phanispal Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δεν είπαμε κάθε φορά που πας στη δουλειά να τσεκάρεις την πίεση με μετρητή, αν και έστω οπτικά δεν είναι κακό ακόμα και το καθημερινό, αλλά ποιος το κάνει. Ούτε είπα να κάνεις διασταυρώσεις μεταξύ διάφορων μετρητών σε βενζινάδικα. Βρες κάποιον μετρητή που να τον εμπιστεύεσαι και ανά κάποιο χρονικό διάστημα κάνε έλεγχο. Προσωπικά πιστεύω ότι κάποιος που γνωρίζει σε μεγάλο βαθμό το αυτοκίνητό του και κάνει συχνά τις ίδιες διαδρομές, αντιλαμβάνεται πότε έχουν χάσει αέρα και πότε έχουν περισσότερο απ' όσο πρέπει. Έχω ξαναπεί ότι γνώμη μου είναι να μην κολλάμε σε ένα απόλυτο νούμερο ενός μετρητή, αλλά στο πώς αισθανόμαστε το αυτοκίνητό μας. 1
cthulhucarbide Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 9 ώρες πριν, zio10 είπε Ας πούμε το 35 με το 37 που γράφει ο ts πόση διαφορά κάνει στην πράξη; Την μέρα που είχα βάλει (λόγω κακού βενζινάδικου) 33 αντί για 35 είχε έντονη διαφορά, ήταν το αμάξι σαν να σερνότανε και τα λάστιχα έκαναν θόρυβο. Τώρα αν αντί 35 βάλω 37 τότε η διαφορά ίσως να μην είναι εύκολα ορατή αλλά θα το καταλάβω άμα κάτσω να το παρατηρήσω. Άμα βάλω παραπάνω από 37 τότε θα κοπανάει έντονα στις λακκούβες. Εμένα ακούγεται ένα "μπραφ" όταν σκάει στις λακκούβες και κοπανιέται το αμάξι και το λυπάμαι 7 ώρες πριν, warlock9_0 είπε να αφαιρέσει με ποιά έννοια? ναι αν τον μισοπατήσεις στη βαλβίδα αφαιρεί, αλλά όχι "ελεγχόμενα" όπως φαντάζομαι οτι εννοείς σαν τα βενζινάδικα Με την έννοια να έχει ένα κουμπί που να βγάζει λίγο λίγο (όπως είδα σε πολλούς άλλους ακόμα και φτηνούς) Διότι άμα γυρίσω σπίτι και δω ότι έχω παραπάνω αέρα μην ξανατρέχω άδικα στο βενζινάδικο 1
teddy71 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Ένα απλό καλό μετρητή αέρα θες, τον τυχόν παραπάνω αέρα μπορείς να τον αφαιρεις πατώντας, πχ με το κλειδί ή οτιδήποτε άλλο, ελαφρά και λίγο λίγο τη βαλβίδα του ελαστικού και περνωντας ενδιάμεσα μετρησεις. Και του lidl με 5€ μια χαρά είναι μπορείς να μετράς και το βάθος του πέλματος των ελαστικών. Ίσως , όπως και όλοι, μπορεί να έχει μια απόκλιση από την πραγματική πίεση αλλά με δοκιμές θα ξέρεις ότι πχ στο 36 σου αρέσει η συμπεριφέρα του αυτοκινήτου καλύτερα.
toyo73 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Εγω εχω ενα παρομοιο, τις Michelin παλι. https://www.skroutz.gr/s/8865812/Michelin-Ψηφιακός-Ελεγκτής-Πίεσης-009508.html#reviews Αλλα για να μην σκας, ειδικα το καλοκαιρι που μαλακωνουν τα ελαστικα και το αυτοκινητο φορτωνεται-ξεφορτωνεται συχνα, κανε οτι εγω.Βρες την μεγιστη πιεση φορτωμενο, βαλτην και αστην ετσι.Ειναι πολυ καλυτερα να εχει παραπανω πιεση το ελαστικο, παρα παρακατω.Σε εμενα δουλευει τελεια και ξεφορτωμενο.
cthulhucarbide Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 Κάθε φορά που συνδέω έναν μετρητή όμως ή την βαλβίδα του κομπρεσέρ για να βάλω αέρα, δεν βγαίνει και μια ποσότητα αέρα? Ακούγεται αλλά μήπως είναι αμελητέα?
teddy71 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 Αμελητέα είναι ... και σίγουρα λιγότερη από την διαφορά που θα έχουν τα λάστιχα μεταξύ τους
haris_216 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Επαναφέρω το νήμα μιας κι εγώ είμαι στο ψάξιμο για κάτι παρόμοιο με τον ts. Η κατάσταση με τα παραμελημένα "φουσκωτήρια" των πρατηρίων έχει παραγίνει (σημαντικές αποκλίσεις) και ειδικά για κάποιον που ταξιδεύει δεν είναι πάντα εφικτή η λύση "πάω στο γνωστό μου τσεκαρισμένο πρατήριο". Επιλογές βλέπω αρκετές στο ίντερνετ, από ξεφτίλα λεφτά μέχρι ικανά ποσά, χωρίς όμως να μου είναι αξιόπιστο κριτήριο επιλογής. Ως εργαλείο θεωρώ ότι πρέπει να είναι αξιόπιστο και ακριβές. Αν λοιπόν κάποιος έχει κάτι δοκιμασμένο θα ήθελα να ακούσω την πρότασή του. Σημ. Τα tpms τα γνωρίζω αλλά δεν ψάχνω για κάτι τέτοιο και η παράθεση απλών link από πράγματα που ήδη μπορώ να βρω με googlάρισμα (ναι, είμαι από αυτούς που googlάρουν πριν "φορτωθούν" σε άλλους) δεν βοηθάει ιδιαίτερα. Ειδικά όταν τα προτεινόμενα δεν έχουν καν κάποιο αριθμό αξιολογήσεων.
phanispal Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Πήρα προχθές την τρόμπα μπαταρίας της Xiaomi και νομίζω είμαι κομπλέ. Και από αξιολογήσεις (1000+ στο skroutz) αλλά και από ξένα videos-reviews είδα ότι είναι αξιόπιστη. Κυρίως τη θέλω για να τσεκάρω την πίεση και γιατί όχι να συμπληρώνω κιόλας. 1 1
visualizer Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Εγώ είχα πάρει πριν καμία 5αρια χρόνια από aliexpress https://a.aliexpress.com/_mNFeWLH ένα ηλεκτρονικό μίνι που μπαίνει στα κλειδιά και ακόμα λειτουργεί . Τσεκαρω πίεση με αυτό και έχω μια μίνι τρόμπα για να προσθέτω πίεση . Η διαφορά με την τρόμπα που έχω ήταν 1psi οπότε κομπλέ κανεις την δουλειά σ! Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου 2021 από visualizer 1
vassar Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Πολύ αξιόπιστος μετρητής πίεσης είναι ο συγκεκριμένος: https://www.praktiker.gr/p/metritis-piesis-elastikon-stanley-99361 Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου 2021 από vassar 1
AristidisZ Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Θεωρείται ο βασιλιάς της κατηγορίας https://www.gasmoto.gr/en/michelin-vigil-schrader-tyre-pressure-gauge-analog 1 1
haris_216 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις. Θα τσεκάρω και θα δω που θα καταλήξω. Το μόνο που απορρίπτω με την 1η ανάγνωση, χωρίς εννοείται αυτό να μειώνει τη συνεισφορά του συνφορουμίτη, είναι την τρόμπα αφού ψάχνω για κάποιο απλό handheld devise.
mikevchq Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 +1 για την τρόμπα της Xiaomi. Την έχω περίπου ένα χρόνο και είναι καταπληκτική. Έχει πολύ καλή εφαρμογή, δεν φεύγει αέρας στο βάλε-βγάλε. Ρυθμίζεις πόσα psi θες στην οθόνη και απλά πατάς το start. VFM! Xiaomi Mi Portable Air Pump 1
haris_216 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 12 λεπτά πριν, mikevchq είπε +1 για την τρόμπα της Xiaomi. Την έχω περίπου ένα χρόνο και είναι καταπληκτική. Έχει πολύ καλή εφαρμογή, δεν φεύγει αέρας στο βάλε-βγάλε. Ρυθμίζεις πόσα psi θες στην οθόνη και απλά πατάς το start. VFM! Xiaomi Mi Portable Air Pump Ανακαλώ αυτό που είπα παραπάνω για την απόρριψη της τρόμπας. Ηλιθιωδώς είχα στο μυαλό μου κάτι σαν τα γνωστά κομπρεσεράκια τα οποία δεν είναι το ζητούμενο, κυρίως σαν όγκος. Βλέποντας όμως το link του φίλου σκέφτομαι "γιατί όχι" αφού έχει μέγεθος σχεδόν απλού μετρητή και έξτρα το φούσκωμα. Και βέβαια πλέον "βλέπω" και τις άλλες χρήσεις (πχ ποδήλατο) Το έχεις γενικά τσεκάρει ως προς την ακρίβεια την ενδείξεων; Μπορεί και να "βγάλει" αέρα ή μόνο προσθέτει; Χρόνος φόρτισης;
ΠάρηςΓ Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Λιγο άσχετο αλλα ενας γνωστος μου δεν εχει βαλει ποτε αερα 2 χρονια και λεει πως ειναι ενταξει οπως δειχνει το TPI παιζει ρολο που ειναι συνεχεια σε γκαραζ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα