Προς το περιεχόμενο

Το iPad διαθέτει πλέον το δικό του λειτουργικό σύστημα, το iPadOS με νέα homescreen και gestures

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πριν μια βδομαδα τσιμπησα ενα ipad air 2019 και τωρα διαβαζω αυτο!

Νταξει τωρα θα το ξεζουμισω!

Παντως δεν μπορω να πω οτι το ios με εχει βολεψει οσο καποιο android tablet.Μπορει να φταιει κι η συνηθεια χρονων με το λειτουργικο της Google και να θελω τον χρονο μου.Την αυτονομια του ipad ομως δεν την εχω βρει σε κανενα android tablet.

Ελπιζω με το ios 13 να γινει πιο βολικο (για μενα).

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 131
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

• Super Moderators
2 hours ago, damageplan said:

Προσπερνώ τα αρχικά που λες γιατί δεν σκοπεύω να συνεχίσω την αντιπαράθεση με κανέναν σας.

Δώστε ένα σκασμό λεφτά για το μηλαρακι και νιώστε υπέροχα στο proprietary περιβάλλον της apple.

Καθόλου δεν με απασχολεί. Επιλογές.

Όσον αφορά στο παράδειγμα του τάμπλετ που αναφέρεις, τυγχάνει να έχω αγοράσει το συγκεκριμένο έπειτα από αναζήτηση συγκεκριμένων χαρακτηριστικών (όχι γιατί πουλάει, συγκυρια απλή).

Σε πληροφορώ πως το συγκεκριμένο τάμπλετ πετάει, ΑΡΚΕΙ να κλείσεις κάποια περιττά που τρεχουν από πίσω.

Οκ, στο ανδροιδ καμιά φορά δεν είναι out of the box το experience, θα πρέπει να λερώσεις και λίγο τα χέρια σου, αν μη τι άλλο αυτοί που τα περιμένουν όλα έτοιμα σε μια συσκευη, είναι αυτοί που δεν έχουν και πολλές απαιτήσεις.

Εδώ όμως είμαστε σε τεχνολογικό φόρουμ και συζητάμε άτομα με κάποιες βασικές γνώσεις τουλάχιστον, δεν θα κάτσω να ασχοληθώ με το αν ο 60χρονος σκαμπαζει η όχι. Συζητάμε για τις δυνατότητες των λειτουργικών, οχι για το αν είναι preconfigured for dummies η συσκευή. 

Όσο για τα security patches, πες μου αν έχεις πετύχει ποτέ χακαρισμενο Android κινητό από έλλειψη security patches. 

Τόσα χρόνια που χρησιμοποιώ Android, ακόμα περιμένω να με χακαρει κάποιο πρόγραμμα. Πόσο θα χρειαστεί να περιμένω ακόμα άραγε; 

Όποιος θέλει latest security patches στο σύστημα του, μπορεί να τα έχει κι αυτά, αρκεί να λερώσει και λίγο τα χέρια του όμως. 

Όποιος θεωρεί ότι πρέπει να τα έχει όλα έτοιμα στημένα να τον περιμένουν, ας πάρει iPad. Ούτως η άλλως πέρα από browsing και videos δεν νομίζω να θέλει να κάνει κάτι άλλο με τη συσκευή. 

«Αρκεί...»

«Αρκεί...»

«Αρκεί...»

«Αρκεί...»

«αν μη τι άλλο αυτοί που τα περιμένουν όλα έτοιμα σε μια συσκευη, είναι αυτοί που δεν έχουν και πολλές απαιτήσεις.»

Επιχειρηματα τεκμηριωμένα, βγαλμένα από τη ζωή! 😛

Ακόμη να καταλάβετε πως τα android tablets έχουν πεθάνει και είναι αυτά που τελικά επιλέγουν οι χρήστες που τα θέλουν μόνο για browsing; 

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, ktiniatros είπε

Στο android, τα κάνεις όλα αυτά με lag και κακή εμπειρία χρήσης.
Apple has reinvented the tablet experience.

Λογικά, αυτοί που γελάνε δεν πρέπει να έχουν πιάσει ipad pro. Γιατί αν το είχαν κάνει, αν το είχαν δουλέψει έστω και λίγο, αν είχαν γράψει με το pencil, δεν θα γέλαγαν πια. Μιλάμε για fps στο Θεό και lag ανύπαρκτο. Γράφεις με το pencil και νομίζεις ότι γράφεις σε χαρτί. Και όχι, δεν έχει σχέση με το Spen, καμία. Με το νέο os, το πακέτο θα είναι σαφώς πιο ελκυστικό.

Επεξ/σία από kirileman
  • Like 3
  • Thanks 1

Γιατί πάντα πρέπει να κάνουμε μια είδηση που αφορά Apple VS..

Συνήθως τα τάμπλετ τα έχουμε για κατανάλωση περιεχομένου..Τα Ανδροιδ έχουν ένα + ότι είναι πιο free και μπορείς να μεταφέρεις κάτι από όπου θες εκεί..Τα iPad από την άλλη είναι πιο καλοδουλεμένο λειτουργικό ακριβώς για Τι είναι κλειστό,δεν μπορεί ο καθένας να γράψει κώδικα γι'αυτό..Εγω που θα επιλεξω σαν καταναλωτης αν θελω κατι ανοιχτο να παω σε ανδροιδ αν θελω κατι πιο ειδικευμένο θα πάω σε iPad!Ναι θα μου πεις δεν έχει το android εξειδικευμένα τάμπλετ ναι έχει..Αλλά είναι για λίγους πχ ένα λενοβο Book με γραφίδα..Τώρα με αυτό που κάνει η apple θέλει να κάνει το Pro πιο Pro από πριν!!Αν κοιτάξουμε ας πούμε την Samsung με το Tab S4 pro και την τιμή που το πουλάει,πολύ πιο ακριβό από το απλό iPad 2018 και πολύ πιο low specs από το iPad pro (Α12X vs sd835) δεν ξέρω πόσες φορές πιο γρήγορο είναι αλλά είναι πολλές!!Αυτος που το θελει για κατανάλωση περιεχομένου και λίγο προ χρήση πχ με τη γραφίδα η να μετατρέψει Ένα βίντεο η να γράψει μουσική με κάποιο App θα πάει στο iPad!Ο άλλος που θέλει να περνάει ταινίες και φωτο άνετα θα πάει στο android και γω που θέλω να κάνω κατανάλωση περιεχομένου και να παίζω και κανα Pubg,θα πάρω το απλό iPad..Οπότε για το κάθε χρήστη και τη δική του οπτική γωνία υπάρχει κάτι να τον καλύψει!!Από την άλλη πραγματικά Pro είναι το Surface pro που είναι πιο κοντά σε laptop αλλά δεν κάνει για κατανάλωση περιεχομένου γιατί τρέχει το ανεκδιήγητο Windows!! 

10 ώρες πριν, akatsim είπε

Χωρις υποστηριξη mouse, file manager, εξωτερικους δισκους κλπ. laptop replacement δεν ειναι. 

Άλλες αλλαγές στο iPadOS εκτός από όλες αυτές που περιλαμβάνονται στο iOS 13, είναι οι εξής:

Υποστήριξη ποντικιού

• Like 1

11 ώρες πριν, Superuser είπε

Θα μπορώ δηλαδή να κατεβάζω ότι αρχείο θέλω στο ipad μου και με έναν file manager να το κάνω ό,τι θέλω;

Μετονομασία, συμπίεση, αποσυμπίεση, μεταφορά, κτλ...

Δηλαδή όπως κάμω στο android;

το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις? 

Βασικά θα μάθουν να το κάνουν και αυτό όπως έμαθαν και τα widgets αλλά κάνε υπομονή καμιά δεκαριά χρόνια ακόμη... Μη ζητάς πολλά και εσύ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eντυπωσιακες οι καινουριες αλλαγες ,ετσι και αλλιως τα ipad ηταν μονοδρομος sta tablets  ,η apple  ειχε σκοτωσει τον ανταγωνισμο εδω και χρονια .Πλεον τον εθαψε κατω απο τονους μπαζα που ειναι ολες  οι υπολοιπες συσκευες .

Απο τις καλυτερες αγορες που εχω κανει ποτε το ipad Pro,απραμιλλη εμπειρια χρησης   και πλεον θα εκτοξευθει η χρηση του .

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 7

Όταν είχε πρωτο-παρουσιαστεί το iPad, είναι απογοητευτεί, επειδή ήταν στην ουσία ένα μεγάλο iPhone (ενώ εγώ ήθελα κάτι σαν "Mac OS σε tablet"). Πλέον κινούμαστε προς τα εκει! Οπότε με βλέπω να παίρνω iPad κάποια στιγμή στο μέλλον.

• Super Moderators
8 minutes ago, Haldol said:

Όταν είχε πρωτο-παρουσιαστεί το iPad, είναι απογοητευτεί, επειδή ήταν στην ουσία ένα μεγάλο iPhone (ενώ εγώ ήθελα κάτι σαν "Mac OS σε tablet"). Πλέον κινούμαστε προς τα εκει! Οπότε με βλέπω να παίρνω iPad κάποια στιγμή στο μέλλον.

Λίγη ακόμη εξέλιξη στο θέμα των επεξεργαστών και θα έχουμε έτοιμο το τελικό concept του ipad... :)

10 hours ago, ProponitisTouKanape said:

Αν κατεβαινε ενας εξωγηινος στη γη και διαβαζε αυτα που γραφατε, θα νομιζε οτι στο iOS μπορεις να παιζεις μονο Candy Crush. Και δεν ξερω για σενα φιλε damageplan που οκ να δεχτω οτι με τη χρηση που του κανεις, το iOS στο ταμπλετ σε περιοριζει, αλλα 9/10 ατομα που προτιμουν Android εξαιτιας της ελευθεριας και τα εχω ρωτησει "τι παραπανω κανεις που δε σε αφηνε το iOS", δεν εχουν σαφη απαντηση. Ο 1/10 που εδωσε μου ειπε οτι δε μπορεις να αλλαξεις τον ηχο του Messenger ή να αλλαξεις ευκολα ηχο κλησης...

Το να βάλεις 1 Launcher και να μην έχεις τις εφαρμογές στη homescreen δεν το είπε κανένας? Το να μην μπορείς να έχεις ένα Kodi δεν το είπε κανένας? 

Παιδιά καλό είναι μην τα μηδενίζουμε. Προσωπικά για εμένα τα 2 παραπάνω είναι κάποιοι από τους λόγους που δεν θα πήγαινα σε iPad και δεν θα τα πρότεινα σε γνωστούς. Αν βέβαια τους χρειάζονταν αυτά. Το ζήτημα της ποιότητας εφαρμογών πλέον δεν ξέρω σε τι φάση βρίσκεται... Έκαστος ό,τι τον βολεύει. Τα iPad πλέον είναι αρκετά φθηνά ειδικά σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Οπότε νομίζω είναι καθαρά θέμα επιλογής και προτίμησης. Το ios έχει μειονεκτηματα σε σχέση με το Android από πλευρά ελευθερίας κατ εμέ. Ίσως και το Android από χρηστικότητας (αν και όχι στα δικά μου μάτια τουλάχιστον πλέον). Όπως και να έχει οι βελτιώσεις είναι επιθυμητές. Και μας βολεύουν όλους. Αν πάει κάτι καλά στο ένα ή στο άλλο λειτουργικό, ο αντίπαλος θα το αντιγράψει. Κατ' εμέ είναι win win η φάση 

1 hour ago, Fotis13 said:

Eντυπωσιακες οι καινουριες αλλαγες ,ετσι και αλλιως τα ipad ηταν μονοδρομος sta tablets  ,η apple  ειχε σκοτωσει τον ανταγωνισμο εδω και χρονια .Πλεον τον εθαψε κατω απο τονους μπαζα που ειναι ολες  οι υπολοιπες συσκευες .

Απο τις καλυτερες αγορες που εχω κανει ποτε το ipad Pro,απραμιλλη εμπειρια χρησης   και πλεον θα εκτοξευθει η χρηση του .

Γιατί έχει σκοτώσει τον ανταγωνισμό αν δεν θες κάποια συγκεκριμένη εφαρμογή που έχει μόνο αυτό? Λογικά δεν πωλήσεις είναι παραπάνω αλλά επί της ουσίας προσφέρει κάτι μοναδικό? 

9 hours ago, Fulgore said:

Εγω αυτο που βλεπω τοση ωρα ειναι οτι δεν ξερεις τι θελεις και προσπαθεις να περασεις τα Θελω και τα Πιστευω σου στους αλλους.

Ξεκινας αρχικα λεγοντας οτι υπαρχουν χρηστες με απαιτησεις(ετσι γενικα και αοριστα).

Μετα συνεχιζεις λεγοντας οτι τα σωστα λειτουργικα ειναι στο Android που επειδη οι εταιρειες σε εχουν γραμμενο απο υποστηριξη και updates,πρεπει να ψαχνεις σε custom rom....

Και για το τελευταιο,κατσε να σου πω τι παιρνεις ακριβως με τα μισα χρηματα.

Αγορασα για συγγενικο μου προσωπο το συγκεκριμενο tablet περυσι που οπως βλεπεις και εσυ εχει περιπου τα μισα χρηματα απο το φθηνοτερο Ipad πανω κατω

https://www.skroutz.gr/s/12242536/Huawei-MediaPad-T3-10-9-6-16GB.html#reviews

Το συγκεκριμενο δημοφιλες tablet(εχει πουλησει στην Ελλαδα αρκετα)εχει μεινει σε Android 7(εχουμε 9 τωρα),κολλαει ακομα και στο browsing,και απο επιπεδο ασφαλειας εχει κολλησει σε security patch του 2018,και φυσικα η μπαταρια του αλλα και η φορτιση του κραταει πολυ λιγοτερο απο το Ipad.

Να καθησω λοιπον να πω στο ατομο για το οποιο το αγορασα(ηλικια πανω απο 50χρονων)να κατσει να ασχοληθει με custom rom?

Η μηπως να προσπαθησω να του εξηγησω οτι τα κολληματα που εχει ειναι φυσιολογικα γιατι νομιζει οτι ειναι χαλασμενο επειδη κολλαει?

Εντάξει ρε παιδιά. Μου θυμίζει όμως και ηλιθιες συγκρίσεις παλιότερα μεταξύ low end και low mid android και iPhone... Το t3 ήταν low end Android. Να έλεγες tab s2 ή m3 οκ. Για άσχετους που δεν θέλουν να ασχοληθούν και δεν θελουν εφαρμογές εκτός του store (Kodi) το iPad νομίζω είναι αρκετά καλό. Για αυτό ψωνίζουμε με βάση τις ανάγκες αυτού που προορίζεται. Τις δικές του γνώσεις. 

9 λεπτά πριν, JimGer είπε

Γιατί έχει σκοτώσει τον ανταγωνισμό αν δεν θες κάποια συγκεκριμένη εφαρμογή που έχει μόνο αυτό? Λογικά δεν πωλήσεις είναι παραπάνω αλλά επί της ουσίας προσφέρει κάτι μοναδικό? 

Γιατι οπως και στα ρολογια στο Android τα εχουν παρατησει και δεν υπαρχει κατι αντιστοιχο στα χρηματα του φθηνοτερου Ipad που να σου προσφερει αυτη την ομαλη εμπειρια χρησης,αποδοσης,διαρκεια ζωης μπαταριας και υποστηριξης.

Εδω πριν κατι χρονια στα χρηματα αυτα μονο Ipad mini εβρισκε καποιος.

• Like 3

10 hours ago, Jiakometi said:

Πρέπει να παραδεχθείς όμως ότι και αντίστοιχα από την πλευρά του Android υπάρχει limited interaction. 

Πχ αν κάποιος θέλει να πάρει  ένα Android Watch αυτό δεν θα δουλεύει καθόλου, ή θα παρέχει ελάχιστα features συνδυασμένο με ένα iPhone.....

Θέλω να πω ότι τα proprietary features υπάρχουν εκατερωθεν  αλλλα δεν θα δεις κανέναν ios user να κράζει το Android για αυτό. Πάει παρακάτω. 

Ειμαι χρήστης Apple (και fan) από το Macintosh II του 1986. Δεν μπήκα ποτέ στον πειρασμό  να κράξω χρήστες με διαφορετικές επιλογές ή προϊόντα άλλων εταιριών. 

Και ναι είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι η Apple πρέπει να μείνει σε ένα (σχετικά) περιορισμένο market share, όπως πριν από το iPhone του 2007. 

Μια χαρά είμαστε τότε. 

Κατα τα άλλα Peace !!!!!!

Για αυτό καλό είναι να γίνονται τα περισσότερα με ανοικτά πρωτόκολλα. Βέβαια το APP support είναι πιο δύσκολο. Θα ήταν ιδανικό όλα να δουλεύουν με όλα. Τέλεια σύνδεση μεταξύ iPad, windows pc, Android κινητού και smart watch ό,τι μάρκα θες :-P. Νομίζω είναι κάπως καλύτερα σε σχέση με παλιότερα 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...