Sotpap19 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 Γεια σας σκεφτούμε από την canon 1300d να πάω στην canon 70d θα δω διαφορά στην ποιότητα των φωτό (1κλικ παραπάνω )η όχι ;;
Dr_73 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, Sotpap19 είπε Γεια σας σκεφτούμε από την canon 1300d να πάω στην canon 70d θα δω διαφορά στην ποιότητα των φωτό (1κλικ παραπάνω )η όχι ;; Φακοί ;
Sotpap19 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 2 ώρες πριν, Dr_73 είπε Φακοί ; Το κιτ φακό 18-55mm iii και τον Yongnuo 50mm
Dr_73 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Πάρε κανένα φακό . Κάνε τράμπα τον 50ρη που έχεις με τον canon CANON EF 50mm f/1.8 STM ή πάρε τον CANON EF-S 24mm f/2.8 STM , που είναι τρελή ευκαιρία . 1 1
babisskg Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 12 ώρες πριν, Sotpap19 είπε Γεια σας σκεφτούμε από την canon 1300d να πάω στην canon 70d θα δω διαφορά στην ποιότητα των φωτό (1κλικ παραπάνω )η όχι ;; Καλημέρα σας , αν είστε ικανοποιημένος από τις εικόνες που βγάζετε ( θα χαρούμε ιδιαίτερα να μας δώσετε ένα δείγμα ) κι' αυτό που θέλω να πω είναι αν είστε ευχαριστημένος τεχνικά αλλά και αισθητικά απ' αυτό που βλέπετε σαν αποτέλεσμα η 1300d είναι μιά χαρά . Πολύ σωστά σας προτάθηκε ήδη να αλλάξετε / προσθέσετε φακούς , συμφωνώ πολύ για τον 50 1.8 STM τον οποίο δούλεψα και ο οποίος είναι ήδη σε προσφορά στα 118 ευρώ , κάτι που θα σας κάνει να επανεκτιμήσετε την κατάσταση , αν μάλιστα συμπεριλάβετε έναν 55 - 250 STM , τότε τα πράγματα θα αποκτήσουν άλλο ενδιαφέρον κι' αν πηγαίναμε και λίγο πιο πέρα για έναν 70 - 200 f4 ..... Αναγνωρίζω πως η επένδυση σε φακούς έχει το μειονέκτημα ότι πρέπει να μείνετε στα προϊόντα ενός συγκεκριμένου κατασκευαστή , υπό όρους , όμως στην περίπτωση σας είστε σε καλό δρόμο αφού το EF/EF - S mount αφήνει περιθώρια σε σχέση με άλλα . Αν μείνετε στο τεχνικό μέρος , ναι η 70D είναι καλύτερη , δημιουργεί μεγαλύτερα αρχεία σε μέγεθος , έχει περισσότερα μεγαπίξελ ανάλυσης στον αισθητήρα , έχει κάποια περισσότερα dedicated κουμπιά για κάποιες λειτουργίες , το πιο σημαντικό για μένα χαρακτηριστικό είναι η μεγαλύτερη ταχύτητα στο κλείστρο 1/8000 , τα υπόλοιπα δεν μου λένε και πολλά πράγματα όπως η flip screen κλπ . Σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθώ ότι μία αναβάθμιση θα με κάνει να βγάλω " καλύτερες " φωτογραφίες αισθητικά μιλώντας διότι τεχνικά στο αυλάκι μπορεί να ρίξει κανείς πολύ νερό , πχ δεν θα άλλαζα τους φακούς της Olympus με τίποτε άλλο . Κάποιος άλλος θα μας ορκιστεί ότι το άγιο δισκοπότηρο είναι τα μεγαπίξελ ανάλυσης και πάει λέγοντας . Θα πρόσθετα ένα φακό στο υπάρχον σύνολο και θα συνέχιζα να τραβάω φωτογραφίες διότι είμαι ερασιτέχνης και κάνω το χόμπυ μου , αν ήμουν επαγγελματίας τότε θα είχα ένα κάρο από διάφορο εξοπλισμό διότι έτσι πρέπει , διότι τα χρειάζομαι , διότι θα αποσβέσω την αξία τους με δύο τρείς δουλειές . Όπως θα δείτε και μόνος σας , οι περισσότεροι μένουν στο σώμα , θεωρώντας πως το κάτι πιο τεχνικά προηγμένο θα δώσει τα αναμενόμενα , μέχρι να βγει το επόμενο καλύτερο , ενώ λίγοι επενδύουν στους φακούς . Το σώμα θα παραδώσει πνεύμα κάποτε , εξαιτίας του κλείστρου , του οποίου η επισκευή / αλλαγή μπορεί να είναι ασύμφορη σε συσχετισμό με το μοντέλο πάντα . Τότε είναι η στιγμή που θα αλλάξετε την 1300D , με κάτι άλλο . Αν πάλι επιμείνετε , σκεφθειτε ότι θα πάρετε μια 70D και θα κουμπωσετε επάνω της τους ήδη υπάρχοντες φακούς κι' αν αυτό σας φαίνεται αναβάθμιση τότε προχωρήστε άφοβα . Μην ξεχάσετε πως η Nikon D850 και η Pentax K1 φοράνε τον ίδιο αισθητήρα , κατασκευής Sony !!! Καλή επιτυχία σε ότι αποφασίσετε . Η εικόνα που παραθέτω είναι από την παλιά μου Olympus e - 420 και τον Zuiko 40 - 150 f 3.5 - 4.5 . 1 1
Sotpap19 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, Dr_73 είπε Πάρε κανένα φακό . Κάνε τράμπα τον 50ρη που έχεις με τον canon CANON EF 50mm f/1.8 STM ή πάρε τον CANON EF-S 24mm f/2.8 STM , που είναι τρελή ευκαιρία . Σας ευχάριστω για την βοήθεια !! 14 ώρες πριν, babisskg είπε Καλημέρα σας , αν είστε ικανοποιημένος από τις εικόνες που βγάζετε ( θα χαρούμε ιδιαίτερα να μας δώσετε ένα δείγμα ) κι' αυτό που θέλω να πω είναι αν είστε ευχαριστημένος τεχνικά αλλά και αισθητικά απ' αυτό που βλέπετε σαν αποτέλεσμα η 1300d είναι μιά χαρά . Πολύ σωστά σας προτάθηκε ήδη να αλλάξετε / προσθέσετε φακούς , συμφωνώ πολύ για τον 50 1.8 STM τον οποίο δούλεψα και ο οποίος είναι ήδη σε προσφορά στα 118 ευρώ , κάτι που θα σας κάνει να επανεκτιμήσετε την κατάσταση , αν μάλιστα συμπεριλάβετε έναν 55 - 250 STM , τότε τα πράγματα θα αποκτήσουν άλλο ενδιαφέρον κι' αν πηγαίναμε και λίγο πιο πέρα για έναν 70 - 200 f4 ..... Αναγνωρίζω πως η επένδυση σε φακούς έχει το μειονέκτημα ότι πρέπει να μείνετε στα προϊόντα ενός συγκεκριμένου κατασκευαστή , υπό όρους , όμως στην περίπτωση σας είστε σε καλό δρόμο αφού το EF/EF - S mount αφήνει περιθώρια σε σχέση με άλλα . Αν μείνετε στο τεχνικό μέρος , ναι η 70D είναι καλύτερη , δημιουργεί μεγαλύτερα αρχεία σε μέγεθος , έχει περισσότερα μεγαπίξελ ανάλυσης στον αισθητήρα , έχει κάποια περισσότερα dedicated κουμπιά για κάποιες λειτουργίες , το πιο σημαντικό για μένα χαρακτηριστικό είναι η μεγαλύτερη ταχύτητα στο κλείστρο 1/8000 , τα υπόλοιπα δεν μου λένε και πολλά πράγματα όπως η flip screen κλπ . Σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθώ ότι μία αναβάθμιση θα με κάνει να βγάλω " καλύτερες " φωτογραφίες αισθητικά μιλώντας διότι τεχνικά στο αυλάκι μπορεί να ρίξει κανείς πολύ νερό , πχ δεν θα άλλαζα τους φακούς της Olympus με τίποτε άλλο . Κάποιος άλλος θα μας ορκιστεί ότι το άγιο δισκοπότηρο είναι τα μεγαπίξελ ανάλυσης και πάει λέγοντας . Θα πρόσθετα ένα φακό στο υπάρχον σύνολο και θα συνέχιζα να τραβάω φωτογραφίες διότι είμαι ερασιτέχνης και κάνω το χόμπυ μου , αν ήμουν επαγγελματίας τότε θα είχα ένα κάρο από διάφορο εξοπλισμό διότι έτσι πρέπει , διότι τα χρειάζομαι , διότι θα αποσβέσω την αξία τους με δύο τρείς δουλειές . Όπως θα δείτε και μόνος σας , οι περισσότεροι μένουν στο σώμα , θεωρώντας πως το κάτι πιο τεχνικά προηγμένο θα δώσει τα αναμενόμενα , μέχρι να βγει το επόμενο καλύτερο , ενώ λίγοι επενδύουν στους φακούς . Το σώμα θα παραδώσει πνεύμα κάποτε , εξαιτίας του κλείστρου , του οποίου η επισκευή / αλλαγή μπορεί να είναι ασύμφορη σε συσχετισμό με το μοντέλο πάντα . Τότε είναι η στιγμή που θα αλλάξετε την 1300D , με κάτι άλλο . Αν πάλι επιμείνετε , σκεφθειτε ότι θα πάρετε μια 70D και θα κουμπωσετε επάνω της τους ήδη υπάρχοντες φακούς κι' αν αυτό σας φαίνεται αναβάθμιση τότε προχωρήστε άφοβα . Μην ξεχάσετε πως η Nikon D850 και η Pentax K1 φοράνε τον ίδιο αισθητήρα , κατασκευής Sony !!! Καλή επιτυχία σε ότι αποφασίσετε . Η εικόνα που παραθέτω είναι από την παλιά μου Olympus e - 420 και τον Zuiko 40 - 150 f 3.5 - 4.5 . Σας Ευχαριστω ειλικρινά !! μου ξεκαθαρίσατε σκέψης που είχα, αρχικά.Θα πειραματιστώ με τον 55-250mm που είχα από καιρό στο μάτι και βλέπουμε !! Επεξ/σία 4 Ιουνίου 2019 από Sotpap19 1
babisskg Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 18 λεπτά πριν, Sotpap19 είπε Σας ευχάριστω για την βοήθεια !! Σας Ευχαριστω ειλικρινά !! μου ξεκαθαρίσατε σκέψης που είχα, αρχικά θα πειραματιστώ με τον 55-200mm που είχα από καιρό στο μάτι και βλέπω !! Ναι , ο 70 - 200 f4 είναι μεν αλλά είναι και κομμάτι αλμυρός σε τιμή , ένας τηλεφακός όμως άσχετα μάρκας θα φανεί χρήσιμος σε πολλές περιπτώσεις , αρκεί να χρησιμοποιηθεί δημιουργικά ένα δείγμα του οποίου θα σας δώσω σε εικόνα που θα παραθέσω στο τέλος . Μην ξεφύγετε πέρα από την εστιακή απόσταση των 200mm δλδ το 55 - 200 είναι υπεραρκετό ενώ το προς το 300 θα δημιουργήσει προβλήματα λόγω απουσίας image stabilisation . Μην ξεχνάτε ότι το 200 επί το 1.6 του αισθητήρα θα καταλήξει σε 320mm εστιακής απόστασης κάτι που δεν είναι τόσο χρήσιμο η τέλος πάντων απαιτεί κάποια μορφή σταθεροποίησης , τρίποδο κλπ . Η εικόνα που σας παρέθεσα είναι με τον φακό στα 70mm , στην Olympus όμως το crop factor είναι επί δύο άρα φτάσατε ήδη στα 140mm εστιακής απόστασης . Σε μένα λειτουργεί πολύ καλά οτιδήποτε ανάμεσα σε 100 και 150 , δεν έχω ποτέ προβλήματα σταθεροποίησης με σκέτα χέρια . Στην περίπτωση αυτή θα σας φανεί χρήσιμο ένα οικονομικό μονοποδο , γύρω στο δεκαευρο περίπου , αφού η 1300D δεν έχει πολύ μεγάλο βάρος και μπορεί να στηριχθεί άνετα σε κάτι τέτοιο , εναλλακτικά ένα οικονομικό τρίποδο , αν και το μονοποδο είναι πιο εύκολο στην μεταφορά . Μέσα από την χρήση είναι που θα παρουσιαστούν οι όποιες αδυναμίες του συστήματος , παράδειγμα θα θέλατε ίσως να εμφανίζεται στην οθόνη της πλάτης ένα live ιστόγραμμα πριν τραβήξετε την φωτογραφία , όμως η συγκεκριμένη δεν διαθέτει κάτι τέτοιο σαν χαρακτηριστικό . Δουλεύοντας λοιπόν θα αξιολογήσετε πόσο απαραίτητο σας είναι κι' αν ναι τότε την επόμενη φορά θα ψάξετε για ένα σώμα που να έχει και τέτοιο . Μέχρι τότε ........ 1
hectorsdad Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Έχω κι εγώ την 700 και αποφάσισα να πάρω την 70. Ο σημαντικότερος λόγος είναι ότι η 70 έχει τη δυνατότητα διόρθωσης της εστίασης του φακού. Τα λάθη στην εστίαση ενός αργού φακού, όπως ο 18-55 δεν γίνονται αισθητά. Όμως ένας 50αρης ή 40, ή ένας καλός ζουμ 2,8 όταν έχουν αποκλίσεις στην εστίαση ( σε σχέση με τη μηχανή σου πάντα), δεν θα μπορέσουν ποτέ να σου δώσουν καθαρές φωτό με ανοιχτό διάφραγμα. Έτσι για εμένα είναι πολύτιμη η ρύθμιση Micro focus adjustment, που προσφέρουν οι καλές μηχανές (70,80, 7 κλπ) ΥΓ: Ο 55-250 είναι κάπως...λίγος για τις δυνατότητες της 70. Το διαπίστωσα προχθές. Ο canon 15-85 και ο sigma 17-50 f2.8 με καλή ρύθμιση , δουλεύουν άψογα πάνω στην 70. Επεξ/σία 5 Ιουνίου 2019 από hectorsdad 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα