Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, polaki είπε

Ρε μάγκες, γιατί κολλάτε στα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ? 

1) Η κούριερ και η κάθε κούριερ εισπράττει για ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ ΤΗΣ (του καταστήματος) κάποια χρήματα, τα οποία και ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΑΥΤΟΥΣΙΑ.

2) Η κούριερ εισπράττει το ποσό για την υπηρεσία της, στην προκειμένη περίπτωση πχ 4€ μεταφορικά + 3€ αντικαταβολή = 7€. 

3) Η κούριερ αποδίδει στο κατάστημα ΑΥΤΟΥΣΙΟ το ποσό που εισέπραξε ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ. Δηλαδή το κόστος του προϊόντος ΜΕΙΟΝ την προμήθεια της τράπεζας επειδή η αγορά έγινε με κάρτα. 

Που ΑΚΡΙΒΩΣ έχετε φάει σκάλωμα και συζητάτε εδώ και 3 σελίδες???????

Έστω λοιπόν ότι το κόστος του προϊόντος 1000€ μιας και αναφέρθηκε πιο πάνω ένα κινητό) ΜΕΙΟΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ της κάρτας πχ 1,5%, δηλαδή θα μπουν στον λογαριασμό της κούριερ 985€ τα οποία και θα αποδώσει στο κατάστημα. Εξάλλου ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό το ποσό είναι το ποσό που θα έπαιρνε και ο καταστηματάρχης αν η αγορά γινόταν από το site του (ePOS), ή από φυσικό κατάστημα με POS.
Το μοναδικό καπέλο που θα φάει η κούριερ είναι ΦΥΣΙΚΑ το πχ 1.5% στα 7€ που είναι η αξία της δικής της υπηρεσίας...

Χωρίς παρεξήγηση, ώρες ώρες απορώ με την ανυπαρξία λογικής ορισμένων.... 

Και για να πάμε στα της ουσίας του post, δεν είναι αναγκασμένη η courier να έχει φορητό POS ("μαγκιά" της αν έχει, αλλά δεν την υποχρεώνει κανείς), υποχρεούται όμως να έχει στο κατάστημα της η κούριερ οπότε και εσύ αναγκαστικά θα πας στο κατάστημα να παραλάβεις το δέμα σου.

End of story.

Το τιμολόγιο αναγράφει χίλια. Για να εξοφληθεί από την κούριερ στο κατάστημα θα πρέπει να καταθέσει χίλια. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.

• Απαντ. 98
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, pkatsou είπε

Το τιμολόγιο αναγράφει χίλια. Για να εξοφληθεί από την κούριερ στο κατάστημα θα πρέπει να καταθέσει χίλια. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.

Το βασικότερο όλων και ουσιαστικά εκεί θέλω να καταλήξω είναι ότι την Χ προμήθεια της τράπεζας την "τρώει" το κατάστημα, όχι η κούριερ.
Άρα το αν θα δεχτούν την πληρωμή με κάρτα ή όχι δεν έχει να κάνει με το αν θέλουν να φάνε την προμήθεια ή όχι, αφού δεν την τρώει η κούριερ.

Δημοσ.

@polaki:

Όλα αυτά που φαντάζεσαι πως ισχύουν / που το μυαλό σου τα βρίσκει λογικά, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Η μοναδική κούριερ που δίνει τη δυνατότητα πληρωμής αντικαταβολής μέσω POS είναι η ACS, και μόνο εφόσον έχει πληρωθεί η αντίστοιχη υπηρεσία, έχω ήδη ποστάρει σχετικό link σε προηγούμενο post.

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.
22 minutes ago, polaki said:

1) Η κούριερ και η κάθε κούριερ εισπράττει για ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ ΤΗΣ (του καταστήματος) κάποια χρήματα, τα οποία και ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΑΥΤΟΥΣΙΑ.

Θα στείλω με μία κούριερ ένα δέμα με €1000 αντικαταβολή και η κούριερ θα μου δώσει €990, because reasons.

Αυτό το λες στα σοβαρά τώρα;

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, polaki είπε

Το βασικότερο όλων και ουσιαστικά εκεί θέλω να καταλήξω είναι ότι την Χ προμήθεια της τράπεζας την "τρώει" το κατάστημα, όχι η κούριερ.
Άρα το αν θα δεχτούν την πληρωμή με κάρτα ή όχι δεν έχει να κάνει με το αν θέλουν να φάνε την προμήθεια ή όχι, αφού δεν την τρώει η κούριερ.

Το βασικότερο που αγνοείς είναι ότι δεν υπάρχει καν η δυνατότητα στις περισσότερες κούριερ να πληρωθεί η αντικαταβολή από τον παραλήπτη με κάρτα.

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 minutes ago, polaki said:

Το κατάστημα όταν πληρώνεται με κάρτα έχει κάνει μία συμφωνία με την τράπεζα να του κρατάει Χ ποσοστό. Η κούριερ μπορεί να έχει κάνει συμφωνία με την τράπεζα να της κρατάει Υ>Χ ποσοστό.

Με ποιά λογική να κρατήσει η κούριερ επιπλέον χρήματα για μια υπηρεσία για την οποία έχει ήδη πληρωθεί;

Επεξ/σία από Malthador
  • Like 1
Δημοσ.

Επίσης οι όροι της πώλησης με αντικαταβολή περιγράφονται στη σελίδα του καταστήματος που πουλάει, πχ ένα συγκεκριμένο κατάστημα έχει τα εξής στους όρους:

"ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ & ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ

ΠΛΗΡΩΜΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ:

1. Πληρωμή με αντικαταβολή στην ACS Courier

2. Πληρωμή με Πιστωτική ή Χρεωστική Κάρτα
3. Με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό
4. Πληρωμή με μετρητά

1. Πληρωμή με αντικαταβολή (μόνο όταν η αποστολή έχει γίνει με την ACS Courier)

Πληρώστε το αντίτιμο της παραγγελίας
με μετρητά στην εταιρεία μεταφοράς ACS, κατά την στιγμή της παραλαβής των προϊόντων. Το κόστος της αντικαταβολής είναι 3,00€ με ΦΠΑ(επιπλέον των εξόδων αποστολής).
"

https://www.zouberis.gr/τρόποι-παραγγελίας.html

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, pkatsou είπε

Πέρα από αυτό, σύμφωνα με την λογική του "polaki", κάποιος (ή μάλλον ΚΑΠΟΙΟΙ) θα πρέπει να κάθεται όλη μέρα και να κάνει υπολογισμούς και να βγάζει τι χρωστάει σε κάθε εταιρία-πελάτη, υπολογίζοντας 1-1 όλα τα δέματα της και υπολογίζοντας το κόστος του κάθε δέματος και τι προμήθεια κράτησε η εκάστοτε τράπεζα με την οποία πλήρωσε ο πελάτης. Συχνά μιλάμε και για χιλιάδες δέματα την μέρα από ACS, Speedex, Elta Courier, κτλ.

Πέρα από το γεγονός ότι τα πράγματα εξαρχής δεν είναι τόσο απλά όπως "η κούριερ κρατάει τα 4 ευρώ από τα μεταφορικά + τα 3 της αντικαταβολής" και δίνει πίσω το ποσό του κόστους του προιόντος.

Επειδή το κάθε κατάστημα χρεώνει ένα Α ποσό τα μεταφορικά και την αντικαταβολή του, δεν σημαίνει ότι αυτά τα χρήματα πάνε όλα απευθείας στην κούριερ. Το κάθε κατάστημα κάνει συμφωνία και λέει τι και πως θα πληρώνει την εταιρία κούριερ που συνεργάζεται. Το κατάστημα βγάζει κέρδος ΚΑΙ από τα μεταφορικά σχεδόν πάντα.

ΗΔΗ το υπάρχον σύστημα είναι ένα μπ#$%λο και γίνεται ο κακός χαμός με το τι είναι να παίρνει το κατάστημα και τι να κρατήσει η κούριερ, αν μπει στην μέση και το φορητό pos είναι που θα γίνει της τρελής. Γίνεται; Φυσικά, τα πάντα γίνονται, αλλά θέλει εργατοώρες και υπαλλήλους και αυτοί από κάπου θα πληρωθούνε, και το κόστος αυτομάτως θα μεταφερθεί στον πελάτη.

• Like 1
Δημοσ.

ΕΧΕΙ δικαίωμα να πληρώσει με κάρτα. Κανείς δεν του το αφαιρεί. Αυτό που θέλει όμως πραγματικά, είναι να πληρώσει με "αντικαταβολή" στο σάιτ ώστε να μην αγχωθεί για το πως θα πάρει τα λεφτά του πίσω αν χρειαστεί και να σπάσει μπάλες άνετα στο κατάστημα που παρήγγειλε τα σκατολοίδια του επειδή δεν είναι στην πόρτα του 12 ώρες μετά την παραγγελία που έβαλε στις 3 το πρωί, ενώ όταν τελικά έρθει η παραγγελία να αποφασίσει πως "τελικά, ξέρεις τι; Με κάρτα θα πληρώσω."

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι συναλλαγές πάνω απο 499,99 δεν γίνονται υποχρεωτικά με κάρτα; 

Επεξ/σία από Spect~
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, sezebo είπε

Αυτά να τα βρουν μεταξύ τους!!! Δεν αφορά τον καταναλωτή!!!

Αφού δεν σε αφορά σαν καταναλωτή, μην μουτσουνιάζεις. Αποδέξου απλά τ' ότι δεν δέχονται κάρτες στις παραδώσεις.

7 ώρες πριν, Baator είπε

ΕΧΕΙ δικαίωμα να πληρώσει με κάρτα. Κανείς δεν του το αφαιρεί. Αυτό που θέλει όμως πραγματικά, είναι να πληρώσει με "αντικαταβολή" στο σάιτ ώστε να μην αγχωθεί για το πως θα πάρει τα λεφτά του πίσω αν χρειαστεί και να σπάσει μπάλες άνετα στο κατάστημα που παρήγγειλε τα σκατολοίδια του επειδή δεν είναι στην πόρτα του 12 ώρες μετά την παραγγελία που έβαλε στις 3 το πρωί, ενώ όταν τελικά έρθει η παραγγελία να αποφασίσει πως "τελικά, ξέρεις τι; Με κάρτα θα πληρώσω."

Δεν έχεις κανένα δικαίωμα, παρά την υποχρέωση να πληρώσεις αν θες να παραλάβεις αυτό που σου έστειλαν! Την μεταφορική για ποσά που δεν απαιτούν κάρτα, δεν την υποχρεώνει κανείς να χρησιμοποιήσει POS είτε σ' αρέσει είτε όχι. Στις περιπτώσεις δε που το ποσό ξεπερνά τα 500€, η παραλαβή γίνεται μόνο από υποκατάστημα και η πληρωμή μόνο με κάρτα.

Πάρε την ACS για παράδειγμα:

https://www.acscourier.net/en/acs-news/-/asset_publisher/5Ufr/content/diacheirise-antikatabolon-me-axia-ano-ton-500-metreta-pros-paraleptes-idiotes

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, filip123go είπε

Καλησπέρα  στο φορουμ. 

Περίμενα σήμερα ένα δέμα που είχα παραγγείλει από ένα ελληνικό κατάστημα. Είχα βάλει να γίνει πληρωμή με αντικαταβολή (56 ευρώ το ποσό και  3 ευρώ η αντικαταβολή).
Μου ήρθε σήμερα με speedex courier  και με ενημέρωσε ο υπάλληλος πως είναι πολιτική της εταιρίας να μην δέχονται πληρωμή με POS στην αντικαταβολή. 
Ξέρει κανείς για ποιον λόγο μπορεί να συμβαίνει αυτό;;;

Υποψιάζομαι ότι είναι τυπικό "λογιστικο" το θέμα.

Κάτι σαν ότι όταν πληρώνεις με POS ουσιαστικά πληρώνεις την Courier αλλά όταν δίνεις χρήματα για αντικαταβολή δίνεις χρήματα για να τα δώσει αλλού. Δε τους πληρώνεις αυτούς δηλαδή. Θα γίνεται μπέρδεμα με τις εγγραφές στο accounting τους.

Πέρα από το θέμα του φορητού POS (δε ξέρω τι ισχύει) δε θα με πραξένευε αν είχαν διαφορετική νομική/λογιστική αντιμετώπιση τα 56 και τα 3 ευρώ. Τα 3 ευρω βρίσκω απόλυτα λογικό να μπορείς να τα πληρώσεις με POS (έστω ότι ξαχναμε το θέμα φορητού POS). Για τα 56 ίσως δεν είναι το ίδιο αυτονοητο.

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 2
Δημοσ.

Το οτι ο ts ήθελε να του κουβαλησουν φορητό pos στο σπίτι, το παραβλέπετε;

Σε όλα τα υποκαταστήματα κουριερ εχω πληρώσει με κάρτα αρκετές φορές(ακόμη και σε περιπτώσεις αντικαταβολων).

Δεν απαιτησα απο κανέναν όμως να κουβαλάει φορητό pos, επειδή προσφέρεται από μία υπηρεσία delivery. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, lou_melitzanis είπε

Το οτι ο ts ήθελε να του κουβαλησουν φορητό pos στο σπίτι, το παραβλέπετε;

Σε όλα τα υποκαταστήματα κουριερ εχω πληρώσει με κάρτα αρκετές φορές(ακόμη και σε περιπτώσεις αντικαταβολων).

Δεν απαιτησα απο κανέναν όμως να κουβαλάει φορητό pos, επειδή προσφέρεται από μία υπηρεσία delivery. 

Έχεις απόλυτο δίκιο. Δεν έχει σημασία που ήμουν διατεθειμένος να πληρώσω έξτρα την υπηρεσία.
 Και προσφέρεται από όλες τις σοβαρές εταιρίες , super market , ακόμα και το μαγαζί με τα ψιλικά στη γειτονιά μου κάνει delivery με POS,  αν το ζητήσεις. 
Btw , παρήγγειλα εχθές το ίδιο πράγμα από μεγάλη αλυσίδα και σήμερα το πρωί το παρέλαβα πληρώνοντας με POS.
Ναι ξέρω , έχουν δικές  τους μεταφορικές κλπ. κλπ. 
Μου αρέσει να στηρίζω πιο μικρά μαγαζιά . Το ξανα-λέω, ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ , από την στιγμή όμως που δεν εξυπηρετήθηκα ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΕΓΩ ΗΘΕΛΑ , δεν θα τους παρακαλάω κ ολας. Και να σου πω και κάτι, στο φινάλε δεν με ενδιαφέρει ούτε για τις τιμές ούτε για τις συμφωνίες που έχουνε κάνει.Ας με χρέωνε παραπάνω. Θέλω να πληρώσω με POS σε αντικαταβολή. Δεν μπορεις; Αντε γεια. Θα πάρω από την μεγάλη αλυσίδα που μπορεί να με εξυπηρετήσει. Μετά όμως να μην απορούν τα μικρά μαγαζάκια γιατί οι καταναλωτές προτιμούν τις  "κακές" αλυσίδες.     

• Confused 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...