Προς το περιεχόμενο

Το iPad διαθέτει πλέον το δικό του λειτουργικό σύστημα, το iPadOS με νέα homescreen και gestures

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 131
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, damageplan είπε

Αν αυτό πηγαίνει σε μένα, το λέω και πιο πάνω, 5 χρόνια ios χρήστης ήμουν, έχω ιδέα και μπόλικη μάλιστα. Και επίσης αναφέρω πως είναι προς τιμήν της apple να προχωρά - επιτέλους - σε κινήσεις προς τη σωστή κατεύθυνση.

Αλλά το apple fanboy θα γυρίσει να με κράξει γιατί μπλέκω στα χωράφια της apple και γράφω για να κάνω εντύπωση.

Προσωπικά, αυτά που ήθελα να καταφέρω με τα συστήματά μου, τα κατάφερα και είμαι κομπλέ. Δεν θα κάτσω να πουλήσω τρέλα, αλλά μόνο να θέσω απόψεις και να γίνει κουβέντα. Αλλά σε apple threads είναι ανέφικτο απ'ότι φαίνεται.

Ένα απλό παράδειγμα ανέφερα. Δεν σου είπα πως είναι deal breaker. Το airdrop είναι proprietary ούτως ή άλλως. Αυτό το κακό έχουν τα features της apple συνήθως, προορίζονται να λειτουργούν κυρίως μεταξύ apple συσκευών.

Αν ήθελα ας πούμε να χρησιμοποιήσω apple watch με android, απλά δεν θα μπορούσα. Τόσο απλά. Θεωρείς ότι είναι σωστό να συμβαίνει αυτό; Εγώ πιστεύω πως όχι.

Πρέπει να παραδεχθείς όμως ότι και αντίστοιχα από την πλευρά του Android υπάρχει limited interaction. 

Πχ αν κάποιος θέλει να πάρει  ένα Android Watch αυτό δεν θα δουλεύει καθόλου, ή θα παρέχει ελάχιστα features συνδυασμένο με ένα iPhone.....

Θέλω να πω ότι τα proprietary features υπάρχουν εκατερωθεν  αλλλα δεν θα δεις κανέναν ios user να κράζει το Android για αυτό. Πάει παρακάτω. 

Ειμαι χρήστης Apple (και fan) από το Macintosh II του 1986. Δεν μπήκα ποτέ στον πειρασμό  να κράξω χρήστες με διαφορετικές επιλογές ή προϊόντα άλλων εταιριών. 

Και ναι είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι η Apple πρέπει να μείνει σε ένα (σχετικά) περιορισμένο market share, όπως πριν από το iPhone του 2007. 

Μια χαρά είμαστε τότε. 

Κατα τα άλλα Peace !!!!!!

Επεξ/σία από Jiakometi
  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 λεπτά πριν, djsaxsax είπε

θελω να βρω ενα torrent ,πχ μια ταινια,να το πεταξω μεσα σε ενα torrent client,να κατεβασω την ταινια,να την δω ,και μετα να την ανεβασω σε καποιο cloud δικο μου.μπορω?

Ναι μπορεις. 

• Like 1

5 λεπτά πριν, djsaxsax είπε

θελω να βρω ενα torrent ,πχ μια ταινια,να το πεταξω μεσα σε ενα torrent client,να κατεβασω την ταινια,να την δω ,και μετα να την ανεβασω σε καποιο cloud δικο μου.μπορω?

Μήπως να την στριμαρεις ή να την ενοικιάσεις?

• Like 1

Επισκέπτης
3 ώρες πριν, Jiakometi είπε

Πρέπει να παραδεχθείς όμως ότι και αντίστοιχα από την πλευρά του Android υπάρχει limited interaction. 

Πχ αν κάποιος θέλει να πάρει  ένα Android Watch αυτό δεν θα δουλεύει καθόλου, ή θα παρέχει ελάχιστα features συνδυασμένο με ένα iPhone.....

Θελώ να πω ότι τα proprietary features υπάρχουν έκατσε θεών, αλλλα δεν θα δεις κανέναν ios user να κράζει το Android για αυτό. Πάει παρακάτω. 

Ειμαι χρήστης Apple (και fan) από το Macintosh II του 1986. Δεν μπήκα ποτέ στον πεθρασμό να κράξω χρήστες με διαφορετικές επιλογές ή προϊόντα άλλων εταιριών. 

Και ναι είμαι απλό αυτούς που πιστεύουν ότι η Apple πρέπει να μείνει σε ένα (σχετικά) περιορισμένο market share, όπως πριν από το iPhone του 2007. 

Μια χαρά είμαστε τότε. 

Κατα τα άλλα Peace !!!!!!

Άλλο limited interaction, κι άλλο καθόλου interaction!

Εγώ φίλε μου δεν κράζω χρήστες, σχολιάζω πρακτικές εταιρειών. Απλά οι apple fans βλέπουν εχθρούς άμα δεν ακούσουν θετικά σχόλια για την συγκεκριμένη εταιρεία.

Android και proprietary δεν συνάδουν.

Εγώ δεν θα είχα πρόβλημα να σχολιάσει ένας apple χρήστης σε θέματα του android. Ίσα ίσα, θα χαιρόμουν ιδιαίτερα να μάθω σε τι υπερτερεί η apple.

Δεν έχω κτήματα και χωράφια να υπερασπιστώ, οπότε δεν με απασχολεί.

Στο τελευταίο που λες, θα συμφωνήσω. Η apple θα έπρεπε να είναι αυτό ακριβώς. Ένα κλειστό club, για λίγους.

2 ώρες πριν, damageplan είπε

Αν μιλάμε για android tablets με 1gb ram και χώμα επεξεργαστή, ναι.

Αλλά όσο κι αν θα το ήθελαν κάποια apple fanboys, ένα android tablet με σοβαρό επεξεργαστή και μπόλικη ram, σε συνδυασμό με custom rom, κάνει παπάδες, χωρίς τους ανεκδιήγητους περιορισμούς και την παρακολούθηση της apple.

Και ενα τζατζικι στο 5 παρακαλω

Επισκέπτης

Ωραία, το φετινό iPad Air φαίνεται πιο ελκυστικό πλέον.

Περίμενα και multi-user support όμως... το Apple TV και το HomePod θα έχουν πλέον multi-user support.
Multi-user με χρήση Touch ID όπως στο MacBook είναι must.

ελαφρώς off-topic: ελπίζω να πιάσει και το Sign in with Apple.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είσαστε κάποιοι που κοροϊδεύετε την ταχύτητα από το πενάκι και είμαι σίγουρος ότι δεν έχετε πιάσει στα χέρια σας iPad Pro. Και δεν φτάνει αυτό τα συγκρίνεται και με Android tablet. Εμείς που σχεδιάζουμε δεν μπορείτε να καταλάβετε ποσο μας έχει βολέψει το iPad και με την καλύτερη απόκριση το πάνε 1 λεβελ παραπάνω. Το μόνο που το κοντράρει είναι το surface pro το οποίο για μαντέψτε τιμή;

Επεξ/σία από morgan21

2 ώρες πριν, damageplan είπε

Δεν μιλάμε απλά για browsing και youtube, υπάρχουν χρήστες με απαιτήσεις.

Το open source, είναι ασφαλές, γιατί το τσεκάρουν εκατοντάδες προγραμματιστές ανά τον κόσμο για ύποπτο κώδικα.

Αν θεωρείς no name, projects όπως το cyanogen (πλέον lineage os), τότε μείνε στην apple.

Δεν είναι για σένα τα σωστά λειτουργικά.

Δεν με ενδιαφέρει τι κάνει το 90% του κόσμου. Ο κόσμος είναι πρόβατο

1 ώρα πριν, damageplan είπε

Με τα μισά λεφτά παίρνω android tablet (ίσως και windows) και κάνω τη δουλίτσα μου σωστά και μου μένουν κι άλλα τόσα να πάω και διακοπές.

Εγω αυτο που βλεπω τοση ωρα ειναι οτι δεν ξερεις τι θελεις και προσπαθεις να περασεις τα Θελω και τα Πιστευω σου στους αλλους.

Ξεκινας αρχικα λεγοντας οτι υπαρχουν χρηστες με απαιτησεις(ετσι γενικα και αοριστα).

Μετα συνεχιζεις λεγοντας οτι τα σωστα λειτουργικα ειναι στο Android που επειδη οι εταιρειες σε εχουν γραμμενο απο υποστηριξη και updates,πρεπει να ψαχνεις σε custom rom....

Και για το τελευταιο,κατσε να σου πω τι παιρνεις ακριβως με τα μισα χρηματα.

Αγορασα για συγγενικο μου προσωπο το συγκεκριμενο tablet περυσι που οπως βλεπεις και εσυ εχει περιπου τα μισα χρηματα απο το φθηνοτερο Ipad πανω κατω

https://www.skroutz.gr/s/12242536/Huawei-MediaPad-T3-10-9-6-16GB.html#reviews

Το συγκεκριμενο δημοφιλες tablet(εχει πουλησει στην Ελλαδα αρκετα)εχει μεινει σε Android 7(εχουμε 9 τωρα),κολλαει ακομα και στο browsing,και απο επιπεδο ασφαλειας εχει κολλησει σε security patch του 2018,και φυσικα η μπαταρια του αλλα και η φορτιση του κραταει πολυ λιγοτερο απο το Ipad.

Να καθησω λοιπον να πω στο ατομο για το οποιο το αγορασα(ηλικια πανω απο 50χρονων)να κατσει να ασχοληθει με custom rom?

Η μηπως να προσπαθησω να του εξηγησω οτι τα κολληματα που εχει ειναι φυσιολογικα γιατι νομιζει οτι ειναι χαλασμενο επειδη κολλαει?

• Like 5

Επισκέπτης
3 ώρες πριν, Fulgore είπε

Εγω αυτο που βλεπω τοση ωρα ειναι οτι δεν ξερεις τι θελεις και προσπαθεις να περασεις τα Θελω και τα Πιστευω σου στους αλλους.

Ξεκινας αρχικα λεγοντας οτι υπαρχουν χρηστες με απαιτησεις(ετσι γενικα και αοριστα).

Μετα συνεχιζεις λεγοντας οτι τα σωστα λειτουργικα ειναι στο Android που επειδη οι εταιρειες σε εχουν γραμμενο απο υποστηριξη και updates,πρεπει να ψαχνεις σε custom rom....

Και για το τελευταιο,κατσε να σου πω τι παιρνεις ακριβως με τα μισα χρηματα.

Αγορασα για συγγενικο μου προσωπο το συγκεκριμενο tablet περυσι που οπως βλεπεις και εσυ εχει περιπου τα μισα χρηματα απο το φθηνοτερο Ipad πανω κατω

https://www.skroutz.gr/s/12242536/Huawei-MediaPad-T3-10-9-6-16GB.html#reviews

Το συγκεκριμενο δημοφιλες tablet(εχει πουλησει στην Ελλαδα αρκετα)εχει μεινει σε Android 7(εχουμε 9 τωρα),κολλαει ακομα και στο browsing,και απο επιπεδο ασφαλειας εχει κολλησει σε security patch του 2018,και φυσικα η μπαταρια του αλλα και η φορτιση του κραταει πολυ λιγοτερο απο το Ipad.

Να καθησω λοιπον να πω στο ατομο για το οποιο το αγορασα(ηλικια πανω απο 50χρονων)να κατσει να ασχοληθει με custom rom?

Η μηπως να προσπαθησω να του εξηγησω οτι τα κολληματα που εχει ειναι φυσιολογικα γιατι νομιζει οτι ειναι χαλασμενο επειδη κολλαει?

Προσπερνώ τα αρχικά που λες γιατί δεν σκοπεύω να συνεχίσω την αντιπαράθεση με κανέναν σας.

Δώστε ένα σκασμό λεφτά για το μηλαρακι και νιώστε υπέροχα στο proprietary περιβάλλον της apple.

Καθόλου δεν με απασχολεί. Επιλογές.

Όσον αφορά στο παράδειγμα του τάμπλετ που αναφέρεις, τυγχάνει να έχω αγοράσει το συγκεκριμένο έπειτα από αναζήτηση συγκεκριμένων χαρακτηριστικών (όχι γιατί πουλάει, συγκυρια απλή).

Σε πληροφορώ πως το συγκεκριμένο τάμπλετ πετάει, ΑΡΚΕΙ να κλείσεις κάποια περιττά που τρεχουν από πίσω.

Οκ, στο ανδροιδ καμιά φορά δεν είναι out of the box το experience, θα πρέπει να λερώσεις και λίγο τα χέρια σου, αν μη τι άλλο αυτοί που τα περιμένουν όλα έτοιμα σε μια συσκευη, είναι αυτοί που δεν έχουν και πολλές απαιτήσεις.

Εδώ όμως είμαστε σε τεχνολογικό φόρουμ και συζητάμε άτομα με κάποιες βασικές γνώσεις τουλάχιστον, δεν θα κάτσω να ασχοληθώ με το αν ο 60χρονος σκαμπαζει η όχι. Συζητάμε για τις δυνατότητες των λειτουργικών, οχι για το αν είναι preconfigured for dummies η συσκευή. 

Όσο για τα security patches, πες μου αν έχεις πετύχει ποτέ χακαρισμενο Android κινητό από έλλειψη security patches. 

Τόσα χρόνια που χρησιμοποιώ Android, ακόμα περιμένω να με χακαρει κάποιο πρόγραμμα. Πόσο θα χρειαστεί να περιμένω ακόμα άραγε; 

Όποιος θέλει latest security patches στο σύστημα του, μπορεί να τα έχει κι αυτά, αρκεί να λερώσει και λίγο τα χέρια του όμως. 

Όποιος θεωρεί ότι πρέπει να τα έχει όλα έτοιμα στημένα να τον περιμένουν, ας πάρει iPad. Ούτως η άλλως πέρα από browsing και videos δεν νομίζω να θέλει να κάνει κάτι άλλο με τη συσκευή. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...