Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, definitio είπε

Και τα πλοία που πάνε Λέσβο κτλ (ή πήγαιναν  τουλάχιστον το 2006-2008) είναι ό,τι νά'ναι...σπούδαζα Παν/μιο Αιγαίου για ΜΠΣ και μια φορά που πήρα πλοίο αγανάκτησα....
...πολύ παλιά πλοία, πηγαίνουν υπερβολικά αργά, το φαΐ χάλια (μακαρόνια με απλό - κάκιστο - κέτσαπ), οδηγοί και επιβάτες κατεβαίνουν ταυτόχρονα κάτω και πνίγονται όλοι μαζί στα καυσαέρια από τα αμάξια που βάζουν μπρος, χάος στη παραλαβή αποσκευών (μπαίνουν οι επιβάτες μέσα στον κλωβό και κάνουν ό,τι θέλουν...εμένα τσαλαπάτησαν τις βαλίτσες που είχα κομμάτια υπολογιστών/δίσκους).

Ελπίζω να έχουν βελτιωθεί τα πράγματα, γιατί ήταν απλώς απαράδεκτα...προσωπικό πλοίου, λιμενικό, όλοι λες και ήταν πρώτη μέρα τους στη δουλειά...

...

Αν γινόταν να χρησιμοποιήσεις το κουπόνι για καμπίνα, θα το αξιοποιούσα μήπως γλιτώσω κανά 200άρι εξόδων για κάθοδο στα Χανιά, που πάω μια φορά το χρόνο για τις αναγκαίες αγγαρείες/χαμαλοδουλειές στο χωριό.

...

Με βλέπω να κρατώ την επιγαγή για φθινόπωρο / άνοιξη, κανά Γιάννενο/Καστοριά ή νωρίς τον επόμενο Ιούνιο για μπανάκι (Λούτσα-Πρέβεζα)...
...αν έδιναν την επιγαγή αρχές Ιούνη ή και νωρίτερα, τουλάχιστον κάποιοι θα μπορούσαν να κλείσουν πιο άνετα διαμονή πριν αυξηθούν οι κρατήσεις της σεζόν...

...εμείς έχουμε κάνει σταθερό εβδομαδιαίο προορισμό την Ασπροβάλτα/Νέα Βρασνά (με μια στάση στη Μάδυτο με την υπέροχη θέα στη Βόλβη), αλλα δυστυχώς δεν ισχύει η επιταγή για την ίδια περιφερειακή ενότητα με εκείνη της διαμονής του ωφελουμενου.
...κανά 5ήμερο εκεί θα ήταν πολύ γκιουζέλ...

Τα πλοια τοτε ηταν αθλια, Ταξιαρχης, μυτιληνη και θεοφιλος. Μετα που εβαλαν νησος χιος και νησος μυκονος που ηταν καινουρια πηγαινες σαν ανθρωπος και με σιγουρα καλυτερο φαγητο.

Το οτι οδηγοι και επιβατες πανε κατω αυτο συνεβαινε παντου δεν ειχε να κανει με τα συγκεκριμενα πλοια της γραμμης.

Λουτσα Πρεβεζα τα προτεινω και εγω για καλοκαιρι ειναι οντως ωραια και αξιζει

• Απαντ. 883
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Menelaos83 είπε

BA Αιγαιο οντως εξαιρετικη επιλογη συμφωνω, ετυχες βεβαια σε κακο ξενοδοχο γτ γενικα ειναι μια χαρα οι πιο πολλοι.

@phanispal  o φιλος εδω απανταει και στην ερωτηση που ειχες κανει αν μπορεις να κανεις upgrade στην θεση τους εισιτηριου.

Όντως, αλλά τόσο μεγάλο ταξίδι σε κατάστρωμα με μικρό παιδί δε βγαίνει.

Επίσης καλή η έκπτωση στα ακτοπλοϊκά, αλλά το αυτοκίνητο είναι μεγάλο κόστος και χρεώνεται ολόκληρο.

Τουλάχιστον έχει σε αυτά τα νησιά καταλύματα για Αύγουστο;

Γιατί σε Λέρο που ρώτησα μερικά έφαγα άκυρο.

Χίο για κάποιο λόγο δεν την έχω σε μεγάλη εκτίμηση, μπορεί να κάνω λάθος.

Δημοσ.
2 minutes ago, phanispal said:

Επίσης καλή η έκπτωση στα ακτοπλοϊκά, αλλά το αυτοκίνητο είναι μεγάλο κόστος και χρεώνεται ολόκληρο.

Spoiler

Δες Λέσβο και Λήμνο.

Η Λέσβος είναι μεγάλο νησί (θέλει οπωσδήποτε αμάξι) αλλά με λίγα καταλύματα δυστυχώς.
Συνδυάζεται εύκολα με μονοήμερη Αϊβαλί.
Πολύ καλό και οικονομικό φαΐ. 
Ωραίες παραλίες και αρκετά αξιοθέατα.
Το ταξίδι κρατάει από 10 έως 12 ώρες και είναι σκέτη ταλαιπωρία, εκτός αν υπάρχει η επιλογή καμπίνας. Το θεωρώ αδύνατο να υπάρχει διαθέσιμη βέβαια την στιγμή που μιλάμε. 
*είμαι από εκεί και εξακολουθώ να πηγαίνω μία-δύο φορές το χρόνο.

Η Λήμνος είναι εξαιρετικό νησί, αν και ανήκει στο ΒΑ Αιγαίο θυμίζει Δωδεκάνησα καθώς έχει πολλά ερημικά τοπία.
Φοβερές παραλίες (οι περισσότερες αμμώδης) και ιδανικές για παιδιά καθώς έχει ρηχά νερά.
Επίσης πολύ ωραίο φαΐ και φτηνό.
Αρκετά μικρότερη από Λέσβο αλλά το αυτοκίνητο είναι απαραίτητο, καθώς σε αυτά τα νησιά τα ΜΜΜ είναι ανύπαρκτα.

out of topic.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, phanispal είπε

H Χιος να ξερεις ειναι πολυ ωραια, πολλες παραλιες και ωραιες, φαγητο ωραιο με τιμες σε λογικα πλαισια.

Εχω παει αρκετες φορες και περασα καλα.

Ναι το ταξιδι ειδικα με παιδι θελει καμπινα αναγκαστικα αν και νομιζω σε συγκεκριμενες ημερες υπαρχει και ημερησιο δρομολογιο.

Επεξ/σία από Menelaos83
Δημοσ.
12 hours ago, Menelaos83 said:

Τα πλοια τοτε ηταν αθλια, Ταξιαρχης, μυτιληνη και θεοφιλος. Μετα που εβαλαν νησος χιος και νησος μυκονος που ηταν καινουρια πηγαινες σαν ανθρωπος και με σιγουρα καλυτερο φαγητο.

Το οτι οδηγοι και επιβατες πανε κατω αυτο συνεβαινε παντου δεν ειχε να κανει με τα συγκεκριμενα πλοια της γραμμης.

Λουτσα Πρεβεζα τα προτεινω και εγω για καλοκαιρι ειναι οντως ωραια και αξιζει

Spoiler

Το να κατευθύνουν ταυτόχρονα επιβάτες και οδηγούς στο γκαράζ, τότε τουλάχιστον δεν είχαν και χωριστές εξόδους, με κλειστή τη πόρτα, να στοιβάζονται όλοι μαζί, τα αυτοκίνητα με αναμμένες μηχανές να τους πνίγουν όλους στα καυσαέρια, όχι δεν γίνεται παντού...ούτε να μπαίνουν οι οι ίδιοι επιβάτες στον κλωβό φύλαξης αποσκευών και να πετούν/τσαλαπατούν βαλίτσες

...πηγαινοέρχομαι Κρήτη από τη δεκαετία του '80, και σε μερικά άλλα νησιά...δεν είδα ποτέ τέτοιο χάλι...λες και τη σχεδίασε τη διαδικασία 5χρονο παιδί.

11 hours ago, Stratosnis said:
  Hide contents

Δες Λέσβο και Λήμνο.

Η Λέσβος είναι μεγάλο νησί (θέλει οπωσδήποτε αμάξι) αλλά με λίγα καταλύματα δυστυχώς.
Συνδυάζεται εύκολα με μονοήμερη Αϊβαλί.
Πολύ καλό και οικονομικό φαΐ. 
Ωραίες παραλίες και αρκετά αξιοθέατα.
Το ταξίδι κρατάει από 10 έως 12 ώρες και είναι σκέτη ταλαιπωρία, εκτός αν υπάρχει η επιλογή καμπίνας. Το θεωρώ αδύνατο να υπάρχει διαθέσιμη βέβαια την στιγμή που μιλάμε. 
*είμαι από εκεί και εξακολουθώ να πηγαίνω μία-δύο φορές το χρόνο.

Η Λήμνος είναι εξαιρετικό νησί, αν και ανήκει στο ΒΑ Αιγαίο θυμίζει Δωδεκάνησα καθώς έχει πολλά ερημικά τοπία.
Φοβερές παραλίες (οι περισσότερες αμμώδης) και ιδανικές για παιδιά καθώς έχει ρηχά νερά.
Επίσης πολύ ωραίο φαΐ και φτηνό.
Αρκετά μικρότερη από Λέσβο αλλά το αυτοκίνητο είναι απαραίτητο, καθώς σε αυτά τα νησιά τα ΜΜΜ είναι ανύπαρκτα.

out of topic.

Spoiler

Οι δρόμοι στη Λήμνο πώς είναι;

Θα γυρίσω και θα ψάχνω νέα ψαλίδια ή τόσο στενοί ώστε να προγραμματίζω βάψιμο/φανοδουλειές; (καταραμένε Ταξιάρχη)

Δημοσ.

1 επιταγή κοινωνικού τουρισμού ίσον καμιά,κανένας δεν δίνει δίκλινο σε 1 ατομο,θα πληρώσεις τη διαφορα,οπότε χάνεται και η οποία αξία της επιταγής επί τόπου.

Δημοσ.
Στις 5/7/2024 στις 6:43 ΠΜ, SOCRATIS1000 είπε

Συγνώμη ,αν έχεις κτ ένα άτομο εγώ δηλαδή ,δεν μπορώ να κλείσω σπίτι που είναι δίκλινο ; Πρέπει οπωσδήποτε να κλείσω μονο ; Κανονικά βρίσκεις πχ ένα σπίτι ,λέει πχ 400 τα 4 βραδιά ,πας 3 άτομα κάνεις δια 3 ,η πας 2 άτομα κάνεις δια 2 

Μπορείς να το κλείσεις, αλλά η επιταγή πάει μόνο σε ένα άτομο. Δλδ αν το δωμάτιο είναι πχ στα 70, θα πληρώσεις και πάλι γύρω στα 35. Τα ωφελουμενα μέλη από έναν δικαιούχο επιταγής φαίνονται παρακάτω (δεν γνωρίζω αν πχ υπάρχει προσαύξηση στα ποσά. @phanispal επειδή είπες ότι είσαι με μικρό παιδί, αναφέρει σε εσένα κάτι παραπάνω για τα χρήματα?). Τουλάχιστον και εγώ έχω καταλάβει ότι πάει στο άτομο, όχι στο δωμάτιο 

Screenshot_20240706_164440_Opera.jpg

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, phanispal είπε

Ο μικρός έχει δική του επιταγή ξεχωριστά.

Συνολικά έχουμε τρεις επιταγές δηλαδή.

Οπότε καλά έχω καταλάβει, η επιταγή είναι στο κάθε άτομο και όχι στην κάθε "κράτηση" δωματίου που γίνεται. 

Δημοσ.
7 minutes ago, SabotazNic said:

Οπότε καλά έχω καταλάβει, η επιταγή είναι στο κάθε άτομο και όχι στην κάθε "κράτηση" δωματίου που γίνεται. 

Δηλαδη αν κλεισει καποιος δικλινο και μπει σπιτι 35 ευρω πχ ,και φερει εναν φιλο θα του κλεισουν την πορτα?Δεν ξερω πως γινεται αυτο,δεν βγαζει νοημα

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, SOCRATIS1000 είπε

Δηλαδη αν κλεισει καποιος δικλινο και μπει σπιτι 35 ευρω πχ ,και φερει εναν φιλο θα του κλεισουν την πορτα?Δεν ξερω πως γινεται αυτο,δεν βγαζει νοημα

Οχι, το δίκλινο αν έχει χρέωση 70 ευρώ, εσύ είτε δεν πληρώνεις τίποτα αν διαλέξεις διαμονή στις συγκεκριμένες περιοχές, και αυτό μέχρι το όριο που ορίζει ο πίνακας (πχ αν για ένα 3στερο είναι 35 ευρώ, θα πληρώσετε τα υπόλοιπα 35) ή θα πληρώσεις τα 35 + την συμμετοχή για τις υπόλοιπες περιοχές (αν είναι μέχρι 35 συμμετοχή 7 ευρώ, τότε 35+7).

Αν βρεις δωμάτιο που θεωρητικά καλύπτει την επιταγή, καλώς. Αν όχι, για να έχει δωρεάν διανυκτέρευση 2 άτομα σε δωμάτιο των 70 ευρώ, πρεπει να έχετε και οι 2 επιταγή 

• Like 1
Δημοσ.

Kαλησπέρα 👋
απλά πρώτη φορα κερδίζω κουπόνι για τον κοινωνικό τουρισμό .
Eψαξα μερικά  μηνύματα αλλα και πάλι δεν κατάλαβα 1- 2 πράγματα .😅

Kαι εγώ και η γυναικα κερδίσαμε  το κουπόνι .
Kοιτάξαμε τα διαθέσιμα καταλύματα που έχει στους πινακες ο ΔΥΠΑ
απλά θέλω να φέρω ένα παράδειγμα να δω αν κατάλαβα καλά ..🤔

Bρήκαμε ένα κατάλυμα που λέει . Δίκλινο συμμετοχη 28 euro

εμείς όσο και να έχει το κατάλυμα θα πληρώσουμε το άτομο 28 euro  δηλαδή  56 την μέρα .

Η αν κάνει το δωμάτιο την μέρα 100 euro ... το κράτος επιδοτεί τα 56 και εμείς πληρώνουμε την διαφορα 44 .

Δεν υπάρχουν χαζές ερωτήσεις αλλά χαζοί άνθρωποι που δεν ρωτάνε. 

Βαράτε ελευθερα . 😆

Καλημερα ...!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να γραψω 2 γενικα πραγματα  μηπως και βοηθησουν καποιους. Καταρχας η επιταγη παει στο ατομο και οχι στο δωματιο. Αρα εχουμε 2 περιπτωσεις:

1) Κερδισαν επιταγη και οι 2 γονεις και το παιδι, συνολο 3 επιταγες. Δεν εχει σημασια ποσο χρεωνει το δωματιο το ξενοδοχειο γενικα. Θα μπειτε μεσα και θα πληρωσετε μονο την προμηθεια στην κατηγορια του ξενοδοχειου που οριζει η ΔΥΠΑ. (κοιταξτε παρακατω τον καταλογο χρεωσεων της ιδιωτικης συμμετοχης) πχ. σε ενα 2 αστερων πληρωνεις 3€ το ατομο την βραδια με πρωινο. Αρα θα πληρωσεις 9€ τη μερα για τα 3 ατομα ή 6€ για τα δυο στο δικλινο , ακομα και αν το ξενοδοχειο  "κοστολογει" στα 200€ το δωματιο την βραδια. Δεν σας αφορα. Επισης αυτη η προμηθεια , ειναι η προαιρετικη απο την πλευρα του ξενοδοχου. Δεν σημαινει οτι απαραιτητα θα την χρεωσει το ξενοδοχειο. ΑΝ θελει θα σας το χρεωσει. Αρα το ρωτατε.

Αυτα που πληρωνετε εσεις ειναι τα παρακατω. Ειναι η ιδιωτικη συμμετοχη. Δεν σας αφορα η επιδοτηση του προγραμματος.

image.png.288ddfc119ceab415f8a4c95977a49ae.png

https://www.dypa.gov.gr/storage/kinonikos-turismos-2024-2025/dhmosia-prosklhsh-kt-2024-2025-diaugia.pdf

2) Κερδισε μονο ο 1 απο τους 2. Αρα για το δικλινο, ο ενας θα πληρωσει την προμηθεια πχ για το 2 αστερων τα 3€ την βραδια και ο αλλος θα πληρωσει το μισο κανονικα. Τωρα, αν ειναι το μισο επι του "200αριου" ή επι της της τιμης που το δινει στην ΔΥΠΑ, δεν το ξερω,  αλλα γενικα δεν νομιζω να συμφερει σε μια τετοια περιπτωση να το αξιοποιησεις.

Επεξ/σία από runner69
Δημοσ.
On 06/07/2024 at 02:26, definitio said:
  Reveal hidden contents

Το να κατευθύνουν ταυτόχρονα επιβάτες και οδηγούς στο γκαράζ, τότε τουλάχιστον δεν είχαν και χωριστές εξόδους, με κλειστή τη πόρτα, να στοιβάζονται όλοι μαζί, τα αυτοκίνητα με αναμμένες μηχανές να τους πνίγουν όλους στα καυσαέρια, όχι δεν γίνεται παντού...ούτε να μπαίνουν οι οι ίδιοι επιβάτες στον κλωβό φύλαξης αποσκευών και να πετούν/τσαλαπατούν βαλίτσες

...πηγαινοέρχομαι Κρήτη από τη δεκαετία του '80, και σε μερικά άλλα νησιά...δεν είδα ποτέ τέτοιο χάλι...λες και τη σχεδίασε τη διαδικασία 5χρονο παιδί.

Hide contents

Οι δρόμοι στη Λήμνο πώς είναι;

Θα γυρίσω και θα ψάχνω νέα ψαλίδια ή τόσο στενοί ώστε να προγραμματίζω βάψιμο/φανοδουλειές; (καταραμένε Ταξιάρχη)

Εντάξει μην περιμένεις πολλά, επαρχία είναι. Εδώ στην Αθήνα είσαι και πέφτεις σε φρεάτια 30 πόντους και τερματίζουν τα αμορτισέρ. Θα είσαι προσεκτικός, δεν είναι κακό το οδικό αλλά δεν είναι και το καλύτερο.

Δημοσ.

Την επιταγη κοινωνικου τουρισμου πως την ενεργοποιεις στα ακτοπλοικα?Λεει να παρεις τηλεφωνο και λεει πρεπει να την ενεργοποιησεις πρωτα αλλα πως?Που πας?Αποτι ειδα συνεργαζονται με τα blue star

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...