Προς το περιεχόμενο

Το iPad διαθέτει πλέον το δικό του λειτουργικό σύστημα, το iPadOS με νέα homescreen και gestures

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 λεπτά πριν, JimGer είπε

Εντάξει ρε παιδιά. Μου θυμίζει όμως και ηλιθιες συγκρίσεις παλιότερα μεταξύ low end και low mid android και iPhone... Το t3 ήταν low end Android. Να έλεγες tab s2 ή m3 οκ. Για άσχετους που δεν θέλουν να ασχοληθούν και δεν θελουν εφαρμογές εκτός του store (Kodi) το iPad νομίζω είναι αρκετά καλό. Για αυτό ψωνίζουμε με βάση τις ανάγκες αυτού που προορίζεται. Τις δικές του γνώσεις. 

Μην μου τα λες εμενα,στον συμφορουμιτη πιο πισω πες τα που ειπε οτι με τα μισα χρηματα βρισκει Android tablet σουπερ σαν εναλλακτικη του φθηνοτερου Ipad και οτι τα Ipad ειναι ολα πανακριβα(παρολο που δεν αναφερθηκε κανεις στα Ipad pro συγκεκριμενα πχ).

Εγω λοιπον αυτο που του ανεφερα ειναι οτι δυστηχως οτι πληρωνεις παιρνεις σε αυτη την περιπτωση.

Οσο για το Galaxy Tab S2 που αναφερεις,αυτο παιζει ουτως ή αλλως στα χρηματα του Ipad και ειναι παλιο μοντελο που και αυτο εχει μεινει σε Android 7 αν δεν κανω λαθος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 131
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Επισκέπτης
6 ώρες πριν, billdanos είπε

«Αρκεί...»

«Αρκεί...»

«Αρκεί...»

«Αρκεί...»

«αν μη τι άλλο αυτοί που τα περιμένουν όλα έτοιμα σε μια συσκευη, είναι αυτοί που δεν έχουν και πολλές απαιτήσεις.»

Επιχειρηματα τεκμηριωμένα, βγαλμένα από τη ζωή! 😛

Ακόμη να καταλάβετε πως τα android tablets έχουν πεθάνει και είναι αυτά που τελικά επιλέγουν οι χρήστες που τα θέλουν μόνο για browsing; 

Σε πονάει η αλήθεια, γι'αυτό και οι ειρωνείες.

Εγώ ας πούμε που κάνω τη δουλειά μου άνετα, όμορφα και με ταχύτητα στο android tablet μου, είμαι από άλλο πλανήτη;

Και για να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Πουθενά δεν μίλησα ότι ένα ipad δεν είναι αξιόλογο σαν μηχάνημα, σαφώς και είναι παραμετροποιημένο και γρήγορο.

Έχω δουλέψει σε ios 5 χρόνια, γνωρίζω την ενοποιημένη εμπειρία software-hardware, η οποία είναι αξιοθαύμαστη, ωστόσο δεν μου αρκεί, εμένα προσωπικά, μόνο αυτό.

Θέλω απόλυτη ελευθερία κινήσεων (με jailbreak κάτι γίνεται, αλλά της υπομονής), θέλω privacy, θέλω λογικές τιμές, πράγματα που δεν μου το προσφέρει, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, η apple.

Αυτά που ζητάω, ΔΕΝ πρέπει να θεωρούνται εξωπραγματικά. Θα έπρεπε να είναι απαραίτητα κριτήρια αγοράς.

Και στην αγορά, μπορείς να καλύψεις αυτά τα κριτήρια, προς το παρόν, μόνο με android (ίσως και με windows). End of story.

Ξεκινήστε να με κράζετε πάλι στο ποστ μου, αλλά δεν έχει κάποιο νόημα. Είπα και τα θετικά και τα αρνητικά της φάσης.

Όποιος θέλει να στρουθοκαμηλίσει, πρόβλημά του.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, damageplan είπε

Θέλω απόλυτη ελευθερία κινήσεων (με jailbreak κάτι γίνεται, αλλά της υπομονής), θέλω privacy, θέλω λογικές τιμές, πράγματα που δεν μου το προσφέρει, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, η apple.

Το   privacy στο προσφερει το android?

Jailbreak  δεν κανουν ουτε τα 15χρονα πλεον...

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 5
  • Thanks 1

Επειδή εχω δουλεψει χρονιά και τα 2 λειτουργικά και προτιμώ android, θα πρεπει ομως να παραδεχτούμε οτι δεν μπορούμε να κατηγορούμε την apple για ακριβή τιμη στο iPad. Αυτο οντως ισχύει στο iPhone, αλλα αν πάμε στα iPad, δεν αποτελεί επιχείρημα. Αλλωστε ειναι πολυ συχνο το φαινόμενο καποιος να εχει android κινητό και iPad. Το αντίστροφο (iPhone και android tablet) αγγίζει μηδενικά ποσοστά και αυτο τα λεει ολα..

Το iPad για την ποιοτητα του ειναι ποιο φθηνο απο τα android. Αν το συγκρίνουμε με αντιστοιχης ποιότητας android tablet (νομίζω μονο το tab s5 υπάρχει?), τα android ειναι οντως ακριβοτερα και ποιο αργά,

Απο εκει και περα καθενας εχει τις ανάγκες του. Άλλος πχ μια εφαρμογη, σαν τον φιλο παραπανω που ασχοληται με μουσική και η συγκεκριμένη εφαρμογη υπαρχει μονο σε iPad (οντως εχει καλύτερες εφαρμογές), και άλλος χρειαζεται την ελευθερια του android που ειναι σαφέστατα μεγαλύτερη στα παντα, παρα την βελτίωση του ios.

Οποτε δεν υπάρχει σωστο ή λάθος ουτε πρόβατα και πράσινα άλογα, ειδικα για το ipad, για το iphone η γνωμη μου ειναι διαφορετικη.

Καθενας λοιπον παιρνει οποιο του ταιριαζει καλυτερα και καλα κανει..

Επισκέπτης
3 ώρες πριν, Fulgore είπε

Μην μου τα λες εμενα,στον συμφορουμιτη πιο πισω πες τα που ειπε οτι με τα μισα χρηματα βρισκει Android tablet σουπερ σαν εναλλακτικη του φθηνοτερου Ipad και οτι τα Ipad ειναι ολα πανακριβα(παρολο που δεν αναφερθηκε κανεις στα Ipad pro συγκεκριμενα πχ).

Εγω λοιπον αυτο που του ανεφερα ειναι οτι δυστηχως οτι πληρωνεις παιρνεις σε αυτη την περιπτωση.

Οσο για το Galaxy Tab S2 που αναφερεις,αυτο παιζει ουτως ή αλλως στα χρηματα του Ipad και ειναι παλιο μοντελο που και αυτο εχει μεινει σε Android 7 αν δεν κανω λαθος.

Μια χαρά τάμπλετ είναι το T3 10, αν εσένα σου φαίνεται αργό, πάρε ipad pro και γούσταρε. Αλλά μη μου λες ότι δεν είναι αξιόλογη εναλλακτική.

300 ευρώ δεν είναι ευτελές ποσό για να θεωρείς ότι ο καθένας μπορεί  να σκορπάει για να παίρνει tablet (μη ξεχνάς πως το tablet είναι κάτι συμπληρωματικό στην τελική, δεν σκορπάνε όλοι 300άρια για ένα σωρό συμπληρωματικές συσκευές).

3 ώρες πριν, firepc είπε

να κανεις τι ρε φιλε με το jailbreak? Καποτε εκανα και γω JB στο παλιο μου iPad, αχρηστο πραγματικα

3 ώρες πριν, Fotis13 είπε

Το   privacy στο προσφερει το android?

Jailbreak  δεν κανουν ουτε τα 15χρονα πλεον...

Τελευταία φορά που ασχολήθηκα με ios ήταν στην 7.1.2. Δεν ξέρω αν πλέον χρειάζεται ή όχι, σίγουρα όμως σου δίνει πλήρη ελευθερία σε όλο το root directory, κι αυτό είναι σημαντικό σε κάποιες περιπτώσεις.

Το ακούσαμε κι αυτό, ότι το να ξεκλειδώνεις τις δυνατότητες του συστήματος, είναι συμπεριφορά 15χρονου.

Εγώ μπορώ να σου πω το άλλο. Πως ούτε 15χρονο δεν θα δεχόταν να του στερούν βασικές ελευθερίες στη συσκευή που χρυσοπλήρωσε. Εντάξει είμαστε έτσι;

• Super Moderators
19 minutes ago, damageplan said:

Σε πονάει η αλήθεια, γι'αυτό και οι ειρωνείες.

Εγώ ας πούμε που κάνω τη δουλειά μου άνετα, όμορφα και με ταχύτητα στο android tablet μου, είμαι από άλλο πλανήτη;

Και για να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Πουθενά δεν μίλησα ότι ένα ipad δεν είναι αξιόλογο σαν μηχάνημα, σαφώς και είναι παραμετροποιημένο και γρήγορο.

Έχω δουλέψει σε ios 5 χρόνια, γνωρίζω την ενοποιημένη εμπειρία software-hardware, η οποία είναι αξιοθαύμαστη, ωστόσο δεν μου αρκεί, εμένα προσωπικά, μόνο αυτό.

Αυτά που ζητάω, ΔΕΝ πρέπει να θεωρούνται εξωπραγματικά. Θα έπρεπε να είναι απαραίτητα κριτήρια αγοράς.

Και στην αγορά, μπορείς να καλύψεις αυτά τα κριτήρια, προς το παρόν, μόνο με android (ίσως και με windows). End of story.

Ξεκινήστε να με κράζετε πάλι στο ποστ μου, αλλά δεν έχει κάποιο νόημα. Είπα και τα θετικά και τα αρνητικά της φάσης.

Όποιος θέλει να στρουθοκαμηλίσει, πρόβλημά του.

Σταμάτησα να το διαβάζω στη λέξη "privacy"...

Αλήθεια πρόσεξες τις λεπτομέρειες που ανακοίνωσε χθες η Apple που φρόντιζε να τονίζει συνεχώς τα θέματα συλλογής δεδομένων? Είδες και τις λεπτομέρειες για το "sign in with apple id"? 

Δεν γίνεται στην ίδια πρόταση να περιλαμβάνονται οι λέξεις Android & Privacy... 

Άρα φαντάζομαι πως μου επιτρέπεις να χρησιμοποιήσω κι εγώ το "σε πονάει η αλήθεια"?

:)

• Like 7

Επισκέπτης
6 ώρες πριν, damageplan είπε

Εδώ όμως είμαστε σε τεχνολογικό φόρουμ και συζητάμε άτομα με κάποιες βασικές γνώσεις τουλάχιστον, δεν θα κάτσω να ασχοληθώ με το αν ο 60χρονος σκαμπαζει η όχι.

Οκ, επειδή κάποιοι από εμάς ασχολούμαστε και με μεγαλύτερους ανθρώπους, θα σου πω πως από τότε που πήρα iPad στους γονείς μου, πέρα από τα βασικά στην αρχή, εδώ και 5-6 χρόνια δεν με απασχολούν καθόλου με το tablet που έχουν, δεν έχουν απορίες για το πως λειτουργεί, πραγματικά έχω ξενοιάσει! Με ένα αντίστοιχης τιμής laptop πριν, πλαστικούρα της κακιάς ώρας, με είχαν ζαλίσει και φυσικά τελικά το έσπασαν!

Για tablets του κατοστάρικου που έχει τύχει να δω από γείτονές τους (φυσικά μου έρχονται με απορίες αν με πετύχουν) απλά ντροπή για την πλαστικούρα, τις άθλιες οθόνες και το lag.

Ποιότητα κατασκευής, ποιότητα λειτουργικού, ποικιλία apps απλά δεν υπάρχουν αλλού - κι ας έχει το iPad τριπλάσια τιμή.

Και όποιος ξέρει και θέλει να κάνει "παράνομα" μπορεί, είτε παίζοντας με XCode είτε βρίσκοντας sources κατάλληλα.

Επισκέπτης
3 ώρες πριν, billdanos είπε

Σταμάτησα να το διαβάζω στη λέξη "privacy"...

Αλήθεια πρόσεξες τις λεπτομέρειες που ανακοίνωσε χθες η Apple που φρόντιζε να τονίζει συνεχώς τα θέματα συλλογής δεδομένων? Είδες και τις λεπτομέρειες για το "sign in with apple id"? 

Δεν γίνεται στην ίδια πρόταση να περιλαμβάνονται οι λέξεις Android & Privacy... 

Άρα φαντάζομαι πως μου επιτρέπεις να χρησιμοποιήσω κι εγώ το "σε πονάει η αλήθεια"?

:)

Καθαρό stock android, ΧΩΡΙΣ GAPPS, δεν συλλέγει δεδομένα.

Απλά τα πράγματα. Κι αν θέλεις, πετάς κι ένα firewall από πάνω (το κάνω) και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Οπότε ναι, μιλάμε για πραγματικό privacy, όχι λόγια ενός CEO.

Επισκέπτης
3 λεπτά πριν, billdanos είπε

Είδες και τις λεπτομέρειες για το "sign in with apple id"? 

"'Sign in with Apple' mandatory for all apps with third-party sign-in options"

Θα γίνει πάρτυ από Σεπτέμβρη!

Επισκέπτης
3 ώρες πριν, SeaLion είπε

Οκ, επειδή κάποιοι από εμάς ασχολούμαστε και με μεγαλύτερους ανθρώπους, θα σου πω πως από τότε που πήρα iPad στους γονείς μου, πέρα από τα βασικά στην αρχή, εδώ και 5-6 χρόνια δεν με απασχολούν καθόλου με το tablet που έχουν, δεν έχουν απορίες για το πως λειτουργεί, πραγματικά έχω ξενοιάσει! Με ένα αντίστοιχης τιμής laptop πριν, πλαστικούρα της κακιάς ώρας, με είχαν ζαλίσει και φυσικά τελικά το έσπασαν!

Για tablets του κατοστάρικου που έχει τύχει να δω από γείτονές τους (φυσικά μου έρχονται με απορίες αν με πετύχουν) απλά ντροπή για την πλαστικούρα, τις άθλιες οθόνες και το lag.

Ποιότητα κατασκευής, ποιότητα λειτουργικού, ποικιλία apps απλά δεν υπάρχουν αλλού - κι ας έχει το iPad τριπλάσια τιμή.

Και όποιος ξέρει και θέλει να κάνει "παράνομα" μπορεί, είτε παίζοντας με XCode είτε βρίσκοντας sources κατάλληλα.

Δεν είναι ολα τα android tablets πλαστικουριές και του πεταματού.

Ποικιλία εφαρμογών έχει μια χαρά το android και μάλιστα ένα μεγάλο μέρος των κοινών εφαρμογών που υπάρχουν και στο ios, δεν είναι επι πληρωμή. Σημαντική διαφορά.

• Super Moderators
Just now, damageplan said:

Δεν είναι ολα τα android tablets πλαστικουριές και του πεταματού.

Ποικιλία εφαρμογών έχει μια χαρά το android και μάλιστα ένα μεγάλο μέρος των κοινών εφαρμογών που υπάρχουν και στο ios, δεν είναι επι πληρωμή. Σημαντική διαφορά.

Για πες για πες... Παραδείγματα κοινών εφαρμογών θέλω που στο ένα είναι "free" και στο άλλο paid. Θέλω να δούμε τις διαφορές! 😛 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Jailbreak καναμε στο 3GS, δεν υπάρχει ιδιοκτητης iPhone το 2019 να ασχολείται με αυτές τις βλακείες. 

Γενικως αν χρειάζεσαι root κλπ για να κανεις τη συσκευη σου όπως τη θες, έχεις κάνει λάθος επιλογή. 

Τελος, συμφωνώ με όλους όσους λένε πως tablets = iPad. Δεν υπάρχει τίποτα αλλο αξιόλογο εκει εξω, η επιλογή ειναι μονόδρομος. 

Επεξ/σία από margaritagr
  • Like 3
  • Thanks 1

Επισκέπτης
3 ώρες πριν, billdanos είπε

Για πες για πες... Παραδείγματα κοινών εφαρμογών θέλω που στο ένα είναι "free" και στο άλλο paid. Θέλω να δούμε τις διαφορές! 😛 

Δεν θα κάτσω να ψάξω για να ικανοποιήσω την απορία σου. Μπορούν να το επιβεβαιώσουν κι άλλοι χρήστες.

3 ώρες πριν, margaritagr είπε

Jailbrek καναμε στο 3GS, δεν υπάρχει ιδιοκτητης iPhone το 2019 να ασχολείται με αυτές τις βλακείες. 

Γενικως αν χρειάζεσαι root κλπ για να κανεις τη συσκευη σου όπως τη θες, έχεις κάνει λάθος επιλογή. 

Τελος, συμφωνώ με όλους όσους λένε πως tablets = iPad. Δεν υπάρχει τίποτα αλλο αξιόλογο εκει εξω, η επιλογή ειναι μονόδρομος. 

Άρα στα λόγια μου έρχεσαι. Είναι λάθος επιλογή το ios αν θέλεις ελευθερία.

Επιτέλους κάποιος το κατάλαβε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...