Προς το περιεχόμενο

Η Apple φέρνει την υποστήριξη mouse στο iPad με το iPadOS

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

15 λεπτά πριν, korakios είπε

Ξενέρωσα με το ποντίκι, η μόνη πρακτική χρήση που μπορώ να φανταστώ είναι να έχει χαλάσει το touch. Ελπίζω να μη θέλουν σιγά-σιγά να μεταφέρουν το OSX στο ipad ....

Εγώ πάλι, αυτό ακριβώς ελπίζω. Εμπειρία πλήρους λειτουργικού στο iPad.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, MAFAKA είπε

Πλέον με file manager, υποστήριξη εξωτερικών συσκευών αποθήκευσης, system-wide copy&paste, ποντικι, pen, μεγάλη αυτονομία, τις αμέτρητες εφαρμογές του AppStore  και αυτή τη θήκη :

1653797172_2019-06-0420_45_20.png.8ceab84c02106e7ef394cb812d9c5908.png

πείτε μου με το χέρι στην καρδια πόσοι πραγματικά χρειάζεστε κάτι παραπάνω στην καθημερινότητα σας...

Ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες στην καθημερινότητά του. Μιλώντας για tablet, στα ipad μου δεν θα έβαζα ούτε εξτρα πληκτρολόγια, ούτε mouse ούτε τίποτα. Τα θέλω όσο πιο εύκολα και απλά γίνεται για μεταφορά και χρήση. Στην δουλειά μου χρησιμοποιώ desktop και laptops καθώς δουλεύω με προϊόντα και software κυρίως της ibm αλλά και microsoft. Στο σπίτι πάλι desktop για... gaming. Καλοδεχούμενες όμως είναι αυτές οι προσθήκες για αρκετούς που ενδεχομένως θέλουν να κάνουν και καμιά office δουλίτσα στο ipad, άντε και τίποτα γραφιστικό ή για ήχο.

Το θέμα όσο αφορά αυτό το ipad είναι το εξής κατά τη γνώμη μου. Πόσο θέλει να προχωρήσει ως συσκευή? Θα ήθελαν να συναγωνιστεί κάποια στιγμή ένα macbook? (έννοώντας όσο αφορά παραγωγικότητα).

• Like 1
  • Thanks 1

@Stamer διαφωνώ για τον ήχο που ανέφερες ,μιας και εκεί έχω εμπειρία. Οι εφαρμογές είναι έτσι ώστε δε χρειάζεσαι ποντίκι.

Επίσης η συσκευή δεν προχωρά αν στραφεί για παραγωγικότητα . Αλλάζει και έρχονται όλα τα κακά όπως throttling , μεγαλύτερη κατανάλωση-βάρος, μικρότερη αυτονομία.

Άσε που δε θα ξαναδούμε τιμές ipad στα 300E....

1 ώρα πριν, MAFAKA είπε

Πλέον με file manager, υποστήριξη εξωτερικών συσκευών αποθήκευσης, system-wide copy&paste, ποντικι, pen, μεγάλη αυτονομία, τις αμέτρητες εφαρμογές του AppStore  και αυτή τη θήκη :

πείτε μου με το χέρι στην καρδια πόσοι πραγματικά χρειάζεστε κάτι παραπάνω στην καθημερινότητα σας...

Με το χέρι στην καρδιά σου λέω ότι μπα...βέβαια σε αυτό που θέλεις να περάσεις έχεις απόλυτο δίκαιο, αποτελώ εξαίρεση.
Στο 80% των ανθρώπων που συναντώ μέσα στην μέρα ακόμα και το keyboard στην photo είναι extra, μια χαρά πληρώνουν λογαριασμούς και useάρουν τα social δίχως κανένα θέμα.

Οι ταμπλέτες είναι το μέλλων, αυτό είναι γνωστό, το μέλλων των πολλών όμως, για όσους έχουν μία καλλιτεχνική φλέβα ή γουστάρουν θετικές επιστήμες το pc είναι αναντικατάστατο, ακόμα και αν τα τάμπλετ κάποτε φτάσουν να είναι στο 100% αντάξια των PC ακόμα και τότε το modulation που έχει ένα pc θα είναι ένας καλός λόγος για να πας σε αυτό.

Μέχρι και η apple στα επαγγελματικά σταθερά της  (MacPro) προσπαθεί να κάνει το σύστημα επεκτάσιμο,  η ίδια apple που μέσα στο 2015 πουλούσε MacBook Pro δίχως κανονικές usb.

Σχετικά με το ποντίκι στο iPad δεν είναι η πρώτη φορά για εμένα, είχα mouse μέσω vnc κάποτε στο Jailbroken iPhone 5 και στο iPad Air 3G και με εξαίρεση ελάχιστες καταστάσεις (games, graphic design/photo editing) μπορώ να πω ότι είναι useless,  ίσως αν σπάσει κανένα touch να μπορείς να πάρεις αρχεία :)

Παρόλα αυτά κάθε δυνατότητα είναι καλοδεχούμενη ακόμα και αν βλέπω την χρήση της αμφισβητούμενη.

Γενικότερα είμαι της φιλοσοφίας του Steve Jobs, το pc θα πρέπει να δουλεύει με ποντίκι και πληκτρολόγιο και το interface του θα πρέπει να σχεδιάζεται αποκλειστικά για αυτά τα δύο και το tablet θα πρέπει να δουλεύει χωρίς στυλούς ποντίκια κτλ, απλός χέρια.

Για τους επαγγελματίες/χομπίστες του είδους θα πρέπει να υπάρχουν αξεσουάρ όπως γραφίδες κτλ και εφαρμογές σχεδιασμένες να υποστηρίζουν τα συγκεκριμένα αξεσουάρ τόσο στην χρήση όσο και στο interface τους. So simple.

• Like 2
  • Thanks 1

μου έχει κάνει τεράστια εντύπωση απο χθές που έγινε γνωστό , πραγματικά δέν μπορώ να το πιστέψω , δείχνει οτι κατι αλλάζει στη νοοτροπία της apple ,  πολύ καλή κίνηση το ipad os 👍

• Like 1
  • Thanks 1

2 ώρες πριν, MAFAKA είπε

Το μόνο  αρνητικό στο νέο ipad ειναι σαν να έχεις μια γκοφρετα και παρακαλάς να μην  σπάσει μεσα στη τσάντα σου.

Εξαιρετικά νέα. Με file manager, υποστήριξη εξωτερικών SD/USB, desktop browser γίνεται πραγματικά ένα laptop replacement. Ίσως όχι για όλους, ειδικά όσους τρέχουν εξειδικευμένα προγράμματα, και όχι για όλες τις στιγμές, αλλά σίγουρα ο τέλειος σύντροφος σε ταξίδια, ειδικά αν κανείς λάβει υπόψιν τη μεγάλη αυτονομία. Πολλά μπράβο από μένα. 

Υ.Γ: είχα την ευκαιρία να δουλέψω σε πρόσφατο ταξίδι (word documents, powerpoint presentations, annotation pdfs) σε ένα ipad pro 12.9 (2018). Με δύο λέξεις, εξαιρετικό εργαλείο. Το μόνο που μου έλειψε ήταν ότι δε μπορούσα να σώσω τα αρχεία που δημιουργούσα σε εξωτερικό usb για μεταφορά και ότι μερικές φορές ήταν κουραστικό να απλώνω το χέρι στην οθόνη, αντί να έχω mouse. Η Apple λύνει και τα δύο αυτά limitations.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολύ καλές προσθήκες που έλειπαν τόσα χρόνια. 

Άν βάλει και δυνατότητα κλήσεων στο 4G θα είναι μονοπώλιο στην αγορά. 

Επεξ/σία από NorgeMan

2 ώρες πριν, mezzanine είπε

Τι να το κάνουν τα πεντάχρονα το ποντίκι; Αν θέλεις να κάνεις δουλειά παίρνεις λάπτοπ, το τάμπλετ πέθανε εδώ και 5 χρόνια.

είναι λάθος αυτό που γίνεται που λένε και δίνουν την εντύπωση ότι ένα tablet (είτε το iPad είτε ένα ακριβό Android) μπορεί να αντικαταστήσει σε όλα ένα laptop. Εννοείται όμως ότι για συγκεκριμένη χρήση είναι μια χαρά και σε κάνει να συνειδητοποιήσεις ότι δεν χρειάζεσαι απαραίτητα ένα laptop και μάλιστα ένα πανάκριβο laptop.

Τρανταχτό παράδειγμα για μένα η χρήση από ένα φοιτητή που θέλει ένα μηχάνημα για να γράψει εργασίες (word, excel, κτλ), να διαβάσει ένα pdf, να κρατήσει σημειώσεις και να το έχει και για ψυχαγωγία και social media. Ένα iPad ή ένα android (που δεν σου σπάει τα νεύρα) σίγουρα τα κάνει όλα αυτά τέλεια!

Για εμένα η κατηγορία με την μικρότερη χρήση είναι τα laptop. Το πιο δύσχρηστο για την οποιαδήποτε δουλειά.

Αν θέλεις να δουλέψεις σοβαρά χρειάζεσαι μεγάλη οθόνη και ποντίκι (και πολλές φορές ισχύ), άρα desktop. Αν θέλεις να παίξεις σοβαρά χρειάζεσαι μεγάλη οθόνη και ισχύ, άρα ή desktop ή κονσόλα.

Αν θέλεις απλά να σερφάρεις, να παίξεις κανένα γρήγορο game, να χαβαλεδιάσεις στο youtube από τον καναπέ σου ή στο λεωφορείο χρειάζεσαι κάτι ελαφρύ και ευκολόχρηστο (οθόνη αφής), οπότε πας σε tablet. 

Ειδικά με τις δυνατότητες των tablet όπως το ipad pro, πλεον το laptop είναι χρήσιμο μόνο για τους ανθρώπους που δουλεύουν ταξιδεύοντας συνεχώς και χρειάζονται "ειδικά" x86/64 προγράμματα για τη δουλειά τους (ή για Djs). Γενικά δλδ, μόνο αν η φορητότητα είναι επιτακτική σε συνδυασμό με έλλειψη προγραμμάτων σε arm.

Γιατί δεν μπορώ να φανταστώ ανθρώπους να κάνουν επεξεργασία βίντεο/φωτογραφίας ή 3d/CAD ή ακόμα και δουλειά γραφείου με word/excel/email συνεχώς ανοιχτά που να προτιμήσουν να δουλεύουν σε laptop 15'' αντί για desktop. Ούτε φαντάζομαι κάποιον να προτιμάει στον καναπέ του ή στο λεωφορίο να έχει αγκαλιά ένα λαπτοπ αντί για ένα tablet.

Το ότι ένα ipad, ελαφρύ, με μεγάλη αυτονομία και πολύ μεγάλη ισχύ, προσφέρει πλέον τόσα πολλά, το καθιστά εύκολα (ακόμα και για πολλούς επαγγελματίες) laptop replacement και για πάαααρα πολύ κόσμο ακόμα και desktop replacement...

• Like 2
  • Thanks 2

11 ώρες πριν, korakios είπε

@Stamer διαφωνώ για τον ήχο που ανέφερες ,μιας και εκεί έχω εμπειρία. Οι εφαρμογές είναι έτσι ώστε δε χρειάζεσαι ποντίκι.

Επίσης η συσκευή δεν προχωρά αν στραφεί για παραγωγικότητα . Αλλάζει και έρχονται όλα τα κακά όπως throttling , μεγαλύτερη κατανάλωση-βάρος, μικρότερη αυτονομία.

Άσε που δε θα ξαναδούμε τιμές ipad στα 300E....

Δεν ξέρουμε ούτε εγώ ούτε εσύ τι θέλει η apple να κάνει με τις συσκευές. Το throttling δεν είναι απαραίτητο, είναι θέμα καλής υλοποίησης. Ούτε το βάρος ούτε η αυτονομία, κι αυτά είναι θέμα υλοποίησης. Και έπειτα όταν μιλάμε για παραγωγικότητα, δεν σημαίνει οτι πάμε να καλύψουμε όλες τις τεχνολογικές ανάγκες σε μία δουλειά. Ούτε καν τα laptop (ούτε τα desktop) δεν καλύπτουν τα πάντα. Είναι πάααρα πολλά αυτά που δεν καλύπτουν. Σου ξαναλέω οτι προσωπικά δεν χρησιμοποιώ και ούτε βλέπω στο μέλλον (ούτε καν στο έμμεσο) να χρησιμοποιήσω κάτι τέτοιο για παραγωγικότητα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...