evo05 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας , δε γνωρίζω εάν βρίσκομαι στη σωστή κατηγορία όποτε , εάν όχι, ζητώ προκαταβολικά συγνωμη . Στο ζουμί. Έχω αφήσει το PC αναμμένο και μπαίνει σε αναστολή λειτουργίας. Τα rgb των ram καμία φορά μένουν αναμμένα. Γενικά τα rgb φέρονται περίεργα καμία φορά. Πάω να ξεκινήσω δουλειά,πατάω το power ανάβουν και τα υπόλοιπα rgb της μητρικής και ακούω έναν ηλεκτρονικό ήχο. Σαν ένα μικρό βζζζζζ. Οθόνη τίποτα.παταω reset τίποτα και ο ήχος εκεί. Πατάω power τίποτα. Παρατεταμένα το power τίποτα πάλι. Σκέφτηκα λοιπόν τώρα το κλείνουμε από τροφοδοτικό. Το κλείνω. Το ανοίγω πάλι και πατάω το power . ΤΙΠΟΤΑ . Ούτε ανεμιστήρες, ούτε ένα λαμπάκι στη μητρική. Τίποτα απολύτως. Όταν το PC παίρνει ρεύμα πρώτη φορά από το τροφοδοτικό κάνουν ένα blink όλα τα rgb της. Πάντα το έκανε . Το κάνει Κ τώρα. Δοκίμασα ένα ίδιο τροφοδοτικό που έχει ο αδερφός μου επειδή νόμιζα στην αρχή ότι ήταν το τροφοδοτικό μου λόγω του ότι όταν άνοιγε η έκλεινε το PC , το τροφοδοτικό έκανε ένα μικρό τακ. Του αδερφού μου δε το κάνει ποτέ . Δοκίμασα να βγάλω το μπαταριακι του CMOS. Τίποτα πάλι. Εβγαλα τις ραμ. Τιποτα παλι. Το μεσημέρι που θα γυρίσω θα το κάνω φτυλιες μπας και ... σκέφτομαι πως ίσως πέθανε η μητρική. Είναι ακόμα στην εγγυήση όλα. Psu corsair rm850x και τα 2 Mobo aorus pro wifi z390 CPU 9600k GPU msi gaming x 1080 ti Ram trident z 3200 16gb Nvme Samsung 970 pro 500gb Ψύξη δική μου custom loop. Τσέκαρα για διαρροές δεν υπάρχει σταλα πουθενα ούτε έχει κατέβει η σταθμη από το ρεζερβουάρ. Καμία ιδέα πέρα από αυτά που σκέφτηκα; Σας ευχαριστώ προκαταβολικά. Επεξ/σία 4 Ιουνίου 2019 από evo05
Weiss Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Μήπως χάλασε το Power button? Δοκίμασε να το ξεκινήσεις βραχυκυκλώνοντας το jumperaki
evo05 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 13 λεπτά πριν, Weiss είπε Μήπως χάλασε το Power button? Δοκίμασε να το ξεκινήσεις βραχυκυκλώνοντας το jumperaki Δοκιμάστηκε με κατσαβίδι ξέχασα να το αναφέρω. Τίποτα πάλι... μου έκανε εντύπωση ο ηλεκτρονικός θόρυβος που έκανε. Ευχαριστώ για την απάντηση φίλε.
vins Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Κλείστα όλα, βγάλε καλώδιο τροφοδοσίας και κράτα το power button πατημένο για 20" Βγάλε μπαταρία cmos και άφησέ το για μισή ώρα έτσι Μετά δοκίμασε να ξανανοίξεις Επεξ/σία 4 Ιουνίου 2019 από vins
evo05 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Δοκιμάστηκε αλλά όχι για τόσο χρόνο. Θα δοκιμαστεί και θα επανέλθω. Οποιαδήποτε άλλη ιδέα ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ πολύ.
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) δοκιμασες την οθονη σε αλλο πισι? μπορει να φταιει η καρτα γραφικων ή το καλωδιο. Επεξ/σία 4 Ιουνίου 2019 από Επισκέπτης
evo05 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε δοκιμασες την οθονη σε αλλο πισι? μπορει να φταιει η καρτα γραφικων ή το καλωδιο. Όπως έχω γράψει στο αρχικό ποστ πατώντας το power δε συμβαίνει τίποτα. Είναι όλα νεκρά. Ανεμιστήρες,φώτα,τρόμπα νερού,διαγνωστικά led μητρικής. Όλα ☹ άρα η οθόνη δε παίζει να είναι θέμα. Θα δοκιμαστεί όταν γυρισω σπίτι πλήρως αποσύνθεση-σύνθεση από την αρχή κομμάτι κομμάτι. Επεξ/σία 4 Ιουνίου 2019 από evo05
zx1234r Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Μάλλον μητρική. Το έχω πάθει κι εγώ το συγκεκριμένο και εκεί που νόμιζα πως φταίει το τροφοδοτικό γιατί έβλεπα τα φωτάκια να ανάβουν για λίγο, το δοκίμασα βραχυκυκλώνοντας το και δούλεψε άρα κατέληξα σε board.
vins Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Όπως είπες μετά ξεκινάς με τα απολύτως απαραίτητα και προσθέτεις
evo05 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Έκανα και ένα τηλεφώνημα στο κατάστημα. 1,5 μήνα η ιστορία για να πάει πίσω η μητρική να την δουν κτλ .... εξαιρετικά. Μακάρι να μην είναι. Θα πάω σε λίγο να κάνω το γιατρό και θα επανέλθω. Οποιαδήποτε άλλη γνώμη δέκτη. Ευχαριστώ.
vins Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Να φανταστώ 10 λεπτά πριν, evo05 είπε Έκανα και ένα τηλεφώνημα στο κατάστημα. 1,5 μήνα η ιστορία για να πάει πίσω η μητρική να την δουν κτλ .... εξαιρετικά. Μακάρι να μην είναι. Θα πάω σε λίγο να κάνω το γιατρό και θα επανέλθω. Οποιαδήποτε άλλη γνώμη δέκτη. Ευχαριστώ. Να φανταστώ σκρουτζομαγαζο. Αν ήταν άλλη εταιρία θα σου έλεγα να επικοινωνήσεις απευθείας αλλά με gigabyte δεν είχα και ιδιαίτερη τύχη στο παρελθόν
evo05 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 βγηκανε ολα. δοκιμαστηκε καθε πιθανος συνδυασμος hardware. 0 κυριοι. τροφοδοτικο jump start δινει ρευμα σε ανεμιστηρες τρομπες τα παντα ολα.δοκιμαστηκε και σε αλλο pc. αφαιρεθηκε μπαταρια για αρκετη ωρα , ξαναμπηκε , jumpαρα cmos . 0 και παλι. μονο μητρικη πανω στη μπριζα ενω κανει παλι το blink των led μονη της σε jump start ουτε διαγνωστικο led ουτε τιποτα. ειμαι πεπεισμενος πλεον οτι φταιει η μητρικη. να αναφερω επισης οτι αφαιρεθηκαν ολα απο το κουτι και στηθηκανε παλι εκτος για να αποκλειστει η περιπτωση βραχυκυκλωματος εντος κουτιου. δοκιμαστηκε και αλλη πριζα στο σπιτι. κανεις καμια ακομα ιδεα πριν πακεταριστει η μητρικη και παει πισω;
vins Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 Στις 4/6/2019 στις 3:28 ΜΜ, evo05 είπε βγηκανε ολα. δοκιμαστηκε καθε πιθανος συνδυασμος hardware. 0 κυριοι. τροφοδοτικο jump start δινει ρευμα σε ανεμιστηρες τρομπες τα παντα ολα.δοκιμαστηκε και σε αλλο pc. αφαιρεθηκε μπαταρια για αρκετη ωρα , ξαναμπηκε , jumpαρα cmos . 0 και παλι. μονο μητρικη πανω στη μπριζα ενω κανει παλι το blink των led μονη της σε jump start ουτε διαγνωστικο led ουτε τιποτα. ειμαι πεπεισμενος πλεον οτι φταιει η μητρικη. να αναφερω επισης οτι αφαιρεθηκαν ολα απο το κουτι και στηθηκανε παλι εκτος για να αποκλειστει η περιπτωση βραχυκυκλωματος εντος κουτιου. δοκιμαστηκε και αλλη πριζα στο σπιτι. κανεις καμια ακομα ιδεα πριν πακεταριστει η μητρικη και παει πισω; Από τη στιγμή που έχεις 0 ρεύμα και δε σου κάνει restart στα 2-3" αποκλείω και την περίπτωση στραβωμενου πιν οπότε μάλλον έχει άλλο θέμα η μητρική..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα