gokuthelegend Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 8 ώρες πριν, MikeJ είπε Ρε παιδιά θυμάμαι στο σαιτ του ΟΑΕΔ/Δυπα υπήρχε μία σαν εφαρμογή τέρμα απλή που επέλεγες πχ νομό και σου έβγαζε όλα τα διαθέσιμα καταλύματα που συμμετέχουν με τις πληροφορίες τους. Δε μπορώ να το βρω με τίποτα όμως πλέον. Υπάρχει ακόμα; ΥΓ. Δεν αναφέρομαι σε ξεχωριστό σάιτ που υπάρχει το οποίο είναι με διαφημίσεις καταλυμάτων. Δες εδώ. Πρόσεχε στο πρόγραμμα να επιλέξεις το σωστό. 2
stavros750 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 7 hours ago, panosno1com said: Μπορεις να κλεισεις μόνο ακτοπλοικα διχως ξενοδοχειο ? Κανονικά ναι, από όσο ξέρω. 1
b00mb00m Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου έχω επιλεχθεί στον κοινωνικό τουρισμό αλλά δε πήγα πουθενά. Αυτό λήγει 30/6 αν θυμάμαι καλά. Το επόμενο διάστημα, λογικά μετά το Πάσχα θα έχω κενό για αρκετό διάστημα. Σκέφτηκα λοιπόν να χρησιμοποιήσω το κουπόνι και να πάω κάπου έστω και μόνος. Εξάλλου για 1 άτομο έχω. Είναι πρώτη φορά και δεν έχω καταλάβει πως δουλεύει οπότε δε ξέρω αν αξίζει δεδομένου ότι δεν έχω μεγάλο μπατζετ. Αν μου καλύψει ένα μεγάλο ποσοστό, οκ. Αν είναι να πληρώσω τα περισσότερα, το αφήνω. Σκεφτόμουν να πάω ή στη Ζάκυνθο ή κάπου πιο κοντά. πχ Εύβοια. (5 μέρες μέγιστο) προσπαθώ να κάνω μια εκτίμηση των χρημάτων που θα χρειαστώ. Από αυτά που έχω καταλάβει είναι ότι. Σε κάποιες περιοχές δε πληρώνεις τίποτα σε ξενοδοχείο (πχ Λέρο, Χιο....Β. Εύβοια) και δικαιούσαι και αυξημένες μέρες (10-12). Σε άλλες περιοχές όμως (Ζάκυνθο) τι ποσοστό πληρώνεις στο ξενοδοχείο; Στα ακτοπλοικά πληρώνεις το 25%. όπου και να παώ; Και στην Κρήτη; Άλλη ερώτηση. Αν πάω στην Εύβοια και αντί για 12 μέρες που δικαιούμαι δωρεάν μείνω 4-5-6 αλλά πάρω και 2ο άτομο μαζί μου υπάρχει περίπτωση να μη πληρώσω τίποτα; Να φανεί δηλαδή ότι μένω 12. Παίζει να κάνει το ξενοδοχείο κάτι τέτοιο;
phanispal Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου 7 ώρες πριν, b00mb00m είπε Αυτό λήγει 30/6 αν θυμάμαι καλά. Συνήθως παίρνει παράταση μέχρι 31/7. 7 ώρες πριν, b00mb00m είπε Από αυτά που έχω καταλάβει είναι ότι. Σε κάποιες περιοχές δε πληρώνεις τίποτα σε ξενοδοχείο (πχ Λέρο, Χιο....Β. Εύβοια) και δικαιούσαι και αυξημένες μέρες (10-12). Σε άλλες περιοχές όμως (Ζάκυνθο) τι ποσοστό πληρώνεις στο ξενοδοχείο; Κάθε πάροχος δουλεύει διαφορετικά, από αυτά που έχουμε διαβάσει και εδώ μέσα. Οπότε ρωτάς σε όσα σε ενδιαφέρουν και σου λένε. Κανονικά όμως πληρώνεις ένα μικρό ποσό, του τύπου 3€ ή 5€ ανά ημέρα. Αυτό είναι το σύνηθες. 7 ώρες πριν, b00mb00m είπε Στα ακτοπλοικά πληρώνεις το 25%. όπου και να παώ; Και στην Κρήτη; Θέλει ψάξιμο αυτό με τα ακτοπλοϊκά, είχα προσπαθήσει κι εγώ να ενημερωθώ πέρσι αλλά δεν έβγαλα άκρη. Αυτό που κατάλαβα είναι ότι η επιδότηση αφορά μόνο σε απλό εισιτήριο, δηλαδή δεν επιδοτείται καθόλου το αυτοκίνητο και η καμπίνα. Και ότι μάλλον πρέπει να συμπίπτουν οι μέρες αναχώρησης/επιστροφής με τις αντίστοιχες της διαμονής (μιας και ρωτάς πιο κάτω για λιγότερες μέρες), χωρίς όμως να είναι σίγουρο. 7 ώρες πριν, b00mb00m είπε Αν πάω στην Εύβοια και αντί για 12 μέρες που δικαιούμαι δωρεάν μείνω 4-5-6 αλλά πάρω και 2ο άτομο μαζί μου υπάρχει περίπτωση να μη πληρώσω τίποτα; Να φανεί δηλαδή ότι μένω 12. Παίζει να κάνει το ξενοδοχείο κάτι τέτοιο; Όλες αυτές οι «μόντες» όπως και άλλες είναι πιθανές και εξαρτάται από τον πάροχο. Ειδικά σε off season περίοδο πιστεύω είναι πιο πιθανό να τα βρείτε ώστε να βολευτείτε όλοι. Γίνεται και το ανάποδο βέβαια, για παράδειγμα εγώ πέρσι τον Αύγουστο έψαχνα για δωμάτιο και είχα ρωτήσει έναν στην Εύβοια, και αντί για 12 μέρες που δικαιούμουν μου είπε ότι είχε για 5-6 μέρες, για όλο τον Αύγουστο, και το ίδιο διάβασα και σε κάποιες κριτικές στο Google. Δηλαδή δεν ήταν ότι δεν είχε κενά πάνω από 6 μέρες, απλά έπαιρνε την επιδότηση για τις 12 και έβαζε άλλον μετά. Αλλά σου έκανε μια αστεία προσφορά με το φαγητό. Οπότε ρωτάς σε κάθε περίπτωση τον καθένα πώς μπορείτε να τα βρείτε. Αν πας σε άκυρη περίοδο πιστεύω θα συνεννοηθείς πιο εύκολα.
mindreader Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου ΚΕΠΑ και κοινωνικος τουρισμος Αν καποιος εχει ΚΕΠΑ, εχει καποια ιδιαιτερη μεταχειριση μηπως, ισως ειναι μια ειδικη κατηγορια, αναφορικα με τον κοινωνικο τουρισμο; Ξερεις κανεις;
b00mb00m Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου 4 ώρες πριν, phanispal είπε Συνήθως παίρνει παράταση μέχρι 31/7. Κάθε πάροχος δουλεύει διαφορετικά, από αυτά που έχουμε διαβάσει και εδώ μέσα. Οπότε ρωτάς σε όσα σε ενδιαφέρουν και σου λένε. Κανονικά όμως πληρώνεις ένα μικρό ποσό, του τύπου 3€ ή 5€ ανά ημέρα. Αυτό είναι το σύνηθες. Θέλει ψάξιμο αυτό με τα ακτοπλοϊκά, είχα προσπαθήσει κι εγώ να ενημερωθώ πέρσι αλλά δεν έβγαλα άκρη. Αυτό που κατάλαβα είναι ότι η επιδότηση αφορά μόνο σε απλό εισιτήριο, δηλαδή δεν επιδοτείται καθόλου το αυτοκίνητο και η καμπίνα. Και ότι μάλλον πρέπει να συμπίπτουν οι μέρες αναχώρησης/επιστροφής με τις αντίστοιχες της διαμονής (μιας και ρωτάς πιο κάτω για λιγότερες μέρες), χωρίς όμως να είναι σίγουρο. Όλες αυτές οι «μόντες» όπως και άλλες είναι πιθανές και εξαρτάται από τον πάροχο. Ειδικά σε off season περίοδο πιστεύω είναι πιο πιθανό να τα βρείτε ώστε να βολευτείτε όλοι. Γίνεται και το ανάποδο βέβαια, για παράδειγμα εγώ πέρσι τον Αύγουστο έψαχνα για δωμάτιο και είχα ρωτήσει έναν στην Εύβοια, και αντί για 12 μέρες που δικαιούμουν μου είπε ότι είχε για 5-6 μέρες, για όλο τον Αύγουστο, και το ίδιο διάβασα και σε κάποιες κριτικές στο Google. Δηλαδή δεν ήταν ότι δεν είχε κενά πάνω από 6 μέρες, απλά έπαιρνε την επιδότηση για τις 12 και έβαζε άλλον μετά. Αλλά σου έκανε μια αστεία προσφορά με το φαγητό. Οπότε ρωτάς σε κάθε περίπτωση τον καθένα πώς μπορείτε να τα βρείτε. Αν πας σε άκυρη περίοδο πιστεύω θα συνεννοηθείς πιο εύκολα. Ωραία, οπότε αν αποφασίσω μάλλον θα κοιτάξω προς Εύβοια, πιθανόν με 2ο άτομο και με παζάρια για 4-5 μέρες μήπως και δε πληρώσουμε τίποτα. Γλιτώνω και τα ακτοπλοϊκά Spoiler Λογικά οι ξενοδόχοι θα πληρωθούν για 12 μέρες αντί για 5. Δε θα πάρουν και λίγα, έστω και σε χαμηλότερη τιμή. Δε ξέρω πως κοστολογείται
phanispal Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου Ρώτα πρώτα τι χρεώνει για κάθε μέρα, γιατί συνήθως είναι πολύ μικρό το νούμερο. Το να μην πληρώσεις τα ~15-20€ για 5 μέρες που θα μείνεις επειδή θα του χαρίσεις τις υπόλοιπες, δε λέει. Πάντως έχω ακούσει και διαβάσει για περιπτώσεις που πήγαν off season σε πεντάστερα ξενοδοχεία με πισίνες και πέρασαν πολύ ωραία. Μην κάψεις την επιταγή με 5 μέρες σε κάνα παρακμιακό δωμάτιο στην Εύβοια, ψάξε πρώτα τι επιλογές έχεις.
arvacon Δημοσ. 25 Μαρτίου Δημοσ. 25 Μαρτίου Στις 24/3/2025 στις 1:56 ΜΜ, phanispal είπε Ρώτα πρώτα τι χρεώνει για κάθε μέρα, γιατί συνήθως είναι πολύ μικρό το νούμερο. Το να μην πληρώσεις τα ~15-20€ για 5 μέρες που θα μείνεις επειδή θα του χαρίσεις τις υπόλοιπες, δε λέει. Πάντως έχω ακούσει και διαβάσει για περιπτώσεις που πήγαν off season σε πεντάστερα ξενοδοχεία με πισίνες και πέρασαν πολύ ωραία. Μην κάψεις την επιταγή με 5 μέρες σε κάνα παρακμιακό δωμάτιο στην Εύβοια, ψάξε πρώτα τι επιλογές έχεις. Μουφες λενε λογικα αυτοι για τα πενταστερα. Πηρα τηλεφωνο προσφατα σε κανα 5αρι καταλυματα στις Σερρες, και οσα ηταν ανω των 2 αστερων, ζητουσαν απο 30 εως 50 ευρω επιπλεον τη βραδια, ανεξαρτητα απο τον αριθμο ημερων που θα μεινεις. Ασε που το επαιζαν και δυσκολοι, οτι δεν ξερω αν θα εχω δωματιο μεσα στο Μαρτη-Απριλη, και παρε με τοτε να το δουμε και κατι πιπες, λες και ζητουσα για Αυγουστο ξερωγω... Σχετικα με τα ακτοπλοικα, δοκιμασε κανεις να τα χρησιμοποιησει χωρις να εχει κανει καπου κρατηση κ αν ναι, του ζητησαν κατι σχετικο με τη διαμονη? Διοτι χθες που μιλησα με την ακτοπλοικη, μου ειπαν πως δεν κοιτανε κατι σχετικο με τις κρατησεις αυτοι, απλα κοιτανε το βαουτσερ για τα ακτοπλοικα. Θελω να ταξιδεψω συντομα με καραβι, και λεω μιας και υπαρχουν, μηπως και τα αξιοποιουσα ετσι τουλαχιστον.
b00mb00m Δημοσ. 25 Μαρτίου Δημοσ. 25 Μαρτίου Στις 24/3/2025 στις 1:56 ΜΜ, phanispal είπε Ρώτα πρώτα τι χρεώνει για κάθε μέρα, γιατί συνήθως είναι πολύ μικρό το νούμερο. Το να μην πληρώσεις τα ~15-20€ για 5 μέρες που θα μείνεις επειδή θα του χαρίσεις τις υπόλοιπες, δε λέει. Πάντως έχω ακούσει και διαβάσει για περιπτώσεις που πήγαν off season σε πεντάστερα ξενοδοχεία με πισίνες και πέρασαν πολύ ωραία. Μην κάψεις την επιταγή με 5 μέρες σε κάνα παρακμιακό δωμάτιο στην Εύβοια, ψάξε πρώτα τι επιλογές έχεις. Ευχαριστώ για ό,τι έγραψες. Θα το ψάξω 1 ώρα πριν, arvacon είπε Μουφες λενε λογικα αυτοι για τα πενταστερα. Πηρα τηλεφωνο προσφατα σε κανα 5αρι καταλυματα στις Σερρες, και οσα ηταν ανω των 2 αστερων, ζητουσαν απο 30 εως 50 ευρω επιπλεον τη βραδια, ανεξαρτητα απο τον αριθμο ημερων που θα μεινεις. Καλά αν είναι να πληρώσω +50€ το ξεχνάμε. Ούτε για πλάκα. Εδώ με 50€ βρίσκεις χωρίς το κουπόνι. Μας δουλεύουν; Εννοώ για νορμαλ ξενοδοχείο, όχι 5στερο. Δεν είναι ότι καίγομαι να πάω κάπου. Απλά επειδή θα έχω κενό αρκετές μέρες (ίσως και μήνα) και έχω και το κουπόνι, λέω αν συμφέρει να το εκμεταλλευτώ. Αλλιώς το αφήνουμε Μου φαίνεται θα πάρω τηλέφωνο σε τυχαία ξενοδοχεία σε όλη την ελλάδα να δω από περιέργεια τι θα μου πούνε. Κάπου είχα διαβάσει πάντως για + 3-5€ την ημέρα. Αστείο ποσό.
kurupakis Δημοσ. 25 Μαρτίου Δημοσ. 25 Μαρτίου 2 ώρες πριν, arvacon είπε Μουφες λενε λογικα αυτοι για τα πενταστερα. Πηρα τηλεφωνο προσφατα σε κανα 5αρι καταλυματα στις Σερρες, και οσα ηταν ανω των 2 αστερων, ζητουσαν απο 30 εως 50 ευρω επιπλεον τη βραδια, ανεξαρτητα απο τον αριθμο ημερων που θα μεινεις. Ασε που το επαιζαν και δυσκολοι, οτι δεν ξερω αν θα εχω δωματιο μεσα στο Μαρτη-Απριλη, και παρε με τοτε να το δουμε και κατι πιπες, λες και ζητουσα για Αυγουστο ξερωγω... Σχετικα με τα ακτοπλοικα, δοκιμασε κανεις να τα χρησιμοποιησει χωρις να εχει κανει καπου κρατηση κ αν ναι, του ζητησαν κατι σχετικο με τη διαμονη? Διοτι χθες που μιλησα με την ακτοπλοικη, μου ειπαν πως δεν κοιτανε κατι σχετικο με τις κρατησεις αυτοι, απλα κοιτανε το βαουτσερ για τα ακτοπλοικα. Θελω να ταξιδεψω συντομα με καραβι, και λεω μιας και υπαρχουν, μηπως και τα αξιοποιουσα ετσι τουλαχιστον. Τα ακτοπλοϊκά τα χρησιμοποιείς ανεξάρτητα. Δεν υπάρχει κάποια διασταύρωση στοιχείων με καταλύματα. Το μόνο κόλλημα που είχα είναι ότι πρέπει να κλείσεις και την επιστροφή. Δηλαδή τα vouchers τα "καίει" η πρώτη εταιρεία που θα τα χρησιμοποιήσει. Πχ ήθελα να πάω Περαία - Χίο και να γυρνούσα Μυτιλήνη - Πειραιά και δεν γίνονταν . 1
arvacon Δημοσ. 26 Μαρτίου Δημοσ. 26 Μαρτίου 1 ώρα πριν, kurupakis είπε Τα ακτοπλοϊκά τα χρησιμοποιείς ανεξάρτητα. Δεν υπάρχει κάποια διασταύρωση στοιχείων με καταλύματα. Το μόνο κόλλημα που είχα είναι ότι πρέπει να κλείσεις και την επιστροφή. Δηλαδή τα vouchers τα "καίει" η πρώτη εταιρεία που θα τα χρησιμοποιήσει. Πχ ήθελα να πάω Περαία - Χίο και να γυρνούσα Μυτιλήνη - Πειραιά και δεν γίνονταν . Δηλαδη μπορω να τα χρησιμοποιησω χωρις να εχω κανει καποια κρατηση? Γιατι απ οτι ειδα αναφερουν πως πρεπει να συμπιπτουν οι ημερομηνιες με τις κρατησεις και κατι τετοια χαζα...
phanispal Δημοσ. 26 Μαρτίου Δημοσ. 26 Μαρτίου 11 ώρες πριν, arvacon είπε Μουφες λενε λογικα αυτοι για τα πενταστερα. Πηρα τηλεφωνο προσφατα σε κανα 5αρι καταλυματα στις Σερρες, και οσα ηταν ανω των 2 αστερων, ζητουσαν απο 30 εως 50 ευρω επιπλεον τη βραδια Και 30€/μέρα να δίνεις, αν μιλάμε για σουίτα σε λουξ ξενοδοχείο με Spa και λοιπές παροχές και μάλιστα χωρίς τον πολύ κόσμο του καλοκαιριού, δεν το βρίσκω τόσο απαγορευτικό. Τώρα αν εσύ θες με 3€ ΟΚ.
kurupakis Δημοσ. 26 Μαρτίου Δημοσ. 26 Μαρτίου 8 ώρες πριν, arvacon είπε Δηλαδη μπορω να τα χρησιμοποιησω χωρις να εχω κανει καποια κρατηση? Γιατι απ οτι ειδα αναφερουν πως πρεπει να συμπιπτουν οι ημερομηνιες με τις κρατησεις και κατι τετοια χαζα... Ναι ακριβώς. Ποιος το αναφέρει αυτό;; Εγώ πάντως έμεινα Χίο κανονικά και μετά από μήνες τα χρησιμοποίησα για πήγαινε-έλα Κρήτη. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα