deesnider Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Guys, γρήγορη ερωτησούλα: Θέλω μια εναλλακτική τού skype λύση, με τις βασικές και μόνο δυνατότητές του, η οποία να λειτουργεί τόσο windows, όσο και σε linux. Θα καλύψει αυστηρά και μόνο την επικοινωνία μεταξύ δύο συγκεκριμένων ατόμων, εκ των οποίων ο ένας έχει σταθερό υπολογιστή με win7 64bit και ο άλλος ένα αρχαίο και αδύναμο netbook (μονοπύρηνος atom, 1gb ram...) , το οποίο είχε προεγκατεστημένα win xp home και πλέον τού έχει περαστεί κάποια έκδοση linux (δεν ξέρω λεπτομέρειες) , διότι δε σήκωνε με τίποτα πιο σύγχρονα windows. Για κάποιο λόγο που δε γνωρίζω, ούτε και είμαι σε θέση να ψάξω λόγω απόστασης, στο netbook δε μπορούν να βάλουν skype, οπότε ψάχνουν για κάτι που να μπορεί να εγκατασταθεί και να δουλέυει και στα δύο λειτουργικά συστήματα. Δεν ενδιαφέρει ούτε ταυτόχρονη συνομιλία με πολλούς χρήστες, ούτε τίποτε άλλο πέραν των βασικών: Φωνητική κλήση, βιντεοκλήση, άντε και κάνα γραπτό μύνημα. Καμιά ιδέα;
micos000 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, deesnider είπε Για κάποιο λόγο που δε γνωρίζω, ούτε και είμαι σε θέση να ψάξω λόγω απόστασης, στο netbook δε μπορούν να βάλουν skype Θέλει 64bit linux και επεξεργαστή sse και sse2. Κάποιοι atom δεν είναι 64bit ή μπορεί να μην είναι ενεργοποιημένο το 64bit στο bios. Αν πάντως είναι ο Ν2xx ή ο Z5xx, αυτοί δεν είναι 64bit επεξεργαστές. Ας δοκιμάσουν το Talky που είναι browser based μήπως και τους βολέψει. Μια ακόμα επιλογή είναι το google hangouts. Πάντως για επικοινωνία εγώ θα έλεγα να πάρουν από ένα φθηνό κινέζικο κινητό ή τάμπλετ και να παίξουν από εκεί με whatsapp ή skype ή oovoo. Επεξ/σία 2 Ιουνίου 2019 από micos000
santac Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 επειδή έχω παρόμοιο Netbook με τον N270 αλλά έχω βάλει 2GB RAM, να σου πω ότι έψαχνα κάτι παρόμοιο με σένα. Δυστυχώς δε βρήκα άκρη όσον αφορά τη βιντεοκλήση. ακόμα και σε site που έμπαινα κι έκανα share την κάμερα, το μηχάνημα γονάτιζε. με λίγα λόγια δε πρόκειται με αυτό το μηχάνημα να κάνεις βιντεοκλήση. ο επεξεργαστής κολλάει στο 100%. Μπορεί να δουλέψει για λίγο αλλά σε λίγα δεύτερα θα αρχίσει τα κολλήματα. Μόνο με ήχο. και στο viber πάλι τα ίδια. μόλις βάλεις βίντεο πάει στο 100%. σε linux δε μπορείς να βάλεις viber διότι υπάρχει μόνο σε 64bit και ο atom είναι 32Bit. αν υπάρχει κάτι θα με ενδιέφερε κι εμένα αλλά αμφιβάλλω
micos000 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Οι περισσότεροι atom είναι 64bit αλλά ο όπως είπα πριν ο n2xx δεν είναι. Δες τι έγραψα παραπάνω. Επεξ/σία 2 Ιουνίου 2019 από micos000
santac Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 1 λεπτό πριν, micos000 είπε Πάντως για επικοινωνία εγώ θα έλεγα να πάρουν από ένα φθηνό κινέζικο κινητό ή τάμπλετ και να παίξουν από εκεί με whatsapp ή skype ή oovoo. η καλύτερη λύση. το τελευταίο ξεφτιλο κινητό να πάρουν με 50€ θα είναι κλάσεις καλύτερο και θα κάνουν τη δουλειά τους 1
micos000 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Επεξ/σία 2 Ιουνίου 2019 από micos000 1
santac Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Μόλις τώρα, micos000 είπε Οι περισσότεροι atom είναι 64bit αλλά ο όπως είπα πριν ο n2xx δεν είναι. Δες τι έγραψα παραπάνω. φαντάζομαι θα έχει τον N270 (σχεδόν όσους ξέρω με netbook αυτόν έχουν) αλλά και 64Bit να έχει, άντε και να μπει το skype η το viber... τι θα αλλάξει; πόσο ισχυρότεροι είναι αυτοί; πάλι στο 100% θα παίζει
juno12 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 δεν πρέπει να υπάρχει επίσημα για linux αλλά τσέκαρε και το discord. 1
hp8 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 https://cerebrux.net/2018/02/01/skype-για-linux-διαθέσιμο-με-εύκολη-εγκατάστασ/
tsofras Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, juno12 είπε δεν πρέπει να υπάρχει επίσημα για linux αλλά τσέκαρε και το discord. Αυτό θα πρότεινα και εγώ μια χαρά δουλεύει σε Linux , αλλά δεν ξέρω αν είναι βαρύ Μπορείς να δοκιμάσεις επίσης και το appear.in που είναι free μέχρι 4 άτομα και έχει και share screen Επεξ/σία 2 Ιουνίου 2019 από tsofras 1
M@dB0x Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Messenger που δεν ειναι καν προγραμμα............. μεσα απο το browser. Επεξ/σία 3 Ιουνίου 2019 από M@dB0x
deesnider Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις παιδιά και συγνώμη που άργησα τόσο να ανταποκριθώ. Ακόμα στο ψάξιμο είμαστε χωρίς να έχουμε καταλήξει κάπου. Θα δείξει! Αν πάντως έχει κάποια σημασία για τη συζήτηση και επειδή έγιναν κάποιες αναφορές στο ότι το netbook είναι αδύναμο και θα κολλάει ειδικά σε βιντεοκλήσεις, ανεξαρτήτως εφαρμογής (skype ή εναλλακτική λύση) , να πω ότι το χρησιμοποιούσαν για χρόνια με skype (όταν ακόμα είχε περασμένα τα XP Home) και μιλούσαμε χωρίς κανένα πρόβλημα, χωρίς κολλήματα ή οτιδήποτε άλλο, σχεδόν πάντα με βιντεοκλήσεις (σπάνια μόνο με φωνή). Εννοείται ότι δεν αμφισβητείται η αδυναμία τού hardware, απλά αναφέρω ότι στην πράξη δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα με το skype. Το θέμα - το μπέρδεμα, μάλλον - έχει να κάνει με το να βρούμε αν υπάρχει και ποια είναι η εφαρμογή (software ή online) που θα μπορεί να «παίξει», τόσο σε 32bit linux που έχει τώρα το netbook, όσο και σε 64bit win7 που έχω εγώ στο p.c. Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2019 από deesnider
jim_p Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Το ενδεχομενο να κρατησεις το skype και να μπαινεις απο εναν browser στο web.skype.com δεν σε βολευει? Εγω αυτο εχω κανει στο λινουξ απο τοτε που η ms εκανε το skype εφαρμογη σε electron το 2017 και στα windows πριν λιγους μηνες που εκοψε την προσβαση απο την 7.x.
deesnider Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, jim_p είπε Το ενδεχομενο να κρατησεις το skype και να μπαινεις απο εναν browser στο web.skype.com δεν σε βολευει? Εγω αυτο εχω κανει στο λινουξ απο τοτε που η ms εκανε το skype εφαρμογη σε electron το 2017 και στα windows πριν λιγους μηνες που εκοψε την προσβαση απο την 7.x. Σαφώς και με βολεύει, αρκεί, εφόσον μιλάμε για τη web μορφή, να μην υφίσταται ο περιορισμός που λέει ο micos στην πρώτη του απάντηση, περί απαίτησης 64bit επεξεργαστή (Atom N270 32bit έχει το netbook και πλέον έχει περασμένο Linux mint 32bit). Εφόσον δεν υπάρχει ο εν λόγω περιορισμός, δεν έχω λόγο να ψάχνομαι άλλο... Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2019 από deesnider
jim_p Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Δεν εχει απαιτηση για λειτουργικο ή αρχιτεκτονικη. Βασικα μια ιστοσελιδα ειναι ολη κι ολη και, επειδη παιζει καλυτερα σε chromium based browsers, καλυτερα να χρησιμοποιεις εναν τετοιο οταν θα μπαινεις εκει. Για μενα, επειδη ακριβως ειναι σελιδα και οχι κανονικη εφαρμογη, δεν εχει κατι σημαντικο: tray icon, που σημαινει πως αν κλεισεις κατα λαθος την καρτελα θα πρεπει να ξανακανεις login κλπ. Εχει ομως (web-)notifications για οταν σου ερχεται καποιο μηνυμα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα