Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 27/9/2019 στις 8:58 ΜΜ, Predatorkill είπε

@stefanos90_K το διαχειριστικο τι σου χρειαζεται;

Να έχει λειτουργίες όπως προσθήκη σπιτιών, αισθητήρων, φιλτραρισμένα ερωτήματα ajax στην βάση. Διαγράμματα, με στοιχεία απο διαφορετικές ημερομηνίες, ίσως και κάποια σύγκριση αισθητήρων. Γενικά ότι ρυθμίζεται από cli προς το παρόν να το κάνει από εκεί ο χρήστης.

• Thanks 1
  • Απαντ. 110
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

@stefanos90_K

Φαντάζομαι ότι δουλεύεις κάτι σε στυλ openhub? δες και το getkotori.com προσπαθώ και εγώ να αναπτύξω κάτι με αυτό και για γραφήματα είναι μανούλα (ουσιαστικά grafana αλλά μαζί με influxdb και mosquitto mqtt  σε ένα με πολύ λιγο configuration). Μετα θα μπορούσες να τραβάς τα γραφήματα κατευθείαν απο εκεί.

Μια ιδεα

Γιώργος

• Like 1
Δημοσ.
Στις 29/9/2019 στις 5:48 ΜΜ, Geocheats2 είπε

@stefanos90_K

Φαντάζομαι ότι δουλεύεις κάτι σε στυλ openhub? δες και το getkotori.com προσπαθώ και εγώ να αναπτύξω κάτι με αυτό και για γραφήματα είναι μανούλα (ουσιαστικά grafana αλλά μαζί με influxdb και mosquitto mqtt  σε ένα με πολύ λιγο configuration). Μετα θα μπορούσες να τραβάς τα γραφήματα κατευθείαν απο εκεί.

Μια ιδεα

Γιώργος

Είναι καλός συνδυασμός αλλά το έστησα αλλιώς. Ίσως το γυρίσω σε ένα τέτοιο σύστημα.

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω τις τελευταιες μερες κανω reverse engineer το PS2/PS3 game "Sly 2: Band of Thieves" προσπαθωντας να μαθω το format των levels του (3D model data, texture coordinates, textures) και να το κανω dump σε ενα γνωστο format οπως .obj.

Εαν τα καταφέρω με αυτο, θα το κανω convert και θα φτιαξω τους απαραιτηους shaders κλπ να το βαλω στο https://noclip.website/ ετσι ωστε να μπορει οποιοσδηποτε με browser να κανει explore τα levels του. Οχι μονο του Sly 2 αλλα και των υπολοιπων παιχνδιων στην πολυαγαμημενη μου Sly Cooper series αν γινεται, μιας και το engine φαινεται ειναι παρομοιο σε ολα οσον αφορα τα file formats.

Χρησιμοποιω Ghidra & IDA Pro για static analysis και τον RPCS3 PS3 emulator για debugging / dynamic analysis.
Παρατηρησα μερικα πραγματα που εχρηζαν βελτιωση στον debugger του RPCS3, και οντας occasional contributor ηξερα λιγο το codebase και ειχα ηδη development environment αρα τον βελτιωσα λιγο:
https://github.com/RPCS3/rpcs3/pull/7905

Κατα τα αλλα not much, λογω δουλειας τελευταια δεν παιζουν πολλα side projects.

Cb6QXlc.png

Επεξ/σία από vel0city
  • Like 6
Δημοσ.
Στις 1/4/2020 στις 1:10 ΠΜ, vel0city είπε

Εαν τα καταφέρω με αυτο, θα το κανω convert και θα φτιαξω τους απαραιτηους shaders κλπ να το βαλω στο https://noclip.website/ ετσι ωστε να μπορει οποιοσδηποτε με browser να κανει explore τα levels του. Οχι μονο του Sly 2 αλλα και των υπολοιπων παιχνδιων στην πολυαγαμημενη μου Sly Cooper series αν γινεται, μιας και το engine φαινεται ειναι παρομοιο σε ολα οσον αφορα τα file formats.

Πρέπει να είχες ρίξει πολλά καντήλια με αυτά τα games:P

Δημοσ.
Στις 31/3/2020 στις 10:48 ΜΜ, stefanos90_K είπε

Χτύπησε η καραντίνα... κανένα νέο project βγάλατε? 

Μολις πηρα το πρωτο μου AWS cert και χτιζω ενα web app, με το backend στο cloud. Πολυ καλη εμπειρια και εχω μαθει απειρα πραματα, κυριως networking & security. Τωρα χτιζω το schema θα ξαναποσταρω οταν ψιλοτελειωνω για update 😁

Δημοσ.
Στις 6/4/2020 στις 12:59 ΜΜ, najinblue3 είπε

Μολις πηρα το πρωτο μου AWS cert και χτιζω ενα web app, με το backend στο cloud. Πολυ καλη εμπειρια και εχω μαθει απειρα πραματα, κυριως networking & security. Τωρα χτιζω το schema θα ξαναποσταρω οταν ψιλοτελειωνω για update 😁

Ωραίο το backend!  

Δημοσ.

Οταν λες networking? Subnet mask, ips, ports, hosts και τετοια?

Δημοσ.

Εισαι στο free tier?, αν οχι, ακριβη δεν ειναι η amazon?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μου εδωσε λογαριασμο η δουλεια μου με πληρη ελεγχο για το 1ο μας app και σιγα σιγα να εξοικειωθουν και οι υπολοιποι. 

@Στεφανος123 ναι αλλα κυριως subnetting και συνδεση απο public σε private και τουμπαλιν, firewall rules, security best practises κτλπ. Πραγματα που δεν ειχα ασχοληθει ποτε στην πραξη παρα μονο στη θεωρια στο bachelor μου, δηλαδη 11 χρονια πισω. 

Επεξ/σία από najinblue3
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενα μικρο update μετα απο 2 βδομαδες που ασχολουμαι με AWS. Πραγματικα ειναι πανακριβη η amazon, απορω πως παιζει μονη της στο cloud. Αν δεν εχεις εμπειρια θελει αρκετο troubleshoot, τουλαχιστον στην αρχη.

Ανοιξε ports για το webserver, ανοιξε port για τις βασεις, κλεισε ports, γραψε firewall rules. Ειχα πολλα θεματα με ssh tunnelling, με port forwarding αλλα τελος καλo. Πλεον το περιβαλλον στηθηκε αρκετα αξιοπρεπως

Προσωπικα δεν ειχα εμπειρια με networking περα απο τα βασικα, αλλα πλεον το απολαμβανω

Επεξ/σία από najinblue3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, najinblue3 είπε

Ενα μικρο update μετα απο 2 βδομαδες που ασχολουμαι με AWS. Πραγματικα ειναι πανακριβη η amazon, απορω πως παιζει μονη της στο cloud. Αν δεν εχεις εμπειρια θελει αρκετο troubleshoot, τουλαχιστον στην αρχη.

Ανοιξε ports για το webserver, ανοιξε port για τις βασεις, κλεισε ports, γραψε firewall rules. Ειχα πολλα θεματα με ssh tunnelling, με port forwarding αλλα τελος καλo. Πλεον το περιβαλλον στηθηκε αρκετα αξιοπρεπως

Προσωπικα δεν ειχα εμπειρια με networking περα απο τα βασικα, αλλα πλεον το απολαμβανω

σε τι ακριβώς  χρησιμοποιείτε το cloud, αν επιτρέπετε; ποιο φθηνά δεν σας εβγαίνε αν αγοράζατε το hardware και προσλαμβάνατε και ένα άτομο να βοηθάει την διαχείριση; σε μια δική μου προσπάθεια να ασχοληθω με aws δεν βρηκα σε τι μπορεί να υπερτερεί η λύση του aws σε μια κλασική Ελληνική εταιρεία.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, andreas49 είπε

σε τι ακριβώς  χρησιμοποιείτε το cloud, αν επιτρέπετε; ποιο φθηνά δεν σας εβγαίνε αν αγοράζατε το hardware και προσλαμβάνατε και ένα άτομο να βοηθάει την διαχείριση; σε μια δική μου προσπάθεια να ασχοληθω με aws δεν βρηκα σε τι μπορεί να υπερτερεί η λύση του aws σε μια κλασική Ελληνική εταιρεία.

γτ πληρωνεις οτι χρησιμοποιεις, χωρις να εχει εξτρα κοστος για maintenance, τεχνικους για το data center κτλπ. Ειναι και πιο φτηνο αν εχεις licences για τις βασεις δεδομενων βλεπε oracle. Kαι το flexibility που σου παρεχει με το να δουλευεις απο παντου ουσιαστικα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...