Επισκέπτης Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, DeSilender είπε Α ναι, σωστά εκαναν λάθος. Μας έπεισαν, ότι πεις. Εσυ δεν το διάβασες καν το λάθος, έχει διορθωθεί από την πρώτη στιγμή, τι γκρινιάζεις; Την ξέρεις την απάντηση. Βασικά όλοι την ξέρουμε. Επεξ/σία 6 Ιουνίου 2019 από Επισκέπτης
Ryzenlake Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Στις 3/6/2019 στις 10:53 ΜΜ, γροσερισοπ είπε τουςXEON τους είδες ρε ταγάρι; αλλα workstations εχεις ιδέα πόσο εχουν; πάλι μπάλες όλοι, με τα core2duo και τα razer πληκτρολόγιοα. Περιμενω να μου πεις ποσο έχει ο xeon στην basic εκδοση. Ελα, μαντεψε, ποσο λες. 2k? 3k? Στις 3/6/2019 στις 11:16 ΜΜ, Cell_7 είπε Δεν μπορείς.- Άλλο Xeon, άλλο i5/i7. Άλλο RAM και άλλο ECC RAM. Oi xeon και ecc ram γίνονται παραγγελία και έρχονται απτο διαστημα. Δεν υπάρχουν στα ραφια του πλαισίου ξερώ γω....νταξει. Στις 3/6/2019 στις 11:29 ΜΜ, dali13gr είπε Εχμ... Μάλλον έχεις ελλειπή αντίληψη για το πόσοι έχουν αυτά τα λεφτά να αγοράσουν τέτοια μηχανήματα όπως και αντίστοιχα άλλων εταιρειών. Στην Ελλάδα είναι λίγοι, σίγουρα περισσότεροι από χίλιοι (χωρίς να βάλω τα στούντιο παραγωγής μέσα). Φαντάζεσαι τι γίνεται στον υπόλοιπο κόσμο. Καλά, το ότι θεωρείς ότι έσκασες αρκετά γιατί πήρες ένα ακριβό smartwatch είναι τραγελαφικό. Είναι σαν να λες σε έναν μπαρίστα, τι να την κάνεις τη φραπεδιέρα που κάνει 300€ μωρέ, πάρε εκεί ένα μιξεράκι χειρός, την ίδια δουλειά κάνουν. Τα λεφτα προφανως πολλοι τα έχουν. Αλλά ο αλλος που χρειαζεται δυνατο μηχανημα (τα στουντιο που αναφερεις καλη ωρα) σιγα μην δωσουν 5k για να παρουν 8/16 CPU...το θεμα δηλαδη δεν ειναι το ποσο κοστιζει, το θεμα ειναι τι θα παρεις με αυτα τα χρηματα. Δηλαδη νταξει, ξεκολατε λιγο, η τιμη ειναι τραγελαφικη για αυτα που προσφερει. Το PC μου ειναι πιο δυνατο και κανει το 1/3 ξερω γω.. Kαι ενα μυστικο να σας τρελανω ολους, οι ECC ram δεν ειναι πιο ακριβες απο τις κανονικες! WOW?
Cell_7 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, Ryzenlake είπε Περιμενω να μου πεις ποσο έχει ο xeon στην basic εκδοση. Ελα, μαντεψε, ποσο λες. 2k? 3k? Oi xeon και ecc ram γίνονται παραγγελία και έρχονται απτο διαστημα. Δεν υπάρχουν στα ραφια του πλαισίου ξερώ γω....νταξει. Τα λεφτα προφανως πολλοι τα έχουν. Αλλά ο αλλος που χρειαζεται δυνατο μηχανημα (τα στουντιο που αναφερεις καλη ωρα) σιγα μην δωσουν 5k για να παρουν 8/16 CPU...το θεμα δηλαδη δεν ειναι το ποσο κοστιζει, το θεμα ειναι τι θα παρεις με αυτα τα χρηματα. Δηλαδη νταξει, ξεκολατε λιγο, η τιμη ειναι τραγελαφικη για αυτα που προσφερει. Το PC μου ειναι πιο δυνατο και κανει το 1/3 ξερω γω.. Kαι ενα μυστικο να σας τρελανω ολους, οι ECC ram δεν ειναι πιο ακριβες απο τις κανονικες! WOW? Αυτό που δεν καταλαβαίνεις είναι ότι το μηχάνημα έχει πολλά πράγματα που απλά δεν μπορείς να τα βρεις στην αγορά. Άσε το σασί και το passive cooling, πιάσε την μητρική για αρχή και φτάσε έως τα 128GB VRam που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ. Δεν μπορείς να τα αγοράσεις αλλού πέρα απο την Apple, τόσο απλά, και αυτό είναι που το κάνει ακριβό, το RND. Μερικοί πιστεύουν ότι για να φτιαχτεί το οιοδήποτε hardware φτάνει ένας άνθρωπος πάνω απο logisim και με 100€ μισθό έκλεισε. Και εγώ έχω PC με 1080tis και δεν κάνω έτσι, αλλά μπερδεύεις τις δυνατότητες του κάθε μηχανήματος. Επεξ/σία 6 Ιουνίου 2019 από Cell_7
dali13gr Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 17 λεπτά πριν, Ryzenlake είπε Τα λεφτα προφανως πολλοι τα έχουν. Αλλά ο αλλος που χρειαζεται δυνατο μηχανημα (τα στουντιο που αναφερεις καλη ωρα) σιγα μην δωσουν 5k για να παρουν 8/16 CPU...το θεμα δηλαδη δεν ειναι το ποσο κοστιζει, το θεμα ειναι τι θα παρεις με αυτα τα χρηματα. Δηλαδη νταξει, ξεκολατε λιγο, η τιμη ειναι τραγελαφικη για αυτα που προσφερει. Το PC μου ειναι πιο δυνατο και κανει το 1/3 ξερω γω.. Kαι ενα μυστικο να σας τρελανω ολους, οι ECC ram δεν ειναι πιο ακριβες απο τις κανονικες! WOW? Τέλεια. Ψήνεσαι να ανοίξουμε μια εταιρεία (να πάρουμε και τα ΕΣΠΑ μας) να φτιάχνουμε μηχανάκια σαν το δικό σου, να βάζουμε και καπέλο ένα χιλιάρικο στο καθένα να βγάλουμε λεφτάκια; Τώρα, άμα χρειαστεί support, θα κάνουμε συμφωνία με τον Μήτσο που έχει το μαγαζί που φτιάχνει κομπιούτερ στη γειτονιά, να βγάλει κι αυτός το κατιτίς του. 3
Ryzenlake Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, Cell_7 είπε Αυτό που δεν καταλαβαίνεις είναι ότι το μηχάνημα έχει πολλά πράγματα που απλά δεν μπορείς να τα βρεις στην αγορά. Άσε το σασί και το passive cooling, πιάσε την μητρική για αρχή και φτάσε έως τα 128GB VRam που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ. Δεν μπορείς να τα αγοράσεις αλλού πέρα απο την Apple, τόσο απλά, και αυτό είναι που το κάνει ακριβό, το RND. Μερικοί πιστεύουν ότι για να φτιαχτεί το οιοδήποτε hardware φτάνει ένας άνθρωπος πάνω απο logisim και με 100€ μισθό έκλεισε. Ρε τρολλαρις, δεν παιζει. Τα 128gb VRAM τι σχεση εχουν με την Apple? Ποιο RND ρε αδερφε? Καρτα γραφικων της ΑΜD ειναι, που κολλάει η Apple? Μήπως και τον Xeon η Apple τον έφτιαξε? 4 λεπτά πριν, dali13gr είπε Τέλεια. Ψήνεσαι να ανοίξουμε μια εταιρεία (να πάρουμε και τα ΕΣΠΑ μας) να φτιάχνουμε μηχανάκια σαν το δικό σου, να βάζουμε και καπέλο ένα χιλιάρικο στο καθένα να βγάλουμε λεφτάκια; Τώρα, άμα χρειαστεί support, θα κάνουμε συμφωνία με τον Μήτσο που έχει το μαγαζί που φτιάχνει κομπιούτερ στη γειτονιά, να βγάλει κι αυτός το κατιτίς του. Η μπάλα στην εξέδρα λέγεται αυτό. Το support άλλο καπέλο. Εγώ απλά λέω οτι το μηχάνημα δεν αποτελείτε απο εξωγήινα κομμάτια που μόνο η Apple διαθέτει. Απτά ράφια του Πλαισίου κυριολεκτικά βρίσκεις και ECC μνήμες, και τον 8πύρηνο xeon (ο οποίος είναι φτηνότατος) και τα πάντα ολα. Λέω επίσης το εξής απλό. Κανείς με λειτουργικό εγκέφαλο δεν θα δώσει 6k για να πάρει την βασική έκδοση, γιατί απλά η βασική έκδοση είναι χειρότερη από το PC μου (σαν παράδειγμα το φέρνω, μη κολλήσεις εκεί) που κάνει το 1/3 (ίσως και λιγότερα). Τι support μου λες εσύ, όταν με τα ίδια λεφτά αγοράζω 3 μηχανήματα να έχω αν πάθει κάτι το ένα, να το βράσω το support. Τα στούντιο που ανάφερεις δνε θα αγοράσουν την βασική έκδοση με την 580 (ΝΤΟΙΝΓΚ!!) και τον 8πύρηνο χωρίς HT, θα χτυπήσουν το build του 20χίλιαρου+ Επεξ/σία 6 Ιουνίου 2019 από Ryzenlake 1
Cell_7 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, Ryzenlake είπε Ρε τρολλαρις, δεν παιζει. Τα 128gb VRAM τι σχεση εχουν με την Apple? Ποιο RND ρε αδερφε? Καρτα γραφικων της ΑΜD ειναι, που κολλάει η Apple? Μήπως και τον Xeon η Apple τον έφτιαξε? Η ημιμάθεια φταίει για όλα... Απλά ρίξε μια ματιά σε αυτό μήπως και καταλάβεις το παραμικρό, έχεις δει πολλές τέτοιες στην αγορά; Εdit: Δεν το βρίσκω στο plaisio εγώ πάντως. Επεξ/σία 6 Ιουνίου 2019 από Cell_7
Ryzenlake Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Cell_7 είπε Η ημιμάθεια φταίει για όλα... Απλά ρίξε μια ματιά σε αυτό μήπως και καταλάβεις το παραμικρό, έχεις δει πολλές τέτοιες στην αγορά; Aνάθεμα και αν ξέρεις τι είναι αυτό που linkaris. Αυτή είναι η...κάρτα γραφικών. Της AMD. H οποία δεν δίνεται στο βασικό μοντέλο των 6k το οποίο σχολιάζουμε τόση ώρα... Πάμε πάλι. Η βασική έκδοση κάνει 6k και είναι για τα σκουπίδια, και αποτελείται από parts που βρίσκεις στο ράφι. Εσυ στο post που έκανα quote διαφωνείς και μας λες πως ECC ram και xeon δεν μπορείς να αγοράσεις. Άρα είσαι λάθος. Συμφωνούμε? Για τα μοντέλα των 20k+ δεν γνωρίζω, και για πράματα που δεν γνωρίζω δεν εκφέρω άποψη, όπως εσύ. Το βασικό μοντέλο ξαναλέω εχει 256αρη ssd, 8c/8t xeon (!) και 580 (!). Και κανει 6k. Με λίγα λόγια, αρκέτα χειρότερο από ενα PC στα ~1200. Ναι? Επεξ/σία 6 Ιουνίου 2019 από Ryzenlake
dali13gr Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Τελικά το μαγαζί θα το κάνουμε ή να ψάξω άλλον συνέταιρο; 1
Cell_7 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Μόλις τώρα, Ryzenlake είπε Aνάθεμα και αν ξέρεις τι είναι αυτό που linkaris. Αυτή είναι η...κάρτα γραφικών. Της AMD. H οποία δεν δίνεται στο βασικό μοντέλο των 6k το οποίο σχολιάζουμε τόση ώρα... Πάμε πάλι. Η βασική έκδοση κάνει 6k και είναι για τα σκουπίδια, και αποτελείται από parts που βρίσκεις στο ράφι. Εσυ στο post που έκανα quote διαφωνείς και μας λες πως ECC ram και xeon δεν μπορείς να αγοράσεις. Άρα είσαι λάθος. Συμφωνούμε? Άστο να πάει στο διάολο, βλέπεις δεν υπάρχει κατανόηση τι το συνεχίζουμε. Κάρτα γραφικών της Apple η οποία είναι σχεδιασμένη αποκλειστικά για το mac pro και έχει δυο AMD πυρήνες, η AMD το μόνο που παρέχει είναι οι πυρήνες, όλο το υπόλοιπο είναι custom, από τα ThunderBolt 3 outputs στο τελείως καινούριο PCIe power connector. Το θέμα με την βασική έκδοση είναι ότι σου δίνει την δυνατότητα να βάλεις πράγματα που δεν μπορείς να τα βρεις αλλού, για άλλη μια φορά αυτό κοστίζει. Και για να πω το αυτονόητο, το μηχάνημα δεν είναι για lol και facebook. Το 95% θα σου πω εγώ ότι θα το πάρουν μεγάλες εταιρίες που τα 30-40κ που θα πληρώσουν δεν θα τους είναι τίποτα και θα τα κάνουν απόσβεση. Για τον ίδιο λόγο που εσύ στο μηχάνημα σου έχεις 1080ti και όχι Quadro κτλπ.
Ryzenlake Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 54 λεπτά πριν, Cell_7 είπε Άστο να πάει στο διάολο, βλέπεις δεν υπάρχει κατανόηση τι το συνεχίζουμε. Κάρτα γραφικών της Apple η οποία είναι σχεδιασμένη αποκλειστικά για το mac pro και έχει δυο AMD πυρήνες, η AMD το μόνο που παρέχει είναι οι πυρήνες, όλο το υπόλοιπο είναι custom, από τα ThunderBolt 3 outputs στο τελείως καινούριο PCIe power connector. Το θέμα με την βασική έκδοση είναι ότι σου δίνει την δυνατότητα να βάλεις πράγματα που δεν μπορείς να τα βρεις αλλού, για άλλη μια φορά αυτό κοστίζει. Και για να πω το αυτονόητο, το μηχάνημα δεν είναι για lol και facebook. Το 95% θα σου πω εγώ ότι θα το πάρουν μεγάλες εταιρίες που τα 30-40κ που θα πληρώσουν δεν θα τους είναι τίποτα και θα τα κάνουν απόσβεση. Για τον ίδιο λόγο που εσύ στο μηχάνημα σου έχεις 1080ti και όχι Quadro κτλπ. Ρε αγορι, δεν διαφωνω. Αλλα οι μεγάλες εταιρίες και τα στουντιο δεν θα πάρουν την βασική έκδοση, γιατί η βασικη έκδοση ειναι για τα σκουπιδια. Τωρα σοβαρα το συζηταμε? RX580, 256ssd, 8c8t cpu? Και οχι, δεν είναι custom. Αφού δεν ξέρεις, γιατί επιμένεις? Το thunderbolt 3 βρίσκονται πάνω στην Vega 2 duo που αγοράζεις απτό ράφι του Πλαισίου (ντάξει, στο πλαίσιο παίζε να μην την έχει). Την φώτο απο πάνω, όπως την έβαλες, είναι της AMD. Μαζί με τα thunderbolts και τα PCIe connectors. Η apple το MPX σχεδίασε, δηλαδή το bridge μεταξύ των καρτών. Το chipaki που έβαλες στη φωτο μαζί με το board είναι της AMD, η Apple το αγόρασε όπως το βλέπεις από την AMD. 54 λεπτά πριν, dali13gr είπε Τελικά το μαγαζί θα το κάνουμε ή να ψάξω άλλον συνέταιρο; Προφάνως αφού προτείνεις να εφαρμόσουμε τακτικές Apple (κάπελο 1000€), ψάξε άλλον συνέταιρο, γιατί θα πάμε τόσο κάλα όσο και η Apple στα workstations Δεν καταλαβαίνω προς τι η ειρωνεία. Πως να το κάνουμε ρε παίδες, το basic μοντέλο το αγοράζεις ολόκληρο όπως είναι από τα ράφια του Πλαισίου, και είναι χειρότερο από το PC μου που κάνει το 1/3 και ίσως και πιο κάτω. Δεν είναι η άποψη μου, είναι fact. Υπομονή να βγούν τα reviews για το basic μοντέλο, να δούμε τα νουμεράκια και να ανέβασω και γω τα δικά μου στην αντίστοιχη εφαρμογή. Θα είσαι παρών η θα κρυφτείς τότε? Εγώ προβλέπω σε GPU related tasks να είμαι 100-150% πανώ και σε CPU related tasks μέχρι και 30-40%. Το εξής απλό γράφω τόσα posts και δεν καταλαβαινώ προς τι η διαφωνία. Αυτός που καλύπτεται με το basic model είναι χρήστης χαμηλών απαιτησέων και δεν πρόκειται να σκάσει 6k για να αγοράσει αυτό το πράμα γιατί οι απαιτήσεις του καλύπτονται με το 1/3 των χρηματών. Δηλαδή εσείς μπορείτε να μου βρείτε σενάριο που κάποιος χρειάζεται 8c/8t cpu, RX 580 και 250gb ssd και θα δώσει...6k??? Που πως ποτε και γιατι? Πώς θα το κάνεις απόσβεση αυτό το μηχάνημα όταν ούτε video στο youtube δεν θα μπορεί να κάνει encode? Δηλαδή σοβαρολογουμέ? Θα πάει ο επαγγελματίας που αναλαμβάνει μεγάλα projects και $$ και θα δουλέψει με RX 580 και 8c/8t cpu...σε 250gb ssd. Ντάξει, παραδίνομαι, κερδίσατε. Επεξ/σία 6 Ιουνίου 2019 από Ryzenlake
kifinas Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Όλοι σας έχετε δίκιο. Η βάση του μηχανήματος, αν είναι ίδια σε όλα τα configuration, είναι όντως κάτι το εξωπραγματικό. Όμως δεν αξίζει να πας σε αυτή την λύση αν βάλεις το βασικό configuration. Θα δώσεις χιλιάδες ευρώ παραπάνω μόνο και μόνο για δυνατότητα επέκτασης. Χίλιες φορές να πας σε iMac Pro. Αν όντως φορτώσεις το μηχανάκι με τα extra τότε έχει νόημα αλλά η τιμή... Τώρα που το σκέφτομαι, μου κάνει εντύπωση που δεν το έδωσε με pci express gen 4. Επεξ/σία 6 Ιουνίου 2019 από kifinas
Ryzenlake Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 3 λεπτά πριν, kifinas είπε Όλοι σας έχετε δίκιο. Η βάση του μηχανήματος, αν είναι ίδια σε όλα τα configuration, είναι όντως κάτι το εξωπραγματικό. Όμως δεν αξίζει να πας σε αυτή την λύση αν βάλεις το βασικό configuration. Θα δώσεις χιλιάδες ευρώ παραπάνω μόνο και μόνο για δυνατότητα επέκτασης. Χίλιες φορές να πας σε iMac Pro. Αν όντως φορτώσεις το μηχανάκι με τα extra τότε έχει νόημα αλλά η τιμή... Eπίτέλους, κάποιος που καταλάβαινει απο hardware και βλέπει πέρα από το μήλο. Οι υπόλοιποι νομίζουν οτι τους xeon, ecc ram και τις vega τις φτιάχνει η Apple και δεν μπορείς να της βρείς στο Πλαίσιο
kifinas Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Τυπικά, τα δίπλα slot, οι διπλές κάρτες κλπ είναι της Apple. Το γέλιο θα πέσει όταν ανακοινωθούν οι τιμές για τα upgrade που θα φανεί που απευθύνεται πραγματικά το μηχανάκι και ότι ο pro στην πραγματικότητα έβαλε ένα μεγάλο πολλαπλασιαστή στην τιμή σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα. Επεξ/σία 6 Ιουνίου 2019 από kifinas
gthe Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Ryzenlake είπε Eπίτέλους, κάποιος που καταλάβαινει απο hardware και βλέπει πέρα από το μήλο. Οι υπόλοιποι νομίζουν οτι τους xeon, ecc ram και τις vega τις φτιάχνει η Apple και δεν μπορείς να της βρείς στο Πλαίσιο 1 ώρα πριν, kifinas είπε Τυπικά, τα δίπλα slot, οι διπλές κάρτες κλπ είναι της Apple. Το γέλιο θα πέσει όταν ανακοινωθούν οι τιμές για τα upgrade που θα φανεί που απευθύνεται πραγματικά το μηχανάκι και ότι ο pro στην πραγματικότητα έβαλε ένα μεγάλο πολλαπλασιαστή στην τιμή σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα. Η πραγματική αξία ή όχι του μηχανήματος θα φανεί όταν βγουν τα πρώτα benchmarking από δυνατά setup και ειδικά μόλις κυκλοφορήσουν χειροπιαστές λεπτομέρειες για την afterburner, την accelerator card που ανακοίνωσαν και για την οποία δεν υπάρχει καμιά πληροφορία. To marketing έχει ήδη κάνει μια διόρθωση για την κάρτα ... είπε ότι είναι "programmable asic ή fpga" που κάνει acceleration σε proRes codecs, προφανώς δεν μπορεί να είναι και τα 2! PCIe Alveo Xilinx FPGA δεν είναι σίγουρα (σαν υπάλληλος της εταιρίας νομίζω μπορώ να το πω ), Intel PAC με Intel Arria 10 GX FPGA δύσκολο. Επομένως μιλάμε για κάποιον asic-specific accelerator που έφτιαξε κάποια εταιρία για την apple. Τιμή afterburner ... δύσκολα κάτω από 10K. Από το πόσο καλά programmable είναι αυτό τώρα μπορεί όντως να γίνει το τρελό μπαμ στην απόδοση ή να είναι φούσκα μαρκετινγκ. Και φυσικά να πούμε .... ότι μεγάλα στούνιο όπως η pixar δεν περίμενει την apple να βγάλει το mac pro, εχουν rendering farms για τις σοβαρές δουλειές. Επεξ/σία 6 Ιουνίου 2019 από gthe 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα