Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@cpttony εγω στη θεση σου θα κοιτουσα για ξεκλειδωτο και αναλογη μητρικη εφοσον λες να τον κρατησεις για τοσο πολυ και σκεφτεσαι και δυο καρτες.

• Απαντ. 6,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Tι εννοεις με "ξεκλειδωτο και αναλογη μητρικη" ? Για τις 2 καρτες μαλλον οχι, θα αφησω μονο αυτη και οπου κρατησει (χρονια, γραφικα κλπ).

Ασχετο, αν κρατησω αυτον το επεξεργαστη:

1. Πως του κανω OC χωρις να βαλω CPU cooler
  2. Στα παιχνιδια που τον εχουν στα miimun, θα ζοριζεται το μηχανημα μου (για οσο ψηλα setting μπορω)
Δημοσ.

Δε γίνεται να βάλεις όποιον επεξεργαστή θες σε όποια μητρική θες. Δεν είναι συμβατά μεταξύ τους. Η μητρική είναι socket 1156 ενώ ο επεξεργαστής 1150.

• Like 2
Δημοσ.

Ρε παιδιά, δεν μπορώ μα ααποφασίσω... Να γίνω πιο συγκεκριμένος... Θέλω να μου πείτε έναν επεξεργαστή και μια μητρική που να μην περνάνε τα 250..

Προτιμώ Η μητρική να είναι Asus με ενσωματωμένη κάρτα ήχου (ας μην υποστηρίζει SLI, κάτι πρέπει να ρισκάρω) και ένα επεξεργαστή ι5 (χωρίς κάποιΑ δικία του GPU, τύπου Intel graphics)

Το παρόν κουτί μου έχει μπροστά USB 2 θύρες, γίνεται να τις κάνω 3 αν και εφόσον το υποστηρίζει η μητρική? Αλλιώς υπάρχουν καλώδια USB 3? Ή αναγκαστικά αλλάζω και κουτί (αν είναι εται, τότε πρέπει να μειωθεί το πάνω πάσο στα 200

Ευχαριστώ για άλλη μια φορά...

Υ.Γ και ας μην είναι από το Σκρουτζ

Δημοσ.

Στα λεφτα σου για SLI:
Gigabyte Z97X-SLI +Intel Core i3-4170

Χωρις SLI
Asus H97M-E +Intel Core i5-4460

Στην θέση σου στο δικό σου budget θα πήγαινα για ι3 4170 ο οποίος έχει hyperthreding και τα παιχνίδια τον βλέπουν σαν τετραπύρηνο και την Z97X-SLI η οποία είναι η φθηνότερη sli/crossfire μητρική με Z97 chipset αφηνοντάς σου παράθυρο για το μελλον σε ξεκλείδωτο ι5 4690κ η ι7 4790κ μεταχειρισμένο.Αν τελικά δεν θέλεις να πας για δεύτερη 760 σε sli τοτε πας για αυτην την μητρικη στα 90 ευρω

Link.png Site: GIGABYTE GA-Z97P-D3  

Για τα usb στο front panel,ενα search στο google και θα το είχες βρεί μονος σου 
Link.png Site: BitFenix USB3.0 Front Panel 5.25"

Να υπενθυμίσω οτι με τον ερχομό των intel skylake και τις 1151 μητρικές Β/Η/Ζ100 οι 1150 θα αρχίσουν να εξαφανίζονται απο τα καταστήματα και θα αυξάνονται στα μεταχειρισμένα,ας το έχει αυτο υπόψιν του 'οποιος φτίαχνει σύστημα τώρα

Το πιο σοφό σε χαμηλά budget είναι ο ξεκλείδωτος pentium G3258 ο οποίος γίνεται overclock και μέσω NonZ σε όλες τιε μητρικές 1150,δυστηχώς λόγω του οτι είναι διπύρηνος και λόγω οτι τα σύγχρονα παιχνίδια έχουν κακό optimization για τα pc, δύσκολα  μπορεί κάποιος να τον προτείνει στο φορουμ, καθώς απαιτεί 'χρήστη' που ξέρει το hardware του και κατασταλαγμένο στο τί software θα χρησιμοποιήσει και τί παιχνίδια θα παίξει.

• Like 1
Δημοσ.

μεταχειρισμένο.Αν τελικά δεν θέλεις να πας για δεύτερη 760 σε sli τοτε πας για αυτην την μητρικη στα 90 ευρω

Γιατι αναγκαστικα το SLI, ειναι αναμεσα σε ιδιες καρτες?

Eπισης, πιστευεις οτι αξιζει να παρω mobo με SLI, απο την στιγμη που το DXII, απ'οτι διαβασα, θα σου αυξανει τα fps κατα 50-60% αν θυμαμαι καλα, αλλα το θεμα μου ειναι, την υποστηριζει η καρτα μου ASUS GTX760?

Τι πιστευετε καλυτερα SLI ή μια κι καλη αγορα νεας καρτας

Ψαχνωντας, βρηκα αυτον το συνδιασμο και θα ηθελα να μου πειτε (οποιος ξερει) αν ειναι καλος για 2-3 χρονια..

Intel Core i5-4570

Asus Trooper B85

ή εναλλακτικα οπως ειπες Gigabyte Z97P-D3 (αν και δεν μ'αρεσουν οι Gigabyte)

Ξερουμε ποσο θα κοστιζουν mobos/cpus που υπστηριζουν 1151?

Δημοσ.

Γιατι αναγκαστικα το SLI, ειναι αναμεσα σε ιδιες καρτες?

Eπισης, πιστευεις οτι αξιζει να παρω mobo με SLI, απο την στιγμη που το DXII, απ'οτι διαβασα, θα σου αυξανει τα fps κατα 50-60% αν θυμαμαι καλα, αλλα το θεμα μου ειναι, την υποστηριζει η καρτα μου ASUS GTX760?

Τι πιστευετε καλυτερα SLI ή μια κι καλη αγορα νεας καρτας

Ψαχνωντας, βρηκα αυτον το συνδιασμο και θα ηθελα να μου πειτε (οποιος ξερει) αν ειναι καλος για 2-3 χρονια..

Intel Core i5-4570

Asus Trooper B85

ή εναλλακτικα οπως ειπες Gigabyte Z97P-D3 (αν και δεν μ'αρεσουν οι Gigabyte)

Ξερουμε ποσο θα κοστιζουν mobos/cpus που υπστηριζουν 1151?

To sli ενοειται οτι γινεται με 2 ιδιες καρτες( μπορεις με διαφορετικες μαρκες) 

Τωρα τ αν αξιζει το sli δεν ξερω,,, εγω ειμαι της μιας καρτας... εκτος αν μιλαμε για 4κ

Σου λεμε να πας σε Η97 ή Ζ97 για καποιον λογο... Μακρια απο β85-β81 κτλ

Πανε σε ι3 ειναι ΑΡΙΣΤΟΣ δεν θα δεις διαφορα γιατι ετσι και αλλιως σε αυτα τα παιχνιδια που θελουν δυνατο επεξεργαστη η καρτα σου δεν τα παιζει...

Επισης πρεπει να αλλαξεις γνωμη για τις gigabyte γιατι ειναι απο τις καλυτερες...

Δημοσ.

To sli ενοειται οτι γινεται με 2 ιδιες καρτες( μπορεις με διαφορετικες μαρκες) 

Τωρα τ αν αξιζει το sli δεν ξερω,,, εγω ειμαι της μιας καρτας... εκτος αν μιλαμε για 4κ

Σου λεμε να πας σε Η97 ή Ζ97 για καποιον λογο... Μακρια απο β85-β81 κτλ

Πανε σε ι3 ειναι ΑΡΙΣΤΟΣ δεν θα δεις διαφορα γιατι ετσι και αλλιως σε αυτα τα παιχνιδια που θελουν δυνατο επεξεργαστη η καρτα σου δεν τα παιζει...

Επισης πρεπει να αλλαξεις γνωμη για τις gigabyte γιατι ειναι απο τις καλυτερες...

Kοιτα, προοριζομαι να αγορασω (και) οθονη 1080ρ (γι'αυτο ο περισρισμος στα χρηματα που διαθετω). Πιστευω οτι η 760 θα κρατησει 1080ρ μεχρι του χρονου (τουλαχιστον) χωρις ΜSAA, TXAA, HBAO+, V-Sync κτλ. Μετα λογικα θα εχει βγει το DXII και οπως εχω διαβασει θα σου αυξανει τα fps και θα μπορεις να κανεις συνδυασμο ΑΤΙ/NVIDIA.. Αυτο λογικα ειναι καλυτερο και ευελπιστω να τα υποστηριξει η καρτα μου..

Και εγω της λογικης της μιας καρτας ειμαι, αλλα αφου μου λετε οτι δεν κανει τιποτα, τωρα πια, θορυβουμαι και ψαχνω λυσεις... Να την αλλαξω δεν γινεται, αφου ην εβαλα περυσι, πριν την σειρα 900 (σαν να εδωσα λεφτα στον αερα).

Στην μητρικη τωρα, γιατι οχι β81,β85 ? (ενταξει ειπαμε δεν ξερω, αλλα θελω να μαθω). Μου ειπαν (στο μαγαζι που θα μου κανει την αναβαθμιση) να βρω σε ASUS ή MSI, που ειναι οι καλυτερες....και καθολου λεει για ASROCK.. Παντως η Gigabyte μου φαινεται κανει οτι κανει μια ASUS, MSI των 100+ (ή οχι).

Εγω προτεινα αυτην την ASUS TROOPER γιατι διαβασα οτι ειναι συμβατη με Windows 10... Κι επειδη δεν ξερω αν θα ειναι καποια αλλη γι'αυτο την ειπα... Αληθεια αυτη η Gigabyte θα υποστηριξει W10?

Επισης παρατηρω οτι η Gigabyte εχει ενσωματομενη καρτα γραφικων (κατι που δεν θελω) οπως επεισης και ο επεξεργαστης (ι5 4570) εχει και αυτος γραφικα... Πως τα απενεργοιποιω, αν γινεται?

Επισης η μητρικη υποστηριζει 2-way CrossFireX, εγω εχω NVidia..

Οσο για την καρτα μου, οπως ειπα περυσι την εβαλα για καλη....

Επεξεργαστη, θα κρατησω τον ι5 4570, πιστευω οτι θα κρατησει 2-3 χρονια ακομα?!

Δημοσ.

Δεν αξίζει να κάνεις SLI με αυτήν την κάρτα γιατί έχει μόνο 2GB μνήμης ενώ τα καινούργια παιχνίδια απαιτούν όλο και περισσότερο. Επίσης και 3GB να είχε, αμφιβάλλω ότι θα μπορούσε να τα αξιοποιησει καθώς δεν είναι τόσο δυνατή κάρτα. Ακόμη δύο κάρτες γραφικών σημαίνει δυνατό επεξεργαστή, δηλαδή τον i3 ούτε να τον σκέφτεσαι, και δυνατό τροφοδοτικό όπως και υψηλότερες θερμοκρασίες (άρα θες καλό airflow στο κουτί σου). Επίσης dirextx12 λογικά οι παλιές κάρτες δε θα πάρουν, παρά μόνο η σειρά 9 της Nvidia και η νέα σειρά της AMD. Άσε που μέχρι να αρχίσουν τα παιχνίδια να αξιοποιουν το dirextx12 θα περάσει αρκετός καιρός, δε σημαίνει ότι επειδή θα έχεις για παράδειγμα μια Gtx 970 μαζί με Windows 10 θα έχεις αυτόματα και αυξημένες επιδόσεις στα παιχνίδια. Όλα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι καλύτερα να έχεις μια κάρτα και καλή. (Υποτίθεται ότι με το dirextx12 θα μπορείς να κάνεις SLI/crossfire με διαφορετικές κάρτες αλλά εσένα δε σε ενδιαφέρει αυτό). Όσο για την μητρική τώρα, αφού θες την Asus B85 Trooper που έχει 85 ευρώ, δώσε ακόμα 5 ευρώ και πάρε μια Asrock H97M Pro4 να έχεις περισσότερα features και Sli/crossfire που θες. Τέλος δε νομίζω ότι υπάρχει μητρική χωρίς ενσωματωμένα γραφικά σε socket 1150, οπότε μη ψάχνεις άδικα να βρεις κάποια πιο φθηνή. Αν θες οπωσδήποτε Asus πάντως πάρε αυτή

http://www.skroutz.gr/s/4869791/Asus-H97-Plus.html

.. αλλά μην ακούς ότι σου λένε στα διάφορα καταστήματα, δε ξέρουν τι τους γίνεται. Εννοείται πως όλες οι μητρικές θα υποστηρίζουν Windows 10, πόσο μάλλον οι H97. Εδώ θα βάλουμε σε socket 775 που είναι απ το 2004-05 και δε θα πάρει το 1150 που είναι 2 χρόνων; Μη τρελαθούμε.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν αξίζει να κάνεις SLI με αυτήν την κάρτα γιατί έχει μόνο 2GB μνήμης ενώ τα καινούργια παιχνίδια απαιτούν όλο και περισσότερο. Επίσης και 3GB να είχε, αμφιβάλλω ότι θα μπορούσε να τα αξιοποιησει καθώς δεν είναι τόσο δυνατή κάρτα. Ακόμη δύο κάρτες γραφικών σημαίνει δυνατό επεξεργαστή, δηλαδή τον i3 ούτε να τον σκέφτεσαι, και δυνατό τροφοδοτικό όπως και υψηλότερες θερμοκρασίες (άρα θες καλό airflow στο κουτί σου). Επίσης dirextx12 λογικά οι παλιές κάρτες δε θα πάρουν, παρά μόνο η σειρά 9 της Nvidia και η νέα σειρά της AMD. Άσε που μέχρι να αρχίσουν τα παιχνίδια να αξιοποιουν το dirextx12 θα περάσει αρκετός καιρός, δε σημαίνει ότι επειδή θα έχεις για παράδειγμα μια Gtx 970 μαζί με Windows 10 θα έχεις αυτόματα και αυξημένες επιδόσεις στα παιχνίδια. Όλα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι καλύτερα να έχεις μια κάρτα και καλή. (Υποτίθεται ότι με το dirextx12 θα μπορείς να κάνεις SLI/crossfire με διαφορετικές κάρτες αλλά εσένα δε σε ενδιαφέρει αυτό). Όσο για την μητρική τώρα, αφού θες την Asus B85 Trooper που έχει 85 ευρώ, δώσε ακόμα 5 ευρώ και πάρε μια Asrock H97M Pro4 να έχεις περισσότερα features και Sli/crossfire που θες. Τέλος δε νομίζω ότι υπάρχει μητρική χωρίς ενσωματωμένα γραφικά σε socket 1150, οπότε μη ψάχνεις άδικα να βρεις κάποια πιο φθηνή. Αν θες οπωσδήποτε Asus πάντως πάρε αυτή

http://www.skroutz.gr/s/4869791/Asus-H97-Plus.html

.. αλλά μην ακούς ότι σου λένε στα διάφορα καταστήματα, δε ξέρουν τι τους γίνεται. Εννοείται πως όλες οι μητρικές θα υποστηρίζουν Windows 10, πόσο μάλλον οι H97. Εδώ θα βάλουμε σε socket 775 που είναι απ το 2004-05 και δε θα πάρει το 1150 που είναι 2 χρόνων; Μη τρελαθούμε.

Dx12 θα παρουν και η 700 σειρα  αλλα νομιζω μονο η 780-780τι... 

Kαλα στα λεει ο φιλος. Μην ακους τι λενε στα μαγαζια. Τις προαλλες πηγα να φιαξω μια καρτα γραφικων σε ενα μαγαζι που λεει οτι "οτι προβλημα και αν εχεις το λυνουμε σε μονο 30 λεπτα. " . Λοιπον παω αφηνω την καρτα και πηγαινω την αλλη μερα να την παρω και τι μου λεει ? " φιλε δεν εχω  κουτι και τροφοδοτικο για να δοκιμασω την καρτα και δεν μπορω να την κανω.." Τι να πεις τωρα, ειναι και μεγαλη αλυσιδα ... Οποτε μην πας σε μαγαζια γιατι δεν ξερουν τι τους γινετε..ΑΑΑ και μου λεει τι τερας καρτα ειναι αυτη ρε φιλε?! (660τι χαχααχαχα)

Δημοσ.

SLI μεταξυ ας πουμε 760 & 770 ή 760 με 760 Τι δεν γινεται ετσι?(αν δεν γινεται ποιος ο λογος να παρω με υποστηριξη SLI) 

Δεν θελω υποχρεωτικα το SLI, το λεω επειδη η καρτα μου ειναι αδυναμη (πλακα-πλακα απο την 980? εννοειτε) και λεω καπως να τν δυναμωσω... Μονο γι'αυτο.

Δευτερον, η ASROCK σαν brand ειναι καλη? Αντεχει? γιατι η τωρινη (ASUS) μου εχει αποδειχθει σκυλι, 5,5 χρονια και καποιες φορες 24/7....

Τι θα λετε γι'αυτες (ξεχωριστη αποψη)

1. http://www.skroutz.gr/s/5239949/MSI-H97M-Eco.html(χωρις SLi)

2. http://www.skroutz.gr/s/4858241/Asus-H97M-E.html

3. http://www.skroutz.gr/s/4948581/MSI-H97-PC-Mate.html

4. http://www.skroutz.gr/s/4858199/Gigabyte-H97-HD3.html

& ι5 4570

Ο CPU ποτε θα εχει περασει η εποχη του? Σε 2,3 ή ηδη...

Δημοσ.

SLI μεταξυ ας πουμε 760 & 770 ή 760 με 760 Τι δεν γινεται ετσι?(αν δεν γινεται ποιος ο λογος να παρω με υποστηριξη SLI) 

Δεν θελω υποχρεωτικα το SLI, το λεω επειδη η καρτα μου ειναι αδυναμη (πλακα-πλακα απο την 980? εννοειτε) και λεω καπως να τν δυναμωσω... Μονο γι'αυτο.

Δευτερον, η ASROCK σαν brand ειναι καλη? Αντεχει? γιατι η τωρινη (ASUS) μου εχει αποδειχθει σκυλι, 5,5 χρονια και καποιες φορες 24/7....

Τι θα λετε γι'αυτες (ξεχωριστη αποψη)

1. http://www.skroutz.gr/s/5239949/MSI-H97M-Eco.html(χωρις SLi)

2. http://www.skroutz.gr/s/4858241/Asus-H97M-E.html

3. http://www.skroutz.gr/s/4948581/MSI-H97-PC-Mate.html

4. http://www.skroutz.gr/s/4858199/Gigabyte-H97-HD3.html

& ι5 4570

Ο CPU ποτε θα εχει περασει η εποχη του? Σε 2,3 ή ηδη...

Αυτην http://www.skroutz.gr/s/4858241/Asus-H97M-E.html

οχι δεν γινετε μονο με 760-760

Ο cpu θα ειναι μια χαρα

Δημοσ.

Τωρα διαβασα οτι η Ζ97 ειναι αν θες να κανεις OC σε CPU, ενω η Η97 ειναι αν δεν θες, ισχυει κατι τετοιο ή μ*****ς?

Δημοσ.

Ναι αυτή είναι η ουσιαστική διαφορά μεταξύ H97 και Z97. Μπορεί να θες να κάνεις SLI/crossfire στο πολύ μέλλον ξέρω γω; Η τιμή της μητρικής περίπου η ίδια είναι οπότε γιατί να μην έχεις τη δυνατότητα και ας μην κάνεις ποτέ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...