Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μα πραγματικά, αν κάποιος είναι τόσο γύφτος ή νιώθει τόσο απαραίτητα για τη ζωή του πράγματα 5000€, ε ας τα πάρει. Σιγά. Αν καταλήξουν στο ότι δεν είναι συναινετικό το διαζύγιο, στο τέλος περισσότερα θα πληρώσουν απο τα 5000€ των πραγμάτων.

*Σαφέστατα σε ορισμένες φάσεις το θέμα είναι ηθικό / καθαρά θέμα εκδίκησης και όχι οικονομικό. Ουσιαστικά πρόκειται για πολιτική οικονομικού εξευτελισμού που συνήθως ξεκινάει για απο κάποιο αίτιο.

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ.
Στις 4/6/2019 στις 3:59 ΜΜ, GiaEm είπε

Τους τελευταίους μήνες, η ξαδέρφη μου αντιμετωπίζει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Ο σύζυγός της τής έκανε αγωγή διαζυγίου και με διάφορα "μέσα" προσπαθεί να την εξουθενώσει οικονομικώς. Δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες, δεν έχει σημασία εν προκειμένω.

Αυτό που με ευαισθητοποιεί προσωπικώς είναι ότι στην παρούσα φάση η ξαδέρφη μου αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας (καρκίνο στο στήθος) και ούσα άνεργη προσπαθεί να μεγαλώσει και παιδί (με τον σύζυγο να εφευρίσκει τρόπους να γλιτώνει χρήματα).

Εγώ θα σταθώ εδώ. Ντροπή

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Xacti είπε

Εγώ θα σταθώ εδώ. Ντροπή

Γνωριζεις προφανως και την αλλη πλευρα και οχι μονον την μια που διαβασες και ετσι κρινεις αμεροληπτα και προφανως δικαια.

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, 29gk είπε

Γνωριζεις προφανως και την αλλη πλευρα και οχι μονον την μια που διαβασες και ετσι κρινεις αμεροληπτα και προφανως δικαια.

H άλλη πλευρά τι λέει δηλαδή? ότι επίτηδες εμφάνισε καρκίνο η κυρία, επίτηδες είναι άνεργη με παιδιά και επίτηδες έκατσε να της κάνει αγωγή διαζυγίου ο άλλος, δεν την έκανε η ίδια αλλά ο άλλος. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Xacti είπε

H άλλη πλευρά τι λέει δηλαδή? ότι επίτηδες εμφάνισε καρκίνο η κυρία, επίτηδες είναι άνεργη με παιδιά και επίτηδες έκατσε να της κάνει αγωγή διαζυγίου ο άλλος, δεν την έκανε η ίδια αλλά ο άλλος. 

Το ότι δεν έχει κάποιος δουλειά και έχει ένα πρόβλημα υγείας δεν τον καθιστά αυτομάτως θύμα

Μπορεί να είχε 3 γκόμενους (λέμε τώρα) 

Δε νομίζω ότι έχει νόημα να συζητάμε ποιος είναι ο "καλός" και ποιος ο "κακός" σε περιπτώσεις που δε γνωρίζουμε καθόλου 

• Like 5
Επισκέπτης
Δημοσ.
Μόλις τώρα, AristidisZ είπε

Το ότι δεν έχει κάποιος δουλειά και έχει ένα πρόβλημα υγείας δεν τον καθιστά αυτομάτως θύμα

Μπορεί να είχε 3 γκόμενους (λέμε τώρα) 

Και έτσι να είναι αφού το δικαστήριο έδωσε την επιμέλεια στην σύζυγο τότε ο σύζυγος είναι υποχρεωμένος να πληρώνει τη διατροφή. Και ένας λόγος παραπάνω αφού ο ίδιος έκανε την αγωγή διαζυγίου. 

Η λογική σας και εσένα και του προηγούμενου είναι εκτός τόπου και χρόνου. Δεν πάτε καθόλου καλά αν σκέφτεστε έτσι. Σοβαρά

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Xacti είπε

Και έτσι να είναι αφού το δικαστήριο έδωσε την επιμέλεια στην σύζυγο τότε ο σύζυγος είναι υποχρεωμένος να πληρώνει τη διατροφή. Και ένας λόγος παραπάνω αφού ο ίδιος έκανε την αγωγή διαζυγίου. 

Η λογική σας και εσένα και του προηγούμενου είναι εκτός τόπου και χρόνου. Δεν πάτε καθόλου καλά αν σκέφτεστε έτσι. Σοβαρά

Eνώ εσύ που έχεις δει δικαστικές αποφάσεις και έχεις βγάλει και ετυμηγορία μέσω ενός post πας μια χαρά 

ΟΚ :)

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Xacti είπε

Ξαναρωτω, εσυ περα απο τους ισχυρισμους της μιας πλευρας, γνωριζεις τι ισχυριζεται και η αλλη οπως και εχεις και γνωση των πραγματικων περιστατικων και εκφραζεις και αποψη αλλα παιρνεις και θεση υπερ του ενος;

Επισκέπτης
Δημοσ.
Μόλις τώρα, 29gk είπε

Ξαναρωτω, εσυ περα απο τους ισχυρισμους της μιας πλευρας, γνωριζεις τι ισχυριζεται και η αλλη οπως και εχεις και γνωση των πραγματικων περιστατικων και εκφραζεις και αποψη αλλα παιρνεις και θεση υπερ του ενος;

Για πες μου ΕΝΑΝ λόγο που να δικαιολογεί τη συμπεριφορά του κυρίου. Έναν θέλω όχι παραπάνω. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Xacti είπε

Για πες μου ΕΝΑΝ λόγο που να δικαιολογεί τη συμπεριφορά του κυρίου. Έναν θέλω όχι παραπάνω. 

Ποια ειναι αυτη η συμπεριφορα, ξαναρωτω, που ΕΣΥ γνωριζεις και κανενας αλλος;

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, 29gk είπε

Ποια ειναι αυτη η συμπεριφορα, ξαναρωτω, που ΕΣΥ γνωριζεις και κανενας αλλος;

Φίλε μου είσαι άσχετος με δικαστήρια έ? δεν έχεις ιδέα τι γίνεται. Μάλλον δεν έχεις πατήσει και ποτέ. Και ειδικά σε τέτοιου τύπου υποθέσεις που τις έχω φάει με το κουτάλι μπορώ να καταλάβω τι παίζει. Συνήθως όλοι οι άντρες υπερασπιζόμαστε τους άλλους άντρες γιατί ξέρουμε. Στη συγκεκριμένη περίπτωση παίρνω το μέρος της συζύγου. Τέλος.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Xacti είπε

Φίλε μου είσαι άσχετος με δικαστήρια έ? δεν έχεις ιδέα τι γίνεται. Μάλλον δεν έχεις πατήσει και ποτέ. Και ειδικά σε τέτοιου τύπου υποθέσεις που τις έχω φάει με το κουτάλι μπορώ να καταλάβω τι παίζει. Συνήθως όλοι οι άντρες υπερασπιζόμαστε τους άλλους άντρες γιατί ξέρουμε. Στη συγκεκριμένη περίπτωση παίρνω το μέρος της συζύγου. Τέλος.

Η εμπειρια σου ειναι αληθεια, οπως και η γνωση αλλα και η κριτικη σου ικανοτητα, πως βγαζουν ματι.

Κυριολεκτικα ομως.

Δημοσ.

Στα διαζύγια δεν υπάρχει μαύρο άσπρο

Το άσπρο είναι από την πλευρά του συζύγου

Και ξανά το άσπρο είναι από την πλευρά της συζύγου

Έχουν πολύ γέλιο οι αίθουσες δικαστηρίων με αυτές τις υποθέσεις.

Οι δε ψεύτικες καταμήνυσης πάνε σύννεφο

Δημοσ.

Δεν ξέρω πόσο κοστίζουν τα γραμμάτια όσον αφορά διαζύγια, αλλά σαν γενικό κανόνα το κόστος για τον δικηγόρο των γραμματίων είναι της τάξης των 4 έως 20€. Η ονομαστική αξία του γραμματίου μπορεί να είναι 200€ που σου λέει, αλλά από αυτά τα 200€ πάνω από τα μισά γυρνάνε στην τσέπη του δικηγόρου. 

https://www.google.gr/search?q=γραμματιο+δικηγορικου+συλλογου&client=opera&hs=8mK&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjIrvWyvNXiAhUQGewKHenVCwQQ_AUIECgB&biw=2520&bih=970#imgrc=rsZQXBp78WYUhM:

Εδώ ενδεικτικά ενα γραμμάτιο. Το 15% της αξίας του γραμματίου αφαιρείται από τον φόρο εισοδήματος του δικηγόρου και το 20% από τις εισφορές του. 

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους ! Να ρωτήσω γνώμες: το παρόν δικαστικό πληρεξούσιο (είναι Υπόδειγμα από τον Δ.Σ. για Τακτική Διαδικασία) μάς καλύπτει προκειμένου να μάς εκπροσωπεί ο δικηγόρος εν γένει σε κάθε δίκη & υπόθεση (Πρωτοδικείο, Εφετείο,  Άρειο Πάγο, Ειρηνοδικείο) ? Είναι, δηλ. γενικό ? Φίλος μας (του χώρου) μάς είπε ότι είναι ειδικό και έχει ισχύ μόνο στην δίκη (100 ημ. Τακτική Διαδικασία) στης οποίας τον φάκελο θα προσκομισθεί -> δηλ. ότι θα πρέπει να προσκομίζεται εκ νέου ανάλογο (ειδικό) πληρεξούσιο όπου θα απαιτείται (έγγραφη) πληρεξουσιότητα.. 

ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ-ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟ.docx

ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟ

Ο/Η υπογράφων/υπογράφουσα:

________________________________ του ________________ και της _________________, κάτοικος ___________________, οδός _____________ αρ. _______, που γεννήθηκε στ__ ________________ το έτος _________, κάτοχος του με αριθμό ______________ ΔΑΤ εκδόσεως του ΑΤ _____________, με ΑΦΜ _________________ της Δ.Ο.Υ. ____________,  με την ιδιότητά μου, ως ομόρρυθμη εταίρος και νόμιμη εκπρόσωπος-διαχειρίστρια  της Εταιρείας με την επωνυμία «____  και Σία Ε.Ε.» και το διακριτικό τίτλο «____», που εδρεύει στ__ ______________, στην οδό _______ αρ.___, με ΑΦΜ εταιρίας ___________ της ____’ ΔΟΥ _________, δηλώνω ότιδιορίζωμε το παρόν έγγραφο, πληρεξούσιο δικηγόρο, αντιπρόσωπο και αντίκλητο της ανωτέρω εταιρίας, σύμφωνα με τα άρθρα 94 και  96 παρ.1 νέου ΚΠολΔ, όπως ισχύουν: τον__________, Δικηγόρο ___________, ΑΜ ______, οδός _____ αρ.___, υπό ΑΔΤ ________, με ΑΦΜ __________, email:__________,  προς τον οποίο παρέχω την εντολή, εξουσιοδότηση και πληρεξουσιότητα όπως ενεργήσει τις εξής πράξεις και συγκεκριμένα: 

* Να παρίσταται για λογαριασμό της ως άνω εταιρίας, ως αύτη νομίμως εκπροσωπείται, και να αντιπροσωπεύει αυτήν σε όλα γενικώς τα ελληνικά, πολιτικά, δικαστήρια κάθε βαθμού και δικαιοδοσίας και σε οποιονδήποτε εισηγητή δικαστή και σε οποιαδήποτε δικαστική αρχή με όλες γενικά τις ιδιότητες του διαδίκου, να ενεργεί για την υποστήριξη των δικαίων της όλες τις κύριες και παρεπόμενες διαδικαστικές πράξεις καθώς και κάθε εξώδικη ενέργεια, η οποία αφορά την εξασφάλιση της απαίτησης της εταιρία σε βάρος του οφειλέτη της:__________, εμπόρου, κατοίκου __________, οδός _______αρ. _ (δνση κατοικίας: ___________ αρ.___, _____________).

* Ειδικότερα, κατά την απόλυτον διακριτικήν ευχέρειαν αυτού ενδεικτικά και ουχί περιοριστικά: Να ασκεί σε βάρος του ανωτέρω οφειλέτη αγωγές και ανταγωγές ενώπιον των αρμοδίων Δικαστηρίων, δηλώνοντας τη διαδικασία που θ’ ακολουθηθεί. Να υπογράφει, καταθέτει και κοινοποιεί, δίνοντας εντολή σε δικαστικό επιμελητή, κάθε είδους δικόγραφα και εισαγωγικά της δίκης έγγραφα, να παρίσταται ενώπιον των αρμοδίων Δικαστηρίων εκπροσωπώντας την εταιρία, προς υποστήριξη των υποθέσεών της, να καταθέτει προτάσεις, σημείωμα, έγγραφα, προσθήκη-αντίκρουση και ό,τι άλλο τυχόν απαιτηθεί. Να λαμβάνει αντίγραφα κάθε εγγράφου που σχετίζεται με τη δικογραφία της εκάστοτε υπόθεσης. Να προτείνει, εξαιρεί, καλεί και εξετάζει μάρτυρες και να κοινοποιεί κλήσεις για ένορκη εξέταση μαρτύρων, ενεργώντας όλες τις απαιτούμενες εκ του νόμου διαδικαστικές ενέργειες, και να παρίσταται για λογαριασμό της εταιρίας κατά τη λήψη ένορκης βεβαίωσης μάρτυρα ενώπιον του αρμόδιου Ειρηνοδίκη ή του ορισθησόμενου Συμβολαιογράφου. Να παραιτείται από το δικόγραφο αγωγών ή αιτήσεων που ασκήθηκαν για οποιαδήποτε αιτία, από όλη ή μέρος της δίκης. Να καταθέτει έγγραφα και τίτλους, να τα αμφισβητούν και να κάνει παρατηρήσεις. Να παρίσταται ενώπιον του αρμόδιου Ειρηνοδίκη ή ενώπιον Συμβολαιογράφου, κατά την λήψη ένορκης βεβαίωσης μάρτυρα από την πλευρά του αντιδίκου - οφειλέτη της εταιρίας, και να υποβάλλει τις σχετικές ενστάσεις ή παρατηρήσεις. Γενικά να ενεργεί οποιαδήποτε πράξη απαιτείται για την ολοκλήρωση της εκπροσώπησης της εταιρίας ενώπιον των πολιτικών Δικαστηρίων των Σερρών, και ειδικότερα στο Ειρηνοδικείο Σερρών κατά την Τακτική Διαδικασία (άρθρα 237 επ. Κ.Πολ.Δ.), διεκπεραιώνοντας όλες τις απαιτούμενες ενέργειες που προβλέπονται στον Κ.Πολ.Δ. και στο νόμο, για λογαριασμό της εταιρίας, ακόμη και εκείνων που δεν μνημονεύονται ρητά στο παρόν, για την εκτέλεση όλων και οποιασδήποτε από τις παραπάνω εντολές, πληρεξουσιότητες και εξουσιοδοτήσεις.

* Και να προβαίνει  εν γένει σε κάθε άλλη απαραίτητη ενέργεια προς περάτωση του σκοπού αυτού.

Δηλώνω τέλος υπό την προαναφερθείσα ιδιότητά μου ότι: (α)επιβεβαιώνω καιμε το παρόν και εγκρίνω απολύτως το περιεχόμενο της από _____ και με αρ.κατ: _____αγωγής στην τακτική Διαδικασία του _________ Σερρών  κατά της ως άνω οφειλέτριας (αντικείμενο: ενοχικό-τιμολόγια), αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη για τις συνέπειες του άρθρου 205 νέου ΚΠολΔ και (β)αναγνωρίζω και εγκρίνω από σήμερα όλες τις πράξεις του ως άνω  πληρεξουσίου μας δικηγόρου, που ενήργησεή θα ενεργήσειστα πλαίσια των παρεχομένων εντολών, ως νόμιμες, έγκυρες, ισχυρές και απρόσβλητες και σαν να έγιναν από την ίδια την εντολέα του. 

______________, _______-2016

Ο/Η εντολέας

Βεβαιώνεται το γνήσιο της υπογραφής του/της εντολέα που υπογράφει παραπάνω από αστυνομική, δημοτική ή άλλη αρμόδια Αρχή ή δικηγόρο (96.1 νέου ΚΠολΔ).

_______________, _____-2016

Ο/Η βεβαιών/βεβαιούσα:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...