thetiesthatbind Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, mechpanos είπε Όλοι ξέρουμε το πόσο "καλή" υποστήριξη προσφέρει η isquare και η apple... Άλλο η επίσημη Apple και άλλο η αντιπροσωπεία στην Ελλάδα. Τέλος πάντων, στα κομμάτια που σου έχω προτείνει TS δεν τίθεται θέμα ασυμβατότητας μεταξύ τους, εξάλλου δε σε αφορά κιόλας γιατι δε θα στήσεις εσυ το PC αλλά το κατάστημα. Από εκεί και πέρα, ωραία λύση ο Ryzen αλλά νομίζω τα προγράμματα που δουλεύεις αγαπάνε Intel και έχουν ένα προβάδισμα σε απόκριση. 1
kostis76 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα φιλε μου! Το ξερω οτι κοιτας AiO/mini PC, απλα στο budget σου και για τη χρηση που θες θα κοιτούσα και σε gaming laptop, οπως πχ αυτο το MSI με I7 9ης γενιας & την GeForce GTX 1650 4GB: https://www.kotsovolos.gr/site/computing/laptop-tablet-ipad/notebook-macbook-ultrabook/198030-msi-gf63-9sc-203nl-i7-9750h/16gb/1tb%26256gb/gtx-1650-4gb Απο θεμα εγγυησης και support δεν ξερω τι ισχυει με την MSI, παντως μπορεις να ρωτησεις και το καταστημα αν υποστηριζουν απευθειας καλυψη για ενα χρονικο διαστημα (με ενα εξτρα κοστος πιθανον?) Παντως συμφωνω απολυτα με τα παιδια παραπανω οτι η πιο VFM λυση (και με μεγαλυτερη επεξεργαστικη ισχυ & καλυτερη ψυξη - λιγοτερο throttling) ειναι ενα κατα παραγγελια Mini tower με οχι απαραιτητα μεγαλο footprint με πολυ καλυτερα components και futureproof, αρκει να σε καλυπτουν οι χρονοι αποκρισης & service (που οκ αν δεν ειναι κατι τραγικο πχ mobo, μπορει να βοηθησει και καποιος γνωστος/συμφορουμιτης 😉). Οτι και να επιλεξεις τελικα, δωσε μεγαλη προσοχη στο τροφοδοτικο (μιας και ειναι για δουλεια), ΟΚ τα επωνυμα build δεν εχουν φοβο, ομως για custom build επελεξε τουλαχιστον 80plus PSU... Επεξ/σία 4 Ιουνίου 2019 από kostis76
mechpanos Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 +1 και από εμένα για το τροφοδοτικό, ένα καλό 80plus και δεν θα εχεις ποτε πρόβλημα...
thetiesthatbind Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Στα 1600€ μπατζετ μιλάτε για 80PLUS και όχι καρφί για Gold. Είναι να απορεί κανεις με μερικούς .
a_f_a Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 @kostis76, σίγουρα το μηχάνημα που παραθέτεις είναι φορτωμένο! Μεχρι τωρα είχα λαπτοπ και έκανα δουλειά. Και το MSI, σίγουρα με καλύπτει. Απλά, μιας και τωρα άλλαξα τρόπο ζωης έλεγα να παω σε πιο επιτραπέζια κατάσταση (σιγα σιγα όμως). Ευχαριστώ για τη συμβουλή για το τροφοδοτικό. Θα ζητήσω plus και μετά ότι "μέταλλιο" με παίρνει για να φτάσω και τα κριτήρια του thetiesthatbind
TheDevilMayCare Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Δεν χρειαζεται να φτασει εκει: μπορει, ακομη και με /στα επωνυμα, να μη ξεπερασει το χιλιαρικο -και διχως σε αυτο να υπολογιζουμε τον συμψηφισμο εταιρικου φπα! Επιμενω, δεν υπαρχει λογος να πληρωσει κανεις...υπερδιπλασιο τον επεξεργαστη, για καποιο +10-20% υπερ του Intel... Η AMD χαριζει αυτη τη στιγμη τον 2600! [και τις δυνατοτητες υποστηριξης μελλοντικων επεξεργαστων] 😎
mechpanos Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 16 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε Δεν χρειαζεται να φτασει εκει: μπορει, ακομη και με /στα επωνυμα, να μη ξεπερασει το χιλιαρικο -και διχως σε αυτο να υπολογιζουμε τον συμψηφισμο εταιρικου φπα! Επιμενω, δεν υπαρχει λογος να πληρωσει κανεις...υπερδιπλασιο τον επεξεργαστη, για καποιο +10-20% υπερ του Intel... Η AMD χαριζει αυτη τη στιγμη τον 2600! [και τις δυνατοτητες υποστηριξης μελλοντικων επεξεργαστων] 😎 Πραγματικά, η τιμή που δίνεται αυτή τη στιγμή ο 2600 είναι για γέλια (χαράς!)... Όσο για το 80+ που λέει ο thetiesthatbind εγώ φίλε που το παίζεις έξυπνος λέω για 80+ γιατί ο φίλος μας μπορεί να κάνει μια χαρά την δουλειά του μένοντας σε ένα budget ακόμα και κάτω του χιλιάρικου, δεν χρειάζεται ντε και καλά να εξαντλήσει το budget που έχει διαθέσιμο στο PC. Ας βάλει μια πιο καλή και μεγάλη οθόνη (το καλό του να μην πας σε AIO).
thetiesthatbind Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Δεν το παίζω έξυπνος. Όταν μιλάμε για μια σύνθεση από την οποία ο άλλος θα βγάζει το ψωμί του για να ζήσει (επαγγελματική χρήση), κοιτάμε να αντιμετωπίσει μακροπρόθεσμα όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα μπορεί. Κοιτάμε την ποιότητα και όχι την εξοικονόμιση γιατί αυτή η σύνθεση μέσα από τη δουλειά του θα κάνει και την αντίστοιχη απόσβεση συνονόματε @mechpanos. Αφού τον παίρνει να πάει σε ένα Gold PSU με 7 χρόνια εγγύηση είναι και με το παραπάνω η ιδανική λύση. Καταλαβαίνεις ότι είναι ρίσκο να πάει σε ένα 80 PLUS PSU (δε ξέρω αν υπάρχουν κιόλας SFX 80 PLUS) με 3 έτη εγγύηση, μπορεί και λιγότερο. Ακόμη και το 10-20% που αναφέρει ο TDMC σε επαγγελματικές συνθήκες κάνει τη διαφορά για αυτό και θα επιμείνω στον i7 8700. Αν ήταν μια gaming σύνθεση προφανώς και θα ήταν προτιμότερος ο 2600 από έναν απλό i7 8700. Εγώ είμαι κατά του AIO εφόσον και ο ίδιος έχει απαιτήσεις και θέλει να παρέμβει στο εσωτερικό. Αν το δεις από μακριά, η σύνθεση που του προτείνω είναι ιδανική για τη δουλειά που το θέλει και είναι και ποιοτικότατη βάση κατασκευαστών. Το μόνο που ίσως είναι overkill είναι η GPU που οκ, εκεί μπορεί να πάει και σε κάποια 1650/1660. Και το footprint που τον ενδιαφέρει είναι πάρα πολύ μικρό. Ενδεικτικά το Node 202 που του έχω βάλει στη σύνθεση. 1
TheDevilMayCare Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Σε (ημι)επαγγελματικο συστημα που ετοιμαστηκε το κερδος των ~180 ευρω: βασικα της προτιμησης AMD & καποιες ακομη διαφοροποιησεις ηταν σημαντικο γιατι αγοραστηκε ετσι + μια εξωτερικη καρτα ηχου που δεν ηταν στον αρχικο προυπολογισμο (ετσι εγγραφηκε οφελος αμεσο -απο το να γινει αγορα της αργοτερα) 😀 Δεν κανει λιγοτερο επαγγελματια καποιον να ξοδεψει 1000 αντι για 1500, οταν μπορει να το κανει/πετυχει!
thetiesthatbind Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Εγώ μίλησα για το να βγει στον ίδιο χρόνο, περισσότερη δουλειά, δε μίλησα για το αν είναι κάποιος λιγότερο επαγγελματίας αν πάει σε ένα μπάτζετ 1Κ αντί για 1.5Κ. Τα ποσά που μπορεί να διαθέσει ο καθένας είναι ανάλογα το βάρος της τσέπης του αλίμονο. Από εκεί και πέρα, δε βλέπω που κολλάει η κάρτα ήχου στο υπάρχον τόπικ.
Ryzenlake Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Ρε μαγκες η διαφορα κοστους μεταξυ 2600 και 8700 ειναι 150€ ξερω γω? Σε συστημα 1.500€ μιλαμε για 10% παραπανω κοστος για 20% παραπανω επιδοσεις. Μονο...ηλιθος θα προτεινε τον 2600 γιατι "ελα μωρε, κανεις και ετσι τη δουλεια σου". Αν μιλαγαμε για τον 2700x ok, αλλα 2600 ουτε καν.
mechpanos Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Εγώ πήρα 80+ με 10ετή εγγύηση, για μηχάνημα που τρέχει 24/7. Είχε πάει κάου στα 100€ μόνο το τροφοδοτικό. Για να μην παρεξηγηθώ, 80+ υπάρχει σκέτο, υπάρχει bronze, υπάρχει gold και υπάρχει και platinum... Το σημαντικό είναι να γίνει και σωστή επιλογή των watt του τροφοδοτικού, γιατί αν μπει πχ κανένα overkill 850άρι, πάει στράφι η όποια 80+ πιστοποίηση, μένει βέβαια η ποιότητα κατασκευής αλλά πέφτει το efficiency. Τέλος πάντων, για επαγγελματική χρήση σε graphic design πιστεύω αυτό που μετράει κατά προτεραιότητα είναι η ποιότητα της οθόνης που επηρεάζει άμεσα το τελικό αποτέλεσμα που θα παραχθεί, σε βαθμό που οι studio οθόνες φτάνουν κάτι χιλιάρικα. Βέβαια σε αυτό δεν νομίζω να μπορεί να βοηθήσει και τόσο το insomnia, αφού αν ρωτήσεις για οθόνη το 99% θα σου πει για gaming, hz και λοιπά! Και έπεται η σύνθεση του pc. 8 λεπτά πριν, Ryzenlake είπε Ρε μαγκες η διαφορα κοστους μεταξυ 2600 και 8700 ειναι 150€ ξερω γω? Σε συστημα 1.500€ μιλαμε για 10% παραπανω κοστος για 20% παραπανω επιδοσεις. Μονο...ηλιθος θα προτεινε τον 2600 γιατι "ελα μωρε, κανεις και ετσι τη δουλεια σου". Αν μιλαγαμε για τον 2700x ok, αλλα 2600 ουτε καν. 200+ € διαφορά...το +20% σε επιδόσεις, από που προκύπτει;;; Επίσης με τον 2600 είσαι σε μια πλατφόρμα που βρίσκεις ποιοτικότερες λύσεις MB σε λογικές τιμές, και έχεις το bonus αναβάθμισης σε 3ης και 4ης γενιάς ryzen ακόμα, αν σε ενδιαφέρει. Είναι γελοία η τιμή που τον δίνουν για αυτά που προσφέρει.
Conan2046 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Υπάρχουν Laptop που μπορείς να τα ανοίξεις εύκολα και να αλλάξεις μόνος σου σκληρούς, ssd κλπ. Δεν υπάρχουν all in one που να μπορείς μόνος σου να κάνεις αλλαγές στα μέρη που θέλεις;
thetiesthatbind Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Εντάξει όμως ο TS δεν ενδιαφέρεται για αναβάθμιση. Δουλεύει με βάση το τώρα και πιστεύω με τον 8700 τα 5 χρόνια τα έχει. Επισης τα Ζ390 είναι πιο ποιοτικά από τα Χ470-Β450 (μόνο η MSI έχει δυνατές μητρικές αν δεν κάνω λάθος στην 2η γενιά) και το ITX που κοιτάμε, συγκεκριμένα αυτό που προτείνω είναι το κορυφαίο της αγοράς σε αυτό το μέγεθος. Ασε που ο 8700 δεν απαιτεί τρελά VRM αλλά στο μέλλον μπορεί να μπει επάνω και ένας μεταχειρισμένος 9900Κ. Ξανα λέω ότι εν ώρα εργασίες σε ενδιαφέρει η απόκριση του συστήματος και των προγραμμάτων που δουλεύεις γιατι στον ίδιο χρόνο βγάζεις παραπάνω δουλειά. Ο Ryzenlake δεν είναι fan boy όπως δεν είμαι και εγώ, το βλέπουμε ρεαλιστικα. Για οθόνη έχεις δίκαιο πάντως πιστεύω η DELL στα 2Κ, IPS θα την κάνει τη δουλειά της και με το παραπάνω. Πάντα με βάση το μπατζετ που προσφέρει τώρα ο TS. Στην προκειμένη περίπτωση στο δίλλημα 2600 v 8700, κερδίζει κατά κράτος ο 2ος. Όσο για το PSU, 450W SFX προτεινα στη συγκεκριμένη, Gold, 7 έτη εγγύηση. 21 λεπτά πριν, mechpanos είπε Εγώ πήρα 80+ με 10ετή εγγύηση, για μηχάνημα που τρέχει 24/7. Είχε πάει κάου στα 100€ μόνο το τροφοδοτικό. Για να μην παρεξηγηθώ, 80+ υπάρχει σκέτο, υπάρχει bronze, υπάρχει gold και υπάρχει και platinum... Το σημαντικό είναι να γίνει και σωστή επιλογή των watt του τροφοδοτικού, γιατί αν μπει πχ κανένα overkill 850άρι, πάει στράφι η όποια 80+ πιστοποίηση, μένει βέβαια η ποιότητα κατασκευής αλλά πέφτει το efficiency. Τέλος πάντων, για επαγγελματική χρήση σε graphic design πιστεύω αυτό που μετράει κατά προτεραιότητα είναι η ποιότητα της οθόνης που επηρεάζει άμεσα το τελικό αποτέλεσμα που θα παραχθεί, σε βαθμό που οι studio οθόνες φτάνουν κάτι χιλιάρικα. Βέβαια σε αυτό δεν νομίζω να μπορεί να βοηθήσει και τόσο το insomnia, αφού αν ρωτήσεις για οθόνη το 99% θα σου πει για gaming, hz και λοιπά! Και έπεται η σύνθεση του pc. 200+ € διαφορά...το +20% σε επιδόσεις, από που προκύπτει;;; Επίσης με τον 2600 είσαι σε μια πλατφόρμα που βρίσκεις ποιοτικότερες λύσεις MB σε λογικές τιμές, και έχεις το bonus αναβάθμισης σε 3ης και 4ης γενιάς ryzen ακόμα, αν σε ενδιαφέρει. Είναι γελοία η τιμή που τον δίνουν για αυτά που προσφέρει. 1
TheDevilMayCare Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Παρεπιπτοντως, εχετε συγκρατησει φιλτατοι, με το τι δουλευει - χρησιμοποιει κανονικα(!), και μεχρι σημερα? i7-4500U & 8GB ram, ητοι για να βγαινει δουλεια με αυτα, απο + κλειεται -> 2600 να μη του ειναι υπεραρκετος! https://www.notebookcheck.net/Intel-Core-i7-4500U-Notebook-Processor.93562.0.html 1 ώρα πριν, thetiesthatbind είπε Εγώ μίλησα για το να βγει στον ίδιο χρόνο, περισσότερη δουλειά, δε μίλησα για το αν είναι κάποιος λιγότερο επαγγελματίας αν πάει σε ένα μπάτζετ 1Κ αντί για 1.5Κ. Τα ποσά που μπορεί να διαθέσει ο καθένας είναι ανάλογα το βάρος της τσέπης του αλίμονο. Από εκεί και πέρα, δε βλέπω που κολλάει η κάρτα ήχου στο υπάρχον τόπικ. Το εν λογω pc ηταν για ηχοληπτη, το οτι <συμμαζεψαμε> τις προτασεις που του ειχαν γινει: κατεβασαμε το αθροισμα και πηρε περισσοτερα με λιγοτερα χρηματα, ηταν ο,τι καλυτερο!😀
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα