Προς το περιεχόμενο

Gaming pc build ! Help !

SPANK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, giout είπε

οποτε για τωρα μονο καρτα γραφικων και μετα προχωραμε με τα υπολοιπα

Οι τιμές είναι στα ύψη. Κανονικά δεν είναι για τίποτα αλλα σου λέω με τι θα ξεκινούσα εγώ.

Αυτή είναι η λιγότερο αλμυρή σαν τιμή σήμερα, αλλα δεν ξέρω για πόσο

257€

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

παιδιά μια βοήθεια παρακαλώ, για καινούργιο σύστημα desktop:

Ποσό που διαθέτουμε :400-600(όσο λιγότερα, τόσο καλύτερα-άτιμη κρίση!)

Χρήση υπολογιστή :browsing, λίγο gaming(όχι απαιτητικά παιχνίδια), μουσική, άντε και καμιά ταινία, δλδ casual χρήση γενικά

δε σκοπεύω να αγοράσω για την ώρα οθόνη, αν και έχω μια παλιά lg m2062d, αλλά δεν παίζουν για την ώρα τα χρήματα για την αναβάθμιση

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?:όχι

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος):Θεσσαλονίκη

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?:προτιμώ από ένα κατάστημα , με αξιόπιστο after sale

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?:θα προτιμούσα αυτοί, λόγω έλλειψης χρόνου, αλλά και για ότι πρόβλημα προκύψει, να είναι αυτοί υπεύθυνοι

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο:linux θα παίζει αποκλειστικά, οπότε θα ήθελα το hardware  να είναι όσο το δυνατό πιο συμβατό

Θα ήθελα, το μηχάνημα, να είναι όσο πιο future proof γίνεται για τη χρήση που αναφέρω

Επεξ/σία από hara75gr

27 λεπτά πριν, hara75gr είπε

παιδιά μια βοήθεια παρακαλώ, για καινούργιο σύστημα desktop:

Ποσό που διαθέτουμε :400-600

Χρήση υπολογιστή :browsing, λίγο gaming(όχι απαιτητικά παιχνίδια), μουσική, άντε και καμιά ταινία, δλδ casual χρήση γενικά

δε σκοπεύω να αγοράσω για την ώρα οθόνη, αν και έχω μια παλιά lg m2062d, αλλά δεν παίζουν για την ώρα τα χρήματα για την αναβάθμιση

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?:όχι

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος):Θεσσαλονίκη

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?:προτιμώ από ένα κατάστημα , με αξιόπιστο after sale

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?:θα προτιμούσα αυτοί, λόγω έλλειψης χρόνου, αλλά και για ότι πρόβλημα προκύψει, να είναι αυτοί υπεύθυνοι

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο:linux θα παίζει αποκλειστικά, οπότε θα ήθελα το hardware  να είναι όσο το δυνατό πιο συμβατό

Θα ήθελα, το μηχάνημα, να είναι όσο πιο future proof γίνεται για τη χρήση που αναφέρω

Μαζί με οθόνη στα 630

5a9273a903b1e_mgmanager.JPG.ae74850017edc22cf50569e620d2d7fd.JPG

http://www.websupplies.gr/othoni-dell-led-24-e2418hn

και μία απο vision με τον 2200g

vision.JPG.8a88ceb6a1d10c8b06b4a0ddd68da256.JPG

3 λεπτά πριν, radiohead είπε

Μαζί με οθόνη στα 630

μια χαρά μου φαίνεται φίλε μου, σ' ευχαριστώ!Μόνη απορία, γενικά οι amd, παρουσιάζουν κάποια σχετικά θέματα με linux(τουλάχιστον παλιότερα), έχει διορθωθεί αυτό?Δε θέλω σε καινούργιο μηχάνημα να ψάχνω workaround...

2 λεπτά πριν, hara75gr είπε

μια χαρά μου φαίνεται φίλε μου, σ' ευχαριστώ!Μόνη απορία, γενικά οι amd, παρουσιάζουν κάποια σχετικά θέματα με linux(τουλάχιστον παλιότερα), έχει διορθωθεί αυτό?Δε θέλω σε καινούργιο μηχάνημα να ψάχνω workaround...

Σου έβαλα και απο vision studio μία

https://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=ryzen5-2400g-vega11&num=1

12 λεπτά πριν, radiohead είπε

Μαζί με οθόνη στα 630

και μία απο vision με τον 2200g

vision.JPG.8a88ceb6a1d10c8b06b4a0ddd68da256.JPG

Ωραία σύνθεση η πρώτη. 

Ισως ΑΝ λέω ΑΝ δεν υπάρχει πιθανότητα για NVME στο μέλλον, να έβαζα M2 SSD  αντί για SATA.

Αλλη μια περίπτωση θα ήταν να χρησιμοποιήσω την ASROCK AB350M PRO 4 που παίρνει 1X NVME M2 και έναν 1X M2 SSD ταυτόχρονα, ώστε να βάλω μόνο M2 SSD τώρα και να έχω την M2 PCI-E X4 για NVME στο μέλλον.

• Like 1

3 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Ωραία σύνθεση η πρώτη. 

Ισως ΑΝ λέω ΑΝ δεν υπάρχει πιθανότητα για NVME στο μέλλον, να έβαζα M2 SSD  αντί για SATA.

Αλλη μια περίπτωση θα ήταν να χρησιμοποιήσω την ASROCK AB350M PRO 4 που παίρνει 1X NVME M2 και έναν 1X M2 SSD ταυτόχρονα, ώστε να βάλω μόνο M2 SSD τώρα και να έχω την M2 PCI-E X4 για NVME στο μέλλον.

Μηδέν διαφορά πέρα των καλωδίων και θερμοκρασίας και ο συγκεκριμένος έχει 5 χρόνια.

Μόλις τώρα, radiohead είπε

Μηδέν διαφορά πέρα των καλωδίων και θερμοκρασίας και ο συγκεκριμένος έχει 5 χρόνια.

Οντως μεταξύ Μ2 SSD και SATA SSD δεν υπάρχει διαφορά πέρα των καλωδίων.

Απλά προσωπικά έχω βαρεθεί με τα sata και τα καλώδια να πηγαίνουν και να έρχονται , ψάχνοντας ακριβά κουτιά για να έχεις καλή διαχείριση καλωδίων και τα σχετικά.

Η ιδέα ενός συνόλου χωρίς καθόλου καλωδιοταινίες κ.λ.π. για εμένα είναι ενδιαφέρουσα.

14 λεπτά πριν, radiohead είπε

Σου έβαλα και απο vision studio μία

https://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=ryzen5-2400g-vega11&num=1

σ' ευχαριστώ και πάλι, αλλά το link που έβαλες, επιβεβαιώνει απλά αυτά που είπα.Out of the box ούτε σε ubuntu δεν θα παίζει σωστά, χωρίς workaround, και όλα θα διορθωθούν λέει σύντομα, αλλά λόγω εμπειρίας, δεν την πιστεύω την amd, για το "soon". Εναλλακτική του amd, ισάξια υπάρχει, να έχω το κεφάλι μου ήσυχο?

Εγώ την πιστεύω και το έδειξε. Όλα τα προγράμματα και οι πλατφόρμες πήραν updates για να γίνουν optimised για ryzen όταν όλα αυτά τα χρόνια, ήταν για την intel.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, hara75gr είπε

σ' ευχαριστώ και πάλι, αλλά το link που έβαλες, επιβεβαιώνει απλά αυτά που είπα.Out of the box ούτε σε ubuntu δεν θα παίζει σωστά, χωρίς workaround, και όλα θα διορθωθούν λέει σύντομα, αλλά λόγω εμπειρίας, δεν την πιστεύω την amd, για το "soon". Εναλλακτική του amd, ισάξια υπάρχει, να έχω το κεφάλι μου ήσυχο?

Η AMD με το GPU OPEN το τελευταίο διάστημα τα πάει πάρα πολύ καλά σε linux.

Λογικά τα νέα APU θα υποστηριχτούν άμεσα .

Εγώ στην θέση σου θα  μιλούσα με την ίδια την AMD να λύσω τυχόν απορίες.

Αλλη λύση είναι να πάρεις έναν AMD R3 1200 + μια GTX 1030 ή μια GT 710 V2 DDR5 , αλλά δεν θα έχεις το σύνολο της επεξεργαστικής ισχύος του πρώτου.

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, hara75gr είπε

Με χειρότερο επεξεργαστή και ενσωματωμένη κάρτα γραφικών σε Intel πάς εδώ σε minimum

https://www.skroutz.gr/s/12979209/Intel-Core-i3-8100-Box.html

https://www.skroutz.gr/s/13080121/Asrock-Z370M-Pro4.html

Ρίχνεις άν θές λίγο το κόστος με 8άρα στα 2666

https://www.mgmanager.gr/dimms-ddr4/59468-crucial-ballistix-sport-lt-8gb-1x8gb-ddr4-2666mhz-cl16-grey-bls8g4d26bfsbk.html?search_query=8gb+2666&results=31

Σίγουρα χειρότερη επιλογή

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Ενδιαφέρομαι για ενα σύστημα παρόμοιο με του hara75gr

Η χρήση θα είναι browsing εφαρ
ογές γραφείου και light gaming
Έφτιαξα το παρακάτω build και έχω κάποιες ερωτήσεις 
1. Κάρτα γραφικών σκοπεύω να αγοράσω πιο μετά καθώς οι τιμές τώρα είναι στα ύψη  αξίζει να πάω για για τον 2400g  η 2200G. (στόχος θα είναι μια 1050τι η μια 1060 )
2.
Όσον αναφορά την μητρική είναι προτιμότερο ΑΒ350 η ΑΧ370 και στις δυο περιπτώσεις θα πρέπει να κάνω update bios? Υπάρχει περίπτωση να βγουν στην αγορά νέες μητρικές που θα είναι συμβατές με τους νέους Ryzen ?
Ευχαριστώ!

build.png

14 λεπτά πριν, CMorganV είπε

Ενδιαφέρομαι για ενα σύστημα παρόμοιο με του hara75gr

Η χρήση θα είναι browsing εφαρ
ογές γραφείου και light gaming
Έφτιαξα το παρακάτω build και έχω κάποιες ερωτήσεις 
1. Κάρτα γραφικών σκοπεύω να αγοράσω πιο μετά καθώς οι τιμές τώρα είναι στα ύψη  αξίζει να πάω για για τον 2400g  η 2200G. (στόχος θα είναι μια 1050τι η μια 1060 )
2.
Όσον αναφορά την μητρική είναι προτιμότερο ΑΒ350 η ΑΧ370 και στις δυο περιπτώσεις θα πρέπει να κάνω update bios? Υπάρχει περίπτωση να βγουν στην αγορά νέες μητρικές που θα είναι συμβατές με τους νέους Ryzen ?
Ευχαριστώ!

build.png

Η b350 που έβαλες είναι πολύ καλή αλλα θα χρειαστεί update ζήτα το απο το μαγαζί μπορεί να κάνουν.

Είτε a320 είτε b350 είτε x370 όλες θέλουν update. Προτείνουμε αυτές επειδή είναι φτηνές και έρχονται με bios περασμένο.

https://www.skroutz.gr/comparelists/31?compare=14012914%2C14011873%2C14013019%2C14012967

Προσπάθησε για τον 2400g και άν βάλεις αργότερα κάρτα προτίμησε αυτό που έχει καλύτερη εγγύηση

https://mustbuy.gr/computer-and-office/components/trofodotika/psu-550w-corsair-cx550-new-cp-9020121-eu/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...