Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γνωρίζω την δουλειά του σερβιτόρου και εργάζομαι πάνω σε αυτό 4 καλοκαίρι, πέρα από το σέρβις σε beach bar, σε ταβέρνα και σε κρεπερή γνωρίζω επίσης να φτιάχνω ποτά, να φτιάχνω κρέπες και καφέδες. Είμαι 18 στα 19 και θέλω φέτος το καλοκαίρι να πάω να δουλέψω σε ένα νησί με πολύ τουρισμό όπως η Σαντορίνη και η Μύκονος, δεν με ενδιαφέρουν οι ώρες και οι συνθήκες, το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να περνώ καλά λεφτά, πόσο είναι ο μισθός σε μια ταβέρνα ή σε beach bar σε Α σερβιτόρος για 3-4 μήνες; Όποιος γνωρίζει ας μου πει ή κάθε γνώμη θα εκτιμηθεί, ευχαριστώ.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Δεν υπάρχει στάνταρ μισθός, ό,τι κανονίσει ο καθένας. Το θέμα με τα νησιά που γραφείς είναι πιο πολύ το να βρεις σπίτι και όχι δουλειά. Δουλειά μπορείς να αλλάζεις και κάθε βδομάδα. 

Απλά να υπολογίσεις πέρα από το μισθό-μεροκάματο αν σου δίνουν διαμονή, διατροφή, αποζημίωση, επιδόματα κτλ στο τέλος, τι tips μπορεί να έχεις και τι προοπτικές για αργότερα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τέτοια εποχή ξεχνάς αυτές τις θέσεις σε αυτά τα νησιά. Η σεζόν έχει ήδη ανοίξει και οι καλές θέσεις έχουν ήδη κλείσει. Ότι έχει μείνει είναι ή κάτεργο ή μπαταξης εργοδότης. Μόνη εξαίρεση να έφυγε για το χψ λόγο κάποιος υπαλληλος αλλά αυτές συνήθως καπαρονονται στο μιλητο σε χρόνο dt. Εξυπακούεται ότι μιλάς τουλάχιστον καλά αγγλικά, έτσι;

Οσον αφορά το μισθό φιλος μου πριν χρόνια έπαιρνε 100€ μεροκάματο βοηθος συν λάντζα (2 σε 1) σε καλό μαγαζί 20.00-08.00 αλλά έβγαινε και άλλο ένα χιλιάρικο μίνιμουμ από τα τίπς που μοιράζονταν ισόποσα στο μαγαζί. Το ελάχιστο μεροκάματο που έχω ακούσει είναι 50€ για 8ωρο σε παρακμιακό καφέ - εκεί δε βγαίνεις!

Το πρόβλημα-ρίσκο είναι ότι οι πιο πολλοί που πάνε πχ Μύκονο γυρνάνε το χειμώνα ρεστος, αφενος επειδή τα νοίκια είναι πανάκριβα (ένα στούντιο τρύπα 600-700€ το μήνα ή ένα δυάρι πάει γύρω στα 1000 το μήνα σήμερα και φυσικά δε το νοικιάζουν με το μήνα αλλά με τη σεζόν κοινώς μίνιμουμ 6000) και αφετέρου γλυκαινονται από τη χλιδή και πέφτουν στις κραιπάλες («κοκακολες», πάρτυ, ακριβό φαΐ κλπ). Εάν θεωρείς τον εαυτό σου καλόγερο και βρεις θέση πήγαινε θα γυρίσεις με λεφτά πίσω-αλλιώς μπορεί να γυρίσεις και με χρέη. 

Επεξ/σία από paylidis
  • Like 2
Δημοσ.

Φίλος μου πέρισυ έψαχνε δουλειά στη Σαντορίνη.  Βρήκε δύσκολα κάποιες θέσεις καθώς είχαν καλυφθεί οι καλές.  Δεν πήγε όμως γιατί ο μισθός που το παρείχαν δεν έφτανε για ενοίκιο και τα απαραίτητα έξοδα...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, paylidis είπε

Τέτοια εποχή ξεχνάς αυτές τις θέσεις σε αυτά τα νησιά. Η σεζόν έχει ήδη ανοίξει και οι καλές θέσεις έχουν ήδη κλείσει. Ότι έχει μείνει είναι ή κάτεργο ή μπαταξης εργοδότης. Μόνη εξαίρεση να έφυγε για το χψ λόγο κάποιος υπαλληλος αλλά αυτές συνήθως καπαρονονται στο μιλητο σε χρόνο dt. Εξυπακούεται ότι μιλάς τουλάχιστον καλά αγγλικά, έτσι;

Οσον αφορά το μισθό φιλος μου πριν χρόνια έπαιρνε 100€ μεροκάματο βοηθος συν λάντζα (2 σε 1) σε καλό μαγαζί 20.00-08.00 αλλά έβγαινε και άλλο ένα χιλιάρικο μίνιμουμ από τα τίπς που μοιράζονταν ισόποσα στο μαγαζί. Το ελάχιστο μεροκάματο που έχω ακούσει είναι 50€ για 8ωρο σε παρακμιακό καφέ - εκεί δε βγαίνεις!

Το πρόβλημα-ρίσκο είναι ότι οι πιο πολλοί που πάνε πχ Μύκονο γυρνάνε το χειμώνα ρεστος, αφενος επειδή τα νοίκια είναι πανάκριβα (ένα στούντιο τρύπα 600-700€ το μήνα ή ένα δυάρι πάει γύρω στα 1000 το μήνα σήμερα και φυσικά δε το νοικιάζουν με το μήνα αλλά με τη σεζόν κοινώς μίνιμουμ 6000) και αφετέρου γλυκαινονται από τη χλιδή και πέφτουν στις κραιπάλες («κοκακολες», πάρτυ, ακριβό φαΐ κλπ). Εάν θεωρείς τον εαυτό σου καλόγερο και βρεις θέση πήγαινε θα γυρίσεις με λεφτά πίσω-αλλιώς μπορεί να γυρίσεις και με χρέη. 

Το ελάχιστο μεροκάματο είναι αρκετά κάτω από αυτό που γράφεις, απ'όσο ξέρω εγώ τουλάχιστον.

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, zio10 είπε

Το ελάχιστο μεροκάματο είναι αρκετά κάτω από αυτό που γράφεις, απ'όσο ξέρω εγώ τουλάχιστον.

Στη Μύκονο;

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, zio10 είπε

Όχι σόρυ για Σαντορίνη εννοούσα, για Μύκονο δεν ξέρω τι γίνεται τα τελευταία χρόνια.

Κ Σαντορίνη γύρω στα 40-50 είναι το ελάχιστο από όσο ξέρω αλλά είναι και ελαφρως πιο φθηνή η ζωή. 

• Like 1
Δημοσ.

Δυστυχως οι θεσεις κλεινουν απο νωρις συνηθως μεσα Φλεβαρη. Επισης για Α σερβιτορος που ζητας, ειναι πολυ δυσκολο, λογο της ηλικιας σου, δυσκολο να σε εμπιστευτει καποιος απο τοσο νωρις.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σας ευχαριστώ όλους, και πάλι πόσα δηλαδή θα μπορώ να βγάζω την μέρα και με τα τιπς και με τον μισθό?, δεν με απασχολεί ή δουλειά αυτό είναι το τελευταίο, όσον αφορά τώρα για την διαμονή σχεδόν σε όλα τα μαγαζιά προσφέρουν μαζί με διατροφή οπότε πιστεύω κομπλέ θα είμαι αλλά δεν μιλάω για φέτος μιλάω για του χρόνου το καλοκαίρι που θέλω να πάω απλά θέλω γνώμες. Για Μύκονο που ξέρω και μαθαίνω!

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένο όριο στο πόσα μπορείς να βγάζεις, παίζει μεγάλο ρόλο και τι είναι, τι πελατεία έχει δηλαδή και φυσικά πόσο καλός είσαι εσύ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μισθός με διαμονή πληρωμένη, 1000€ κοντά + tips. Μην περιμένεις να γίνεις πλούσιος. Μόνο με tips μαζεύεις χρήμα. 

Δεν υπάρχει κάποιο μαγικό μέρος στη χώρα που θα χαρίζουν λεφτά και θα δίνουν 2000€ μισθό για σερβιτόρο. Σερβιτόρος είναι και βάσει ωρών εργασίας πληρώνεται. Αν δουλεύει 15 ώρες το 24ωρο,σαφώς θα παίρνει παραπάνω από τα διπλά από αυτόν που δουλεύει 8ωρο 5θημερο Σερβιτόρος 

Επεξ/σία από sphinxgr
Δημοσ.

Μετα απο 17 σαιζον αυτο που εχω να πω ειναι οτι ακομη και σημερα μπορεις να βγαλεις απιστευτα χρηματα μεσα σε 4-5 μηνες.

Μπορει ομως να πεσεις σε παλιοκαταστασεις και να μετανιωσεις την ωρα και την στιγμη που μπηκες στο καραβι. Μην εχεις αγχος για τα χρηματα.Πιο πολυ να δωσεις σημασια στο που θα μεινεις,ποσο σοβαρος ειναι ο επιχειρηματιας κτλ.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω βρηκα Ροδο,850-1000 + τα τιπς (αναλογα αν παιρνεις ρεπο) σε  Restaurant & Bar 8ωρο για  Ιουλιο-Αυγουστο λογω Εξεταστικης.

Το ενθαρρυντικό ειναι πως ακουσα απο γνωστο φιλης που δουλευει εκει πως υπαρχουν μηνες που τα τιπς ειναι περισσοτερα απο το μισθο.

Πρωτη φορα σεζον, (τους 2 μηνες τεσπα που μπορω να δουλεψω)

Η νεκροψία θα δείξει..

Επεξ/σία από stathis97
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, giorgos04 είπε

Μετα απο 17 σαιζον αυτο που εχω να πω ειναι οτι ακομη και σημερα μπορεις να βγαλεις απιστευτα χρηματα μεσα σε 4-5 μηνες.

Μπορει ομως να πεσεις σε παλιοκαταστασεις και να μετανιωσεις την ωρα και την στιγμη που μπηκες στο καραβι. Μην εχεις αγχος για τα χρηματα.Πιο πολυ να δωσεις σημασια στο που θα μεινεις,ποσο σοβαρος ειναι ο επιχειρηματιας κτλ.

Δεν έγραψες όμως τι σημαίνει απίστευτα χρήματα σε ποσοτικό μέγεθος.

Ούτε αν προέρχονται από μισθό ή tips 

Για μένα απίστευτα χρήματα είναι 5000€ μαύρα το μήνα ας πούμε, για 60 ώρες τη βδομάδα 

Επεξ/σία από sphinxgr

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...