Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 Μια χαρά είναι η jQuery αν σε εξυπηρετεί. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείς το latest and greatest που 9/10 είναι κάποια bloated σαχλαμάρα που φορτώνει 5 ΜΒ templates ακόμα και για τα βασικά.
rafinos Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 2 ώρες πριν, fuz10n είπε μετα απο χρονια, επιασα αυτον τον καιρο να φτιαξω ενα site σε single page (κατ απαιτηση), με κατηγοριες εργασιων και φωτογραφιες να εναλλασονται αυτοματα και τυχαια κλπ., με header footer εναλλαγες και εκει. ολα custom απο το 0, php-mysql και μπολικο ajax-jquery. admin απλο php απο πισω να επεξεργαζεται τα παντα. αναρρωτιεμαι αν χρησιμοποιω λαθος μεθοδους πλεον. εχω βαλει μεσα αποκλειστικα jquery και ajax για τα δυναμικα φορτωματα περιεχομενου διχως ανανεωση σελιδας, δε ξερω τι καλυτερο παιζει σε js library (η κατι αλλο). δεκτη καθε αποψη το σαιτ δε μπορω να το ανεβασω ακομα. οταν μπορεσω θα το ποσταρω Τα app που ανέφερα παραπάνω είναι hybrid και τα φτιαχνω κατά κύριο λόγο με jquery. Δεν είσαι μονος μην ανησυχείς. 1
PC_MAGAS Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 8 ώρες πριν, stefanos90_K είπε Σημασία έχει ότι ασχολείσαι... Ελπίζω μια μέρα να μεταβώ σε C++ μονοπάτια από PHP. Βασικά με ενδιαφέρουν Node.js bindings, αλλά πρώτα πρέπει να μάθω C++ καλά.
marios28 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Στον ελεύθερο χρόνο μου κυρίως βελτιώνω την εφαρμογή μου, IPTV/media player & file/playlist manager για Xbox και PC, και δευτερευόντως με άλλο ένα δικό μου project -που δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί- προς συλλογή ελεύθερου περιεχομένου τουριστικού ενδιαφέροντος. 3
vaggelisdan Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Εργασίες σχολής κυρίως, καθώς είναι αρκετά απαιτητικές απο μόνες τους. Η τελευταία πρόκειται για την κατασκευή ενός "bitcoin" στην C, με κύριο σκοπό την τριβή στις δομές δεδομένων (HashTables, BinaryTrees, LinkedLists κτλπ) και πως συνδυάζονται για να προκύψει ένας περίπλοκος μηχανισμός, ο οποίος κατά βάση είναι πολύ απλός. Στον ελεύθερο χρόνο τελευταία πειραματίζομαι με Python και κυρίως pyautogui/tkinter με σκοπό να μπορώ να αυτοματοποιήσω διάφορες διαδικασίες που πιάνω τον εαυτό μου να επαναλαμβάνει. 1
stefanos90_K Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, vaggelisdan είπε διάφορες διαδικασίες που πιάνω τον εαυτό μου να επαναλαμβάνει Κατά καιρούς έχω φτιάξει και εγώ τέτοιες χαζομαρίτσες. Για πες καμιά λεπτομέρια
vaggelisdan Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Στις 7/6/2019 στις 3:42 ΜΜ, stefanos90_K είπε Κατά καιρούς έχω φτιάξει και εγώ τέτοιες χαζομαρίτσες. Για πες καμιά λεπτομέρια Στο άμεσο μέλλον θέλω να μπορώ να κάνω αυτόματο το building ενός πρότζεκτ (δημιουργεία φακέλων, commit στο github κτλπ). Για τώρα κυρίως αυτοματοποιώ επαναλαμβανόμενες κινήσεις σε ένα παιχνιδάκι που παίζω
Directx Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Έναν απλό (lean) LOGO Interpreter (σε C++) με έντονες επιρροές από την Digital Research (DR.) LOGO που χρησιμοποιούσα στον Amstrad CPC 6128 για CP/M σε μικρή ηλικία. Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2019 από Directx 2
Salecon Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 Ζηλεύω το να μπορεί κανείς να λέει τι δουλεύει και να παραμένει ανώνυμος.
vel0city Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 @Directx Turtle graphics ftw! H LOGO ήταν από τις πρώτες μου κι εμένα, σε MicroWorlds Pro 🙂
Dinos_12345 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 8 ώρες πριν, vel0city είπε @Directx Turtle graphics ftw! H LOGO ήταν από τις πρώτες μου κι εμένα, σε MicroWorlds Pro 🙂 Εμείς ζωγραφίζαμε σπιτάκια με Logo και την χελώνα 😛 3
thanos713 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 Θα γράψω κι εγώ με τη σειρά μου, αν και δεν είναι καθαρά προγραμματιστικό project. Προσπαθώ να φτιάξω ένα πολύ βασικό πρόγραμμα που να υλοποιεί μερικές μεθόδους που έχει κάθε σοβαρό πακέτο που κάνει υπολογισμούς quantum chemistry (είναι ο τομέας που ασχολούμαι και στο διδακτορικό μου). Υπάρχουν πολλά ήδη έτοιμα (και commercial με άδειες μερικές χιλιάδες δολάρια, αλλά και open source), οπότε πιο πολύ το κάνω για εξάσκηση. Το γράφω σε C++ χρησιμοποιώντας την GSL (πχ. για γρήγορο πολλαπλασιασμό πινάκα και διαγωνιοποιήσεις) και στα άμεσα σχέδια είναι να γραφούν μερικά κομμάτια σε CUDA. Είχα και την ιδέα να προσθέσω και τίποτα με GUI, πχ. να εμφανίζονται τα μόρια ή να γίνονται οι γραφικές παραστάσεις για το excitation spectrum των μορίων αυτόματα, οπότε ξεκίνησα και λίγο Qt, αλλά προς το παρόν δεν έχω κάνει κάτι πιο συγκεκριμένο προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν είναι κανένα τρομερό project, αλλά παίρνει καιρό γιατί θέλει προσοχή σε λάθη που μπορεί να γίνουν πανεύκολα (μία μέθοδος για παράδειγμα απαιτεί 8 nested loops, οπότε θέλει πάρα πολλή προσοχή στους δείκτες, μη μπλέξεις κανέναν και σου φάει μέρες μέχρι να βρεις τι φταίει...). 3
Salecon Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 2 ώρες πριν, thanos713 είπε Θα γράψω κι εγώ με τη σειρά μου, αν και δεν είναι καθαρά προγραμματιστικό project. Προσπαθώ να φτιάξω ένα πολύ βασικό πρόγραμμα που να υλοποιεί μερικές μεθόδους που έχει κάθε σοβαρό πακέτο που κάνει υπολογισμούς quantum chemistry (είναι ο τομέας που ασχολούμαι και στο διδακτορικό μου). Υπάρχουν πολλά ήδη έτοιμα (και commercial με άδειες μερικές χιλιάδες δολάρια, αλλά και open source), οπότε πιο πολύ το κάνω για εξάσκηση. Το γράφω σε C++ χρησιμοποιώντας την GSL (πχ. για γρήγορο πολλαπλασιασμό πινάκα και διαγωνιοποιήσεις) και στα άμεσα σχέδια είναι να γραφούν μερικά κομμάτια σε CUDA. Είχα και την ιδέα να προσθέσω και τίποτα με GUI, πχ. να εμφανίζονται τα μόρια ή να γίνονται οι γραφικές παραστάσεις για το excitation spectrum των μορίων αυτόματα, οπότε ξεκίνησα και λίγο Qt, αλλά προς το παρόν δεν έχω κάνει κάτι πιο συγκεκριμένο προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν είναι κανένα τρομερό project, αλλά παίρνει καιρό γιατί θέλει προσοχή σε λάθη που μπορεί να γίνουν πανεύκολα (μία μέθοδος για παράδειγμα απαιτεί 8 nested loops, οπότε θέλει πάρα πολλή προσοχή στους δείκτες, μη μπλέξεις κανέναν και σου φάει μέρες μέχρι να βρεις τι φταίει...). Και μόνο να σκεφτείς το "8 nested loops", είναι ικανό να σου δείξει ότι κάτι δεν έχεις κάνει optimize στην λογική. 1
thanos713 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, Salecon είπε Και μόνο να σκεφτείς το "8 nested loops", είναι ικανό να σου δείξει ότι κάτι δεν έχεις κάνει optimize στην λογική. Όταν έχεις τανυστές 4ης τάξης με 8 δείκτες (4 για τα μισά και 4 για τα άλλα μισά, επειδή χωρίζονται τα τροχιακά σε virtual και occupied), πόσα loops νομίζεις ότι θες; Μιλάμε για προβλήματα στα οποία η ακριβής λύση είναι N!... Επεξ/σία 9 Ιουνίου 2019 από thanos713 1
Salecon Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 57 λεπτά πριν, thanos713 είπε Όταν έχεις τανυστές 4ης τάξης με 8 δείκτες (4 για τα μισά και 4 για τα άλλα μισά, επειδή χωρίζονται τα τροχιακά σε virtual και occupied), πόσα loops νομίζεις ότι θες; Μιλάμε για προβλήματα στα οποία η ακριβής λύση είναι N!... Δεν περίμενα διαφορετική απάντηση. Μισή με όρους που θα έπρεπε (για κάποιο μυστήριο λόγο) να γνωρίζει ο κάθε αναγνώστης και μισή με ασάφειες (τι είναι το «Ν»; Πατάτες; Ντομάτες; Πλήθος στοιχείων ενός πίνακα; ), και σίγουρα με πολλή δόση άμυνας, μην τυχόν και μειωθεί το e-ego. Ό,τι πεις αδερφέ. Είχα μια σκασίλα! Κάτσε γράφε 8 nested loops και νόμιζε ότι όλα είναι όπως θα έπρεπε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα