Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

έχω μία D7100 την οποία χρησιμοποιώ με τον sigma 18-35 και ειμαι πολυ ευχαριστημένος. Θα ηθελα κατι πιο wide απο το 18, οπότε σκέφτομαι τα εξής

• τοκινα 11-16
  • τοκινα 11-20
  • sigma 8-16
  • sigma 10-20
  • nikon(?)

Προσωπικά κλείνω προς τον πρώτο μιας και οι 2 επόμενοι είναι πιο ακριβοί και νομίζω ότι ο sigma με το 18 με καλύπτει ικανοποιητικά. Σίγουρα κάποια στιγμή θα προσθέσω στους φακούς μου τον nikon 50mm(εκτος αν παω για την ακραία λυση του sigma 50-100 1.8). Τι ειναι πιο αξιόλογο απο πλευράς ποιοτητας φωτογραφίας και την οξύτητα;

Επεξ/σία από Anubis13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το NIKON AF-P DX NIKKOR 10-20mm f/4.5-5.6G VR  ;;; Η τιμή του νομίζω είναι σούπερ ! Με το vr, λογικά τραβάς για πλάκα με ταχύτητα 1/10 στα 10mm . 

Επεξ/σία από Dr_73
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Anubis13 είπε

Εχει ομως διαφορα απο το f2.8 του τοκινα, βεβαια η τιμη του ειναι ακρως δελεαστικη.

Αν σε ενδιαφέρει να τραβάς κινούμενα θέματα. Τότε έχει πλεονέκτημα το f/2.8 . Αν μιλάμε για στατικά , τότε στον τοκίνα στα 11mm με f/2.8 θα βάζεις ταχύτητα 1/15 τουλάχιστον , ενώ στο νίκον στα 10mm θα τραβάς με f/4.5 σε 1/10 ή και λιγότερο , οπότε ίδιο αποτέλεσμα θα έχεις (καλύτερη οξύτητα βέβαια το f/4.5 από το f/2.8, χωρίς συζήτηση) . Με τη διαφορά τιμής , παίρνεις έναν 50ρη af-d που συνεργάζεται μια χαρά με τη d7100 .

Το θέμα είναι πόσο wide θες ;;;

Τον tamron 10-24 τον είδες ; Το μεγαλύτερο εύρος νομίζω σε wide zoom για dx (συν ότι είναι συμβατός με usb dock , οπότε και θεματάκια στην εστίαση ρυθμίζονται και με νεότεροα firmware μελλοντικά , μάλλον θα παίζει για πάντα σε μελλοντικές dx) .

Επεξ/σία από Dr_73
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Dr_73 είπε

(καλύτερη οξύτητα βέβαια το f/4.5 από το f/2.8, χωρίς συζήτηση)

Τί οξύτητα θα έχει όμως ο tokina στο f4.5 (που πρέπει να γίνει η σύγκριση);; Εννοείται πολύ καλύτερη. Και πέραν του ότι για την τιμή του ο νικον είναι οκ, είναι και το τί θες να κάνεις. Με το μεγαλύτερο f (2.8) που προσφέρουν άλλοι έχεις και δυνατότητα για καμιά αστροφωτογράφιση κλπ.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, stratigos24 είπε

Τί οξύτητα θα έχει όμως ο tokina στο f4.5 (που πρέπει να γίνει η σύγκριση);;

Η νέα γενικά φακών της νίκον (και γενικότερα) , έχουν καλή οξύτητα τέρμα ανοιχτοί (εκεί διαφέρουν από τους legacy , αλλά τότε έτσι κι αλλιώς κανείς δεν κοίταγε φωτογραφίες σε μεγένθυση) . Δεν νομίζω ότι θα υπάρχει σοβαρή διαφορά . Για μένα το ότι στους tokina δεν έχεις usb dock , όπως στον tamron (και τους νεους sigma)  είναι μειονέκτημα.

Οι αναφερθέντες sigma, είναι (περασμένα) μοντέλα των οποίων έχει πάψει η παραγωγή και δεν είναι επίσης συμβατοι με usb dock .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διαβάζω ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ τους στην οξύτητα/αντίθεση (υπέρ του tokina) αλλά οκ, δεν τους έχω να τους συγκρίνω.

Το αρνητικό του Nikon στην προκειμένη, είναι ότι είναι af-p φακός, που σημαίνει χωρίς vr on/off κουμπί και έτσι στην d7100 δε μπορείς να απενεργοποιήσεις την σταθεροποίηση όταν έχεις τη μηχανή στο τρίποδο, με αποτέλεσμα και το ότι το vr μπορει να χαλάσει αλλά και οι φωτό να φαίνονται σαν κουνημένες.

Επεξ/σία από stratigos24
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα Dr73,

το ποσο wide ειναι μία καλή ερώτηση, χοντρικά θα έλεγα ότι με 14 θα ημουν καλυμμένος αλλά ότι παραπάνω ευπρόσδεκτο, πάντα θα βρεθεί κάποιο use case. Προσωπικά δε φωτογραφίζω κινουμενα αντικέιμενα αλλά θεωρούσα ότι το F2.8 του τοκινα θα ειναι καλύτερο σε low light καταστάσεις.

Έχει νόημα να πάρω φακό που να καλύπτεται το ευρος του απο τον sigma που εχω(μιλάω για τον tamron)

Επεξ/σία από Anubis13
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έτσι πληροφορίακα, ξέρουμε κάτι για τον νεο Tokina atx-i 11-16 cf ; (γενιά 3) 

Βεβαίως ανανεώθηκε μαζι και ο 11-20.

Είναι ο ίδιος απλα σε διαφορετικό περίβλημα ή έχει καμία διαφορά με τον προηγούμενο (γενιά 2) άραγε; 

Εδω και στο Skroutz

Τα μόνα παράπονα που διαβάζει κανείς για τον 11-16, αν εξαιρέσουμε τυχόν προβλήματα με back/front focus που μπορεί να τύχουν είναι τα lens flares σε φωτεινές πηγές, ηλιος φωτα κλπ και οτι ο 11-20 ειχε βελτιωθεί σε αυτό. 

Αν και ο νέος 11-16 cf εχει αυτή την βελτίωση πολύ ενδιαφέρον...ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ!..

🤔

Επεξ/σία από Ntinlanden
Δημοσ.

Μπορείς πάντα να βγάζεις και 2-3 κάθετες με το φακό που ήδη έχεις και να τις ενώνεις...Το αποτέλεσμα θα είναι ένα αρχείο πολύ υψηλής ανάλυσης απλά θα πρέπει να αφιερώνεις λίγο χρόνο κατά τη λήψη όπως και μετά στην επεξεργασία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...