Physiciant Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2015 Καλά θα κάνεις για να πάρεις και καλύτερο ssd μετά, όπως αυτόν που σου πρότεινα. Μια χαρά θα χωράει, δεν είναι τόσο μεγάλη η κάρτα αυτή. Αλλά και να ήταν, στο συγκεκριμένο κουτί βγαίνει η πάνω θήκη για τους σκληρούς με αποτέλεσμα να μπορείς να βάλεις τεράστια κάρτα μέσα. Ορίστε ένας οδηγός εγκατάστασης gpu 1
zigo13 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2015 (επεξεργασμένο) Εχει 4 slots η μητρικη κα θα εχει 4χ2 gb τωρα. Τις παραγγειλα 50,06€ μαζί με την https://www.skroutz.gr/s/5700237/Zotac-GeForce-GTX-970-4GB-ZT-90101-10P.html337,97€ έδωσα 30Ε παραπάνω αλλά νομίζω ότι άξιζε το κόπο. Αυτές που παράγκειλα έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά 4 GB : 2 x 2 GB Upgrade Type Generic Memory Type DRAM Technology DDR3 SDRAM Form Factor DIMM 240-pin Memory Speed 1600 MHz ( PC3-12800 ) Latency Timings CL9 ( 9-9-9-24 ) Data Integrity Check Non-ECC RAM Features Black XMS heat spreader, Intel Extreme Memory Profiles (XMP) , unbuffered Supply Voltage 1.65 V Expansion / Connectivity Compatible Slots 2 x memory - DIMM 240-pin ταιριάζουν με αυτές που έχω? Μου βγάζει αυτό το cpu z. Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2015 από zigo13
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2015 καλησπερα σε ολους μια απλη ερωτηση θελω να κανω,για εναν i3 2100 μεχρι ποιες καρτες γραφικων κοιταω για να μην μου δημιουργησει bottleneck?ακομα ομως και να παρω μια πολυ δυνατη καρτα με σκοπο μελλοντικη αναβαθμιση του επεξεργαστη τι προβληματα μπορουν να δημιουργηθουν εξαιτιας του φαινομενου αυτου?μπορει να καψω καναν επεξεργαστη πριν της ωρας του ας πουμε?μην μ ρωτησετε για υπολοιπο συστημα και λοιπα,δεν ειμαι ακομα σε διαδικασια αναβαθμισης απλως πληροφοριες συλλεγω! ευχαριστω
zigo13 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2015 Αυτές που παράγκειλα έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά 4 GB : 2 x 2 GB Upgrade Type Generic Memory Type DRAM Technology DDR3 SDRAM Form Factor DIMM 240-pin Memory Speed 1600 MHz ( PC3-12800 ) Latency Timings CL9 ( 9-9-9-24 ) Data Integrity Check Non-ECC RAM Features Black XMS heat spreader, Intel Extreme Memory Profiles (XMP) , unbuffered Supply Voltage 1.65 V Expansion / Connectivity Compatible Slots 2 x memory - DIMM 240-pin ταιριάζουν με αυτές που έχω? Μου βγάζει αυτό το cpu z. το Hwin παλι βγάζει αυτό:
Physiciant Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2015 @zigo13 Ανέβασε printscreen από την καρτέλα memory. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα; Αυτό που ανέβασες είναι το ένα slot μνήμης, έχεις ακόμα 3. @Αλέξανδρος Δεν είναι μόνο τι κάρτα μπορεί να σηκώσει ο i3, αλλά και ότι τα παιχνίδια πλέον χρησιμοποιούν περισσότερους από 2 πυρήνες οπότε θα υπάρχει αυτός ο περιορισμός. Δηλαδή με i3 εγώ δε θα πήγαινα πάνω από R9 280. Αν πρόκειται να πάρεις άλλος cpu (πχ i5) μπορείς να βάλεις ότι κάρτα θέλεις, δεν υπάρχει κίνδυνος μήπως καεί ο επεξεργαστής, απλά δε θα μπορεί να αξιοποιηθεί πλήρως η κάρτα
DKNI Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2015 Γενικά να ξέρεις αν πας να μπλέξεις με οτιδήποτε από dual channel και πάνω ίσως έχεις προβλήματα οπότε ή 1x8 ή 2x4.Δεν βγαζω πολυ νοημα, μαλλον εννοεις να φτασω μεχρι τα 2 στικ, μην παω για 4 στικ των 2GB ας πουμε, ε? Τα λινκ από τις κάρτες είναι dead.Η μια ειναι αυτη http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/anavathmisi-ypologisti/vga-kartes-grafikwn/Sapphire-VGA-PCI-X-R7-265-2GB-GD5-D-X-11232-00-20G.htm και η αλλη αυτη http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/anavathmisi-ypologisti/vga-kartes-grafikwn/Sapphire-R9-270-2GB-BST-OC-D-X-11220-00-20G.htm Ξαναδες την παραπανω συνθεση και μην πας σε τιποτα λιγοτερο απο R9 280.Γιατι το λες αυτο?
zigo13 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2015 @zigo13 Ανέβασε printscreen από την καρτέλα memory. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα; Αυτό που ανέβασες είναι το ένα slot μνήμης, έχεις ακόμα 3. @Αλέξανδρος Δεν είναι μόνο τι κάρτα μπορεί να σηκώσει ο i3, αλλά και ότι τα παιχνίδια πλέον χρησιμοποιούν περισσότερους από 2 πυρήνες οπότε θα υπάρχει αυτός ο περιορισμός. Δηλαδή με i3 εγώ δε θα πήγαινα πάνω από R9 280. Αν πρόκειται να πάρεις άλλος cpu (πχ i5) μπορείς να βάλεις ότι κάρτα θέλεις, δεν υπάρχει κίνδυνος μήπως καεί ο επεξεργαστής, απλά δε θα μπορεί να αξιοποιηθεί πλήρως η κάρτα Ευχαριστώ για την ανταπόκριση physiciant
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2015 @Αλέξανδρος Δεν είναι μόνο τι κάρτα μπορεί να σηκώσει ο i3, αλλά και ότι τα παιχνίδια πλέον χρησιμοποιούν περισσότερους από 2 πυρήνες οπότε θα υπάρχει αυτός ο περιορισμός. Δηλαδή με i3 εγώ δε θα πήγαινα πάνω από R9 280. Αν πρόκειται να πάρεις άλλος cpu (πχ i5) μπορείς να βάλεις ότι κάρτα θέλεις, δεν υπάρχει κίνδυνος μήπως καεί ο επεξεργαστής, απλά δε θα μπορεί να αξιοποιηθεί πλήρως η κάρτα ναι καταλαβα τι εννοεις...απλως και μενα δεν μ νοιαζει το hardcore gaming απλα να μπορω να παιζω καινουρια παιχνιδιασε τπτ medium-high settings σε 1080p.θα περιμενω και την gtx 960 και μετα θα γραψω για αναβαθμιση!
Fulgore Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2015 ναι καταλαβα τι εννοεις...απλως και μενα δεν μ νοιαζει το hardcore gaming απλα να μπορω να παιζω καινουρια παιχνιδιασε τπτ medium-high settings σε 1080p.θα περιμενω και την gtx 960 και μετα θα γραψω για αναβαθμιση! Δεν υπαρχει το Hardcore gaming btw.... Hardcore gaming κανουν μονο αυτοι που πανε σε πρωταθληματα και βγαζουν και λεφτα,σπονσορες κλπ....Το λεω αυτο γιατι συνεχεια βλεπω ατομα να το αναφερουν χωρις καν να ξερουν τι πραγματικα ειναι...
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2015 σωστος!!! οποτε λες δεν εχω θεμα ακομα και να παρω overkill καρτα και αναβαθμισω αργοτερα...
Fulgore Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2015 Οχι θεμα εχεις καθως αν παρεις Overkill καρτα τωρα για να αξιοποιηθει αργοτερα,στο αργοτερα της αναβαθμισης θα εχει χασει την αξια της/θα εχει παλιωσει/θα εχει πεσει σε επιδοσεις κλπ κλπ και κυριως θα εχουν βγει αλλες.Ενα παραδειγμα η R9 290.Το Φλεβαρη/μαρτιο η καρτα κοστιζει 420ευρω.Σημερα η καρτα κοστιζει 280ευρω.Αρα οποιος βιαστηκε και την αγορασε και θελει να κανει αναβαθμιση τωρα εχασε 150ευρω απο το τιποτα.
NickTheGreek3 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2015 Καλησπερα παιδες. Θελω να χτισω ενα καινουργιο pc απο την αρχη, κυριως για gaming, σε ευρος τιμης 700-750 ευρω. Εχω κανει λιγη ερευνα αγορας και μεχρι τωρα εχω καταληξει για επεξεργαστη στον INTEL CORE I5-4690K 3.50GHZ και για καρτα γραφικων μαλλον στη SAPPHIRE DUAL-X RADEON R9 280 (αν και αμφιβαλω οτι μου φτανει το budget για το υπολοιπο pc). Σκοπευα να παρω μια καλυτερη καρτα γραφικων αλλα ενας φιλος μου προτεινε να επενδυσω περισσοτερο σε επεξεργαστη, μιας και γινονται πιο δυσκολα αναβαθμιση (αλλαζουν τα sockets κτλ και μετα θα θελει αλλαγει και η motherboard). Επισης ειναι η πρωτη φορα που χτιζω pc, οποτε δεν εχω τεραστια εμπειρια στο τι να ψαξω για καλα εξαρτηματα. Ολες οι συμβουλες καλοδεχουμενες! EDIT: http://pcpartpicker.com/p/FbRDf7 Οτι εχω βρει μεχρι τωρα, βεβαιως ολα εκτος απο επεξεργαστη και motherboard δεν ειναι σιγουρα. Επισης δεν εχω βρει κανα καλο case και δεν ξερω αμα βαλω ξεχωριστο cooler για τον επεξεργαστη. (note: το site ειναι σε δολλαρια)
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2015 οταν λεω αργοτερα εννοω κανα 3μηνο...λογικα επειδη το socket ειναι παλιο θα παρω καποιον μεταχειρησμενο cpu
Physiciant Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Καλησπερα παιδες. Θελω να χτισω ενα καινουργιο pc απο την αρχη, κυριως για gaming, σε ευρος τιμης 700-750 ευρω. Εχω κανει λιγη ερευνα αγορας και μεχρι τωρα εχω καταληξει για επεξεργαστη στον INTEL CORE I5-4690K 3.50GHZ και για καρτα γραφικων μαλλον στη SAPPHIRE DUAL-X RADEON R9 280 (αν και αμφιβαλω οτι μου φτανει το budget για το υπολοιπο pc). Σκοπευα να παρω μια καλυτερη καρτα γραφικων αλλα ενας φιλος μου προτεινε να επενδυσω περισσοτερο σε επεξεργαστη, μιας και γινονται πιο δυσκολα αναβαθμιση (αλλαζουν τα sockets κτλ και μετα θα θελει αλλαγει και η motherboard). Επισης ειναι η πρωτη φορα που χτιζω pc, οποτε δεν εχω τεραστια εμπειρια στο τι να ψαξω για καλα εξαρτηματα. Ολες οι συμβουλες καλοδεχουμενες! EDIT: http://pcpartpicker.com/p/FbRDf7 Οτι εχω βρει μεχρι τωρα, βεβαιως ολα εκτος απο επεξεργαστη και motherboard δεν ειναι σιγουρα. Επισης δεν εχω βρει κανα καλο case και δεν ξερω αμα βαλω ξεχωριστο cooler για τον επεξεργαστη. (note: το site ειναι σε δολλαρια) Θες και οθόνη; Overclocking θα κάνεις; Γιατί ο επεξεργαστής που διάλεξες είναι γι' αυτή τη δουλειά Επίσης κάτι που διάβασα παραπάνω σχετικά με τις μνήμες..λίγα sockets είναι αυτά που υποστηρίζουν πάνω από dual channel mode. Δεν έχει να κάνει δηλαδή μόνο με την σωστή διάταξη των μνημών αλλά και το πόσα slots έχει η μητρική. Για παράδειγμα στο socket 1150, το πιο γνωστό πλέον, οι μητρικές έχουν 4 slots of ram, δηλαδή ανάλογα με το πως θα τοποθετηθούν οι μνήμες λειτουργεί το single ή dual channel. Για να πας σε triple/quad channel θα πρέπει η μητρική να έχει 6 ή 8 slots of ram αντίστοιχα(βλέπε socket 1366/2011)
zigo13 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Ευχαριστώ για την ανταπόκριση physiciant Εχω 4 slots.στο 1 και στο 3 ειναι 2 2αρες μνημες και θα μπουν στο 2 και στο 4 οι 2 καινουγιες 2αρες γιατί μου γράφει single και οχι dual? πρέπει να ρυθμίσω κάτι?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα