Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ζωα ρε. Έδωσαν μονο τα μισά Voucher γιατι δεν έγιναν αιτήσεις. Και δεν ανοίγουν ξανά την πλατφόρμα λένε για να βγουν τα αποτελέσματα μέχρι τις 15 Ιουνίου (προφανώς για να προλάβουν τις εκλογές)

image.png.15e814e58471feffcda0b49cf6e0eef9.png

• Απαντ. 884
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ναι λες και αν το παρουμε θα βρεθεί ξενοδοχείο να σου πει ναι αγόρι μου δεχόμαστε voucher. Εγω αν το πάρω σκέφτομαι να κάνω κανα χειμερινό τουρισμό Καλαβρυτα για snowboard

Δημοσ.
1 hour ago, sphinxgr said:

Ζωα ρε. Έδωσαν μονο τα μισά Voucher γιατι δεν έγιναν αιτήσεις. Και δεν ανοίγουν ξανά την πλατφόρμα λένε για να βγουν τα αποτελέσματα μέχρι τις 15 Ιουνίου (προφανώς για να προλάβουν τις εκλογές)

image.png.15e814e58471feffcda0b49cf6e0eef9.png

Δε νομίζω ότι πάει έτσι. 

Κάποιος παντρεμένος με 3 παιδιά κάνει 1 αίτηση για τον ίδιο, τη σύζυγο και  τα τέκνα αλλά θα λάβει 5 επιταγές ώστε να έχει την ανάλογη έκπτωση σε ακτοπλοικά και διαμονή. 

Οπότε αν λάβουμε υπόψη ότι τριτεκνοι, πολύτεκνοι κλπ έχουν αυξημένοι μοριοδότηση γενικά δε φτάνουν οι επιταγές για όλους όσους κάνουν αίτηση. Πέρσι εγώ είχα κάνει κανονικά αίτηση και δεν το έλαβα λόγω μοριοδότησης (είμαι "άγαμος") ενώ στα κριτήρια ήμουν κομπλέ.

• Like 2
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, MikeJ είπε

Δε νομίζω ότι πάει έτσι. 

Κάποιος παντρεμένος με 3 παιδιά κάνει 1 αίτηση για τον ίδιο, τη σύζυγο και  τα τέκνα αλλά θα λάβει 5 επιταγές ώστε να έχει την ανάλογη έκπτωση σε ακτοπλοικά και διαμονή. 

Οπότε αν λάβουμε υπόψη ότι τριτεκνοι, πολύτεκνοι κλπ έχουν αυξημένοι μοριοδότηση γενικά δε φτάνουν οι επιταγές για όλους όσους κάνουν αίτηση. Πέρσι εγώ είχα κάνει κανονικά αίτηση και δεν το έλαβα λόγω μοριοδότησης (είμαι "άγαμος") ενώ στα κριτήρια ήμουν κομπλέ.

Διάβασε τι γράφει η εικόνα που ανέβασα. image.png.15e814e58471feffcda0b49cf6e0eef9.png

Δημοσ.
5 minutes ago, sphinxgr said:

Διάβασε τι γράφει η εικόνα που ανέβασα. image.png.15e814e58471feffcda0b49cf6e0eef9.png

Την είδα την εικόνα και βασικά το είχα διαβάσει ήδη και αρχικά είχα την ίδια εντύπωση με σένα ότι καλά πως γίνεται οι αιτήσεις να είναι λιγότερες (μισές μάλιστα) από τους δικαιούχους. Σε άλλο πρόγραμμα πέρσι του Τουρισμού για όλους (που δεν είναι τόσο καλό όσο ο κοινωνικός) οι αιτήσεις ήταν θυμάμαι εξαπλάσιες από τους δικαιούχους 

Αλλά όπως ανέφερα είμαι σίγουρος ότι στη περίπτωση έγγαμων και οικογενειών με παιδιά (και γενικότερα εξαρτώμενα μέλη), γίνεται μία αίτηση αλλά οι επιταγές είναι όσες τα μέλη της οικογένειας.

Δηλαδή τετραμελής οικογένεια, κάνει μία αίτηση ο πατέρας αλλά θα λάβει 4 επιταγές (είναι σαν κωδικοί που δίνεις στα καταλύμματα και τις ακτοπλοικές).

Γενικά οι "δικαιούχοι" (με την έννοια των πόσων αιτήσεων θα εγκριθούν) είναι 300 χιλιάδες απλά οι 300 χιλιάδες αιτήσεις θα αφορούν συνολικά 1.068.904 άτομα (οικογένειες με παιδιά, ΑΜΕΑ με συνοδό κοκ). Οπότε και στις 579 χιλιάδες, περίπου 279  χιλιάδες αιτήσεις θα πάνε κουβά είτε λόγω μη κάλυψης προυποθέσεων είτε λόγω χαμηλής μοριοδότησης. 

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, MikeJ είπε

Την είδα την εικόνα και βασικά το είχα διαβάσει ήδη και αρχικά είχα την ίδια εντύπωση με σένα ότι καλά πως γίνεται οι αιτήσεις να είναι λιγότερες (μισές μάλιστα) από τους δικαιούχους. Σε άλλο πρόγραμμα πέρσι του Τουρισμού για όλους (που δεν είναι τόσο καλό όσο ο κοινωνικός) οι αιτήσεις ήταν θυμάμαι εξαπλάσιες από τους δικαιούχους 

Αλλά όπως ανέφερα είμαι σίγουρος ότι στη περίπτωση έγγαμων και οικογενειών με παιδιά (και γενικότερα εξαρτώμενα μέλη), γίνεται μία αίτηση αλλά οι επιταγές είναι όσες τα μέλη της οικογένειας.

Δηλαδή τετραμελής οικογένεια, κάνει μία αίτηση ο πατέρας αλλά θα λάβει 4 επιταγές (είναι σαν κωδικοί που δίνεις στα καταλύμματα και τις ακτοπλοικές).

Γενικά οι "δικαιούχοι" (με την έννοια των πόσων αιτήσεων θα εγκριθούν) είναι 300 χιλιάδες απλά οι 300 χιλιάδες αιτήσεις θα αφορούν συνολικά 1.068.904 άτομα (οικογένειες με παιδιά, ΑΜΕΑ με συνοδό κοκ). Οπότε και στις 579 χιλιάδες, περίπου 279  χιλιάδες αιτήσεις θα πάνε κουβά είτε λόγω μη κάλυψης προυποθέσεων είτε λόγω χαμηλής μοριοδότησης. 

Κατάλαβα τι λες.

Δεν ξέρω αν όντως η επιταγή ειναι / άτομο ή ανά οικογένεια. Ενδεχομένως να ισχύει αυτο που λες

Δημοσ.
3 minutes ago, sphinxgr said:

Κατάλαβα τι λες.

Δεν ξέρω αν όντως η επιταγή ειναι / άτομο ή ανά οικογένεια. Ενδεχομένως να ισχύει αυτο που λες

Είδα τώρα και μία συνέντευξη του διοικητή του Οαεδ και αν και τα έλεγε μπερδεμένα πιστευω ουσιαστικά επιβεβαιώνει (γιατί έλεγε ότι οι αιτήσεις είναι ρεκορ και ήδη έχουν υπερκαλυφθεί οι δικαιούχοι). 300 χιλ αιτήσεις θα εγκριθούν και οι ωφελούμενοι θα φτάσουν έως το 1 εκ κάτι.

Φυσικά θα μπορούσαν να είχαν δωσει μερικές μέρες παράταση αφού υπήρχαν θέματα με τη πλατφορμα που δεν ήταν προσβάσιμη διαρκώς.

• Like 1
Δημοσ.

Θα ξανανοίξει η πλατφόρμα για αιτήσεις από Παρασκευή 9/6 στις 17:00 μέχρι Κυριακή 11/6 στις 23:59

(πόσο από αυτό το διάστημα θα είναι κάτω δεν διευκρινίζει)

Δημοσ.
2 ώρες πριν, MikeJ είπε

Ο κοινωνικός τουρισμός ήταν ανέκαθεν παροχη βάσει ενσήμων τα τελευταία έτη π.χ. αυτός που είχε 3 έτη ένσημα προηγουταν από κάποιον που είχε 5 μήνες. 

Ήρθαν οι τύποι και έβαλαν τα γνωστά μόρια (ΑΜΕΑ, μονογονεϊκές, πολυτεκνοι, εισόδημα) και το έκαναν επίδομα. 

Συμπέρασμα οποίος δουλεύει στην Ελλαδα είναι κορόιδο.

• Like 4
Δημοσ.
3 ώρες πριν, gpapadakis είπε

Ο κοινωνικός τουρισμός ήταν ανέκαθεν παροχη βάσει ενσήμων τα τελευταία έτη π.χ. αυτός που είχε 3 έτη ένσημα προηγουταν από κάποιον που είχε 5 μήνες. 

Ήρθαν οι τύποι και έβαλαν τα γνωστά μόρια (ΑΜΕΑ, μονογονεϊκές, πολυτεκνοι, εισόδημα) και το έκαναν επίδομα. 

Συμπέρασμα οποίος δουλεύει στην Ελλαδα είναι κορόιδο.

Τωρα το καταλαβες; Καπου, ισως και εδω, ειχα ανοιξει ενα νημα και σχολιαζα για το ΚΕΑ, και επεσαν να με φανε...

• Like 1
Δημοσ.

Κάπου πριν διάβασα ότι κάνει αίτηση ο άνδρας πχ και βάζει μέσα γυναίκα και παιδιά και παίρνουν την επιταγή όλοι.. Εγώ κάνω αίτηση και βάζω παιδιά και η γυναίκα κάνει δική της αίτηση και βάζει επίσης τα παιδιά. Και πρόπερσι έτσι το έκανα και τα πήρα, και φέτος το ίδιο.. Ποιο είναι σωστό τελικά; 

Δημοσ.

Εγώ πάντως δεν έχω καταλάβει το εξής.

Κάνει αίτηση η μάνα μου ως μακροχρόνια άνεργη.Εκει που λέει η αίτηση προσθήκη μέλους έχει δικαίωμα η μάνα μου να βάλει και τον πατέρα μου στην αίτηση που είναι χαμηλοσυνταξιούχος;

Σε αυτή την απορία μου μπορεί κάποιος να μου απαντήσει με σιγουριά;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...