Προς το περιεχόμενο

Το iPad διαθέτει πλέον το δικό του λειτουργικό σύστημα, το iPadOS με νέα homescreen και gestures

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

27 λεπτά πριν, damageplan είπε

Καθαρό stock android, ΧΩΡΙΣ GAPPS, δεν συλλέγει δεδομένα.

Δηλαδή από περιέργεια, πχ δεν χρησιμοποιείς την επίσημη εφαρμογή Youtube με login στο account σου για να έχεις τις λίστες σου, τις σειρές σου ή οτιδήποτε... 

Google search κάνεις τουλάχιστον από τη συσκευή σου?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 131
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Επισκέπτης
1 λεπτό πριν, D.Luffy είπε

Δηλαδή από περιέργεια, πχ δεν χρησιμοποιείς την επίσημη εφαρμογή Youtube με login στο account σου για να έχεις τις λίστες σου, τις σειρές σου ή οτιδήποτε... 

Google search κάνεις τουλάχιστον από τη συσκευή σου?

Όχι. Χρησιμοποιώ wrapper. 

Κανένα login, ότι θέλω να δω το ψάχνω.

Κανένα search μέσω Google. Μόνο duckduckgo.

Μόλις τώρα, damageplan είπε

Πολύ περιορισμένο σε βλέπω. Απορώ τι σχολιάζεις περί features σε άλλα θέματα με επίσημο λογισμικό όταν δεν θες να χρησιμοποιήσεις ούτε τα βασικά της συσκευής σου.

• Like 3

Επισκέπτης
Μόλις τώρα, D.Luffy είπε

Πολύ περιορισμένο σε βλέπω. Απορώ τι σχολιάζεις περί features σε άλλα θέματα με επίσημο λογισμικό όταν δεν θες να χρησιμοποιήσεις ούτε τα βασικά της συσκευής σου.

Δεν χάνω σε λειτουργικότητα. Απλώς έχω αντικαταστήσει οτιδήποτε σε παρακολουθεί, με αντίστοιχο open source. 

Γίνεται, δεν είναι ουτοπικό. Απλώς κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να το ψάξει, να δει τις εναλλακτικές του. 

9 λεπτά πριν, damageplan είπε

Φοβερη ελευθερια εχεις και κανεναν εξαναγκασμο,  για αυτο μας ζαλιζεις τοση ωρα πες το ετσι να το καταλαβουμε .

.Βασικα εισαι ενα σταδιο πριν το αλουμιχαρτο στο κεφαλι ...

conspiracy-freak-aluminum-foil-head-distraught-looking-believer-suit-isolated-white-background-48573593.jpg

• Like 1

2 λεπτά πριν, damageplan είπε

Δεν χάνω σε λειτουργικότητα. Απλώς έχω αντικαταστήσει οτιδήποτε σε παρακολουθεί, με αντίστοιχο open source. 

Γίνεται, δεν είναι ουτοπικό. Απλώς κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να το ψάξει, να δει τις εναλλακτικές του. 

Πως δεν χάνεις σε λειτουργικότητα? Το duckduckgo είναι καλύτερη μηχανή αναζήτησης από το Google?

Επίσης με την επίσημη εφαρμογή Youtube έχω πρόσβαση στις ταινίες, τις σειρές και την μουσική που έχω αγοράσει σε όλες τις συσκευές μου (iOS, Android, Windows) και μπορώ να κάνω cast εύκολα στο monitor ή στην TV μου χωρίς να χρειάζεται να κάνω download απολύτως τίποτα. Φαντάζομαι κάνεις το ίδιο με ένα wrapper? Δεν ρωτάω ειρωνικά, αν γίνεται τόσο εύκολα, πες μου...

• Like 2

Επισκέπτης
4 λεπτά πριν, Fotis13 είπε

Φοβερη ελευθερια εχεις και κανεναν εξαναγκασμο,  για αυτο μας ζαλιζεις τοση ωρα πες το ετσι να το καταλαβουμε .

.Βασικα εισαι ενα σταδιο πριν το αλουμιχαρτο στο κεφαλι ...

conspiracy-freak-aluminum-foil-head-distraught-looking-believer-suit-isolated-white-background-48573593.jpg

Ότι πεις φιλαράκι. Τάισε λίγο ακόμα το κουπερτινο εσύ.

1 λεπτό πριν, D.Luffy είπε

Πως δεν χάνεις σε λειτουργικότητα? Το duckduckgo είναι καλύτερη μηχανή αναζήτησης από το Google?

Επίσης με την επίσημη εφαρμογή Youtube έχω πρόσβαση στις ταινίες, τις σειρές και την μουσική που έχω αγοράσει σε όλες τις συσκευές μου (iOS, Android, Windows) και μπορώ να κάνω cast εύκολα στο monitor ή στην TV μου χωρίς να χρειάζεται να κάνω download απολύτως τίποτα. Φαντάζομαι κάνεις το ίδιο με ένα wrapper? Δεν ρωτάω ειρωνικά, αν γίνεται τόσο εύκολα, πες μου...

Όσον αφορά την duckduckgo, στο 90% των αναζητησεων, βρίσκω αυτό που ψάχνω.

Για τα υπόλοιπα που ρωτάς δυστυχώς δεν αγοράζω content για να σου πω, αλλά νομίζω casting μπορείς να κάνεις. Έχει πολλές εφαρμογές για YouTube στο f-droid

Για να επαναφέρω λίγο την συζήτηση στο θέμα, καλές οι προσθήκες καθώς και η δημιουργία iPadOS. Αν δουλεύουν και στα χαρτιά όπως περιμένουμε τότε έχει γίνει ένα σημαντικό βήμα για το iPad με features που τα ζητάγαμε χρόνια οι υποστηρικτές του. Θα δούμε και στην πράξη τους περιορισμούς, αν υπάρχουν βέβαια.

Σωστή κίνηση επιτέλους απο την Apple, μαζί με το Apple Watch είναι ίσως οι μοναδικές κατηγορίες προιόντων για τις οποίες δείχνει πλέον ενδιαφέρον. Το iPhone το αφήνω απ'έξω γιατί θέλει δεν θέλει από εκεί βγαίνει το ψωμί της ακόμα οπότε αναγκαστικά ρίχνει το βάρος της σε αυτό.

23 λεπτά πριν, damageplan είπε

Για τα υπόλοιπα που ρωτάς δυστυχώς δεν αγοράζω content για να σου πω, αλλά νομίζω casting μπορείς να κάνεις. Έχει πολλές εφαρμογές για YouTube στο f-droid

Πέρα από το ότι δεν νομίζω ότι μπορείς να έχεις ελεύθερη πρόσβαση στο περιεχόμενο σου (πρέπει να κάνεις login στο λογαριασμό σου οπότε το privacy πάει περίπατο), το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορείς να έχεις πλήρη ιδιωτικότητα και ταυτόχρονα πολλά "features". Μάλιστα είσαι πολύ πιο περιορισμένος και αναγκασμένος να ψάχνεσαι. Και άντε εσύ προσωπικά ασχολείσαι με αυτό (αλλά πάλι χάνεις features στην τελική). Φαντάζεσαι κάποιον που θέλει απλώς να χρησιμοποιήσει τη συσκευή του βγάζοντας την από το κουτί?

• Like 1

Επισκέπτης
2 λεπτά πριν, D.Luffy είπε

Πέρα από το ότι δεν νομίζω ότι μπορείς να έχεις ελεύθερη πρόσβαση στο περιεχόμενο σου (πρέπει να κάνεις login στο λογαριασμό σου οπότε το privacy πάει περίπατο), το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορείς να έχεις πλήρη ιδιωτικότητα και ταυτόχρονα πολλά "features". Μάλιστα είσαι πολύ πιο περιορισμένος και αναγκασμένος να ψάχνεσαι. Και άντε εσύ προσωπικά ασχολείσαι με αυτό (αλλά πάλι χάνεις features στην τελική). Φαντάζεσαι κάποιον που θέλει απλώς να χρησιμοποιήσει τη συσκευή του βγάζοντας την από το κουτί?

Μα ούτως ή άλλως πολλά απ'τα features που προσφέρουν αυτές οι υπηρεσίες δεν είναι απολύτως απαραίτητα για όλους.

Προφανώς αν δεν θέλω να παρακολουθούν τις συνήθειες μου, δεν θα χρησιμοποιώ history και logins.

Κάτι χάνεις, αλλά και κάτι κερδίζεις -> privacy.

Περιορισμένος δεν ένιωσα ποτέ, αν θέλω κάτι, το κάνω bookmark στον browser.

Όποιος δεν θέλει να ψαχτεί, ας μην ασχοληθεί. Δεν είναι υποχρεωτικό στην τελική.

Αλλά η κουβέντα περιστρέφεται για την περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να έχει ελευθερία και ιδιωτικότητα.

Εντάξει ρε παιδιά το target group της Apple αλλά και των υπολοίπων δεν είναι τα άτομα που δεν έχουν καν λογαριασμό. Είναι καλό το ότι σου δίνεται η δυνατότητα αυτή με το android αλλά μέχρι εκεί. Πέραν τούτου δεν έχει καν νόημα η συζήτηση αφού ελάχιστα εως μηδαμινά consumer πράγματα ειδικά στο mobile έχουν αυτό το target group. Μιλάμε για χρηστικότητα και χρησιμότητα.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, damageplan είπε

χωρίς τους ανεκδιήγητους περιορισμούς και την παρακολούθηση της apple.

Γελάνε και οι τρίφτες τυριού του Mac Pro με αυτό.

Είναι καλύτερα να σε παρακολουθεί η Google και ένα κάρο 3d party apps, έχεις δίκαιο!

Επεξ/σία από Zus

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, damageplan είπε

Αλλά η κουβέντα περιστρέφεται για την περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να έχει ελευθερία και ιδιωτικότητα.

Η κουβέντα περιστρέφεται και γύρω από την "λειτουργικότητα" την οποία ισχυρίστηκες ότι δεν χάνεις. Πράγμα το οποίο δεν ισχύει ακόμα και αν εσύ προσωπικά δεν χρησιμοποιείς τα features που προανέφερα. 

Σε κάθε περίπτωση, εσύ χάνεις features και εγώ ιδιωτικότητα.  

Όσο αναφορά για την ελευθερία, εδώ συμφωνώ ότι μόνο ένα open source λογισμικό μπορεί να σου την προσφέρει. Το iOS (καθώς και η επίσημη Google έκδοση του Android) σίγουρα όχι.

Επεξ/σία από D.Luffy

Αν ξαναδιαβάσω ακόμη μία φορά τη φράση «όσο αναφορά», αντί για «Όσον αφορά την ελευθερία» ή «σε ό,τι αφορά την ελευθερία» θα ανατιναχτώ ζωσμένος με σκορδάκια...

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...