PaulGreekGamer Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 Βρηκα ενα κινητο στο kiniti.net, το οποιο ειναι πολυ φθηνοτερο απ οτι θα το εβρισκες σε μια γνωστη αλυσιδα καταστηματων. Εψαξα το θεμα λιγο και σε καποια αρθρα υποστηριζουν οτι χρησιμοποιουν την τεχνικη της παρακαμψης του ΦΠΑ ωστε να πετυχαινουν τις χαμηλες τιμες και να εχουν κερδος. Η επομενη ερωτηση που μου ερχεται στο μυαλο ειναι ( ισως και σαχλη) : Τα προιοντα του καταστηματος, υπαρχει περιπτωση να μην ειναι αυθεντικα ή καινουρια; Μπορει καποιος που εχει αγορασει απο εκει και εχει προηγουμενη εμπειρια να με βοηθησει γραφοντας την αποψη του; ευχαριστω εκ των προτερων
meletis_m Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 9 λεπτά πριν, PaulGreekGamer είπε Βρηκα ενα κινητο στο kiniti.net, το οποιο ειναι πολυ φθηνοτερο απ οτι θα το εβρισκες σε μια γνωστη αλυσιδα καταστηματων. Εψαξα το θεμα λιγο και σε καποια αρθρα υποστηριζουν οτι χρησιμοποιουν την τεχνικη της παρακαμψης του ΦΠΑ ωστε να πετυχαινουν τις χαμηλες τιμες και να εχουν κερδος. Η επομενη ερωτηση που μου ερχεται στο μυαλο ειναι ( ισως και σαχλη) : Τα προιοντα του καταστηματος, υπαρχει περιπτωση να μην ειναι αυθεντικα ή καινουρια; Μπορει καποιος που εχει αγορασει απο εκει και εχει προηγουμενη εμπειρια να με βοηθησει γραφοντας την αποψη του; ευχαριστω εκ των προτερων Για ποιά μοντέλα τηλεφώνων αναφέρεσαι ; Το συγκεκριμένο κατάστημα δέν το γνωρίζω αλλά μήπως ανακατασκευασμένα για αυτό και η διαφορά τιμής ;
PaulGreekGamer Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Μαλλον διατυπωσα λαθος την εισαγωγη. Το κινητο που θελω ειναι πιο φθηνο απο αυτα των γνωστων καταστηματων αλλα αυτο ισχυει για ολα τους τα κινητα απ οτι εχω δει. Πχ το iphone 6s 32GB το πουλανε 265 ευρω ενω σε γνωστα καταστηματα γθρω στα 349. Η διαφορα στις τιμες τους ειναι αισθητη δηλαδη...Τωρα τι ακριβως εννοεις με το ανακατασκευασμενα δεν ειμαι σιγουρος οτι καταλαβα οποτε μια επεξηγηση θα ηταν χρησιμη. Επεξ/σία 3 Ιουνίου 2019 από PaulGreekGamer
paris_chav Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 2 ώρες πριν, PaulGreekGamer είπε Μαλλον διατυπωσα λαθος την εισαγωγη. Το κινητο που θελω ειναι πιο φθηνο απο αυτα των γνωστων καταστηματων αλλα αυτο ισχυει για ολα τους τα κινητα απ οτι εχω δει. Πχ το iphone 6s 32GB το πουλανε 265 ευρω ενω σε γνωστα καταστηματα γθρω στα 349. Η διαφορα στις τιμες τους ειναι αισθητη δηλαδη...Τωρα τι ακριβως εννοεις με το ανακατασκευασμενα δεν ειμαι σιγουρος οτι καταλαβα οποτε μια επεξηγηση θα ηταν χρησιμη. Ανακατασκευασμένα (refurbished) είναι προϊόντα ηλεκτρικών συσκευών μεταχειρισμένα που έχουν αντικατασταθεί οποιαδήποτε προβληματικά μέρη είχαν και πωλούνται κανονικά με εγγύηση σε αισθητά χαμηλότερη τιμή. Παράδειγμα, έσπασε η οθόνη του κινητού μου και δεν θέλω να τη φτιάξω και έτσι το πουλάω σε ένα κατάστημα σε χαμηλή τιμή, απλά για να μειώσω την χασούρα. Το κατάστημα του επισκευάζει την οθόνη, ελέγχει ότι όλα τα άλλα μέρη του λειτουργούν άψογα και πλέον μπορεί να το πουλήσει σαν ανακατασκευασμένο (refurbished). Αν ένα κατάστημα πουλάει κινητό ανακατασκευασμένο οφείλει να το αναφέρει/γράφει, αλλιώς αν εσύ το πάρεις για καινούργιο και αποδειχθεί ότι ήταν ανακατασκευασμένο, μπορεί (και πρέπει) να βρει το μπελά του.
saruman123 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 10 ώρες πριν, PaulGreekGamer είπε Βρηκα ενα κινητο στο kiniti.net, το οποιο ειναι πολυ φθηνοτερο απ οτι θα το εβρισκες σε μια γνωστη αλυσιδα καταστηματων. Εψαξα το θεμα λιγο και σε καποια αρθρα υποστηριζουν οτι χρησιμοποιουν την τεχνικη της παρακαμψης του ΦΠΑ ωστε να πετυχαινουν τις χαμηλες τιμες και να εχουν κερδος. Η επομενη ερωτηση που μου ερχεται στο μυαλο ειναι ( ισως και σαχλη) : Τα προιοντα του καταστηματος, υπαρχει περιπτωση να μην ειναι αυθεντικα ή καινουρια; Μπορει καποιος που εχει αγορασει απο εκει και εχει προηγουμενη εμπειρια να με βοηθησει γραφοντας την αποψη του; ευχαριστω εκ των προτερων Άλλοι λένε ότι είναι ευχαριστημένοι και άλλοι όχι.
PaulGreekGamer Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 12 ώρες πριν, paris_chav είπε Ανακατασκευασμένα (refurbished) είναι προϊόντα ηλεκτρικών συσκευών μεταχειρισμένα που έχουν αντικατασταθεί οποιαδήποτε προβληματικά μέρη είχαν και πωλούνται κανονικά με εγγύηση σε αισθητά χαμηλότερη τιμή. Παράδειγμα, έσπασε η οθόνη του κινητού μου και δεν θέλω να τη φτιάξω και έτσι το πουλάω σε ένα κατάστημα σε χαμηλή τιμή, απλά για να μειώσω την χασούρα. Το κατάστημα του επισκευάζει την οθόνη, ελέγχει ότι όλα τα άλλα μέρη του λειτουργούν άψογα και πλέον μπορεί να το πουλήσει σαν ανακατασκευασμένο (refurbished). Αν ένα κατάστημα πουλάει κινητό ανακατασκευασμένο οφείλει να το αναφέρει/γράφει, αλλιώς αν εσύ το πάρεις για καινούργιο και αποδειχθεί ότι ήταν ανακατασκευασμένο, μπορεί (και πρέπει) να βρει το μπελά του. Καταλαβα... λεω τελικα να μην το προτιμησω επειδη το εψαξα λιγο παραπανω. Ευχαριστω για τη διευκρινιση 4 ώρες πριν, saruman123 είπε Άλλοι λένε ότι είναι ευχαριστημένοι και άλλοι όχι. Αυτο με προβληματιζει πολυ. Οτι υπαρχουν αρκετες αρνητικες κριτικες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα