Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να ρωτήσω αν έχει κάνει κάποιος φυσικοθεραπείες και άμα τις καλύπτει 100% ΕΟΠΥΥ;

Επίσης Μιας και είμαι ανασφάλιστη συνεχίζει να μου τις καλύπτει Και τις κάνω σε κάποιον ιδιωτικό φορέα η έχει ο ΕΟΠΥΥ φυσικοθεραπευτές;

Έχω σοβαρό  πόνο στη μέση  σε σημείο να μην μπορώ να κοιμηθώ όλη νύχτα ο οποίος επιδεινώνεται από το παραμικρό π.χ. Με πολύ λίγη ώρα ορθοστασίας

Δημοσ.

Κάποιοι ορθοπαιδικοί γράφουν μαγνητικές, όχι όλοι. Κάποιοι επίσης γράφουν φυσικοθεραπείες, άλλοι όχι. Θα πρέπει να βρεις κάποιον ορθοπαιδικό μέσα απο την σελίδα του εοππυ και να τον ρωτήσεις αν τα γράφει και τα δύο.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, zx1234r είπε

Κάποιοι ορθοπαιδικοί γράφουν μαγνητικές, όχι όλοι. Κάποιοι επίσης γράφουν φυσικοθεραπείες, άλλοι όχι. Θα πρέπει να βρεις κάποιον ορθοπαιδικό μέσα απο την σελίδα του εοππυ και να τον ρωτήσεις αν τα γράφει και τα δύο.

λες να χρειαζομαι μαγνητικη; γιατι ειμαι μικρη σε ηλικια το προβλημα παρουσιαστηκε υστερα απο οταν δουλευα ορθοστασια 9 ωρες σε προμοσιον στο παρελθον 

σε τι βοηθαει η μαγνητικη μηπως ξερεις;

Επισης αμα μου τις γραψουν ενω ειμαι ανασφαλιστη θα μπορεσω να τις κανω δωρεαν;

1 λεπτό πριν, cthulhucarbide είπε

Έχεις πάει σε γιατρό πρώτα απ'όλα και σου είπε για φυσικοθεραπείες ή το υποθέτεις εσύ ότι το χρειάζεσαι?

το υποθετω δεν νομιζω οτι καποιος γιατρος θα μου προτείνει να παιρνω μια ζωη παυσιπονα

επισης το επαθα απο ορθοστασια 9ωρου σε προμοσιον που δουλευα

Δημοσ.

Η μαγνητικη ειναι εξεταση για να δουν το προβλημα και πως να το αντιμετωπισουν, δεν εχει σχεση με την ηλικια παρα μονο με το αν συναδει με το Χ προβλημα του ασθενη.

• Like 1
Δημοσ.

Η μαγνητική βοηθάει στο να δεις τι πρόβλημα ακριβώς υπάρχει στους δίσκους της μέσης.

Απότι καταλαβαίνω δεν το έχεις κοιτάξει το πρόβλημά σου οπότε θα σου πω συμβουλευτικά τα εξείς:

1) Το ότι είσαι σχετικά νέα δεν λέει κάτι

2) Για να πονάς τόσο όσο λες σημαίνει ότι υπάρχει βλάβη, και μάλιστα είναι πολύ πιθανό να είναι σοβαρή ή/και μόνιμη

3) Μην παίρνεις στο χαλαρό τα προηγούμενα γιατί αυτά τα προβλήματα συμβαίνουν από εκεί που δεν το περιμένεις και τα παντρεύεσαι για μια ζωή

4) Δεν ξέρω να σου απαντήσω σχετικά με τις ασφάλειες κλπ, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι είναι απαραίτητο να κάνεις μια μαγνητική και μετά να πας σε έναν σοβαρό γιατρό για να σου πει τι ακριβώς έχεις και πως θα πορευτείς μετά από αυτό που θα δει

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Η μαγνητική βοηθάει στο να δεις τι πρόβλημα ακριβώς υπάρχει στους δίσκους της μέσης.

Απότι καταλαβαίνω δεν το έχεις κοιτάξει το πρόβλημά σου οπότε θα σου πω συμβουλευτικά τα εξείς:

2) Για να πονάς τόσο όσο λες σημαίνει ότι υπάρχει βλάβη, και μάλιστα είναι πολύ πιθανό να είναι σοβαρή ή/και μόνιμη

3) Μην παίρνεις στο χαλαρό τα προηγούμενα γιατί αυτά τα προβλήματα συμβαίνουν από εκεί που δεν το περιμένεις και τα παντρεύεσαι για μια ζωή

4) Δεν ξέρω να σου απαντήσω σχετικά με τις ασφάλειες κλπ, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι είναι απαραίτητο να κάνεις μια μαγνητική και μετά να πας σε έναν σοβαρό γιατρό για να σου πει τι ακριβώς έχεις και πως θα πορευτείς μετά από αυτό που θα δει

σε ευχαριστω θα το κοιταξω επισης εχω τενοντιτιδα αλλα ο ορθοπεδικος οταν ειχα παει απλα μου πε να κοψω τον υπολογιστη ή οτι αλλο ειναι η αιτια που την προκαλει!

Και εγω συνεχισα να εχω πολυ σοβαρο θεμα! Λιγο αμα γραψω παραπανω μια μερα ΤΕΛΕΙΩΣΕ ποναω τρομερα. Ξερεις σε ποιο νοσοκομειο στην Αθηνα θα ταν καλυτερο να παω και για τα δυο προβληματα που εχω;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, artist1 είπε

σε ευχαριστω θα το κοιταξω επισης εχω τενοντιτιδα αλλα ο ορθοπεδικος οταν ειχα παει απλα μου πε να κοψω τον υπολογιστη ή οτι αλλο ειναι η αιτια που την προκαλει!

Και εδώ βλέπουμε ένα παράδειγμα ασόβαρου γιατρού... Δυστυχώς είναι πολλοί.

Μπορώ να σου πω έναν γιατρό που πραγματικά ξέρει τι κάνει αν θες σε πμ, αν και στην αθήνα υπάρχουν πολλοί. Να ξέρεις ότι για την τενοντίτιδα μπορείς να κάνεις και κάποια πιο αποτελεσματική θεραπεία όπως prp πλάσματος, αλλά πάντα βοηθάει να βελτιώσεις και την στάση του σώματος για να μην επιβαρύνεσαι πάρα πολύ όπως και πάγο μετά την επιβάρυνση, αλλά αυτά καλύτερα να στα πει ο ειδικός που θα σε παρακολουθήσει

• Like 1
Δημοσ.

Αν είσαι ανασφάλιστη προφανώς και δεν σε καλύπτει ο εοππυ εκτός και αν είσαι γραμμένη στον οαεδ. σου δίνουν μία βεβαίωση η οποία αναφέρει πως καλύπτεσαι απο κάποιες υγειονομικές υπηρεσίες. Αλλά είτε καλύπτεσαι είτε όχι, ξεκίνα χθες με έναν σοβαρό γιατρό και κάνε όλα αυτά που θα σου πει.

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Α και νομιζα οτι την διεγνωσες εσύ.. Πάλι καλά που της προτείνεις γιατρό. 

27 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Και εδώ βλέπουμε ένα παράδειγμα ασόβαρου γιατρού... Δυστυχώς είναι πολλοί.

Μπορώ να σου πω έναν γιατρό που πραγματικά ξέρει τι κάνει αν θες σε πμ, αν και στην αθήνα υπάρχουν πολλοί. Να ξέρεις ότι για την τενοντίτιδα μπορείς να κάνεις και κάποια πιο αποτελεσματική θεραπεία όπως prp πλάσματος, αλλά πάντα βοηθάει να βελτιώσεις και την στάση του σώματος για να μην επιβαρύνεσαι πάρα πολύ όπως και πάγο μετά την επιβάρυνση, αλλά αυτά καλύτερα να στα πει ο ειδικός που θα σε παρακολουθήσει

Όντως, καλύτερα να σταματήσεις να παραπληροφορείς.

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, xgol είπε

Α και νομιζα οτι την διεγνωσες εσύ.. Πάλι καλά που της προτείνεις γιατρό. 

Όντως, καλύτερα να σταματήσεις να παραπληροφορείς.

Ευχαριστούμε για την πολύτιμη συμβολή σου στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, artist1 είπε

Θέλω να ρωτήσω αν έχει κάνει κάποιος φυσικοθεραπείες και άμα τις καλύπτει 100% ΕΟΠΥΥ;

Επίσης Μιας και είμαι ανασφάλιστη συνεχίζει να μου τις καλύπτει Και τις κάνω σε κάποιον ιδιωτικό φορέα η έχει ο ΕΟΠΥΥ φυσικοθεραπευτές;

Έχω σοβαρό  πόνο στη μέση  σε σημείο να μην μπορώ να κοιμηθώ όλη νύχτα ο οποίος επιδεινώνεται από το παραμικρό π.χ. Με πολύ λίγη ώρα ορθοστασίας

Εαν εχεις ασφαλιση ΕΟΠΠΥ καλυπτονται στο 100% απο ιδιωτικο θεραπευτηριο(με καποια επιμονη βεβαια διοτι θεωρουν οτι δεν φτανουν οι 10 ή δεν φτανει η 1 ωρα συνεδρια).

Θα πρεπει να επισκεφτεις ορθοπεδικο (σε δημοσιο νοσοκομειο δυσκολα θα κανεις δουλεια ) να σου γραψει να κανεις εξετασεις ή οτι αλλο προτεινει.Υπαρχουν ιδιωτικοι συμβεβλημενοι με 20€ επισκεψη.

Για το θεμα της τενοντιτιδας  το συζητας με τον ιδιο .

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, zx1234r είπε

Αν είσαι ανασφάλιστη προφανώς και δεν σε καλύπτει ο εοππυ εκτός και αν είσαι γραμμένη στον οαεδ. σου δίνουν μία βεβαίωση η οποία αναφέρει πως καλύπτεσαι απο κάποιες υγειονομικές υπηρεσίες. Αλλά είτε καλύπτεσαι είτε όχι, ξεκίνα χθες με έναν σοβαρό γιατρό και κάνε όλα αυτά που θα σου πει.

1 ώρα πριν, artist1 είπε

Και σε προηγουμενο θεμα που ανοιξες artist1 σoυ εξηγουσαμε τοσοι ανθρωποι τι ισχυει για τους ανασφαλιστους αλλα αφου .... δεν.....παμε παλι μια φορα http://www.moh.gov.gr/articles/health/anaptyksh-monadwn-ygeias/3999-prosbash-twn-anasfalistwn-sto-dhmosio-systhma-ygeias.Ελπιζω αυτη την φορα να το διαβασεις.

Επεξ/σία από chsam
Δημοσ.

Αρχικά εφόσον δεν έχει περάσει ο πόνος θα πρέπει να σε δει σοβαρός ορθοπεδικος. 

Αυτός το πρωτο και το πιο απλό για να έχει μια πρώτη εικόνα, σε παραπέμπει για ακτινογραφία. Την ακτινογραφία μια φορά την κάνεις. Δεν χρειάζεται να κάνεις ξανά και ξανά... μιας και τα προβληματα στη μέση μόνο χειρότερα γίνονται. Καλύτερα ΔΕΝ γίνονται. 

Μόλις του πας την ακτινογραφία θα υπάρχει μια πρώτη εικόνα να σου δώσει κάποιες κατευθύνσεις. 

Τι κατευθύνσεις? Φάρμακα αν ο πόνος είναι αφορητος. Μαγνητική αν δεν είναι ξεκάθαρο το πρόβλημα και αν δεν αντέχεται ο πόνος μετά από καιρό χειρουργείο .... 

Θα σε ενημερώσει παράλληλα για τρόπους βελτίωσης ~ γυμναστική, τρόπος ξεκούρασης, πως να κάθεσαι κλπ

Παράλληλα μπορεί να σε στείλει στο φυσικοθεραπευτη. Ο φυσικοθεραπευτης όμως για να έχει αντικείμενικη εικόνα θα χρειαστεί να δει την ακτινογραφία. Δεν πας δηλαδή έτσι και του λες ήρθα. Χρειάζεται διάγνωση και εικόνα παράλληλα. 

Το ότι είσαι χωρίς ασφάλεια, δεν ξέρω σε τι σε επηρεάζει ειδικά στην Ελλάδα που έχω την εντύπωση πως αν πας σε νοσοκομείο, σε κρατάνε και ψάχνουν ότι και όποιος και αν είσαι 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, artist1 είπε

Σταμάτα να διαβάζεις τι γράφει ο κάθε κατσαπλιάς και απλα δες ποιο νοσοκομείο εφημερευει κοντα σου. Εκει θα σε δει η ειδικότητα που θα κρίνει ο γιατρος στη  διαλογή. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...