Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα  στο φορουμ. 

Περίμενα σήμερα ένα δέμα που είχα παραγγείλει από ένα ελληνικό κατάστημα. Είχα βάλει να γίνει πληρωμή με αντικαταβολή (56 ευρώ το ποσό και  3 ευρώ η αντικαταβολή).
Μου ήρθε σήμερα με speedex courier  και με ενημέρωσε ο υπάλληλος πως είναι πολιτική της εταιρίας να μην δέχονται πληρωμή με POS στην αντικαταβολή. 
Ξέρει κανείς για ποιον λόγο μπορεί να συμβαίνει αυτό;;;

• Confused 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Aπορώ κιόλας που υπάρχουν ακόμα καταστήματα που δέχονται πληρωμη με αντικαταβολή.

Τωρα που το σκεφτομαι... κι εσυ βρε παιδί μου, αντι να το αγοράσεις απευθείας με τη κάρτα σου, ζητάς αντικαταβολη και τους πληρωνεις με κάρτα;;;;;;!!!!

Επεξ/σία από pontez2
  • Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Aπορώ κιόλας που υπάρχουν ακόμα καταστήματα που δέχονται πληρωμη με αντικαταβολή.

Τωρα που το σκεφτομαι... κι εσυ βρε παιδί μου, αντι να το αγοράσεις απευθείας με τη κάρτα σου, ζητάς αντικαταβολη και τους πληρωνεις με κάρτα;;;;;;!!!!

Δεν ήξερα πως δεν δέχονται. Αν πάω στο κατάστημα πληρώνω κανονικά στο POS. Οπότε το θεώρησα δεδομένο. Εδώ το delivery πληρώνω με pos.... 

Δημοσ.

E, πιθανον δε το υποστηρίζουν. Δεν έχουν δηλαδη φορητό pos. Δε ξέρω βέβαια κατά πόσο ειναι και υποχρεωτικο αυτό για αντικαταβολές.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, lou_melitzanis είπε

Μπορείς πολύ όμορφα να πας στο κατάστημα και να το παραλάβεις πληρώνοντας με κάρτα. 

Παρά πολύ εύκολο.

Ναι, επίσης μπορώ να πάω να το αγοράσω κατευθείαν από το μαγαζί που το πουλάει.

What's your point?

Επεξ/σία από filip123go
  • Like 3
  • Sad 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, filip123go είπε

Ναι, επίσης μπορώ να πάω να το αγοράσω κατευθείαν από το μαγαζί που το πουλάει.

Ή να πληρώσεις εξαρχής με κάρτα.

Δεν τους υποχρεώνει καμία ΚΥΑ να έχουν φορητό POS. Έχουν στο κατάστημα και αρκεί.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, filip123go είπε

Καλησπέρα  στο φορουμ. 

Περίμενα σήμερα ένα δέμα που είχα παραγγείλει από ένα ελληνικό κατάστημα. Είχα βάλει να γίνει πληρωμή με αντικαταβολή (56 ευρώ το ποσό και  3 ευρώ η αντικαταβολή).
Μου ήρθε σήμερα με speedex courier  και με ενημέρωσε ο υπάλληλος πως είναι πολιτική της εταιρίας να μην δέχονται πληρωμή με POS στην αντικαταβολή. 

η speedex ειναι ενα μαγαζακι της γειτονιας, μην περιμενεις πολλα. βρες αλλο κουριερ να κανεις τη δουλεια σου ΣΩΣΤΑ

• Like 2
  • Thanks 2
  • Sad 1
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, sezebo είπε

η speedex ειναι ενα μαγαζακι της γειτονιας, μην περιμενεις πολλα. βρες αλλο κουριερ να κανεις τη δουλεια σου ΣΩΣΤΑ

Πήγα πριν λίγο Γενική Ταχυδρομική να παραλάβω δέμα που αγόρασα με αντικαταβολή και δεν δέχονταν κάρτα επειδή δεν έχω λογαριασμό πελάτη...

Δημοσ.
3 ώρες πριν, filip123go είπε

Καλησπέρα  στο φορουμ. 

Τα 56 ευρώ δεν είναι λεφτά της κούριερ, είναι λεφτά του καταστήματος, οπότε αν πληρώσεις εσύ την κούριερ με κάρτα τότε την όποια προμήθεια της τράπεζας για την πληρωμή μέσω κάρτας θα την χρεωθεί η κούριερ από την τσέπη της.

Αυτός είναι ο λόγος που η πολιτική της κούριερ είναι να μην δέχονται πληρωμή με POS στην αντικαταβολή.

• Like 8
Δημοσ.

Έχω πληρώσει αντικαταβολή στην ACS με κάρτα κοντά 1000€ και δεν μου είπανε τίποτα για προμήθειες κλπ αρλούμπες.

Επίσης είναι άλλο πράγμα το "δεν μπορείτε να πληρώσετε με κάρτα γιατί δεν έχουμε φορητό μηχάνημα" και άλλο το "είναι πολιτική μας να μην δεχόμαστε κάρτα" που είπαν στον οπ.

Επίσης η αντικαταβολή σε διασφαλίζει σε κάποια πράγματα, όπως στο ότι το μαγαζί θα τσακιστεί να σου στείλει το προϊόν, ενώ σε αντίθετη περίπτωση που προπληρώνεις υπάρχει πιθανότητα να σε καθυστερήσει βδομάδες και μήνες λόγω μη διαθεσιμότητας και δυστυχώς τέτοια παραδείγματα στο φόρουμ έχουν αναφερθεί άπειρα

• Like 13
  • Thanks 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Έχω πληρώσει αντικαταβολή στην ACS με κάρτα κοντά 1000€ και δεν μου είπανε τίποτα για προμήθειες κλπ αρλούμπες.

Επίσης είναι άλλο πράγμα το "δεν μπορείτε να πληρώσετε με κάρτα γιατί δεν έχουμε φορητό μηχάνημα" και άλλο το "είναι πολιτική μας να μην δεχόμαστε κάρτα" που είπαν στον οπ.

Επίσης η αντικαταβολή σε διασφαλίζει σε κάποια πράγματα, όπως στο ότι το μαγαζί θα τσακιστεί να σου στείλει το προϊόν, ενώ σε αντίθετη περίπτωση που προπληρώνεις υπάρχει πιθανότητα να σε καθυστερήσει βδομάδες και μήνες λόγω μη διαθεσιμότητας και δυστυχώς τέτοια παραδείγματα στο φόρουμ έχουν αναφερθεί άπειρα

Ακριβώς γι αυτό τα βάζω με αντικαταβολή. 
Μου έχει τύχει να πάρω κάτι από μαγαζί e-shop (να δείχνει ότι το έχουν άμεσα διαθέσιμο) και τελικά να θέλει 15 εργάσιμες για να έρθει, 
με αποτέλεσμα να τους παρακαλάω να μου επιστρέψουν τα χρήματα. Χίλιες φορές να πληρώσω 3 ευρώ παραπάνω και να έχω διασφαλισμένα τα λεφτά μου.

Επεξ/σία από filip123go
  • Like 2
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Η ACS έχει δημιουργήσει ειδική υπηρεσία για τέτοιες πληρωμές, την "ACS Card on delivery".

https://www.acscourier.net/el/acs-news/-/asset_publisher/5Ufr/content/erthe-e-nea-yperesia-acs-card-on-delivery-gia-ten-plerome-ton-antikatabolon

Από όσο ξέρω είναι η μοναδική που δέχεται πληρωμές με POS στις αντικαταβολές.

Δημοσ.

Δεν ξέρω γιατί να πρέπει να "δημιουργήσουν" μια υπηρεσία για αυτό το πράγμα και στο κάτω κάτω δεν με ενδιαφέρει κιόλας.

Εγώ απλά μπήκα στο κατάστημα να παραλάβω το πακέτο, και πλήρωσα με την κάρτα στο μηχάνημα όπως θα πλήρωνα και σε ένα σούπερμάρκετ. Δεν μου ανέφεραν τίποτα ότι θα κάνω χρήση κάποιας "νέας υπηρεσίας"

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...