Προς το περιεχόμενο

Undervolt i9 9900k

Rapido

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά έχω την Aorus Ultra και θέλω απλώς να βελτιώσω τις θερμοκρασίες του 9900k. Βλέπω το Vcore στο auto δίνει περίπου 1.33v ή και λίγο παραπάνω σε διάφορα benchmarks με HWmonitor. Το έχω βάλει manual στο 1.25 στο bios και απο δίπλα γράφει το default είναι 1.20v. Στο auto οι θερμοκρασίες είναι απαράδεκτες.... Με το 1.25v που το έβαλα τώρα είναι νορμάλ όλα και στα benchmarks δείχνει σε full load 1,18v και σε idle 1.260v με το HWmonitor. Με 1.24v και κάτω crashάρει. Εκτός απο Vcore Voltage δεν πείραξα τίποτα άλλο, όλα είναι default. Πρέπει να αλλάξω και κάτι άλλο; Να το αφήσω έτσι; Υπάρχει περίπτωση να κάνω καμιά ζημιά στον επεξεργαστή;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

νπαρε μια ψυκτρα με 40 ευρω με κριτικες καλες και βαλτα όλα auto τα ρευματα … ο 9900κ είναι γαιδουρι δεν εχεις θεματα ισχης από εκει… <ξερω λιγα οκ... αλλα η λυση για σωστες θεμοκρασιες καλοκαιριάτικα αυτές είναι...αντε και κανα ανεμιστιρη στο κουτι...και αν δεν αντεχεις να είναι λιγο ζεστος τοτε υδροψυξη>

Επεξ/σία από kiriakos500

1 ώρα πριν, kiriakos500 είπε

νπαρε μια ψυκτρα με 40 ευρω με κριτικες καλες και βαλτα όλα auto τα ρευματα … ο 9900κ είναι γαιδουρι δεν εχεις θεματα ισχης από εκει… <ξερω λιγα οκ... αλλα η λυση για σωστες θεμοκρασιες καλοκαιριάτικα αυτές είναι...αντε και κανα ανεμιστιρη στο κουτι...και αν δεν αντεχεις να είναι λιγο ζεστος τοτε υδροψυξη>

Corsair AX760i// Core i9 9900k// CoolerMaster ML360RGB// GIGABYTE Z390 Aorus Ultra// 16GB G.Skill DDR4 TridentZ dual channel// 
MSI RTX 2080 Gaming X Trio// Acer X34p ultrawide// Thermaltake View 71 TG RGB// Samsung SSD 840PRO 256GB// WD Purple 3TB

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, kiriakos500 είπε

Αν στο auto του ανεβαζει 1.33v χωρις να τα χρειαζεται πραγματικα ο επεξεργαστης για ποιο λόγο να το αφήσει ετσι? εγω τον δουλευω τον 9900k με ολους τους πυρηνες overclocked στα 5.0ghz με 1.26v και θερμοκρασίες έχω στον πιο θερμο πυρηνα σε full load μεχρι 78-80 βαθμους (με corsair h110i gtx). Οπότε αρκει να βρει την ελαχιστη τάση που χρειάζεται για να δουλευει και να μην κρασάρει σε full load και να την αφησει εκει. 

Επεξ/σία από warwick
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μέχρι τώρα settings:

Vcore: 1.175v 

Cpu LLC: turbo (lvl6)

Cpu current limit (amps): 255

Cpu Uncore: x43

Όλα τα υπόλοιπα στοκ ακόμη και το multicore enchantment της μητρικής στοκ δλδ turbo boost all cores στα ~4.7ghz.

Μέχρι στιγμής όλα είναι κομπλέ αλλά αν καποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω ή έχει βρει καλύτερα settings ας μου πει 😊😊

Επεξ/σία από Rapido

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...