Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 minutes ago, phanispal said:

Εγώ νομίζω ότι σε αυτές τις περιοχές θα ισχύει η μηδενική συμμετοχή.

Αλλά και να μην ισχύει, έχει τόση πολλή σημασία για σένα;

Αν δεν είχε σημασία, δεν θα μπορούσα να υποβάλω αίτηση για Κοινωνικό Τουρισμό ή/και δεν θα εγκρινόταν...

• Απαντ. 890
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
6 minutes ago, phanispal said:

Νομίζω ότι και να γλιτώσεις αρχικά τα 2/5/10€ τη μέρα, θα βρουν τρόπο να στα φάνε, άμεσα ή έμμεσα.

παραδείγματος χάριν;

Δημοσ.

Μπορεί να πληρώσεις τη μπύρα στο μπαρ 5€ αντί για 4€ που λέει ο λόγος.

Όπως και να 'χει, όταν βγουν τα οριστικά και ξεκινήσεις τα τηλέφωνα στους παρόχους σε αυτές τις περιοχές, ρώτα αν θέλουν κάποια συμμετοχή.

Είναι μπερδεμένο το πράγμα είναι η αλήθεια, απλά δε θεωρώ τόσο μεγάλο το κόστος της συμμετοχής.

Εξάλλου γίνονται μαγειρέματα, άλλοι κάθονται λιγότερες μέρες και τρώνε πρωινό/μεσημεριανό ενώ δεν προβλέπεται, άλλοι πάνε σε ημερομηνίες που δεν προβλέπεται, Ελλάδα είσαι.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, definitio είπε

Ξαναλέω, φέτος τουλάχιστον - δεν ξέρω για άλλες χρονιές - υπάρχουν περιοχές/νομοί όπου υποτίθεται οι διανυκτερεύσεις είναι "δωρεάν" / Χωρίς καμία ιδιωτική συμμετοχή.

https://www.dypa.gov.gr/koinonikos-toyrismos?tab=koinonikos-toyrismos-2024-2025&tab2=genikes-plirofories&tab3=

"Ειδικά σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και Σάμο μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις δωρεάν (μηδενική ιδιωτική συμμετοχή), ενώ στους δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και του Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν, στο οποίο φέτος προστίθεται η Θεσσαλία (εκτός των Σποράδων)."

Σε αυτή τη περίπτωση νομίζω ότι δεν πληρώνεις τίποτα. Αφού διευκρινίζει ότι είναι με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή. Ο ξενοδόχος δεν μπορεί να σε χρεώσει κάτι παραπάνω.

1 ώρα πριν, phanispal είπε

Ναι αλλά ανά δικαιούχο.

Δηλαδή μια τριμελής οικογένεια δε θα δώσει αυτά τα ποσά επί τρία;

Ακριβώς έτσι, δικό μου λάθος που δεν το διευκρίνισα. Όντως είναι ανά δικαιούχο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, phanispal said:

Όπως και να 'χει, όταν βγουν τα οριστικά και ξεκινήσεις τα τηλέφωνα στους παρόχους σε αυτές τις περιοχές, ρώτα αν θέλουν κάποια συμμετοχή.

Είναι μπερδεμένο το πράγμα είναι η αλήθεια, απλά δε θεωρώ τόσο μεγάλο το κόστος της συμμετοχής.

Εξάλλου γίνονται μαγειρέματα, άλλοι κάθονται λιγότερες μέρες και τρώνε πρωινό/μεσημεριανό ενώ δεν προβλέπεται, άλλοι πάνε σε ημερομηνίες που δεν προβλέπεται, Ελλάδα είσαι.

Λες δλδ ότι δηλώνουν πχ 7 μέρες και κάθονται 5 αλλά τρώνε γεύματα; Την διαδικασία υποβολής δικαιολογητικών κτλ δεν τη γνωρίζω εμπειρικά, αλλά τί να πω...

Το ερώτημα προέκυψε γιατί σε κάποιους έστω εγκεκριμένους παρόχους σε δήμους/νομούς με "δωρεάν διανυκτέρευση" το ημερήσιο κόστος διανυκτέρευσης είναι υπερδιπλάσιο της επιδότησης...δεν είναι κοντά στο όριο της επιδότησης ώστε να έχει νόημα, ακόμη κι αν είχε ιδιωτική συμμετοχή...

Θα υπέθετε κανείς ότι εκεί που προσφέρουν δωρεάν διανυκτέρευση θα επέλεγαν παρόχους πιο οικονομικούς...
...αλλιώς γιατί να δώσει ο ξενοδόχος δωμάτιο στο >50% του κόστους, εφόσον πράγματι δεν θα εισέπραττε παραπάνω βάσει πίνακα;;

...και τί σημασία έχει η δημοσίευση χωριστού πίνακα επιδοτήσεων στη δημόσια πρόσκληση για τις "δωρεάν" περιοχές, αν δεν εφαρμοζόταν;

Μην επιλέξουμε ξενοδοχείο και στην αναχώρηση γίνονται μπερδέματα...

....

Στα ακτοπλοϊκά το έχει χρησιμοποιήσει κανείς;

Πχ κοιτούσα τώρα στην ΑΝΕΚ και δεν εμφανίζεται επιλογή έκπτωσηw ΔΥΠΑ/Κοιν.Τουρισμού (αν και τυπικά είμαστε ακόμη εντός της προθεσμίας του περσινού προγράμματος)...

...δεν ξέρω αν σ' αυτή τη περίπτωση η τηλεφωνική κράτηση είναι πιο εξυπηρετική.

Επεξ/σία από definitio
Δημοσ.
2 ώρες πριν, phanispal είπε

Συγγνώμη αλλά εσύ θα πας ταξίδι για να πιεις μπύρα από το μπαρ του ξενοδοχείου; Δηλαδή θα κάνεις συγκεκριμένα αυτό;

• Haha 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, definitio είπε

Λες δλδ ότι δηλώνουν πχ 7 μέρες και κάθονται 5 αλλά τρώνε γεύματα; Την διαδικασία υποβολής δικαιολογητικών κτλ δεν τη γνωρίζω εμπειρικά, αλλά τί να πω...

Δε λέω ότι το έχω κάνει εγώ, εξάλλου δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού.

Γνωρίζω όμως τέτοιες περιπτώσεις, ναι.

Τα κανονίζουν επί τόπου με τους ξενοδόχους.

29 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε

Συγγνώμη αλλά εσύ θα πας ταξίδι για να πιεις μπύρα από το μπαρ του ξενοδοχείου; Δηλαδή θα κάνεις συγκεκριμένα αυτό;

Τόσο περίεργο είναι να πιει κάποιος μια μπύρα, ένα κοκτέιλ στην πισίνα του ξενοδοχείου;

Εγώ απλά το ανέφερα ως παράδειγμα. Θεωρώ πως οι πάροχοι είναι οι τελευταίοι που θα βγουν χαμένοι.

Δημοσ.

Καλημέρα,

Χθες ψάχνοντας για το αν τελικά είμαι ή όχι στους δικαιούχους, επειδή δεν έβγαζα άκρη με την σελίδα και το Excel δεν ήταν και τόσο συνεργάσιμο στην αναζήτηση, αποφάσισα να γράψω ένα python script για να ψάξω γρήγορα μέσα στο Excel.

2 ώρες μετά έφτιαξα αυτό:

https://tourismos.sakisdapps.gr

Έχω περάσει μόνο τον πίνακα με τους δικαιούχους του προγράμματος, οπότε αν δεν σας εμφανίζει αποτελέσματα τότε δεν ανήκετε σε αυτούς.

• Like 6
  • Thanks 3
Δημοσ.
9 hours ago, sakisdog said:

Καλημέρα,

Χθες ψάχνοντας για το αν τελικά είμαι ή όχι στους δικαιούχους, επειδή δεν έβγαζα άκρη με την σελίδα και το Excel δεν ήταν και τόσο συνεργάσιμο στην αναζήτηση, αποφάσισα να γράψω ένα python script για να ψάξω γρήγορα μέσα στο Excel.

2 ώρες μετά έφτιαξα αυτό:

https://tourismos.sakisdapps.gr

Έχω περάσει μόνο τον πίνακα με τους δικαιούχους του προγράμματος, οπότε αν δεν σας εμφανίζει αποτελέσματα τότε δεν ανήκετε σε αυτούς.

👍 👍

Μού γλύτωσες 10 λεπτά γιατί μ'είχαν πρήξει οι δικοί μου. 😆

Τι χάλι είναι αυτό με το excel, λες και ζούμε σε εποχές με windows 95.

• Haha 1
Δημοσ.

Αν μπορούσε κάποιος να φτιάξει και ένα χάρτη με τα καταλύματα για το 2024-2025, θα ήταν ακόμα καλύτερα.

Γιατί στο site του ΚΤ έχει τα περσινά.

• Thanks 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, phanispal είπε

Αν μπορούσε κάποιος να φτιάξει και ένα χάρτη με τα καταλύματα για το 2024-2025, θα ήταν ακόμα καλύτερα.

Γιατί στο site του ΚΤ έχει τα περσινά.

Έχει και τα φετινά. Απλώς στο φίλτρο "πρόγραμμα" επιλέγεις το φετινό. Εκτός αν μπαίνεις σε άσχετη σελίδα που δεν έχει ενημερωθεί και όχι σε αυτή του ΟΑΕΔ / ΔΥΠΑ. Η επίσημη σελίδα με τα καταλύματα είναι αυτή, απλώς φρόντισε στο φίλτρο να επιλέξεις το φετινό πρόγραμμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...