phanispal Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 1 ώρα πριν, SOCRATIS1000 είπε Αυτα αφορουν ακτοπλοικα και κατοικιες?Με εναν κωδικο μπορεις να κλεισεις και τα 2? Ναι, απλά κάπου διάβασα ότι οι ημερομηνίες πρέπει να συμπίπτουν, αν και δεν ξέρω ούτε αν ισχύει, ούτε αν ασχολείται κανείς. 1 ώρα πριν, SOCRATIS1000 είπε Η υπαρχει πουστια εκει να μην θελουν να εξυπηρετησουν? Ειδικά για Αύγουστο μην περιμένεις πολλά, πολλοί (μην πω οι περισσότεροι) προσπαθούν να αποφύγουν τον ΚΤ και να τον μετακυλήσουν σε περιόδους χαμηλής κίνησης. Εγώ μίλησα χθες με κατάλυμα στην Εύβοια (που προβλέπονται 12 μέρες διαμονή φέτος) και μου είπε ότι για τον Αύγουστο έχει 5 μέρες κενά, αλλά μπορεί να προσφέρει ένα γεύμα εκτός του πρωινού. Εγώ καταλαβαίνω ότι κοιτάνε να διώχνουν τον κόσμο του ΚΤ και να παίρνουν όλα τα χρήματα από τις επιταγές, και να παίρνουν κι από άλλο κόσμο στις διαθέσιμες ημερομηνίες (είτε ΚΤ είτε όχι).
SOCRATIS1000 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 Καλα πρωινο εγω δεν θελω χεστηκα,το θεμα ειναι να σε παρουν.Αποτι καταλαβα τους πληρωνει το κρατος αλλα αργει,αν δεν θελουν γιατι μπαινουν στον κοινωνινο τουρισμο τοτε?
makiss8 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 16 λεπτά πριν, SOCRATIS1000 είπε Καλα πρωινο εγω δεν θελω χεστηκα,το θεμα ειναι να σε παρουν.Αποτι καταλαβα τους πληρωνει το κρατος αλλα αργει,αν δεν θελουν γιατι μπαινουν στον κοινωνινο τουρισμο τοτε? θελουν αλλα οχι αυγουστο χριστουγεννα πασχα αλλα ενδιαμεσα.. 1
phanispal Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) Μπαίνουν για τις περιόδους που δεν έχει κίνηση, να πάρουν ό,τι μπορούν. Τον Αύγουστο, Πάσχα, Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, τριήμερα κ.λπ. που υπάρχει σχεδόν 100% πληρότητα ούτως ή άλλως, τι να τον κάνουν τον ΚΤ; Το ότι δε θες πρωινό είναι άσχετο, απλά θα γλιτώσεις μια ελάχιστη συμμετοχή. Εγώ ανέφερα το γεύμα ως αντιπρόταση από το κατάλυμα επειδή θα έμενα λιγότερες μέρες, παρόλο που θα ήθελα να κάτσω περισσότερο. Πάντως για να λέμε την αλήθεια οι 12 μέρες μάλλον είναι πολλές για Εύβοια και Μαγνησία. Ας τις κρατούσαν στις 6 αλλά να έδιναν περισσότερες επιταγές. Δηλαδή κι ο ξενοδόχος να έχει τον άλλον το μισό Αύγουστο μέσα να δίνει 1-2€/μέρα, μάλλον είναι λίγο τραβηγμένο. Είναι μεγάλο πρόβλημα το ότι οι περισσότερες μικρομεσαίες εταιρείες κλείνουν τον Αύγουστο 2-3 εβδομάδες και δε δίνουν άδεια στους υπαλλήλους πιο νωρίς ή αργότερα. Φαντάσου για ένα ζευγάρι πόσο δύσκολο είναι να συμπέσει η άδεια και των δύο μέσα σε low season περίοδο. Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2024 από phanispal
SOCRATIS1000 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) Παλι δεν το καταλαβαινω αυτο Αφου θα πληρωθει λογικα ολο το ποσο,τους δινει το ικαιωμα το κρατος να κλεισουν τα σπιτια και σε αυτα τα ατομα απλα θα περιμενουν λιγο Εγω βλεπω αρκετα ανοικιαστα παντως ,παιζει να μην τα νοικιασουν,προτιμουν να μην τα δωσουν δηλαδη κοινωνικο τουρισμο και να παρουν τα λεφτα τους μετα απο 1 μηνα πχ ?Αν στο booking το βλεπω αδειο δηλαδη και ελευθερο ,θα μου πει δεν εχω το σπιτι?Εκει συγνωμηα αλλα θα καλεσω Δυπα για ελεγχο Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2024 από SOCRATIS1000
ProponitisTouKanape Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 33 λεπτά πριν, SOCRATIS1000 είπε Παλι δεν το καταλαβαινω αυτο Αφου θα πληρωθει λογικα ολο το ποσο,τους δινει το ικαιωμα το κρατος να κλεισουν τα σπιτια και σε αυτα τα ατομα απλα θα περιμενουν λιγο Εγω βλεπω αρκετα ανοικιαστα παντως ,παιζει να μην τα νοικιασουν,προτιμουν να μην τα δωσουν δηλαδη κοινωνικο τουρισμο και να παρουν τα λεφτα τους μετα απο 1 μηνα πχ ?Αν στο booking το βλεπω αδειο δηλαδη και ελευθερο ,θα μου πει δεν εχω το σπιτι?Εκει συγνωμηα αλλα θα καλεσω Δυπα για ελεγχο Είναι αρχη της σεζον, δεν εχουν ανάγκη να δεσμευτουν με ΚΤ. Οποιοδήποτε κατάλυμα ειναι απο αξιοπρεπές και πάνω, τον Αύγουστο θα γεμίσει σε μεγάλο βαθμο, ακομα και τελευταια στιγμή
SabotazNic Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 35 λεπτά πριν, SOCRATIS1000 είπε Παλι δεν το καταλαβαινω αυτο Αφου θα πληρωθει λογικα ολο το ποσο,τους δινει το ικαιωμα το κρατος να κλεισουν τα σπιτια και σε αυτα τα ατομα απλα θα περιμενουν λιγο Εγω βλεπω αρκετα ανοικιαστα παντως ,παιζει να μην τα νοικιασουν,προτιμουν να μην τα δωσουν δηλαδη κοινωνικο τουρισμο και να παρουν τα λεφτα τους μετα απο 1 μηνα πχ ?Αν στο booking το βλεπω αδειο δηλαδη και ελευθερο ,θα μου πει δεν εχω το σπιτι?Εκει συγνωμηα αλλα θα καλεσω Δυπα για ελεγχο Αρχικα αν στο booking βλεπεις 100 καταχωρησεις με διαθεσιμοτητα, στον ΚΤ παιζει να ειναι μεσα μολις 5 απο αυτα, και μπορει να εχουν περιορισμενες πλεον ημερομηνιες. Εγω που εριξα μια ματια σε περιοχες που με ενδιεφεραν, εβλεπα κυριως διαθεσιμοτητα μεσοβδομαδα (λογικο) (για εκτος περιοχων με τελειως δωρεαν διαμονη)
SOCRATIS1000 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 33 minutes ago, SabotazNic said: Αρχικα αν στο booking βλεπεις 100 καταχωρησεις με διαθεσιμοτητα, στον ΚΤ παιζει να ειναι μεσα μολις 5 απο αυτα, και μπορει να εχουν περιορισμενες πλεον ημερομηνιες. Εγω που εριξα μια ματια σε περιοχες που με ενδιεφεραν, εβλεπα κυριως διαθεσιμοτητα μεσοβδομαδα (λογικο) (για εκτος περιοχων με τελειως δωρεαν διαμονη) Μιλάω πάντα για τα σπίτια που είναι στην σελίδα της δυπα Πατάω μερικά και τις ημερομηνίες που θέλω αρχές Αυγούστου ,υπάρχει διαθεσιμότητα Δηλαδή αυτά δεν θα τα μου τα δώσουν ;
SabotazNic Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 16 λεπτά πριν, SOCRATIS1000 είπε Μιλάω πάντα για τα σπίτια που είναι στην σελίδα της δυπα Πατάω μερικά και τις ημερομηνίες που θέλω αρχές Αυγούστου ,υπάρχει διαθεσιμότητα Δηλαδή αυτά δεν θα τα μου τα δώσουν ; Επικοινώνησες και σου αρνήθηκαν?
gokuthelegend Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, SOCRATIS1000 είπε Αφου θα πληρωθει λογικα ολο το ποσο,τους δινει το ικαιωμα το κρατος να κλεισουν τα σπιτια και σε αυτα τα ατομα απλα θα περιμενουν λιγο Δεν θα πληρωθούν όλο το ποσό. Ο ΟΑΕΔ / ΔΥΠΑ πληρώνει φιξ ποσά για την διανυκτέρευση, ανεξαρτήτως τι χρεώνει ο ξενοδόχος. Δεν ξέρω ακριβή ποσά αλλά για χάρη της συζήτησης ας πούμε ότι ο ΔΥΠΑ πληρώνει τον ξενοδόχο 50 ευρώ την διανυκτέρευση (υπάρχει πινακάκι αν θες να σου βρω ακριβείς τιμές). Ο ξενοδόχος είτε χρεώνει 50 ευρώ την διανυκτέρευση, είτε 100, είτε 150, είτε 200, ο ΔΥΠΑ θα τον πληρώσει 50 ευρώ για κάθε διανυκτέρευση. Σκέψου το και λογικά κιόλας, αν όλοι πήγαιναν σε ξενοδοχεία 5 αστέρων σε σουϊτες που μπορεί να τις χρεώνουν και 500 ευρώ την βραδιά, ο ΔΥΠΑ θα έπρεπε να τους πληρώσει όλο το ποσό; Οπότε σε αυτή την περίπτωση τον ξενοδόχο δεν τον συμφέρει, ειδικά σε περιόδους αιχμής που τα ξενοδοχεία γεμίζουν. Προτιμούν να έρθει ο κανονικός τουρίστας που θα πληρώσει όλο το ποσό, παρά ο τουρίστας του κοινωνικού τουρισμού για τον οποίο ο ΔΥΠΑ θα πληρώσει ένα φιξ ποσό. Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2024 από gokuthelegend
phanispal Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 13 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε Σκέψου το και λογικά κιόλας, αν όλοι πήγαιναν σε ξενοδοχεία 5 αστέρων σε σουϊτες που μπορεί να τις χρεώνουν και 500 ευρώ την βραδιά, ο ΔΥΠΑ θα έπρεπε να τους πληρώσει όλο το ποσό; Οπότε σε αυτή την περίπτωση τον ξενοδόχο δεν τον συμφέρει, ειδικά σε περιόδους αιχμής που τα ξενοδοχεία γεμίζουν. Προτιμούν να έρθει ο κανονικός τουρίστας που θα πληρώσει όλο το ποσό, παρά ο τουρίστας του κοινωνικού τουρισμού για τον οποίο ο ΔΥΠΑ θα πληρώσει ένα φιξ ποσό. Δε συμφωνώ και πολύ. Τα πολυτελείας δε βλέπω το λόγο (τουλάχιστον από μέρους τους) να μπουν στον ΚΤ. Η λογική λέει ότι μπαίνουν εκείνοι που προσπαθούν να γεμίσουν, και συνήθως είναι παλιά καταλύματα χωρίς ανακαίνιση. Δε λέω, δε θα με χαλάσει σαν πελάτη να έχω την πισίνα μου και το τουλάχιστον αξιοπρεπές δωμάτιο, αλλά από μεριάς τους το βλέπω κουτό. Εκτός κι αν χρεώνουν αστρονομικές τιμές στους μη έχοντες ΚΤ και δεν έχουν κρατήσεις. Και πάλι, πιο λογικό θα ήταν να ρίξουν τις τιμές παρά να μπει το 4/5* στον ΚΤ.
SOCRATIS1000 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 6 minutes ago, phanispal said: Δε συμφωνώ και πολύ. Τα πολυτελείας δε βλέπω το λόγο (τουλάχιστον από μέρους τους) να μπουν στον ΚΤ. Η λογική λέει ότι μπαίνουν εκείνοι που προσπαθούν να γεμίσουν, και συνήθως είναι παλιά καταλύματα χωρίς ανακαίνιση. Δε λέω, δε θα με χαλάσει σαν πελάτη να έχω την πισίνα μου και το τουλάχιστον αξιοπρεπές δωμάτιο, αλλά από μεριάς τους το βλέπω κουτό. Εκτός κι αν χρεώνουν αστρονομικές τιμές στους μη έχοντες ΚΤ και δεν έχουν κρατήσεις. Και πάλι, πιο λογικό θα ήταν να ρίξουν τις τιμές παρά να μπει το 4/5* στον ΚΤ. Και ομως εχω δει 3-4 βιλες 4 αστερων και 5 αστερων μεσα ,με τιμη καπου στα 900 ευρω για 4 μερες και με ΚΤ σου ερχεταια 35 ευρω η βραδια Αυτοι αφου δεν θελουν να τα δωσουν,τι κανουν εκει μεσα?
phanispal Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 Δε θέλουν να τα δώσουν σε περίοδο που το τηλέφωνο χτυπάει συνεχώς. Ιούνιο, Σεπτέμβριο, ακόμα και πρώτες εβδομάδες Ιουλίου είναι πιο άνετοι. Αφού είναι αυτή η σαπίλα του Αυγούστου που λέω. Η πλειοψηφία γύρω απ' το δεκαπενταύγουστο παίρνει άδεια.
Apokios Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 Αναφορά σε κείμενο 1η φορά και εγώ δικαιούχος και εχω κάποιες απορίες αν ξερετε γιατι δεν βρήκα κάτι σχετικό στην ΔΥΠΑ. Εχω και τον γιο μου ( 16 ετών ) στην αίτηση αλλά χωρις επιταγή εκείνος. Θα πρέπει να πληρώνω κάποιο ποσό extra για δυο άτομα ή καλύπτομαι απο τη δική μου επιταγή; Επισης απο κάτι τηλέφωνα που έκανα ( Β. Εύβοια ) διαθεσιμότητα απο 9 Σεπτεμβριου και μετά.. νωρίτερα ουτε για πλάκα.
kSiS Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2024 7 ώρες πριν, SOCRATIS1000 είπε Εγω βλεπω αρκετα ανοικιαστα παντως ,παιζει να μην τα νοικιασουν,προτιμουν να μην τα δωσουν δηλαδη κοινωνικο τουρισμο και να παρουν τα λεφτα τους μετα απο 1 μηνα πχ ?Αν στο booking το βλεπω αδειο δηλαδη και ελευθερο ,θα μου πει δεν εχω το σπιτι?Εκει συγνωμηα αλλα θα καλεσω Δυπα για ελεγχο Σε συζήτηση με ξενοδόχο που είχα πάει με ΚΤ μου είχε πει ότι ακόμα περιμένουν τα περσινά χρήματα. Οπότε μιλάμε για 1 χρόνο αναμονή και ίσως παραπάνω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα