Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, haris_216 είπε

Το έχεις γενικά τσεκάρει ως προς την ακρίβεια την ενδείξεων; Μπορεί και να "βγάλει" αέρα ή μόνο προσθέτει; Χρόνος φόρτισης;

Δε το έχω τσεκάρει ποτέ γιατί είναι δύσκολο να βρεις έμπιστο μανόμετρο, ειδικά σε βενζινάδικο. Θα το κοιτάξω την επόμενη φορά που θα επισκεφθώ τον λαστιχά. Πάντως όποτε μετράω/προσθέτω τα λάστιχα είναι κρύα. Να βγάλει δυστυχώς δεν μπορεί αλλά δεν είναι τεράστιο θέμα, βγάζεις πιέζοντας με ένα κλειδί πχ. Χρόνο φόρτισης δυστυχώς δε ξέρω να σου πώ γιατί συνήθως το αφήνω overnight

• Thanks 1
  • Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, visualizer είπε

Αποκλείεται 2 χρόνια να μην έχει χάσει τίποτα .

Και εμένα μου φαινεται περιεργο και το προσέχει παρα πολυ το αμαξι , οσοι μπαινουν στο αμαξι επιβάλει υποχρεωτικά ποδοναρια και καθαρισμα παπουτσιων, ειναι στη πενα κυριολεκτικά.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, AristidisZ είπε

Θεωρείται ο βασιλιάς της κατηγορίας 

https://www.gasmoto.gr/en/michelin-vigil-schrader-tyre-pressure-gauge-analog

Το σκεφτόμουν μιας και είχε προταθεί και στην αρχική σελίδα αλλά δεν έχει κουμπί για να βγάζεις αέρα και οι ενδείξεις είναι ανα δύο psi, και φοβάμαι θα μου βγαίνουν τα μάτια κοιτώντας ανάμεσα στις γραμμές. Ίσως αν το δοκίμαζα να βόλευε τελικά αλλά τέλος πάντων το άφησα

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Το σκεφτόμουν μιας και είχε προταθεί και στην αρχική σελίδα αλλά δεν έχει κουμπί για να βγάζεις αέρα και οι ενδείξεις είναι ανα δύο psi, και φοβάμαι θα μου βγαίνουν τα μάτια κοιτώντας ανάμεσα στις γραμμές. Ίσως αν το δοκίμαζα να βόλευε τελικά αλλά τέλος πάντων το άφησα

Ε, αν είσαι μέχρι -άντα, νομίζω ευανάγνωστο είναι 

Για την αφαίρεση του αέρα τι να σου πω, εγώ δε το χρησιμοποιώ έτσι

Μετράω το αμάξι / μηχανή πριν πάω βενζινάδικο

Αν π.χ. έχω μέσα 33 και θέλω 36, βάζω του βενζινάδικου και βλέπω ότι δείχνει - έστω 35 - οπότε βάζω 38 και ξέρω ότι θα έχω 36 

Το έχω επιβεβαιώσει και μερικές φορές με μέτρηση μετά, οπότε δε κάθομαι να χαλάω και τη ζαχαρένια μου 

Η πλάκα είναι ότι το βενζινάδικο που πάω έχει μετρητή που είναι ακριβώς, τσεκαρισμένο με το δικό, με λαστιχά & με συνεργείο 😛

• Like 1
Δημοσ.

Πάντα τα μετράμε κρύα για να μην έχουμε αποκλίσεις.

Βάζω 31-32 psi και πριν κάτι χρόνια που συμπλήρωσα σε βενζινάδικο τα 32 psi ήταν 40 psi στην πραγματικότητα... Φυσικά το κατάλαβα από το 1ο χλμ αφού υπήρχε έντονο κοπάνημα.

Από τότε πολύ απλά συμπληρώνω παραπάνω στο βενζινάδικο και τα φέρνω στην σωστή πίεση με αυτό:
https://www.skroutz.gr/s/29926168/Αναλογικός-Μετρητής-Πίεσης-Ελαστικών-TO-86027.html

Ηλεκτρονικά σε αυτές τις τιμές πολύ απλά θα γίνουν μη αξιόπιστα σύντομα.

Θα δοκιμάσω την Xiaomi φαίνεται καλή λύση.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Για το σκοοτερ μου και μηχανη συγκεκριμενα θελω να μετραω την πιεση των ελαστικων και να χω ακριβεις οσο το δυνατον ενδειξεις. Εχω ακουσει για εναν της Michelin Πολυ καλο αλλα δε τον βρισκω Ελλαδα. Αυτος εδω της Stanley γνωριζει κανεις αν ειναι καλος 

https://www.stanleytools.com.au/products/detail/PRODUCTS/HAND+TOOLS/Measures/Digital+measuring+devices/STANLEY®+Digital+Tyre+Pressure+Gauge

Σε ενα βιντεακι καποιος που γνωριζε την πιεση των ελαστικων, ειπε οτι δεν εδινει και την απολυτη ακριβεια, αλλα μπορουσε να εντωπισει την αυξομειωσεις. Αν δηλαδη αφαιρεσου αερα απο τα ελαστικα εβλεπε και την αντιστοιχη μεισωση στην ενδειξη

Δημοσ.

Παρε το xiaomi air pump ειδικα τωρα που ειναι σε εξευτελιστική τιμή και δεν θα ξανασκεφτεις ποτε τον αερα σε ποδήλατο, μηχανακι, αυτοκίνητο

• Like 2
Δημοσ.

Εχει ενδειξη ομως ακριβειας? επειδη αν ειναι βολικη τρομπα με οτι να ναι ενδειξη για μενα δεν εχει νοημα, γιατι εχω τρομπα κομπρεσσερ στο γκαραζ. Κατα κυριο λογο θελω απλα να μετραω τα ελαστικα μου να βλεπω αν κατι χανει να συμπληρωνω. Τωρα αν στα διπλασια χρηματα απο μετρητη παιρνω μια τρομπα-μετρητη αλλα με αξιολογη μετρηση τοτε ναι οκ παιρνω το Xiaomi

Δημοσ.

Στο γκαράζ ειχα κομπρεσέρ κανονικο και μετραγα με ξεχωριστό ψηφιακο μετρητη ακριβείας αλλα ηταν ταλαιπωρία. Ο μετρητής του xiaomi μετραει ακριβως το ιδιο οποτε ειναι φουλ αξιοπιστος. Επισης βαζεις εσυ την πιεση και σταματαει αυτοματα.

Απο τοτε που το πηρα, το κομπρεσερ μαζευει σκονη και ο μετρητής ειναι αχρηστος.

Οκ δεν είναι για ποσότητα αερα, δηλαδή ενα λάστιχο αυτοκινήτου απο πιτα σε γεματο θα βαλεις το κομπρεσερ, αλλα για μετρηση-συμπληρωμα ειναι τελειο

• Like 1
Δημοσ.

δε συγκρινω την ακριβεια με το κομπρεσσερ αλλα με τον αυτονομο μετρητη stanley και Michelin. Σε αυτους διαβασα πως εχουν ακριβεια 0.5psi Και καλυτερο, ενω για xiaomi 1 psi σε ενα βιντεακι που ειδα. Δε ξερω αν ειναι καποια σοβαρη διαφορα αυτη, αλλα μαλλον το προιον της Xiaomi λεω να παρω

Δημοσ.

Σοβαρη δεν ειναι σίγουρα για την καθημερινή χρηση που κανουμε εμεις σε μηχανες-αυτοκινητα, αν και εγω δεν την ειχα δει σε σχέση με μετρητη ψηφιακο αλλα και αναλογικο (οχι του κομπρεσέρ, ανεξάρτητο μετρητη).

Γενικά θα προτεινα να το παρεις. Θα σου λυσει τα χέρια

• Like 1
Δημοσ.

Παραγγειλα το Xiaomi.

-Ασχετο αλλα μιας και το πηρα, να ρωτησω φουσκωνει και αλλ πραγματα, μπαλες κτλ και οτιδηποτε παιρνει αερα?

-Τα mode, ποδηλατο, μηχανακι, αμαξι γιατι τα επιλεγεις αντι να πατας απλα τον αερα που θες

Δημοσ.

Φουσκωνει τα πάντα, εχει και ανταπτορα για την πιο λεπτή βαλβίδα σε καποια ποδήλατα και βελόνα για μπαλες.

Τα presets κι εμενα άχρηστα μου ειναι, βαζω μονος το οριο. Ισως ειναι για οποιον δεν εχει ιδεα και θελει ενα μπουσουλα

• Like 1
Δημοσ.

Ωραιος ευχαριστω. Επισης εβλεπα ενα βιντεο, και ειδα οτι εχανε  στο φουσκωμα. Πχ καποιος ελεγε 50 και οταν φουσκωνε, η μετρηση εδειχνε 52-53. Δηλαδη απο μονο του ξεφευγε 2-3 μοναδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...