Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα, σε μια προσπάθεια να βελτιώσω λίγο τα στατιστικά της adsl 24Μbps γραμμής μου (+περιέργεια) άνοιξα την πρίζα του τηλεφώνου για να δω τι επικρατεί εκει μέσα....

άνοιξα την κύρια πρίζα (την πρώτη, την κεντρική), απο εκεί και πέρα με καλώδιο μέσα στον τοίχο έχω άλλες 2 πρίζες.

Αυτό που είδα μου έκανε εντύπωση....απο κάτω (δηλ. απο το κουτί του ΟΤΕ) έρχονται στην πρώτη πρίζα 5 καλώδια (είχα διαβάσει για 2, για 4 άλλα για 5 δεν γνώριζα).

Τα 5 καλώδια τα βλέπετε στην εικόνα, είναι ένα ασπρο, ένα κίτρινο, ένα πράσινο, ένα μαύρο και ένα καφέ (μην σας ξεγελάνε οι σκιές στην φώτο)

τα 2 καλώδια (άσπρο+κίτρινο) είναι για το σήμα του internet και τηλεφώνου.....αυτά έχω συνδέσει στις θέσεις 2 και 3 της πρίζας και έχω κανονικά internet και τηλέφωνο.

Ερώτηση1: Πιστεύετε ότι έχει νόημα να ψάξω μήπως και κάποιος άλλος συνδυσασμός καλωδίων έχει σήμα internet+τηλεφώνου ή όχι; Η απάντηση λογικά είναι Όχι απλά ρωτάω μήπως μου διαφεύγει κάτι.

Ερώτηση2: τα άλλα 3 καλώδια (εκτός απο τα 2 του σήματος) τι είναι; είναι λογικό ότι είναι μονός ο αριθμός τους;

όπως βλέπετε στην φώτο 5 καλώδια "φεύγουν" απο το κεντρικό πριζάκι και συνεχίζουν στις άλλες πρίζες τηλεφώνου που υπάρχουν στο σπίτι...

20190604_142502.jpg

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, tempo είπε

καλησπέρα, σε μια προσπάθεια να βελτιώσω λίγο τα στατιστικά της adsl 24Μbps γραμμής μου (+περιέργεια) άνοιξα την πρίζα του τηλεφώνου για να δω τι επικρατεί εκει μέσα....

άνοιξα την κύρια πρίζα (την πρώτη, την κεντρική), απο εκεί και πέρα με καλώδιο μέσα στον τοίχο έχω άλλες 2 πρίζες.

Αυτό που είδα μου έκανε εντύπωση....απο κάτω (δηλ. απο το κουτί του ΟΤΕ) έρχονται στην πρώτη πρίζα 5 καλώδια (είχα διαβάσει για 2, για 4 άλλα για 5 δεν γνώριζα).

Τα 5 καλώδια τα βλέπετε στην εικόνα, είναι ένα ασπρο, ένα κίτρινο, ένα πράσινο, ένα μαύρο και ένα καφέ (μην σας ξεγελάνε οι σκιές στην φώτο)

τα 2 καλώδια (άσπρο+κίτρινο) είναι για το σήμα του internet και τηλεφώνου.....αυτά έχω συνδέσει στις θέσεις 2 και 3 της πρίζας και έχω κανονικά internet και τηλέφωνο.

Ερώτηση1: Πιστεύετε ότι έχει νόημα να ψάξω μήπως και κάποιος άλλος συνδυσασμός καλωδίων έχει σήμα internet+τηλεφώνου ή όχι; Η απάντηση λογικά είναι Όχι απλά ρωτάω μήπως μου διαφεύγει κάτι.

Ερώτηση2: τα άλλα 3 καλώδια (εκτός απο τα 2 του σήματος) τι είναι; είναι λογικό ότι είναι μονός ο αριθμός τους;

όπως βλέπετε στην φώτο 5 καλώδια "φεύγουν" απο το κεντρικό πριζάκι και συνεχίζουν στις άλλες πρίζες τηλεφώνου που υπάρχουν στο σπίτι...

20190604_142502.jpg

Αυτά τα καλώδια που έχεις εκεί πρέπει να τα πετάξεις

...και να τραβήξεις ένα καινούργιο καλώδιο UTP από το κουτί του ΟΤΕ μέχρι την πρίζα σου.

Δένεις το UTP πάνω σε αυτά τα καλώδια τραβάς και σου έρχεται πάνω του UTP, ενώ συγχρόνως αφαιρείς και τα υπάρχοντα, ούτε ατσαλίνες ούτε τίποτα.

Αρκεί βέβαια να ξέρεις τη διαδρομή και από ποια κουτιά περνάει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, tempo είπε

20190604_142502.jpg

Λοιπόν τα 5 καλώδια που βλέπεις είναι. 

Οπως πολυ σωστά είπες τα 2 είναι για την γραμμή που έχεις τώρα.

Τα άλλα 2 είναι για το αν θέλεις να βάλεις και δεύτερη γραμμή και το τρίτο καλώδιο είναι η γείωση(καφέ καλώδιο) που δεν χρειάζεται. Το καφέ είναι σκέτος χαλκός δεν έχει μόνωση απο πάνω όπως τα άλλα.

Επεξ/σία από pavloa
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, tempo είπε

20190604_142502.jpg

αν την περάσεις στα γρήγορα την εικόνα, μοιάζει με κατσαρίδα η τρύπα στον τοίχο σου!!!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε

Αυτά τα καλώδια που έχεις εκεί πρέπει να τα πετάξεις

...και να τραβήξεις ένα καινούργιο καλώδιο UTP από το κουτί του ΟΤΕ μέχρι την πρίζα σου.

Δένεις το UTP πάνω σε αυτά τα καλώδια τραβάς και σου έρχεται πάνω του UTP, ενώ συγχρόνως αφαιρείς και τα υπάρχοντα, ούτε ατσαλίνες ούτε τίποτα.

Αρκεί βέβαια να ξέρεις τη διαδρομή και από ποια κουτιά περνάει

φίλε μου δεν κατάλαβα αυτό που λες για διαδρομή και κουτιά.....πρέπει να επέμβω και σε κουτιά ή απλά δένοντας τις άκρες νέου-παλιού καλωδίου και τραβόντας θα γίνει η δουλειά μου αν θέλω να αλλάξω καλώδιο.....

αν βάλω UTP θα έχω internet+τηλέφωνο ή αν το τηλέφωνο είναι ή δεν είναι voip θα έχω κάποιο πρόβλημα;

με το UTP σε τι θα κερδίσω; ταχύτητα; σταθερότητα;

Δημοσ.

κατ εμε μην πειράξεις τίποτα! αν η συνδέσεις είναι οκ και δεν έχει κόψε ράψε το καλώδιο δεν θα δεις διάφορα.

Αν αποφασίσεις να αλλάξεις το καλώδιο δεν είναι σίγουρο πως θα μπορέσεις να το περάσεις τραβώντας το παλιό καλώδιο. μπορεί να είναι σφηνωμένο  σε κάποια σημεία. ασε που πρέπει να ανοίξεις μπουάτ με οτι αυτό συνεπαγετε σε μερεμέτια

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...