Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας! Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς αν μπορώ να προμηθευτώ κάποια μάσκα θάλασσας που να μην επιρεαζει τα ορθοδοντικά συδερακια. Ευχαριστω

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Έχει απο Κίνα κάτι full face κοντά στο 10ρικο. Πήρα μια πρόσφατα αλλά δεν έχω πάει ακόμα παραλία....Είσαι λίγο σαν τερας όταν την φοράς αλλά γενικά είναι βολική, έχει σύστημα να φεύγει απο αλλού η εκπνοή σου για να μη θολώνει, έχει ασφάλεια για να μη μπει νερό οταν είσαι κάτω απο τη θάλασσα, έχει τρόπο να φεύγουν τα νερά απο μέσα και εχει και βάση στήριξης για action camera. 

_20190603_233701.JPG

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, odystam είπε

Έχει απο Κίνα κάτι full face κοντά στο 10ρικο. Πήρα μια πρόσφατα αλλά δεν έχω πάει ακόμα παραλία....Είσαι λίγο σαν τερας όταν την φοράς αλλά γενικά είναι βολική, έχει σύστημα να φεύγει απο αλλού η εκπνοή σου για να μη θολώνει, έχει ασφάλεια για να μη μπει νερό οταν είσαι κάτω απο τη θάλασσα, έχει τρόπο να φεύγουν τα νερά απο μέσα και εχει και βάση στήριξης για action camera. 

_20190603_233701.JPG

Αυτή είναι μόνο για snorkeling γιατί θα θες να κάνεις εξίσωση και δεν θα μπορείς επειδή δεν θα έχεις πρόσβαση στη μύτη. Εκτός αν μπορείς με. Την άλλη τεχνική, δεν θυμάμαι πως λέγεται, αλλά και πάλι δύσκολο.. 

• Like 2
Δημοσ.
13 minutes ago, Spect~ said:

Αυτή είναι μόνο για snorkeling γιατί θα θες να κάνεις εξίσωση και δεν θα μπορείς επειδή δεν θα έχεις πρόσβαση στη μύτη. Εκτός αν μπορείς με. Την άλλη τεχνική, δεν θυμάμαι πως λέγεται, αλλά και πάλι δύσκολο.. 

frenzel.επισης δεν γινεται να βαλεις τετοια μασκα σε ψαροντουφεκο.θα χαλασεις τον μισο αερα απο τα πνευμονια σου για να εξισωσεις την μασκα.για αυτο στην ελευθευρη καταδυση χρησιμοποιουν low volume μασκα

1 hour ago, dimitris6966 said:

Γεια σας! Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς αν μπορώ να προμηθευτώ κάποια μάσκα θάλασσας που να μην επιρεαζει τα ορθοδοντικά συδερακια. Ευχαριστω.

προσπαθω να καταλαβω γιατι να σε επηρεαζει η μασκα στα σιδερακια?εκτος αν εννοεις ο αναπνευστηρας που και παλι πως το εννοεις σε επηρεαζει

53 minutes ago, odystam said:

_20190603_233701.JPG

δεν ειναι για ψαροντουφεκο

• Like 2
Δημοσ.

αυτές οι fullface μάσκες  από Κίνα έχουν τρελή παραμορφώση.

σίγουρα δεν κάνει για ψαροντούφεκο, θα βαράς στον γάμο του Καραγκιόζη.

σήμερα είδα στο αλι μια νέου τύπου fullface αλλά σκέφτομαι να μην τα σκάσω και φέτος μιας και πέρσυ απογοητευτικα και απο τις 3 που πήρα. τελικά έκανα τη δουλειά μου με γυαλιά (όχι ψαροντούφεκο) απλά snorkeling για την φάση μου.

Δημοσ.

Πας σε ενα κατάστημα με καταδυτικά ζητάς να δοκιμάσεις μάσκες ΜΙΚΡΟΥ ΟΓΚΟΥ και παίρνεις αυτη που σε βολεύει ότι και να σου προτείνουμε από εδώ μπορεί να μην ταιριάζει στο πρόσωπο σου. Λογικά όμως το πρόβλημα και την μεγάλη ενόχληση θα το έχεις με τον αναπνευστήρα και όχι με την μάσκα ,οπότε ψάξε για κάποιον με 100% σιλικόνη στο mouthpiece ή αν πας σε κανέναν σωστό έμπορο ζήτα του moldable mouthpiece (π.χ. http://seacuremouthpiece.com/regulator-size-chart/ το τελευταίο είναι για αναπνευστήρες έχει και λίστα με τους συμβατούς)

• Like 2
Δημοσ.
10 ώρες πριν, solton57010 είπε

Πας σε ενα κατάστημα με καταδυτικά ζητάς να δοκιμάσεις μάσκες ΜΙΚΡΟΥ ΟΓΚΟΥ και παίρνεις αυτη που σε βολεύει ότι και να σου προτείνουμε από εδώ μπορεί να μην ταιριάζει στο πρόσωπο σου. Λογικά όμως το πρόβλημα και την μεγάλη ενόχληση θα το έχεις με τον αναπνευστήρα και όχι με την μάσκα ,οπότε ψάξε για κάποιον με 100% σιλικόνη στο mouthpiece ή αν πας σε κανέναν σωστό έμπορο ζήτα του moldable mouthpiece (π.χ. http://seacuremouthpiece.com/regulator-size-chart/ το τελευταίο είναι για αναπνευστήρες έχει και λίστα με τους συμβατούς)

Η μάσκα πιέζει πανό από τα χείλια και μπορεί να ξεκολλήσουν με κάποιο τρόπο τώρα για τον αναπνευστιρα συγουρα και αυτός. Στα είδη αλιείας μπορώ να εμπιστευτώ από το λινκ που με έστειλες να ζητήσω κάποιον αντίστοιχο? Με λίγα λόγια για αυτό που ζητάω υπάρχει η θα με περάσουν για χαζο.. Ευχαριστώ 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dimitris6966 είπε

Η μάσκα πιέζει πανό από τα χείλια και μπορεί να ξεκολλήσουν με κάποιο τρόπο τώρα για τον αναπνευστιρα συγουρα και αυτός. Στα είδη αλιείας μπορώ να εμπιστευτώ από το λινκ που με έστειλες να ζητήσω κάποιον αντίστοιχο? Με λίγα λόγια για αυτό που ζητάω υπάρχει η θα με περάσουν για χαζο.. Ευχαριστώ 

Σε μαγαζί με καταδυτικό εξοπλισμό ψάξε σε είδη αλειας πολύ δύσκολα. Αλλιώς από το Internet. Με την μάσκα αφού το πρόβλημα είναι κάτω από την μύτη μόνο δοκιμάζοντας θα βρεις την κατάλληλη 

Δημοσ.
On 04/06/2019 at 20:24, dimitris6966 said:

το mouthpiece το δαγκωνεις οποτε θεωρητικα δεν θα πρεπει να εχεις μεγαλο θεμα ειδικα αμα ειναι μαλακο.η μασκα αμα ειναι απο μαλακη σιλικονη και ειναι σοβαρη εταιρεια δεν θα πρεπει να σου κανει θεμα και λογικα θα πρεπει να ακουμπαει η σιλικονη της μασκας πιο ψηλα απο τα δοντια σου

Δημοσ.

Έχω ένα αεροβόλο mares jet 70 και χρησιμοποιούσα πάντα τριενα . Σκέφτομαι να πάρω πενταενα τι μπορείτε να με προτείνετε σχετικά με τον εξοπλισμο 

Όταν βαρουσα σε βράχο η τριενα έσπαζε και αναγκάζουν να αγοράσω παλι βέργα μπορώ να το αποφύγω αυτό ?.ευχαριστώ 

Και αν μπορείτε να με προτείνετε κάποια στολή για χειμωνα . ευχαριστώ

Δημοσ.

Παιδες επειδη μου αρεσει παρα πολυ να καθομαι με τις ωρες μεσα με μασκα (οχι ψαροντουφεκο) το σκεφτομουν για full face.. εχει καποιος παρει να μου πει εμπειρια και αν αξιζουν σε σχεση με την κλασσικη μασκα; η κλασσικη θολωνε πολυ συχνα σε σημειο που μου εσπαγε τα νευρα. Σκεφτομουν για αγορα απο ιντερνετ αλλα δεν ξερω τι παιζει με τα μεγεθη (αν εχουν) και τις ποιοτητες.

Δημοσ.
On 04/06/2019 at 00:53, Dark_son20 said:

αυτές οι fullface μάσκες  από Κίνα έχουν τρελή παραμορφώση.

σίγουρα δεν κάνει για ψαροντούφεκο, θα βαράς στον γάμο του Καραγκιόζη.

σήμερα είδα στο αλι μια νέου τύπου fullface αλλά σκέφτομαι να μην τα σκάσω και φέτος μιας και πέρσυ απογοητευτικα και απο τις 3 που πήρα. τελικά έκανα τη δουλειά μου με γυαλιά (όχι ψαροντούφεκο) απλά snorkeling για την φάση μου.

με full face mask δεν κανεις ψαροντουφεκο για κανενα λογο.full face mask ειτε για snorkelling ειτε για καταδυση(εννοειται οχι οι συγκεκριμενες Full face mask). επισης full face mask φορανε  και σε Commercial diving για να εχεις επικοινωνια.

15 hours ago, dimitris6966 said:

Και αν μπορείτε να με προτείνετε κάποια στολή για χειμωνα . ευχαριστώ

να σου προτεινει καποιος ειναι σχετικο γιατι εξαρτατε ποσο κρυωνεις και ποση ωρα καθεσαι οπωςκαι που βουτας.αλλος  ειναι με5αρα χειμωνα αλλος φοραει γιλεκο αλλος φοραει 7αρα κτλ.

14 hours ago, kallair said:

Παιδες επειδη μου αρεσει παρα πολυ να καθομαι με τις ωρες μεσα με μασκα (οχι ψαροντουφεκο) το σκεφτομουν για full face.. εχει καποιος παρει να μου πει εμπειρια και αν αξιζουν σε σχεση με την κλασσικη μασκα; η κλασσικη θολωνε πολυ συχνα σε σημειο που μου εσπαγε τα νευρα. Σκεφτομουν για αγορα απο ιντερνετ αλλα δεν ξερω τι παιζει με τα μεγεθη (αν εχουν) και τις ποιοτητες.

ή εχεις παρει μασκα της πλακας ή δεν την εχεις "ετοιμασει" την μασκα για να μην θολωνει.

οποτε α.αγοραζεις μασκα απο σοβαρη εταιρεια που σημαινει 20-30 ευρω.

β.οταν την αγορασεις την τριβεις με οδοντοβουρτσα και οδοντοκρεμα και αφηνεις πανω την οδοντοκρεμα για αρκετες ωρες για να καθαρισει απο τα υλικα που βαζουν στους φακους πανω πριν τις πουλησουν.εναλλακτικα καις το τζαμακι με αναπτηρα.θελει προσοχη μην καψεις την υπολοιπη μασκα.

γ.βρεχεις το προσωπο σου πριν βαλεις την μασκα και ειτε βαζεις σαλιο στην μασκα ειτε αγοραζεις υγρο για να μην θολωνει.και θα εισαι Happy. 

• Like 3
Δημοσ.

Μάσκα και καταδ. εξοπλισμό από κίνα είναι ρίσκο . Το θέμα μου είναι ότι μια mares με φακούς μυωπίας μου ζήτησαν για αλλαγή λάστιχου 60-70 ευρό ....

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
On 09/06/2019 at 11:52, Mhlogiatros said:

Μάσκα και καταδ. εξοπλισμό από κίνα είναι ρίσκο . Το θέμα μου είναι ότι μια mares με φακούς μυωπίας μου ζήτησαν για αλλαγή λάστιχου 60-70 ευρό ....

γενικως οι φακοι μυωπιας για μασκες κτλ ειναι ενα κοστος.καποιοι αλλοι βαζουν φακους επαφης και φορανε κανονικη μασκα απλα καποιοι λενε οτι δεν κανει γιατι ο φακος πιεζει το ματι. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...