Γιώργος Γ. Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 5 λεπτά πριν, jeandoumpier είπε Αφού θα πας λοιπόν σε πιο απαιτητικά, πηγαίνεις σε σύστημα με 1050ti. Τέλος, το ξεχειλώσαμε. Για το ups, σου απάντησα για μια προσωρινή λύση μέχρι να καταφέρεις να αγοράσεις ένα ποιοτικό ups αν το θέλεις τόσο πολύ. Με το ίντερνετ γιατί, δεν μπορείς να κουμπώσεις το ethernet στο pc απευθείας από το modem; Άν παίζεις online gaming αυτή είναι η καλύτερη λύση, ξέχνα το wi-fi. Η έστω powerline που θα κουμπωθεί πάλι ethernet. Επιτέλους, μια απόφαση δική σου θες να πεις. Απαντήσεις σου είχαν δοθεί πολλάκις αλλά είχες κολλήσει με τα 16gb και με την αξιοπιστία των καταστημάτων. 😁 1) Ρώτησα αν είναι να πάρω ups. Ποιο να πάρω ήξερα. 2) Modem/Router + τηλεφωνική γραμμή = σαλόνι, ενώ υπολογιστής = δωμάτιο (πάνω όροφος). Οι ηλίθιοι ούτε σύνδεση με την κεραία στην ταράτσα για τηλεόραση δεν έβαλαν στα δωμάτια. Πώς θυμήθηκαν και έβαλαν πρίζες ? 3) Εγώ κολλούσα στα 16 γίγα, ΜΟΝΟ αν ήταν να μην πάρω ξεχωριστή κάρτα. Αλλιώς, θα ξεκινούσα με 8.
jeandoumpier Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, Γιώργος Γ. είπε 1) 😕 2) Πας σε powerline τότε. Δεν σου στέλνω ποιο, γιατί θα ξέρεις... 😛 3) Καλώς. Πάντως απ' την αρχή τον 2400g πρόβαρες και έγραφες για ελαφρύ gaming, για το οποίο φυσικά και ήταν ο πιο κατάλληλος vfm. Σήμερα έγραψες την μελλοντική πιθανότητα ''μη ελαφρού'' gaming. Ελπίζω τουλάχιστον να πάρεις τελικά ssd και να άλλαξες γνώμη. Αυτά, συνεχίζουμε. Επεξ/σία 19 Ιουνίου 2018 από jeandoumpier
Γιώργος Γ. Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, jeandoumpier είπε 1) 😕 2) Πας σε powerline τότε. Δεν σου στέλνω ποιο, γιατί θα ξέρεις... 😛 3) Καλώς. Πάντως απ' την αρχή τον 2400g πρόβαρες και έγραφες για ελαφρύ gaming, για το οποίο φυσικά και ήταν ο πιο κατάλληλος vfm. Σήμερα έγραψες την μελλοντική πιθανότητα ''μη ελαφρού'' gaming. Ελπίζω τουλάχιστον να πάρεις τελικά ssd και να σε μεταπείσαμε. Αυτά, συνεχίζουμε. 1) Με powerline δεν έχω ασχοληθεί καθόλου. Οπότε, δεν γνωρίζω αρκετά. Αυτό που κατάλαβα, όμως, είναι πως χρειάζομαι ζευγάρι, ώστε το 1 να είναι κάτω και το άλλο στο δωμάτιό μου. Επίσης, δεν έχω λεφτά και για powerline. 2) Από πόσα mbps και πάνω θεωρείται καλή η ταχύτητα ? Επεξ/σία 19 Ιουνίου 2018 από Γιώργος Γ.
jeandoumpier Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 12 λεπτά πριν, Γιώργος Γ. είπε 1) Με powerline δεν έχω ασχοληθεί καθόλου. Οπότε, δεν γνωρίζω αρκετά. Αυτό που κατάλαβα, όμως, είναι πως χρειάζομαι ζευγάρι, ώστε το 1 να είναι κάτω και το άλλο στο δωμάτιό μου. Επίσης, δεν έχω λεφτά και για powerline. 2) Από πόσα mbps και πάνω θεωρείται καλή η ταχύτητα ? 1) Άν πας σε powerline, δες σε κάτι τέτοιο για να μην ξεφύγεις πολύ από το budget : https://www.skroutz.gr/s/14098804/TP-LINK-TL-PA4020PKIT-v3.html Άλλη λύση, να τραβήξεις μακρύ καλώδιο ethernet από τον ένα όροφο στον άλλο, αλλά φαντάζομαι δεν θα είναι εφικτό από αισθητικής άποψης. 2) Θεωρητικά για online gaming εκεί γύρω στα 3 - 6mbps είναι το ελάχιστο ικανοποιητικό όριο-ανάλογα τα παιχνίδια, βέβαια παίζει ρόλο και το ping κτλ..Γι'αυτό σου λέω να αποφύγεις το wi-fi. Όσο περισσότερη ταχύτητα πάντως, τόσο καλύτερα.
Γιώργος Γ. Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, jeandoumpier είπε 1) Άν πας σε powerline, δες σε κάτι τέτοιο για να μην ξεφύγεις πολύ από το budget : https://www.skroutz.gr/s/14098804/TP-LINK-TL-PA4020PKIT-v3.html Άλλη λύση, να τραβήξεις μακρύ καλώδιο ethernet από τον ένα όροφο στον άλλο, αλλά φαντάζομαι δεν θα είναι εφικτό από αισθητικής άποψης. 2) Θεωρητικά για online gaming εκεί γύρω στα 3 - 6mbps είναι το ελάχιστο ικανοποιητικό όριο-ανάλογα τα παιχνίδια, βέβαια παίζει ρόλο και το ping κτλ..Γι'αυτό σου λέω να αποφύγεις το wi-fi. Όσο περισσότερη ταχύτητα πάντως, τόσο καλύτερα. 22 λεπτά πριν, jeandoumpier είπε 1) Άν πας σε powerline, δες σε κάτι τέτοιο για να μην ξεφύγεις πολύ από το budget : https://www.skroutz.gr/s/14098804/TP-LINK-TL-PA4020PKIT-v3.html Άλλη λύση, να τραβήξεις μακρύ καλώδιο ethernet από τον ένα όροφο στον άλλο, αλλά φαντάζομαι δεν θα είναι εφικτό από αισθητικής άποψης. 2) Θεωρητικά για online gaming εκεί γύρω στα 3 - 6mbps είναι το ελάχιστο ικανοποιητικό όριο-ανάλογα τα παιχνίδια, βέβαια παίζει ρόλο και το ping κτλ..Γι'αυτό σου λέω να αποφύγεις το wi-fi. Όσο περισσότερη ταχύτητα πάντως, τόσο καλύτερα. 1) Γιατί passthrough και όχι ασύρματο ? 2 [κολλάει με το 1] ) Είχα δει ένα πιο φτηνό, ασύρματο, κοντά στα 55. Αυτό εδώ : https://www.skroutz.gr/s/13081108/TP-LINK-TL-WPA4220KIT-v3.html Τι λες για αυτό ? 3) Το καλώδιο είναι λίγο αδύνατο να περαστεί, γιατί θα πρέπει να περάσει πάνω από 2 ταβάνια και κοντά 3 τοίχους. Κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να είναι κοντά 20-30 μέτρα (ίσως υπερβάλλω λίγο). Και να βρω τέτοιο καλώδιο, θα είναι δύσκολο να περαστεί, και θα είναι ακριβό. 4) Ένας αντάπτορας wifi στα 300 mbps είναι καλός, ε ? Συγκεκριμένα, αυτόν λέω. https://www.skroutz.gr/s/7760744/TP-LINK-TL-WN821N-v4.html Επεξ/σία 19 Ιουνίου 2018 από Γιώργος Γ.
jeandoumpier Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 49 λεπτά πριν, Γιώργος Γ. είπε 1) Άν θέλεις και ασύρματο για άλλες συσκευές ok, τότε πας σε ασύρματο αλλά εννοείται επίσης σε kit (όπως αυτό που παρέθεσες στο link). 2) Δεν έχω άποψη για το συγκεκριμένο, γενικότερα όμως η tp-link είναι εντάξει σε αυτά τα budget. 3) Άν είναι τόσο δύσκολο για το καλώδιο, ok. Πάω πάσο. 4) Καλός ο αντάπτορας είτε μια κάρτα δικτύου, αλλά όσον αφορά στο wi-fi, δεν ξέρω αν μπορείς να παίζεις ικανοποιητικά. Άν κάποιος έχει δοκιμάσει και είναι ok, ας το γράψει να μας φύγει και η απορία. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 4 ώρες πριν, Γιώργος Γ. είπε 1) Με powerline δεν έχω ασχοληθεί καθόλου. Οπότε, δεν γνωρίζω αρκετά. Αυτό που κατάλαβα, όμως, είναι πως χρειάζομαι ζευγάρι, ώστε το 1 να είναι κάτω και το άλλο στο δωμάτιό μου. Επίσης, δεν έχω λεφτά και για powerline. 2) Από πόσα mbps και πάνω θεωρείται καλή η ταχύτητα ? για τέτοια θέματα ρώτα εδώ https://www.insomnia.gr/forums/forum/4-διαδίκτυο/ ή στείλε pm στον @poulinos
poulinos Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 14 hours ago, Γιώργος Γ. said: 1) Γιατί passthrough και όχι ασύρματο ? 2 [κολλάει με το 1] ) Είχα δει ένα πιο φτηνό, ασύρματο, κοντά στα 55. Αυτό εδώ : https://www.skroutz.gr/s/13081108/TP-LINK-TL-WPA4220KIT-v3.html Τι λες για αυτό ? 3) Το καλώδιο είναι λίγο αδύνατο να περαστεί, γιατί θα πρέπει να περάσει πάνω από 2 ταβάνια και κοντά 3 τοίχους. Κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να είναι κοντά 20-30 μέτρα (ίσως υπερβάλλω λίγο). Και να βρω τέτοιο καλώδιο, θα είναι δύσκολο να περαστεί, και θα είναι ακριβό. 4) Ένας αντάπτορας wifi στα 300 mbps είναι καλός, ε ? Συγκεκριμένα, αυτόν λέω. https://www.skroutz.gr/s/7760744/TP-LINK-TL-WN821N-v4.html αλλο τα powerline αλλο τα repeater αλλο τα access point αλλο το καλωδιο.το καθενα εχει τα συν και τα πλην. το καλωδιο ειναι το καλυτερο εννοειται αν μπορει να περαστει.αν καποιος θελει και wifi βαζει και ενα access point και ολα οκ.αν δεν μπορει να περαστει καλωδιο μετα παμε ειτε σε Repeater ειτε σε powerline με/xωρις wifi. αν παρεις Repeater θα χασεις σε ταχυτητα ειδικα με τα φτηνα repeater λογω οτι πρεπει να πιασει το σημα και να το αναμεταδωσει.οποτε δεν ειναι για πολλα πραγματα. αν πας σε powerline τα πραγματα ειναι καλυτερα.παιζει καλυτερα απο Repeater και μπορει να εχει και wifi. απλα πρεπει να ειναι ο ιδιος μετρητης δεη αλλιως δεν θα παιξει.και βεβαια παντα υπαρχει περιπτωση να μην παιξει αν εχεις 100 πριζες ρευματος μεσα στο σπιτι και 500 τ.μ σπιτι.τα tp link ειναι value for money.σε φτηνο Powerline ειναι τα 4010pkit τα οποια ειναι και Passthrough.γενικως προτιμουμε Passthrough ωστε να μπει το Powerline στον τοιχο και μετα πανω σε αυτο το πολυπριζο εκτος αν εχεις πολλες πριζες στον τοιχο και το βαλεις καπου μονο του. μετα υπαρχουν και powerline με wifi.αν θες σε ποιο καλα πας σε devolo/fritz. το καλωδιο ειναι φτηνο αλλα το να το περασεις ειναι το δυσκολο. εκτος αν καποιος εχει καλωδια δικτυου πισω απο τον τοιχο αντι για τηλεφωνικο οποτε θα μπορουσε σε ενα utp να περασει τηλεφωνο και internet Μαζι. μια χαρα ειναι το wifi stick που εβαλες. αν και μερικα μοντελα εχουν και εξωτερικη κεραια αν θες ετσι κατι better.αν παρεις Powerline Με wifi ac που ειναι στα 5ghz τοτε θες και αντιστοιχο wifi stick που να παιζει 5 ghz. 3
Γιώργος Γ. Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 18 λεπτά πριν, poulinos είπε αλλο τα powerline αλλο τα repeater αλλο τα access point αλλο το καλωδιο.το καθενα εχει τα συν και τα πλην. το καλωδιο ειναι το καλυτερο εννοειται αν μπορει να περαστει.αν καποιος θελει και wifi βαζει και ενα access point και ολα οκ.αν δεν μπορει να περαστει καλωδιο μετα παμε ειτε σε Repeater ειτε σε powerline με/xωρις wifi. αν παρεις Repeater θα χασεις σε ταχυτητα ειδικα με τα φτηνα repeater λογω οτι πρεπει να πιασει το σημα και να το αναμεταδωσει.οποτε δεν ειναι για πολλα πραγματα. αν πας σε powerline τα πραγματα ειναι καλυτερα.παιζει καλυτερα απο Repeater και μπορει να εχει και wifi. απλα πρεπει να ειναι ο ιδιος μετρητης δεη αλλιως δεν θα παιξει.και βεβαια παντα υπαρχει περιπτωση να μην παιξει αν εχεις 100 πριζες ρευματος μεσα στο σπιτι και 500 τ.μ σπιτι.τα tp link ειναι value for money.σε φτηνο Powerline ειναι τα 4010pkit τα οποια ειναι και Passthrough.γενικως προτιμουμε Passthrough ωστε να μπει το Powerline στον τοιχο και μετα πανω σε αυτο το πολυπριζο εκτος αν εχεις πολλες πριζες στον τοιχο και το βαλεις καπου μονο του. μετα υπαρχουν και powerline με wifi.αν θες σε ποιο καλα πας σε devolo/fritz. το καλωδιο ειναι φτηνο αλλα το να το περασεις ειναι το δυσκολο. εκτος αν καποιος εχει καλωδια δικτυου πισω απο τον τοιχο αντι για τηλεφωνικο οποτε θα μπορουσε σε ενα utp να περασει τηλεφωνο και internet Μαζι. μια χαρα ειναι το wifi stick που εβαλες. αν και μερικα μοντελα εχουν και εξωτερικη κεραια αν θες ετσι κατι better.αν παρεις Powerline Με wifi ac που ειναι στα 5ghz τοτε θες και αντιστοιχο wifi stick που να παιζει 5 ghz. Καλώδιο, δυστυχώς, δεν περνιέται. Γιατί, πρέπει να ξεκινήσει από το modem/router, να πάει στο ταβάνι, να στρίψει προς τις σκάλες, να ανέβει πάνω από τις πόρτες των δωματίων, και να κάνουμε άνοιγμα πάνω από το κούφωμα της πόρτας μου για να μπει στο δωμάτιο. Οπότε, το θέμα είναι η τοποθέτηση, μιας και μπορώ να βρω εύκολα καλώδιο 30 μέτρων (με συνδέσεις για τα μηχανήματα, φυσικά). Το powerline, από όσα γνωρίζω μέχρι σήμερα (από αυτά που μου είπατε όλοι εδώ μέσα), μου φαίνεται ιδανική λύση. Δυστυχώς, όμως, δεν υπάρχουν τα λεφτά για ένα σετ. Αν υπήρχαν, θα πήγαινα χωρίς 2η κουβέντα. Και, φτάσαμε στις κάρτες και τους αντάπτορες. Αρχικά, πήγα στους αντάπτορες (λόγω τιμής). Μετά, πήγα σε κάρτες (λόγω της συχνής "ξαφνικής αποσύνδεσης" που παθαίνουν οι αντάπτορες). Βέβαια, δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει αυτό. Οπότε, λέω να πάρω έναν φτηνό αντάπτορα (αυτόν που πρότεινα πιο πάνω), που θεωρώ πως θα κάνει τη δουλειά που τον θέλω να κάνει. Αλήθεια, ισχύει αυτό με τις αποσυνδέσεις ?
poulinos Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 αν απο τον πανω οροφο δεν πιανεις καλο σημα μεχρι κατω ναι μπορεις να εχεις αποσυνδεσεις.δεν ξερω τι αλλο εχει ειπωθει στις προηγουμενες σελιδες. και ακομα και να μην εχεις αποσυνδεσεις μπορεις να εχεις μικρη ταχυτητα αν παρεμβαλονται πατωματα,τοιχοι κτλ 19 minutes ago, Γιώργος Γ. said: Καλώδιο, δυστυχώς, δεν περνιέται. Γιατί, πρέπει να ξεκινήσει από το modem/router, να πάει στο ταβάνι, να στρίψει προς τις σκάλες, να ανέβει πάνω από τις πόρτες των δωματίων, και να κάνουμε άνοιγμα πάνω από το κούφωμα της πόρτας μου για να μπει στο δωμάτιο. Οπότε, το θέμα είναι η τοποθέτηση, μιας και μπορώ να βρω εύκολα καλώδιο 30 μέτρων (με συνδέσεις για τα μηχανήματα, φυσικά). Το powerline, από όσα γνωρίζω μέχρι σήμερα (από αυτά που μου είπατε όλοι εδώ μέσα), μου φαίνεται ιδανική λύση. Δυστυχώς, όμως, δεν υπάρχουν τα λεφτά για ένα σετ. Αν υπήρχαν, θα πήγαινα χωρίς 2η κουβέντα. Και, φτάσαμε στις κάρτες και τους αντάπτορες. Αρχικά, πήγα στους αντάπτορες (λόγω τιμής). Μετά, πήγα σε κάρτες (λόγω της συχνής "ξαφνικής αποσύνδεσης" που παθαίνουν οι αντάπτορες). Βέβαια, δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει αυτό. Οπότε, λέω να πάρω έναν φτηνό αντάπτορα (αυτόν που πρότεινα πιο πάνω), που θεωρώ πως θα κάνει τη δουλειά που τον θέλω να κάνει. Αλήθεια, ισχύει αυτό με τις αποσυνδέσεις ? 1
Γιώργος Γ. Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 3 ώρες πριν, poulinos είπε αν απο τον πανω οροφο δεν πιανεις καλο σημα μεχρι κατω ναι μπορεις να εχεις αποσυνδεσεις.δεν ξερω τι αλλο εχει ειπωθει στις προηγουμενες σελιδες. και ακομα και να μην εχεις αποσυνδεσεις μπορεις να εχεις μικρη ταχυτητα αν παρεμβαλονται πατωματα,τοιχοι κτλ Αρχικά, τότε, θα βουλευτώ με αντάπτορα. Στη συνέχεια, θα προσπαθήσω να βάλω powerline ή να κάνω τρύπα στον τοίχο πάνω από την πόρτα, για να περάσει καλώδιο.
VagosM Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Καλησπέρα σας, Διαθέτω έναν υπολογιστή με cpu AMD X4 955 Black edition και σκέφτομαι να πάρω στην θέση του τον fx-8320e και έναν ssd 480-500 gb. Το PC διαθέτει ddr3 16gb ram ένα τροφοδοτικό thermaltake toughpower 750 watt κάρτα γραφικών μια gt-450. Ασχολούμαι με προγραμματισμό από android. Java κάνω σελίδες και πολύ χρήση virtual. Machine και video editing. Έχω 200€ στην διάθεση μ τώρα να κάνω την αλλαγή ή να μαζέψω και άλλα και να πάρω νέο PC; Αν είναι να κάνω την αναβάθμιση ποιον ssd να πάρω; Αξίζει να κάνω την αλλαγή; Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
jeandoumpier Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, VagosM είπε Καλησπέρα σας, Διαθέτω έναν υπολογιστή με cpu AMD X4 955 Black edition και σκέφτομαι να πάρω στην θέση του τον fx-8320e και έναν ssd 480-500 gb. Το PC διαθέτει ddr3 16gb ram ένα τροφοδοτικό thermaltake toughpower 750 watt κάρτα γραφικών μια gt-450. Ασχολούμαι με προγραμματισμό από android. Java κάνω σελίδες και πολύ χρήση virtual. Machine και video editing. Έχω 200€ στην διάθεση μ τώρα να κάνω την αλλαγή ή να μαζέψω και άλλα και να πάρω νέο PC; Αν είναι να κάνω την αναβάθμιση ποιον ssd να πάρω; Αξίζει να κάνω την αλλαγή; Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Κατά την προσωπική μου άποψη δεν αξίζει. Μπορείς κρατήσεις το τροφοδοτικό σου γιατί είναι καλό και δεν θα σε ''κρεμάσει'', να πουλήσεις εδώ στο insomnia μνήμες (αυτές κάτι θα πιάνουν, είναι ψηλά οι μνήμες ακόμη) και cpu όσο πιάνει και να περιμένεις μαζεύοντας κάποια χρήματα ακόμη και να μεταβείς στα παρακάτω καινούργια κομμάτια. Νέας γενιάς πλατφόρμα και όχι του 2014 όπως ο 8320. Όσον αφορά στα γραφικά η ενσωματωμένη του 2400 φυσικά καλύτερη από την gt-450 που είχες. Και ssd 500άρης με 5 χρόνια εγγύηση της crucial. Επεξ/σία 19 Ιουνίου 2018 από jeandoumpier 1
poulinos Δημοσ. 20 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2018 14 hours ago, Γιώργος Γ. said: Αρχικά, τότε, θα βουλευτώ με αντάπτορα. Στη συνέχεια, θα προσπαθήσω να βάλω powerline ή να κάνω τρύπα στον τοίχο πάνω από την πόρτα, για να περάσει καλώδιο. το καλωδιο θα ειναι οτι καλυτερο.Powerline καλο ειναι να ειναι gigabit οχι οτι θα πιασεις ποτε αυτην την ταχυτητα.αυτα που ειναι 500-600 αρια εχουν ethernet οποτε στην πραξη δεν θα παρεις ποτε πανω απο 100 που βεβαια δεν σε πολυνοιαζει αν τα θες για ιντερνετ και οχιγια μεταφορα αρχειων. 1
Γιώργος Γ. Δημοσ. 21 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2018 Μπορείτε να κάνετε υπολογιστή με μέγιστο όριο 1100, που να έχει μέσα 1070 ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα