orestoulis Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Έχω εδώ και 8 χρόνια ένα iMac Mid 2011. Έχει επεξεργαστή 2,5 GHz Intel Core i5 και RAM 4 GB 1333 MHz DDR3 και του έχω αλλάξει σκληρό δίσκο από 500 gb σε 1 tb. Τώρα, τελευταία μου κολλάει υπερβολικά και κάποιες φορές γίνεται ενοχλητικό. Γενικά, δεν παίζω καθόλου παιχνίδια και δεν χρησιμοποιώ ογκοβόρα προγράμματα. Chrome, Office, Matlab, VLC, Plex τέτοια προγράμματα χρησιμοποιώ kai σπανίως όλα μαζί. Και λέω... Αν αναβαθμίσω την RAM θα σταματήσει να μου κολλάει όταν έχω καμιά 15ρια tabs ανοιχτά στον chrome, το word, και κάνα PDF;
Mr^Robot Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Νομίζω θα έβλεπες μεγαλύτερη διαφορά αν άλλαζες από μηχανικό δίσκο (υπόθετω ότι έχεις) σε ssd , και κοιτάς και το θέμα της ram αργότερα ! Δες της αγγελίες στο φόρουμ Σε used θα σου βγουν κανενα 50αρικο όλα όλα και θα είσαι τζετ ! Ωστόσο ο 1tb γίνεται άνετα εξωτερικός για τα αρχεία σου. 😛 Επεξ/σία 4 Ιουνίου 2019 από Mr^Robot
TheDevilMayCare Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 SSD να βαλεις σιγουρα! Αλλα απο την αλλη σημερα με 4GB ram, δεν πας μακρια.... https://www.skroutz.gr/s/2590537/Mushkin-977020A-16GB-2x8GB-DDR3-1333MHz-SODIMM-Apple.html Μπορεις να πας σε λιγοτερα ακομη, δηλαδη 2Χ4 = 8 και 2Χ2 = 4, συνολο: 12GB 😎 1
orestoulis Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 12 ώρες πριν, Mr^Robot είπε Νομίζω θα έβλεπες μεγαλύτερη διαφορά αν άλλαζες από μηχανικό δίσκο (υπόθετω ότι έχεις) σε ssd , και κοιτάς και το θέμα της ram αργότερα ! Δες της αγγελίες στο φόρουμ Σε used θα σου βγουν κανενα 50αρικο όλα όλα και θα είσαι τζετ ! Ωστόσο ο 1tb γίνεται άνετα εξωτερικός για τα αρχεία σου. 😛 Eυχαριστώ πολύ! Ξέρετε αν υπάρχει κάποιο θέμα με την συμβατότητα του σκληρού δισκου; ή μόνο οι RAM έχουν τέτοια προβλήματα; Επίσης, οντάς άσχετος, ξέρετε τι θα έπρεπε να προσέχω σε μια ssd; 1 ώρα πριν, TheDevilMayCare είπε SSD να βαλεις σιγουρα! Αλλα απο την αλλη σημερα με 4GB ram, δεν πας μακρια.... https://www.skroutz.gr/s/2590537/Mushkin-977020A-16GB-2x8GB-DDR3-1333MHz-SODIMM-Apple.html Μπορεις να πας σε λιγοτερα ακομη, δηλαδη 2Χ4 = 8 και 2Χ2 = 4, συνολο: 12GB 😎 Δηλαδή να τα αλλάξω και τα 2; Αξιζει; Δεν παίζω καθόλου παιχνίδια που χρειάζονται τεράστια RAM ή πολύ γρήγορη SSD.
Jiakometi Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 11 λεπτά πριν, orestoulis είπε Eυχαριστώ πολύ! Ξέρετε αν υπάρχει κάποιο θέμα με την συμβατότητα του σκληρού δισκου; ή μόνο οι RAM έχουν τέτοια προβλήματα; Επίσης, οντάς άσχετος, ξέρετε τι θα έπρεπε να προσέχω σε μια ssd; Δηλαδή να τα αλλάξω και τα 2; Αξιζει; Δεν παίζω καθόλου παιχνίδια που χρειάζονται τεράστια RAM ή πολύ γρήγορη SSD. Ναι αξίζει...... Θα νομίζεις ότι έχεις άλλον υπολογιστή.
orestoulis Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 29 λεπτά πριν, Jiakometi είπε Ναι αξίζει...... Θα νομίζεις ότι έχεις άλλον υπολογιστή. Ευχαριστω! ξέρετε σχετικά με συμβατότητα RAM;
TheDevilMayCare Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Στην ουσια μνημη μπορεις (και) να αναβαθμισεις, οχι να την αλλαξεις, σε: -> 20 GB η [2Χ8 = 16 και 2Χ2 = 4, συνολο: 20 GB] -> 12 GB [2Χ4 = 8 και 2Χ2 = 4, συνολο: 12 GB] Aν οι τιμες που βρισκεις τα 2Χ8 ddr3 ειναι κοντα στα 2Χ4, τοτε..go big! 🤩 10 λεπτά πριν, orestoulis είπε Ευχαριστω! ξέρετε σχετικά με συμβατότητα RAM; Sodimm DDR3 1333 😎
orestoulis Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 58 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε Στην ουσια μνημη μπορεις (και) να αναβαθμισεις, οχι να την αλλαξεις, σε: -> 20 GB η [2Χ8 = 16 και 2Χ2 = 4, συνολο: 20 GB] -> 12 GB [2Χ4 = 8 και 2Χ2 = 4, συνολο: 12 GB] Aν οι τιμες που βρισκεις τα 2Χ8 ddr3 ειναι κοντα στα 2Χ4, τοτε..go big! 🤩 Sodimm DDR3 1333 😎 Ευχαριστώ πάρα πολύ! Θα δοκιμάσω να αλλάξω RAM και άμα δεν με καλύψει θα αλλάξω και σκληρό. Πάντως αν αλλάξω σκληρό, θα μπορώ να κρατήσω αυτόν που έχω τώρα ως εξωτερικό εντός του iMac; Γνωριζετε αν έχει χώρο και για τα δυο;
TheDevilMayCare Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Ναι γινεται! Αλλα το θεμα ειναι πως οσο ευκολο ειναι να προσθεσεις ram τοσο δυσκολο -εστω για το μεσο χρηστη- ειναι να προσθεσει και τον SSD... https://www.ifixit.com/Store/Mac/iMac-Intel-21-5-Inch-Mid-2011-Dual-Hard-Drive-Kit/IF173-002?o=3
Jiakometi Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, orestoulis είπε Ευχαριστω! ξέρετε σχετικά με συμβατότητα RAM; Όπως γράφει ο @TheDevilMayCare ....... 1
orestoulis Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 29 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε Ναι γινεται! Αλλα το θεμα ειναι πως οσο ευκολο ειναι να προσθεσεις ram τοσο δυσκολο -εστω για το μεσο χρηστη- ειναι να προσθεσει και τον SSD... https://www.ifixit.com/Store/Mac/iMac-Intel-21-5-Inch-Mid-2011-Dual-Hard-Drive-Kit/IF173-002?o=3 Μα δεν θα το επιχειρούσα μονός μου. Σε μάστορα θα το πήγαινα. Γι'αυτό λέω να δοκιμάσω πρώτα αν μου κάνουν οι Ram. Σας ευχαριστώ όλους!!!
TheDevilMayCare Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Οι μνημες ειναι το πολυ ευκολο και σιγουρα θα δεις τη "διαφορα", ακομη και απο 4GB -> 12GB 😀 Αν το ανοιξεις, μετα υπαρχουν παρα πολλα upgrade που μπορεις να του κανεις, για παραδειγμα: -> δημιουργια fushion drive με SSD -και ισως αν χρειαζεσαι, με νεο ακομη μεγαλυτερο hard disk -> cpu upgrade σε i7 -για παραδειγμα τον χαμηλοβατο i7-2600s. Στο παρακατω βιδεο, το πως 👾
Jiakometi Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 2 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε Οι μνημες ειναι το πολυ ευκολο και σιγουρα θα δεις τη "διαφορα", ακομη και απο 4GB -> 12GB 😀 Αν το ανοιξεις, μετα υπαρχουν παρα πολλα upgrade που μπορεις να του κανεις, για παραδειγμα: -> δημιουργια fushion drive με SSD -και ισως αν χρειαζεσαι, με νεο ακομη μεγαλυτερο hard disk -> cpu upgrade σε i7 -για παραδειγμα τον χαμηλοβατο i7-2600s. Στο παρακατω βιδεο, το πως 👾 Μα αν βάλει SSD τι να το κάνει το Fusion drive ? Επίσης @orestoulis πολύ σημαντικό όταν θα πας να προσθέσεις τα Dimm της μνήμης να έχεις «γειωθεί» πρώτα γιατί ο στατικός ηλεκτρισμός μπορεί να καταστρέψει το board. (Έχει συμβεί). Οπότε απλά αγγίζεις μία βρύση για 5 δευτερόλεπτα πριν την τοποθέτηση ή το αγκίστρο που «εξέχει» από μία πρίζα σουκο. (Γείωση) Κατά τα άλλα η αλλαγή μνήμης είναι πολύ εύκολη σε αυτό το μοντέλο και θα πάρεις μόνο 2 λεπτά όπως δείχνει και το video που ποστάρησε ο @TheDevilMayCare παραπάνω.
TheDevilMayCare Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Ειναι μια επιλογη [και] το fushion drive 😁 Μαλιστα αν googlαρεις το κανουν αρκετοι -υπαρχουν και σχετικοι οδηγοι!- συνδυασμο δηλαδη μεγαλου δισκου και μεγαλου SSD 🤓 http://hints.macworld.com/article.php?story=2014030311173257
Jiakometi Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Ναι οκ.... Πάντως είναι καλύτερα να είσαι σε (αμιγώς) SSD. Όταν είχα τον iMac late 2012 (1ΤΒ Fusion drive) δούλευα με εξωτερικό thunderbolt SSD και οι μετρήσεις ήταν σαφώς καλύτερες. (Και η αίσθηση επίσης). Οπως βολεύεται κανείς. Σε κάθε περίπτωση @orestoulis προχώρει .... Μνήμη / SSD Την μνήμη πρώτα γιατί είναι φτηνότερη και μπορείς να την βάλεις μόνος σου αμέσως, και μετά τον SSD σε τεχνικό. !!!! Επεξ/σία 4 Ιουνίου 2019 από Jiakometi 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα