forgotten Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Μόλις τώρα, a_f_a είπε @TheDevilMayCare, ευχαριστώ για το λινκ για τα Λενόβο. Ακόμα περιμένω τελικές απο τα ελληνικά καταστήματα..... @ Ryzenlake .... χεχεχεχε... @forgotten & @tanasen01 σχετικά με τη κοινή σας πρόταση, ευχαριστώ αλλά και ειναι πιο μεγάλο από αυτα που κοιτάζω τελικά και θελω να παρω branded σύνθεση από Ελλάδα (θα δούμε βέβαια) για θεμα εγγύησης/παραμετροποίησης. εχω δει σε aliexpress nuc με 8750h και 8300h τιμιες λυσεις.
TheDevilMayCare Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 12 λεπτά πριν, a_f_a είπε @TheDevilMayCare, ευχαριστώ για το λινκ για τα Λενόβο. Ακόμα περιμένω τελικές απο τα ελληνικά καταστήματα..... Με επαγγελματικο/εταιρικο ΑΦΜ αγοραζεις απο Γερμανια! Απλως επιβεβαιωνεις οτι μπορει να ισχυει και καλυψη εγγυησεων εδω = απο την Ελληνικη αντιπροσωπεια -> απεφυγε καταστασεις αποστολων! ‼️ Δεν κερδιζεις τα τρελα πολλα ευρα μεν...αλλα κατιτις φθηνοτερα, ναι, θα μπορουν να σου ερθουν ετσι.
studiokristo Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, forgotten είπε εχω δει σε aliexpress nuc με 8750h και 8300h τιμιες λυσεις. Aliexpress έχει τελωνείο όμως. Εκτός κι αν ξέρεις κάποιους που στέλνουν τριγωνική.
a_f_a Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, studiokristo είπε Aliexpress έχει τελωνείο όμως. Εκτός κι αν ξέρεις κάποιους που στέλνουν τριγωνική. Σωστός και σίγουρα θα έχει. Εχω πληρώσει χρυσά κάτι νουντλς και άλλα πράγματα (σουπερ-μαρκετ φαση πράγματα) που στελνει η οικογένεια της γυναίκας μου... θα κολλήσουν να κοπανήσουν φόρο σε ηλεκτρονικά;
TheDevilMayCare Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 καλυψη εγγυησεων εδω = απο την Ελληνικη αντιπροσωπεια -> απεφυγε καταστασεις αποστολων! ‼️ ^^ Eννοω, για οτιδηποτε τυχον χρειαζεται: να καλυπτεσαι εδω, και να μην τα στελνεις @ Γερμανια!
kostis76 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, a_f_a είπε @kostis76, το Lenovo Tiny το κοιτάζω! Δε το ήξερα και αυτό αλλά μέσα από εδω μπήκα στο τριπάκι και το έψαξα. Ρωταω τμές τωρα. Οσο για το Zotac, άλλη μια μαρκα που δε γνώριζα. Ευχαριστώ. Αλλά δε βλέπω να υπάρχουν στην Ελλάδα. Οπότε για να μη κουράζω, παιζει HP Z2 και Lenovo Thinkstation 330 Tiny να δω τιμές/σπεκ που μπορώ να πετύχω. Καταλαβαίνω ότι έχεις ήδη κατασταλάξει, όμως για την ιστορία δεν μπορώ να μην σου αναφέρω (οντας και ASUS fan 😊) ότι υπάρχει και το Asus ProArt PA90-M7070ZN (i7-9700K/16GB/1TB + 256GB/W10): https://www.asus.com/Mini-PCs/Mini-PC-ProArt-PA90/specifications/ https://www.skroutz.gr/s/18520903/Asus-ProArt-PA90-M7070ZN-i7-9700K-16GB-1TB-256GB-W10.html Φοράει NVidia P4000 & 9ης i7 που μπορει να παει & σε i9-9900K αν χρειαστεις στο μελλον. Οσο για το thermal throttling/θορυβο που μπορει να κανει, αντιγραφω απο το επισημο site: "Quiet and efficient CPU liquid-cooling system and adaptive-air-volume thermal design ensures high-performance, long-term stability" Αν οι διαστασεις (176 x 176 x 365 mm) & η φορητοτητα σου ειναι τοσο απαραιτητα, τοτε πιστευω δεν θα βρεις δυνατοτερο επωνυμο μηχανημα με εγγυηση... Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2019 από kostis76 1
a_f_a Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) @kostis76 καλημέρα και σε ευχαριστώ για τη πρόταση. ΕΙμαι ανοιχτός σε προτάσεις όσο καλύπτουν καποια απο τα κριτήρια που συζήτησα κατα τη διάρκεια της συνομιλίας μας εδώ. Δε το ηξερα το συγκεκριμένο και ειναι τρομερά ενδιαφέρον. Ομως, βλέπω τιμές στα 2.000++ που + οθόνη θα με πάνε στα 2.500 σχεδον... πολλά τα χρήματα, ενώ το μέγεθος ειναι λίγο προς το μεγάλο για φορητότητα. Με την Asus είχα στο παρελθον συνεργαστεί στη Ταϊβαν σε OEM, ODM προτζεκτ και ξέρω κόσμο μέσα στην εταιρεία στη Ταϊβαν, οπότε και εγώ έχω ενα "συναισθηματικό δέσιμο" με την συγκεκριμένη μάρκα. Αλλά κυρίως για τη τιμή, δε μπορώ να το σκεφτώ. Αλλά όντω πολύ δυνατό και όμορφο μηχάνημα. Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2019 από a_f_a
a_f_a Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 Απλά, για να ολοκληρώσω το θέμα και να ευχαριστήσω όσους συμμετείχαν στο τοπικ αυτό, να αναφέρω τη παραγγελία που έκανα. HP Z2 Mini G4 Performance Intel Xeon E-2124G 4C 71W CPU 16GB DDR4 2666 SODIMM NECC NVIDIA Quadro P600 4GB MXM Z Turbo Drive 256GB 2280 TLC Solid State Drive + 1TB 7200RPM 9.5mm SATA 2.5in Θα έρθει σε 1 μήνα μιας και έγιναν παραμετροποιήσεις και γενικά δε στοκάρουν τα συγκεκριμένα συστήματα. Στα 1600 πήγε. Το ξέρω ότι ειναι ακριβο και με καστομ χτίσημο θα έπαιρνα πολύ πιο δυνατο μηχάνημα αλλά δε μπορώ να μπω στη διαδικασία. Πέρασα και από κατάστημα που αναφέρθηκε εδώ, μια υπαλληλος με εξυπηρέτησε χωρίς να μπει σε πολλές λεπτομέρειες, πολύ βασκή εξυπηρέτηση, ενώ μετά σε μειλ που εστειλα για να ρωτήσω για παραμετροποίηση, δε πήρα ποτέ απάντηση. Αρα, δε μπορώ να μπω στη διαδικασία να χτισω σύστημα όταν δε θέλω να εμπλακώ σε μεγάλο ποσοστό εγώ. Αν και το κατάστημα αυτο έχει κάπως καλύτερες τμές, τελικά αγοράστηκε από κατάστημα στη Φρατζή από το οποίο από το 2004 αγοράζω ότι σχετικά με υπολογιστή χρειάζομαι και είτε Ελλάδα ή έξω που ήμουν και χρειάστηκα αποδείξεις κλπ. με εξυπηρέτουν άμεσα. Οταν με το καλό παραλάβω, στήσω θα γράψω τις επιδερμικές που εντυπώσεις.
Ryzenlake Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 Φιλικα στο λέω, με το συγκεκρίμενο CPU δεν θα δείς το x3 που θες. 4c/4t είναι, για 1600€ είναι αμαρτία. Ουσιαστικά είναι αυτός εδώ https://www.skroutz.gr/s/12979209/Intel-Core-i3-8100-Box.html?from=sku_spec_variations 1
a_f_a Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 Εχεις δίκιο... πήρα την εταιρεία και τωρα θα μιλήσω και με το τεχνικό τμήμα. Προλαβάινει σημερα να γίνει η αλλαγή. Μου ειχες πει καλύτερα ο ι7, εχω έμεινα με την ενυπωση οτι ο Χεον ειναι 8πυρηνος που δεν ειναι.
Ryzenlake Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 35 λεπτά πριν, a_f_a είπε Εχεις δίκιο... πήρα την εταιρεία και τωρα θα μιλήσω και με το τεχνικό τμήμα. Προλαβάινει σημερα να γίνει η αλλαγή. Μου ειχες πει καλύτερα ο ι7, εχω έμεινα με την ενυπωση οτι ο Χεον ειναι 8πυρηνος που δεν ειναι. Εγώ θα σου έλεγα σαν minimum πηγαίνε σε 6c /12t που είναι ο 8700 (και ο αντίστοιχος xeon). 8πύρηνος εννοείς 4c / 8t, που και πάλι είναι meeeeh. 1
a_f_a Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 Εχεις και πάλι δίκιο.. τα έχω κάνει στο κεφάλι μου σούπα όλα που έψαχνα το το διάστημα αυτό. Αν παω σε 8700 ειναι +100ευρώ περίπου, θεωρείς το ποσό αυτό (σχετικα μικρό βεβαια εκεί που έφτασα) αξίζει σε σχέση με το 4πύρηνο Xeon E-2124G ;
Ryzenlake Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, a_f_a είπε Εχεις και πάλι δίκιο.. τα έχω κάνει στο κεφάλι μου σούπα όλα που έψαχνα το το διάστημα αυτό. Αν παω σε 8700 ειναι +100ευρώ περίπου, θεωρείς το ποσό αυτό (σχετικα μικρό βεβαια εκεί που έφτασα) αξίζει σε σχέση με το 4πύρηνο Xeon E-2124G ; Ναι, αναμφίβολα. Σκέψου το hyperthreading αποδίδει περίπου 20% ενός πυρήνα. Άρα έχεις +3 πυρήνες και κάτι ψιλά. Χοντρικά στα λέω τώρα. Αν είναι οικονομικό το θέμα καλύτερα κόψε από αλλού παρά από το CPU, το οποίο θα σε συντροφεύσει για πολύ καιρό. Ουσιαστικά δηλαδη θα σου βγεί το PC 1700€? Είναι ΠΑΡΑ πολλά χρήματα γιαυτά που αγοράζεις. 16gb αργής ram και 256gb ssd, όλα μαζί κάνουν κάτω από 250€. Τεσπά, δικά σου τα λεφτά. Επεξ/σία 12 Ιουνίου 2019 από Ryzenlake
kostis76 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 5 λεπτά πριν, a_f_a είπε Εχεις και πάλι δίκιο.. τα έχω κάνει στο κεφάλι μου σούπα όλα που έψαχνα το το διάστημα αυτό. Αν παω σε 8700 ειναι +100ευρώ περίπου, θεωρείς το ποσό αυτό (σχετικα μικρό βεβαια εκεί που έφτασα) αξίζει σε σχέση με το 4πύρηνο Xeon E-2124G ; To HP Z2 Mini G4 παιρνει cpu ως i9 & φυσικα i7 9ης γενιας (9700)... https://www8.hp.com/gr/el/workstations/product-details/product-specifications/19968625 Απο εδω το παιρνεις με καλυτερη καρτα γραφικων (Quadro P1000) με τον i7-8700 & 2x8GB στα ιδια λεφτα... https://www.lambda-tek.gr/HP-5HZ76EA-ABD~sh/B42797403 (οχι οτι συμφερει και παλι οπως λενε τα παιδια παραπανω...) Το Lenovo P330 το εχεις απορριψει? https://www.lambda-tek.gr/Lenovo-30CF002JUK~sh/B42914104 Αυτο το MSI Trident 3 πως σου φαινεται απο μεγεθος? https://www.skroutz.gr/s/18523008/MSI-Trident-3-i7-8700-8GB-1TB-128GB-GeForce-GTX-1060-W10.html https://www.techradar.com/reviews/msi-trident-3
a_f_a Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 @ Ryzenlake, μέσα στα τόσα θα τη κάνω την αλλαγή. Εχεις δίκιο. Σε ευχαριστω! Οτι έχεις άδικο για τα χρήματα; Δικιο έχεις. Λαπτοπ με 1.300 είχα καθαρίσει. Ασε. Τέλος πάντων. @kostis76 , Εχω δώσει ήδη προκαταβολή. Οριακά προλαβαίνω σημερα/αυριο να κάνω την όποια αλλαγή στα σπεκ. Το συγκεκριμένο MSi δε το είχα δει.... ένα άλλο που είχες δειξει πιο πριν ήταν πολύ καλύτερο σε μέγεθος αλλά ήταν 2.200+ η τιμή. Για το Λενόβο, το ΣΚ καθε 2 λεπτα άλλαζα απόφαση μεταξύ των 2. Ομως στο νετ είδα ελαχιστες αναφορές για το συγκεκριμενο και σε φορουμ από 3 χρηστες θέματα με θόρυβο. Και το ΗΡ έχει θόρυβο στα ρεβιου αλλά λενε οτι σε idle/light χρήση ειναι σχεδον αθόρυβο. Οσο για το κατστημα, ειναι αγγλία και φοβαμαι να κανω τετοια αγορά από κατάστημα εκτός Ελλάδας. Επίσης, η 5ετης εγγυηση των workstations ισχυε μόνο για την χώρα αγοράς (ετσι μου είπαν). Σε ευχαριστώ και πάλι βρε συ για τις προτάσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα