχεις σε μια πτηση της Aegean οπου θα πληρωσεις πολλαπλασιο εισητηριο και το μονο παραπανω πλεονεκτημα ειναι μια πορτοκαλαδα και ενα πρωινο της κακιας ωρας.. Ο καθενας ας επιλεξει τι τον βολευει, αλλα οχι, δεν εχει ουτε θεσεις ορθιων, ουτε σε βαζουν να κανεις πεταλι :P

Πέρασες στο άλλο άκρο εσύ :p

Το φαγητό της Aegean είναι απ τα καλύτερα που παίζουν, τώρα αν πετάς Αθήνα-Ηράκλειο ξέρω γω τι θες να σου προσφέρουν δηλαδή σε 40 λεπτά πτήση?

Και για το χώρο το ίδιο, τις περισσότερες φορές είσαι πολύ πιο άνετα στην Aegean.

Και έχει και πιο ωραίες αεροσυνοδούς, τις Ryan βασικά δε βλέπονται..

• Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Looter είπε

Πόλη που τη ζηλεύεις να ζεις διαβάζω.

Ξαναβλεπω το θέμα και βλέπω ότι γράφει για τη Σόφια Βουλγαρίας.

Ουτε ντόπιος τουριστικός πράκτορας δε θα έγραφε τέτοια υπερβολή! 😂😂😂

Μια χαρά παίρνεις τη σύνταξη και μετακινήσεις μόνιμα Σοφια πάντως. 

Εγω που έχω πάει 2-3 φορές ως τώρα μπορώ να πω ότι μου αρέσει και πράγματι είναι μια πόλη με πολύ πράσινο, παρά πολύ φθηνή ζωή και καλό φαγητό. 

Επισης είναι φοιτητούπολη, πολύ σημαντικό. Καμία σχέση με Ελευσίνα, φτάνει με τα στερεότυπα. Προφανώς όσο απομακρύνεσαι από το κέντρο φαίνονται τα υπολείμματα του κομμουνισμού, μια βδομάδα ίσως ειναι υπερβολική αλλά μπορείς να κανεις και κανένα τριπ εκεί κοντά και να γεμίσεις το κενό. Ή απλά να απολαύσεις 7 μέρες χαλάρωσης 

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, SakafliaC είπε

Πέρασες στο άλλο άκρο εσύ :p

Το φαγητό της Aegean είναι απ τα καλύτερα που παίζουν, τώρα αν πετάς Αθήνα-Ηράκλειο ξέρω γω τι θες να σου προσφέρουν δηλαδή σε 40 λεπτά πτήση?

Και για το χώρο το ίδιο, τις περισσότερες φορές είσαι πολύ πιο άνετα στην Aegean.

Και έχει και πιο ωραίες αεροσυνοδούς, τις Ryan βασικά δε βλέπονται..

Ε αφου δεν καταλαβαινουν αλλιως :P Με Aegean εχω να ταξιδεψω κανα 5αρι χρονια και δεν μου λειπει καθολου. Και το καλυτερο φαγητο του κοσμου να σερβιρουν, η διαφορα στην τιμη ειναι τοσο χαοτικη που αγοραζω 2-3 pizzes απο πριν και κερναω και τους διπλανους (και παλι ειμαι κερδισμενος). 

Τα κακα της ryanair ειναι οτι συνηθως, αν οχι παντα, θα περπατησεις μεσα στο αεροδρομιο μεχρι την πιο απομακρυσμενη πυλη, οι ωρες δεν ειναι παντα οι καλυτερες, και πεταει σε φτηνα αεροδρομια, το οποιο σημαινει οτι ειναι μακρια απο την πολη προορισμου και υπαρχει ενα κρυφο κοστος για ταξι - λεοφωρειο κλπ.

Στο επιμαχο θεμα παντως, εχω τυχει σε πολυ ομορφες αεροσυνοδους ryan αλλα οχι σε πτησεις απο/προς Ελλαδα :rolleyes: 

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, SakafliaC είπε

Έχω κάνει πολλά ταξίδια και με τις 2 εταιρίες. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα με καμία (όχι μόνο χώρου, γενικά) και έκλεινα πάντα όποια με συμφέρει είτε οικονομικά, είτε χρονικά. Την Aegean πάντα την είχα για πιο άνετο ταξίδι, με φαγητό και λίγο περισσότερο χώρο στα πόδια (είμαι 1.92).

Τους τελευταίους μήνες έκανα 4 ταξίδια με Aegean και απογοητέυτηκα εντελώς. Δεν χωρούσα καθόλου στο κάθισμα με αποτέλεσμα να με πονάνε τα γόνατα από την διαρκή πίεση στο μπροστινό. Έβγαλα και φωτογραφίες με σκοπό να τους κράξω στο fb, αλλά δεν ασχολήθηκα ποτέ. Τελευταία πτήση προτίμησα Ryanair και πραγματικά ήταν άνετο το ταξίδι.

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, Salvation81 είπε

Πετουσαν τουλαχιστον μια 20ετια στο νερο τα 737, αυτο ειναι το θεμα μου (οπως λες και ο ιδιος 20-21 ετων και πετανε ακομα καποια). Το ιδιο και τα ATR (ψαξε η ρωτα για τα 72 και θα το δεις και εσυ).
Δλδ οκ στα ποσα χρονια πρεπει να λεμε πως ενα αεροπλανο ειναι παλιο; Και δεν ειναι τοσο θεμα παλαιοτητας των μηχανικων μερων (αφου καποια τα αλλαζουν ανα καποια χρονια η εστω τα κρατανε σε καλη κατασταση), το θεμα ειναι πως μεσα το αεροπλανο κανει μπαμ οτι ειναι 20ετιας η και παραπανω. Καθισματα ενα χαλι, τα πλαστικα μαυρα, φθορες δεξια αριστερα, πλεον ολο το εσωτερικο ειναι μπεζ και οχι ασπρο και ολα αυτα τα γυρω γυρω.

Με λιγα λογια εγω να τα σκασω δεν εχω θεμα αν ειναι να μπω σε ενα αεροπλανο που θα ειναι προσεγμενο αλλα αν ειναι να τα σκασω και να μπω σε ενα αεροπλανο με αυτα που αναφερα απο πανω συν τα καθισματα που ειναι για 10 χρονα παιδακια ε παραπαει.

Ειπες οτι ειναι 30 ετων.

Κατι που αποδειχτηκε λαθος.

Και το συνεχιζεις.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για το χώρο για τα πόδια ειδικά εφόσον είσαι 1.92 προσπάθησε μαζί με την κράτηση να προλαβαίνεις τς θέσεις στην έξοδο κινδύνου που κάθεσαι βασιλιάς.

Στο ότι είναι συνήθως πολύ ακριβότερη δε διαφωνούμε εννοείται @dazed, αλλά ισχύει κατά βάση και το ότι πληρώνεις παίρνεις.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τη Ryan και έχω πετάξει και γω αρκετές φορές αλλά δεν είναι και το ίδιο μην τρελαθούμε.

Επεξ/σία από SakafliaC
Δημοσ.

Το πρόβλημα με τις Low cost εταιρίας και το ΜΟΝΟ πράγμα που θα έπρεπε να σας απασχολεί, είναι το πόσο αυστηροί είναι οι έλεγχοι και τα σέρβις που περνάνε τα αεροπλάνα. Είτε λέγεται EasyJet είτε Wizz Air είτε Ryan Air, αυτό που πρέπει να μας απασχολεί είναι η συντήρηση και το σέρβις. Αν αυτά γίνονται με την καλύτερη δυνατη προσοχή και τακτικά δεν υπάρχει λόγος να κράζουμε καμία εταιρία αρκεί το ταξίδι να είναι ασφαλές. 

Αν δεν ηταν oι low cost δε θα είχαμε όλες αυτές τις travel blogger να μας τα κανουν τσουρέκια και τους insta influencers. Γιατί με τις low cost και το τελευταίο πατσαρκλό ένιωσε την αύρα της Ευρώπης 

3 ώρες πριν, deesnider είπε

Fixed.

Να τον ακούς τον Dee, κάτι παραπάνω ξέρει από αυτά ως rock star :P

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...