Slither Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου Έχω μια επιταγή κτ,για μένα,δεν υπάρχει 2ο άτομο με κτ,σε όσους κάλεσα λοιπόν,είπαν ότι δεν έχουν μονοκλινα(για να την χρησιμοποιήσω έστω μόνος μου),ενώ για να δώσουν δίκλινο δωμάτιο θα υπάρξει έξτρα χρέωση. Αρκετά καταλύματα επίσης είναι της @ού@σας,1-2-3 αστέρων/κλειδιών με κακές η ανύπαρκτες παροχές,πως περιμένουν να πάει ο κόσμος για διαμονή? Το ερώτημα που τέθηκε είναι σωστό,αφού δεν γουστάρουν οι πάροχοι κόσμο με κτ,γιατί μπαίνουν στο πρόγραμμα και μετά προφασιζονται μη διαθεσιμότητα,ενώ άλλου θα δώσουν διαμονή?
runner69 Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου 17 ώρες πριν, makiss8 είπε στο καταλυμα ΔΙΝΕΤΕ ΜΟΝΟ τον αριθμο της επιταγης και (ισως) το ΑΜΚΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ, τηλεφωνικα για την κρατηση, δε χρειαζεται εκτυπωση Στα ακτοπλοϊκά, εκτυπωνετε την επιταγη και τη δινεται στο εκδοτήριο για να παρετε το εισητηριο σας ΕΚΤΥΠΩΣΗ για το καταλυμα ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Μονο τον αριθμο επιταγης. Δεν χρειαζεται ο ΑΜΚΑ 10 ώρες πριν, SOCRATIS1000 είπε Και ομως εχω δει 3-4 βιλες 4 αστερων και 5 αστερων μεσα ,με τιμη καπου στα 900 ευρω για 4 μερες και με ΚΤ σου ερχεταια 35 ευρω η βραδια Αυτοι αφου δεν θελουν να τα δωσουν,τι κανουν εκει μεσα? 35€ τη βραδια το ατομο. Αν πας σε δικλινο θα πρεπει να εχεις 2 επιταγες ωστε να παρει 70€ απο τους 2 σας + την οποια προμηθεια απο εσας η οποια ειναι προαιρετικη απο την πλευρα του ξενοδοχου αν θα σας χρεωσει.
SOCRATIS1000 Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου Συγνώμη ,αν έχεις κτ ένα άτομο εγώ δηλαδή ,δεν μπορώ να κλείσω σπίτι που είναι δίκλινο ; Πρέπει οπωσδήποτε να κλείσω μονο ; Κανονικά βρίσκεις πχ ένα σπίτι ,λέει πχ 400 τα 4 βραδιά ,πας 3 άτομα κάνεις δια 3 ,η πας 2 άτομα κάνεις δια 2 Με κτ αν κάνει 400 ευρώ κανονική τιμή για 4 βραδιά τρίκλινο με κτ είναι 35 ευρώ η μέρα θα πληρώσεις χ3 άτομα αυτή την τιμή ; Εκεί δηλαδή πάει 35χ3=105 χ4 =420 , δηλαδή θα σου βγει και παραπάνω από το κανονικό με κοινωνικό τουρισμό ,εκτός και αν περιμένουν ότι κάποιος θα πάει διακοπές μόνος του Δεν μου κολλάει καθόλου .. θα ψάξω να δω αν έχει τηλ δυπα κοινωνικό ΟΑΕΔ τι είναι να ενημερωθώ ,γιατί μου φαίνεται οι τύποι μπαίνουν μέσα στα καταλύματα για κοινωνικό τουρισμό και δίνουν ημερομηνίες οπότε γουστάρουν και καουν ότι θέλουν
phanispal Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου 5 ώρες πριν, Slither είπε Αρκετά καταλύματα επίσης είναι της @ού@σας,1-2-3 αστέρων/κλειδιών με κακές η ανύπαρκτες παροχές,πως περιμένουν να πάει ο κόσμος για διαμονή? Το ερώτημα που τέθηκε είναι σωστό,αφού δεν γουστάρουν οι πάροχοι κόσμο με κτ,γιατί μπαίνουν στο πρόγραμμα και μετά προφασιζονται μη διαθεσιμότητα,ενώ άλλου θα δώσουν διαμονή? Υποτίθεται είναι περισσότερο για κόσμο με ανάγκη (οικονομική, ΑΜΕΑ κ.λπ.), οι οποίοι βάζουν λίγο νερό στο κρασί τους αρκεί να πάνε κάπου πιο οικονομικά. Άσε που υπάρχει και κόσμος που βλέπει το κατάλυμα ως ένα κρεβάτι και ντουζιέρα, αν έχει αυτά είναι εντάξει, καθώς τα υπόλοιπα τον ενδιαφέρουν περισσότερο (παραλίες, ταβέρνες, δραστηριότητες). Δε γουστάρουν ΚΤ σε high season αφού έχουν έτσι κι αλλιώς πελάτες που τους τα δίνουν ντούκου, και χρεώνουν και "όσο θέλουν". Ενώ ο άλλος με ΚΤ θα πάει και θα μετράει τα ευρώ ένα-ένα. 3 ώρες πριν, runner69 είπε 35€ τη βραδια το ατομο. Αν πας σε δικλινο θα πρεπει να εχεις 2 επιταγες ωστε να παρει 70€ απο τους 2 σας + την οποια προμηθεια απο εσας η οποια ειναι προαιρετικη απο την πλευρα του ξενοδοχου αν θα σας χρεωσει. Εγώ κατάλαβα ότι η συμμετοχή θα είναι 35€, όχι η αρχική τιμή. 3 λεπτά πριν, SOCRATIS1000 είπε Συγνώμη ,αν έχεις κτ ένα άτομο εγώ δηλαδή ,δεν μπορώ να κλείσω σπίτι που είναι δίκλινο ; Πρέπει οπωσδήποτε να κλείσω μονο ; Κανονικά βρίσκεις πχ ένα σπίτι ,λέει πχ 400 τα 4 βραδιά ,πας 3 άτομα κάνεις δια 3 ,η πας 2 άτομα κάνεις δια 2 Με κτ αν κάνει 400 ευρώ κανονική τιμή για 4 βραδιά τρίκλινο με κτ είναι 35 ευρώ η μέρα θα πληρώσεις χ3 άτομα αυτή την τιμή ; Εκεί δηλαδή πάει 35χ3=105 χ4 =420 , δηλαδή θα σου βγει και παραπάνω από το κανονικό με κοινωνικό τουρισμό ,εκτός και αν περιμένουν ότι κάποιος θα πάει διακοπές μόνος του Δεν μου κολλάει καθόλου .. θα ψάξω να δω αν έχει τηλ δυπα κοινωνικό ΟΑΕΔ τι είναι να ενημερωθώ ,γιατί μου φαίνεται οι τύποι μπαίνουν μέσα στα καταλύματα για κοινωνικό τουρισμό και δίνουν ημερομηνίες οπότε γουστάρουν και καουν ότι θέλουν Προφανώς και κάνουν ό,τι θέλουν, ποιος θα τους ελέγξει; Να κάνω ένα update της ιστορίας με το κατάλυμα που ανέφερα σε προηγούμενο post στην Εύβοια που έχει μόνο πενταήμερα κενά αντίστοιχα για 12 μέρες, τελικά δε δίνει δωρεάν γεύμα, αλλά σε ειδική τιμή 30€ για τρία άτομα (μεταξύ αυτών παιδί έξι ετών). Σε ταβέρνα να πάω, πάνω από 40€ δε θα δώσω, τι ειδική τιμή είναι τα 30€ για φαγητό ξενοδοχείου; Δηλαδή και να πάρουν τρεις επιταγές για 12 μέρες ενώ θα μείνουμε 5, και να χρεώνουν το φαγητό 30€/μέρα. Είναι high season και δε μπορείς να τους πεις κάτι. Είναι νόμος προσφοράς/ζήτησης.
SOCRATIS1000 Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου 1 hour ago, phanispal said: Υποτίθεται είναι περισσότερο για κόσμο με ανάγκη (οικονομική, ΑΜΕΑ κ.λπ.), οι οποίοι βάζουν λίγο νερό στο κρασί τους αρκεί να πάνε κάπου πιο οικονομικά. Άσε που υπάρχει και κόσμος που βλέπει το κατάλυμα ως ένα κρεβάτι και ντουζιέρα, αν έχει αυτά είναι εντάξει, καθώς τα υπόλοιπα τον ενδιαφέρουν περισσότερο (παραλίες, ταβέρνες, δραστηριότητες). Δε γουστάρουν ΚΤ σε high season αφού έχουν έτσι κι αλλιώς πελάτες που τους τα δίνουν ντούκου, και χρεώνουν και "όσο θέλουν". Ενώ ο άλλος με ΚΤ θα πάει και θα μετράει τα ευρώ ένα-ένα. Εγώ κατάλαβα ότι η συμμετοχή θα είναι 35€, όχι η αρχική τιμή. Προφανώς και κάνουν ό,τι θέλουν, ποιος θα τους ελέγξει; Να κάνω ένα update της ιστορίας με το κατάλυμα που ανέφερα σε προηγούμενο post στην Εύβοια που έχει μόνο πενταήμερα κενά αντίστοιχα για 12 μέρες, τελικά δε δίνει δωρεάν γεύμα, αλλά σε ειδική τιμή 30€ για τρία άτομα (μεταξύ αυτών παιδί έξι ετών). Σε ταβέρνα να πάω, πάνω από 40€ δε θα δώσω, τι ειδική τιμή είναι τα 30€ για φαγητό ξενοδοχείου; Δηλαδή και να πάρουν τρεις επιταγές για 12 μέρες ενώ θα μείνουμε 5, και να χρεώνουν το φαγητό 30€/μέρα. Είναι high season και δε μπορείς να τους πεις κάτι. Είναι νόμος προσφοράς/ζήτησης. Ναι απλά ρωτάω ,με 30 ευρώ την βραδιά πχ αν κλείσει ένας ,μπορεί να κλείσει και δίκλινο κανονικά ; Ότι βρίσκει μέσα ; Σωστά ; Αλλο αν είναι high season και δεν θέλει να στο δώσει ,η δηπα λέει ότι μπορείς ; Αυτά ρωτάω περισσότερο εγώ,να δω τι μπορώ να πάρω και τι να ζητήσω ,αν τα δώσουν τα έδωσαν Έχει και πολλά στην Λευκάδα ,αλλά με τέτοια λαοθαλασσα εκεί ,μόνο διακοπές δεν θα κάνεις
phanispal Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου 9 λεπτά πριν, SOCRATIS1000 είπε Ναι απλά ρωτάω ,με 30 ευρώ την βραδιά πχ αν κλείσει ένας ,μπορεί να κλείσει και δίκλινο κανονικά ; Ότι βρίσκει μέσα ; Καταρχάς, υπάρχουν μονόκλινα; Αν δεν κάνω λάθος, δίκλινο θεωρείται και έχει ένα διπλό κρεβάτι. Υπάρχουν δωμάτια με ένα μονό και τίποτ' άλλο; Αν ναι, πόσα είναι αυτά; Το λέω για το φίλο που ψάχνει μονόκλινο. Τι πάει να πει μονόκλινο; 10 λεπτά πριν, SOCRATIS1000 είπε Αλλο αν είναι high season και δεν θέλει να στο δώσει ,η δηπα λέει ότι μπορείς ; Αυτά ρωτάω περισσότερο εγώ,να δω τι μπορώ να πάρω και τι να ζητήσω ,αν τα δώσουν τα έδωσαν Αν δεν κάνω λάθος η ΔΥΠΑ λέει ότι πρέπει να διαθέτουν το 30% των κλινών εφόσον συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Μπορεί όμως να τους ελέγξει κάποιος; Εμένα στο τηλέφωνο ένας (τουλάχιστον) μου είπε ότι για Ιούλιο και Αύγουστο τα έχει δώσει πριν καν βγουν τα φετινά προσωρινά. Τώρα πού τα έχει δώσει, ποιος ξέρει. Αν νομίζεις ότι μπορείς να τους κάνεις έλεγχο, go ahead. 15 λεπτά πριν, SOCRATIS1000 είπε Έχει και πολλά στην Λευκάδα ,αλλά με τέτοια λαοθαλασσα εκεί ,μόνο διακοπές δεν θα κάνεις Αυγουστιάτικα και τέλη Ιουλίου στα περισσότερα μέρη λαοθάλασσα παίζει. Ψάχνουμε τα μέρη που δε γίνεται.
SOCRATIS1000 Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου 26 minutes ago, phanispal said: Καταρχάς, υπάρχουν μονόκλινα; Αν δεν κάνω λάθος, δίκλινο θεωρείται και έχει ένα διπλό κρεβάτι. Υπάρχουν δωμάτια με ένα μονό και τίποτ' άλλο; Αν ναι, πόσα είναι αυτά; Το λέω για το φίλο που ψάχνει μονόκλινο. Τι πάει να πει μονόκλινο; Αν δεν κάνω λάθος η ΔΥΠΑ λέει ότι πρέπει να διαθέτουν το 30% των κλινών εφόσον συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Μπορεί όμως να τους ελέγξει κάποιος; Εμένα στο τηλέφωνο ένας (τουλάχιστον) μου είπε ότι για Ιούλιο και Αύγουστο τα έχει δώσει πριν καν βγουν τα φετινά προσωρινά. Τώρα πού τα έχει δώσει, ποιος ξέρει. Αν νομίζεις ότι μπορείς να τους κάνεις έλεγχο, go ahead. Αυγουστιάτικα και τέλη Ιουλίου στα περισσότερα μέρη λαοθάλασσα παίζει. Ψάχνουμε τα μέρη που δε γίνεται. Κριμα ,ειχα παρει μια χαρα να κατσω καμια εβδομαδα σε ενα νησι να αραξω πετσα ,αλλα με αυτα που ακουω μου βγηκε απο την μυτη,απαγορευτικο στην ελλαδα να κατσεις σε νησι πανω απο 3 βραδια μαξ 4,θες με ακτοπλοικα σε ενα νορμαλ σπιτι μονο για να υπαρχεις εκει 400 ευρω
phanispal Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου Δεν ξέρω αν αποκλείεται να βρεις κάπου ακόμα και Αύγουστο, αλλά μάλλον θέλει ψάξιμο.
Bitbit Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου 29 minutes ago, phanispal said: Καταρχάς, υπάρχουν μονόκλινα; Αν δεν κάνω λάθος, δίκλινο θεωρείται και έχει ένα διπλό κρεβάτι. Υπάρχουν δωμάτια με ένα μονό και τίποτ' άλλο; Αν ναι, πόσα είναι αυτά; Το λέω για το φίλο που ψάχνει μονόκλινο. Τι πάει να πει μονόκλινο; Λόγω δουλειάς έχω μείνει σε πάρα πολλά ξενοδοχεία και ποτέ δε θυμάμαι να είμαι σε δωμάτιο με ένα μονό κρεβάτι. Τις περισσότερες φορές ήμουν σε ένα με διπλό κρεβάτι ή με 2 μονά. Έχει τύχει να είμαι και σε τρίκλινο και τετράκλινο. Με χρέωση φυσικά μονόκλινου. Προφανώς αν ήμουν σε τουριστική περιοχή σε high season δε θα μου το δίνανε ή θα μου λέγανε ότι θα χρεωθώ τετράκλινο. Δεν έχει νόημα κάποιο ξενοδοχείο να έχει δωμάτιο με 1 μονό κρεβάτι. Είναι χάσιμο. Βάζεις 2 και το χρεώνεις σαν δίκλινο κι αν χρειαστεί το δίνεις και σαν μονόκλινο.
AntiCambeR Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου Από την στιγμή που έχει γίνει αίτηση και δικαιούται κάποιος συμμετοχή, μετράει είτε την χρησιμοποιήσεις είτε όχι; Μετά κατεβάζεις κάποιο συγκεκριμένο voucher το οποίο ισχύει για καταλύματα και για ακτοπλοϊκά;
phanispal Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου Αν δεν χρησιμοποιήσεις την επιταγή μέχρι να λήξει το πρόγραμμα (πρακτικά 31/7 του 2025 θα λήξει το φετινό) τότε τη χάνεις και επίσης δεν έχεις το δικαίωμα να κάνεις αίτηση για το επόμενο έτος (είτε τη χρησιμοποιήσεις είτε όχι). Εκτυπώνεις την επιταγή από το site της ΔΥΠΑ ή δίνεις τον αριθμό της αν έχεις καταλήξει κάπου.
26ska Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου Όποιος θέλει νησί να προσανατολιστεί προς Χιο,Λεσβο,Λερο,Κω,Σαμο. 10 μέρες χωρίς συμμετοχή και με μειωμένα πολύ τα ακτοπλοϊκά.Μοναδικη περίπτωση να πάει κάποιος σε νησί,αλλιώς δεν βγαίνει. Τις προάλλες γύρισα από Χιο με κοινωνικό τουρισμό,ήταν μια χαρά,αν εξαιρέσουμε το δωμάτιο,στο οποίο ο ξενοδόχος νόμιζε ότι μας έκανε χαρη,που μας το έδωσε με κοινωνικό τουρισμό. Κατά τα άλλα φαγητό, παραλίες,μέρη,δρόμοι, η Χιος φυσάει.Του χρόνου Λέσβο ή Λερο. Επίσης το ταξίδι με οικογένεια σε κατάστρωμα με τα εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού,βασανιστήριο οι σχεδόν 12 ώρες.Δεν μπορείς να πληρώσεις διαφορά για να πάρεις καμπίνα. 3
AntiCambeR Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου 1η φορά συμμετοχή 20 μόρια και μου έδωσε +20 μόρια βάσει εισοδήματος, απορρίφθηκα για 10 μόρια, γιατί η βάση είναι 50. Δηλαδή πρέπει να έχεις αρκετά χαμηλό εισόδημα, κάτω απο 10K, τον βασικό μισθό χωρίς προσαυξήσεις. Τα 20 μόρια της συμμετοχής για 1η φορά τα χάνω και δεν μετράνε αν κάνω πάλι αίτηση τον επόμενο χρόνο; Δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω την επιταγή του αδερφού μου που εγκρίθηκε;
Menelaos83 Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου 17 λεπτά πριν, 26ska είπε Όποιος θέλει νησί να προσανατολιστεί προς Χιο,Λεσβο,Λερο,Κω,Σαμο. 10 μέρες χωρίς συμμετοχή και με μειωμένα πολύ τα ακτοπλοϊκά.Μοναδικη περίπτωση να πάει κάποιος σε νησί,αλλιώς δεν βγαίνει. Τις προάλλες γύρισα από Χιο με κοινωνικό τουρισμό,ήταν μια χαρά,αν εξαιρέσουμε το δωμάτιο,στο οποίο ο ξενοδόχος νόμιζε ότι μας έκανε χαρη,που μας το έδωσε με κοινωνικό τουρισμό. Κατά τα άλλα φαγητό, παραλίες,μέρη,δρόμοι, η Χιος φυσάει.Του χρόνου Λέσβο ή Λερο. Επίσης το ταξίδι με οικογένεια σε κατάστρωμα με τα εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού,βασανιστήριο οι σχεδόν 12 ώρες.Δεν μπορείς να πληρώσεις διαφορά για να πάρεις καμπίνα. BA Αιγαιο οντως εξαιρετικη επιλογη συμφωνω, ετυχες βεβαια σε κακο ξενοδοχο γτ γενικα ειναι μια χαρα οι πιο πολλοι. @phanispal o φιλος εδω απανταει και στην ερωτηση που ειχες κανει αν μπορεις να κανεις upgrade στην θεση τους εισιτηριου. 1
definitio Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Και τα πλοία που πάνε Λέσβο κτλ (ή πήγαιναν τουλάχιστον το 2006-2008) είναι ό,τι νά'ναι...σπούδαζα Παν/μιο Αιγαίου για ΜΠΣ και μια φορά που πήρα πλοίο αγανάκτησα.... ...πολύ παλιά πλοία, πηγαίνουν υπερβολικά αργά, το φαΐ χάλια (μακαρόνια με απλό - κάκιστο - κέτσαπ), οδηγοί και επιβάτες κατεβαίνουν ταυτόχρονα κάτω και πνίγονται όλοι μαζί στα καυσαέρια από τα αμάξια που βάζουν μπρος, χάος στη παραλαβή αποσκευών (μπαίνουν οι επιβάτες μέσα στον κλωβό και κάνουν ό,τι θέλουν...εμένα τσαλαπάτησαν τις βαλίτσες που είχα κομμάτια υπολογιστών/δίσκους). Ελπίζω να έχουν βελτιωθεί τα πράγματα, γιατί ήταν απλώς απαράδεκτα...προσωπικό πλοίου, λιμενικό, όλοι λες και ήταν πρώτη μέρα τους στη δουλειά... ... Αν γινόταν να χρησιμοποιήσεις το κουπόνι για καμπίνα, θα το αξιοποιούσα μήπως γλιτώσω κανά 200άρι εξόδων για κάθοδο στα Χανιά, που πάω μια φορά το χρόνο για τις αναγκαίες αγγαρείες/χαμαλοδουλειές στο χωριό. ... Με βλέπω να κρατώ την επιγαγή για φθινόπωρο / άνοιξη, κανά Γιάννενο/Καστοριά ή νωρίς τον επόμενο Ιούνιο για μπανάκι (Λούτσα-Πρέβεζα)... ...αν έδιναν την επιγαγή αρχές Ιούνη ή και νωρίτερα, τουλάχιστον κάποιοι θα μπορούσαν να κλείσουν πιο άνετα διαμονή πριν αυξηθούν οι κρατήσεις της σεζόν... ...εμείς έχουμε κάνει σταθερό εβδομαδιαίο προορισμό την Ασπροβάλτα/Νέα Βρασνά (με μια στάση στη Μάδυτο με την υπέροχη θέα στη Βόλβη), αλλα δυστυχώς δεν ισχύει η επιταγή για την ίδια περιφερειακή ενότητα με εκείνη της διαμονής του ωφελουμενου. ...κανά 5ήμερο εκεί θα ήταν πολύ γκιουζέλ... Επεξ/σία 5 Ιουλίου από definitio
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα