Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο ΔΥΠΑ γράφει πόσες διανυκτερεύσεις παίρνεις για Εύβοια, Εβρο και για κάποια νησιά, αλλά βγάζει όλους τους νομούς για να επιλέξεις.Τι ισχύει για τα υπόλοιπα;

• Απαντ. 883
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Γινεται να βγαλεις ακτοπλοικα εισητηρια με εκπτωση κοινωνικου τουρισμου και να τα δωσεις σε αλλον να ταξιδεψει?

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

μιας και θα ασχοληθώ με το θέμα αλλά κάπου εχω χαθεί.

έχω μόνο εγώ την επιταγή και η κοπελα μου οχι, συμφωνήσαμε λοιπον να βάλουμε και τα αλλα χρήματα απο μισα κλπ κλπ.

εχω βρει κατάλυμα το οποιο χρεώνει 56€ την διανυκτέρευση (σύμφωνα με τον πινακα ΔΥΠΑ ειναι 3 κλειδιών).

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι πληρώνουμε; (αν δεν ειναι μεγάλος κόπος φυσικά)

Δημοσ.

Σε ποια περιοχή;

Τα 56€ τι ακριβώς είναι; Το ποσό που ζητάει ο ξενοδόχος για το δεύτερο άτομο που δεν έχει επιταγή;

Ή το ποσό που χρεώνει αν δεν έχεις καν επιταγή;

Γενικά πάντως, κάποιοι είναι ανοιχτοί σε διαπραγμάτευση. Ίσως να μπορείτε να μείνετε λιγότερες μέρες και να χρεωθείτε λιγότερο ή και καθόλου.

• Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, phanispal είπε

Σε ποια περιοχή;

Τα 56€ τι ακριβώς είναι; Το ποσό που ζητάει ο ξενοδόχος για το δεύτερο άτομο που δεν έχει επιταγή;

Ή το ποσό που χρεώνει αν δεν έχεις καν επιταγή;

Γενικά πάντως, κάποιοι είναι ανοιχτοί σε διαπραγμάτευση. Ίσως να μπορείτε να μείνετε λιγότερες μέρες και να χρεωθείτε λιγότερο ή και καθόλου.

Καλάβρυτα.

56€ είναι η τιμή δίκλινου δωματίου αν το κλείναμε κανονικά μέσω booking.

Υπάρχει κάπου ο πίνακας για τις ημέρες και τα συναφή; είδα στην προηγούμενη σελίδα ενα λινκ με ενα pdf αλλά για ημέρες δεν παρατήρησα, μόνο για τα ποσά ανα διανυκτέρευση.

Δημοσ.

Για Καλάβρυτα δικαιούστε έως 6 ημέρες διανυκτέρευση.

Ρωτήστε τι ζητάνε στη δική σας περίπτωση, που έχει μόνο ο ένας επιταγή.

• Thanks 1
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είχα ρωτήσει τηλεφωνικά για χρήση της επιταγής Κοιν.Τουρισμού σε ένα κατάλυμα στη Καστοριά για 3 με΄ρες
...είχα πάρει και κλείσει για τον Μάρτιο στις αρχές Οκτώβρη και περίμενα επιβεβαίωση από τον "υπεύθυνο" περί τις 3 βδομάδες για το συνολικό ποσό ιδιωτικής συμμετοχής...
...όταν καλούσα εγώ, δεν ήταν ποτέ διαθέσιμος και 2 φορές που κάλεσε αυτός δεν μπορούσα να απαντήσω...αλλά διέγνωσα και μια απροθυμία να υπάρξει γραπτή αναφορά για το ποσό ιδιωτικής συμμετοχής...
...εν τέλει σήμερα το πρωί έλαβα email όπου το κατάλυμα ζητούσε ιδιωτική συμμετοχή για 3 διανυκτερεύσεις 294€!! (για 1 κοιν.επιταγή καλύπτοντας τα έξοδα 1 ατόμου)

Οπότε κάθισα τώρα και έπαιρνα screenshot από τις οδηγίες στη Προκήρυξη, ώστε να τα στείλω επιχειρηματολογώντας ότι το αίτημα ήταν τελείως εξωφρενικό και παραβιάζει ξεκάθαρα τους όρους του Προγράμματος, και σκεφτόμουν τη καταγγελία του παρόχου...

1) Στη σελίδα 42, δηλώνεται ρητά στη παράγραφο 2:

2. Για τα καταλύματα περιοχών – πλην όσων βρίσκονται στους Δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου- Λίμνης – Αγ. Άννας της Π.Ε. Ευβοίας, καθώς και στις Π.Ε. Μαγνησίας, Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων, Έβρου και των νήσων Λέρου, Λέσβου, Χίου, Κω και Σάμου που προβλέπεται η καταβολή ιδιωτικής συμμετοχής, το ποσό καθορίζεται κατ’ αρχάς από τους παρόχους υπό την προϋπόθεση ότι το ύψος του ποσού δεν υπερβαίνει τα ανώτατα όρια που καθορίζει η Δ.ΥΠ.Α. ανάλογα με τη μορφή και την κατηγορία του καταλύματος (βλ. Πίνακα «Ανώτατα Ποσά ιδιωτικής συμμετοχής»).
Μη τήρηση της ως άνω προϋπόθεσης συνεπάγεται τη μη καταβολή επιδότησης και είναι δυνατόν να επιφέρει κυρώσεις του Μέρους 10 της παρούσας.

2) Στη σελίδα 43, στον Πίνακα 3, ορίζονται οι ανώτατες τιμές ιδιωτικής συμμετοχής...
...εκεί για "παραδοσιακό κατάλυμα"/κατηγορία 5 αστέρων, ως μέγιστες τιμές ορίζονται 7€/ημέρα χωρίς πρωινό & 12€/ημέρα με πρωινό...

3) Στη σελίδα 44, παρ.5 δηλώνεται ότι:
"5. Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε συμφωνία μεταξύ των δικαιούχων και των παρόχων για αύξηση του ποσού ιδιωτικής συμμετοχής στις περιπτώσεις που απαιτείται
(σημ: για καταλύματα σε δήμους πέραν εκείνων όπου δεν προβλέπεται συμμεοχή, πχ Εβρο) πέραν των αναγραφόμενων ορίων στον ως άνω Πίνακα 3, ανεξαρτήτως από τυχόν μεταβολές των οικονομικών και λοιπών συνθηκών."

όλα καλά μέχρι εδώ...

4) στη σελίδα 45 όμως, στο τέλος, στο πλαισιωμένο κείμενο δηλώνεται:
"Επισημαίνεται ότι στις περιπτώσεις που προβλέπεται ιδιωτική συμμετοχή κατά τον καθορισμό αυτής οι πάροχοι θα πρέπει να λάβουν υπόψη τον κοινωνικό χαρακτήρα του προγράμματος. Συνεπώς, θα πρέπει να μεριμνήσουν, ώστε να είναι αισθητά μειωμένη η τιμή που προκύπτει από το άθροισμα επιδότησης και ιδιωτικής συμμετοχής σε σχέση με την τιμή της ελεύθερης αγοράς."

...αυτό, σε αντίθεση με τη παράγραφο 5  (5,1 - Β5) και τον πίνακα 3, φαίνεται να αφήνει κάποιο περιθώριο, περιλαμβάνει μια αοριστία...

Ενώ οι προβλέψεις του προγράμματος στα  σημεία 1, 2, 3 παραπάνω είναι πολύ σαφείς σχετι΄κα με ανώτατα όρια ιδιωτικής συμμετοχής, εδώ φαίνεται να αφήνει περιθώριο στους παρόχους να αυξήσουν τις απαιτήσεις τους, μεριμνώντας ωστόσο για τον κοινωνικό χαρακτήρα του προγράμματος

...μου φαίνεται παράδοξο το παραπάνω να γράφτηκε για συμπεριλάβει αποκλειστικά διακυμάνσεις από 1€ έως 7€/ημέρα χωρίς πρωινό και έως 12€/ημέρα για πρωινό.
...εντός αυτών των "μεγάλων" διαφορών καλούνται οι πάροχοι να προσδιορίσουν το τίμημα ιδωτικής συμμετοχής;;

Παρόλαυτά, τα 294€ είναι εξωφρενικό ποσό...ειδικά όταν το έκλεισα τηλεφωνικά, οι τιμες ήταν κάπου στα 350-400€ για 3 διανυκτερεύσεις θαρρώ...

Επαναλαμβάνω, οι προβλέψεις του πίνακα 3 και η παράγραφος 5 στο 5.1-Β είναι πολυ σαφείς για αγνοηθούν...είναι απλά "κακογραμμένο" ή "γραφειοκρατικά γραμμένο"...και καλά δίνουμε "χώρο" στους ελεύθερους επαγγελματίες να ορίσουν το μέγεθος της ιδιωτικής συμμετοχής/δεν τους λέμε εμείς επακριβώς τί να ζητήσουν... ενώ οι όροι είναι ξεκάθαροι στα 1-2-3;

...αυτή είναι η δική μου αντίληψη, και δεν θα μπορουσα να κρίνω διαφορετικά, αν καλούμουν να κρίνω τις προβλέψεις για κάποιον τρίτο...

...αλλα το ποσό που αιτείται το κατάλυμα ως ιδιωτική συμμετοχή είναι τόσο εξωφρενικό που σχεδόν με μουδιάζει...
...τόσο μπουνταλάς ή λαμόγιο είναι ο Διευθύνων εκεί, ώστε τόσο ξεδιάντροπα να πάει να παραβιάσει τους όρους, "κινδυνεύοντας" να καταγγελθεί/να του επιβληθούν κυρώσεις;;

...το θράσος του μοιάζει τόσο αναίσχυντο που με κάνει να αμφισβητώ τον εαυτό μου...μήπως λέει το κείμενο κάτι διαφορετικό από αυτό που καταλαβαίνω;

...ψάχνω να βρω μια λογική στην απάντησή του....

Θα ήθελα τη συμβουλή σας πριν στείλω την απάντησή μου στον πάροχο και προχωρήσω σε καταγγελία του...

Επεξ/σία από definitio
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 minutes ago, kurupakis said:

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ ΛΕΓΕΤΑΙ...Αν δε σου αρέσει βρες αλλού. Δε μπορείς να κάνεις κάτι 

Ελεύθερη αγορά για όσους παρόχους καταλυμάτων ΔΕΝ συμμετέχουν στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού...δεν εντάσσονται αναγκαστικά, κάνουν αίτηση για να ενταχθούν...

Οπότε, το να προσπαθούν να παραβιάσουν τους όρους του προγράμματος τους οποίους συμφώνησαν να τηρούν, είναι απλώς λαμογιά.

...προσπαθούν να αυξήσουν την ορατότητά τους στο καταναλωτικό κοινό εντασσόμενοι σε μια περιορισμενη λίστα παρόχων, και μετά...θέλουν να χρεώσουν 258€ περισσότερο ή 8 φορές περισσότερο από το μέγιστο ποσό που συμφώνησαν να δεχθούν...

Επεξ/σία από definitio
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, kurupakis είπε

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ ΛΕΓΕΤΑΙ...Αν δε σου αρέσει βρες αλλού. Δε μπορείς να κάνεις κάτι 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού έχει κάποιους όρους, τους οποίους υποτίθεται ότι τους δέχτηκε ο υπεύθυνος του καταλύματος το οποίο εντάχθηκε σε αυτό το πρόγραμμα. Δεν μπορεί να κάνει ο καθένας ότι του γουστάρει. Αν δεν γούσταρε τότε να μην έμπαινε στο πρόγραμμα.

Επεξ/σία από gokuthelegend
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε κάθε περίπτωση, έστειλα την απάντησή μου στον πάροχο, όντας - αρχικά - όσο πιο ευγενικός μπορούσα και ευνοώντας τη περίπτωση λάθους, γιατί μού είχε πει η υπάλληλος κρατήσεων στο πρώτο μας τηλεφώνημα ότι εντάσσονται πρώτη χρονιά στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού...
(κι εγώ το ίδιο, αλλά ξέρω να διαβάζω...κι αν οι παραπάνω όροι φαίνονται δυσνόητοι, δεν ξέρω πώς μπορεί κάποιος να διοικεί ξενοδοχείο)

...ενιγουέη...δεν διάλεξα τη ρήξη στη δική μου απάντηση, θα εξαρτηθεί από την απάντησή τους ή την ακύρωση της κράτησης...

Spoiler
Σας ευχαριστώ για την απάντησή σας.

Ομολογώ πως το ποσό της Ιδιωτικής Συμμετοχής (χωρίς την επιδότηση του προγράμματος) που αιτείσθε, τα 294€ για 1 άτομο για 3 διανυκτερεύσεις, με ξαφνιάζει σε μεγάλο βαθμό.

Σύμφωνα με τους όρους του προγράμματος, όπως διατυπώνονται στη σχετική Πρόσκληση:
(σας επισυνάπτω, πέραν του κειμένου, και τις εικόνες των σχετικών εδαφίων καθώς και το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης για την υλοποίηση του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού)

1) Στη σελίδα 42, στη παράγραφο 2, δηλώνεται ρητά:
"Για τα καταλύματα περιοχών – πλην όσων βρίσκονται στους Δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου- Λίμνης – Αγ. Άννας της Π.Ε. Ευβοίας, καθώς και στις Π.Ε. Μαγνησίας, Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων, Έβρου και των νήσων Λέρου, Λέσβου, Χίου, Κω και Σάμου που προβλέπεται η καταβολή ιδιωτικής συμμετοχής, το ποσό καθορίζεται κατ’ αρχάς από τους παρόχους υπό την προϋπόθεση ότι το ύψος του ποσού δεν υπερβαίνει τα ανώτατα όρια που καθορίζει η Δ.ΥΠ.Α. ανάλογα με τη μορφή και την κατηγορία του καταλύματος (βλ. Πίνακα «Ανώτατα Ποσά ιδιωτικής συμμετοχής»).
Μη τήρηση της ως άνω προϋπόθεσης συνεπάγεται τη μη καταβολή επιδότησης και είναι δυνατόν να επιφέρει κυρώσεις του Μέρους 10 της παρούσας.

2) Τα Ανώτατα όρια Ιδιωτικής Συμμετοχής για παραδοσιακά καταλύματα και ξενοδοχεία 5 αστέρων προσδιορίζονται στον Πίνακα 3 στη σελίδα 43 ως εξής:
- Έως 7€ ανά ημέρα χωρίς πρωινό
- Εως 12€ ανά ημέρα με πρωινό

3) Στην παράγραφο 5 (5.1-Β), στη σελίδα 44, δηλώνεται ρητά ότι:
"Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε συμφωνία μεταξύ των δικαιούχων και των παρόχων για αύξηση του ποσού ιδιωτικής συμμετοχής στις περιπτώσεις που απαιτείται πέραν των αναγραφόμενων ορίων στον ως άνω Πίνακα 3, ανεξαρτήτως από τυχόν μεταβολές των οικονομικών και λοιπών συνθηκών."

4) Ως παράδειγμα εφαρμογής παρατίθεται στη σελίδα 45 η εξης περίπτωση:
"Έστω ότι δικαιούχος με τρεις ωφελούμενους (4 άτομα) πραγματοποιεί 5 διανυκτερεύσεις τον Σεπτέμβριο 2024 σε τετράκλινο δωμάτιο ξενοδοχείου 5 αστέρων στην Κρήτη με ποσό ιδιωτικής συμμετοχής σύμφωνα με τη σύμβαση ύψους 12,00 € (με πρωινό) ανά άτομο και ανά διανυκτέρευση. Το ποσό που πρέπει να εισπράξει από τον δικαιούχο ο πάροχος θα ανέρχεται στα 240,00 € (4 άτομα Χ 5 διανυκτερεύσεις Χ 12,00 €). Ο πάροχος οφείλει να εκδώσει Τιμολόγιο ή Απόδειξη Παροχής Υπηρεσιών στο όνομα του δικαιούχου ύψους 240,00 €. Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνονται όλες οι νόμιμες επιβαρύνσεις (ΦΠΑ, Δημοτικός Φόρος κ.λπ.)."

Δυσκολεύομαι να αντιληφθώ, κατά συνέπεια, πώς είναι δυνατόν το ποσό ιδιωτικής συμμετοχής που με καλείτε να καταβάλω, να ανέρχεται για 1 άτομο και 3 διανυκτερεύσεις στα 294€.

Διαβάζοντας τους ανωτέρω σαφέστατους όρους και προβλέψεις μπορώ μόνο να συμπεράνω ότι το μέγιστο που θα μπορούσα σύννομα να κληθώ να πληρώσω, ως ιδιωτική συμμετοχή, είναι:
- 1 άτομο * 3 διανυκτερεύσεις * 7€ (χωρίς παροχή πρωινού) = 21€ συνολικά
ή
- 1 άτομο * 3 διανυκτερεύσεις * 12€ (με παροχή πρωινού) = 36€ συνολικά

Προσπαθώ ειλικρινά να καταλάβω πώς καταλήξατε στο ανωτέρω ποσό των 294€, βάσει των όρων του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμου, και δεν το καταφέρνω.

Θα μπορούσατε, σας παρακαλώ, να μού εξηγήσετε και να αναλύσετε τη σύνθεση αυτής της αιτούμενης χρέωσης;

Με τιμή,

**

Επεξ/σία από definitio
  • Like 1
Δημοσ.

Το καλοκαίρι που έψαχνα να χρησιμοποιήσω την επιταγή μου,δεν μπορούσα να βρω ούτε σε 1 αστέρων κατάλυμα,μου έλεγαν ότι θα πρέπει να πληρώσω τη διαφορά για το 2ο άτομο για δίκλινο δωμάτιο για να το δώσουν.

Ας την βάλουν στο πάτο τους.

Δημοσ.
1 hour ago, Slither said:

Το καλοκαίρι που έψαχνα να χρησιμοποιήσω την επιταγή μου,δεν μπορούσα να βρω ούτε σε 1 αστέρων κατάλυμα,μου έλεγαν ότι θα πρέπει να πληρώσω τη διαφορά για το 2ο άτομο για δίκλινο δωμάτιο για να το δώσουν.

Ας την βάλουν στο πάτο τους.

To 2o άτομο ήταν ωφελούμενο και δεν δέχθηκαν να το καλύψουν βάσει των προβλέψεων;

Όταν δουλεύεις 4-5 μηνες για βγάλεις τον χρόνο, κατά κάποιον τρόπο μπορεί να ωθείσαι προς μια καιροσκοπική συμπεριφορά, αλλά κι η λαμογιά είναι πολύ διαδεδομένη στον κλάδο του τουρισμού...
...παρόλαυτά, πάντα σε εκπλήσσει, ειδικά για ξενοδόχους που μετέχουν εθελοντικά σε προγραμμα τουρισμού με κοινωνικά κριτήρια...

...δλδ βρίσκουν και τον δημογραφικό στόχο που δεν έχει και τα χρήματα να πληρώσει...μεγαλοφυές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...