Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια βοήθεια για τον υπολογισμό του δώρου Πάσχα θα ήθελα.

Χοντρικά είναι ο μισός μισθός αν δουλεύεις από την αρχή του χρόνου μέχρι 30/04.

Αν τον τελευταίο μήνα πάρεις αύξηση και ο μισθός σου διπλασιαστεί πως επηρεάζεται το δώρο;

φαντάζομαι πάει ποσοστιαία και δεν υπολογίζεται με βάση τον τελευταίο μισθό μόνο. οπότε θα πάρεις κάτι παραπάνω απ ότι θα έπαιρνες χωρίς την αύξηση

σωστά;

πχ

με μισθό 300€ το δώρο πάει λίγο πάνω από τα 150€, με μισθό 600€ λίγο πάνω από 300€. αν όμως τα 600€ αρχίζεις να τα παίρνεις για τον Απρίλιο και μετά, πως θα υπολογιστεί το δώρο;

εννοείται στο περίπου θέλω

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, elgol είπε

Λογικα 150+150+150+300/4=188

φαντάζομαι κάπως έτσι στο περίπου. λίγο πάνω λίγο κάτω

Δημοσ.

Το Δ.Π. υπολογίζεται με βάση τις τακτικές αποδοχές που καταβάλλονται κατά την 15η ημέρα πριν το Πάσχα. Αν το Πάσχα είναι πχ 20 Απριλίου και έχεις πάρει αύξηση στις 1/4, τότε το διάστημα που θα ληφθεί υπόψη για τον υπολογισμό είναι 1/1-30/4 και οι αποδοχές υπολογισμού θα είναι οι αυξημένες. Τέλος, υπάρχει η προσαύξηση για το επίδομα αδείας με συντελεστή 0,04166. 

Δημοσ.

πάρε ένα τηλέφωνο την επιθεώρηση εργασίας χωρίς να πεις πού εργάζεσαι, δεν θα σε ρωτήσουν κιόλας. Έχω οτι την εντύπωση οτι πριν 10 χρόνια (δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα σήμερα) τα δώρα και επιδόματα υπολογίζονταν με βάση τον τελευταίο μισθό. Αν ο μισθός σου από 1/4 διπλασιάζεται, διπλασιάζεται κανονικά και το δώρο Πάσχα με βάση το μισθό από 1/4 και όχι αναλογικά με το αν πριν έπαιρνες τα μισά. Οπότε θα δικαιούσαι 300 ευρω συν κάτι ψιλά. Αλλά κάνε τηλέφωνο στην επιθεώρηση εργασίας.

Βάση υπολογισμού του δώρου αποτελούν οι αποδοχές που πραγματικά καταβάλλονται στους μισθωτούς κατά την 15η ημέρα πριν από το Πάσχα.

https://www.kepea.gr/article.php?id=1315

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...