Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Bitbit είπε

Τα μόρια ήταν λίγα.

59 λεπτά πριν, Manolo7 είπε

Με μια ματιά που έριξα στους πίνακες ήθελες τουλάχιστον 35 μόρια για να κληρωθεις. 

Και εμείς 20 μόρια πήραμε μόνο και μπήκαμε στους επιλαχόντες.

Βλέποντας την αίτηση μου για την περίοδο 2020 τότε έδωσαν και μόρια με βάση το σύνολο ενσήμων 2017,18,19 οπότε ήταν +35 μόρια σε σχέση με φέτος.

Οι επιλαχόντες σε ποια περίπτωση παίρνουν επιδότηση;

38 λεπτά πριν, zchrisz είπε

Δες λίγο το παρακάτω:

Δικαιούχοι

Στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού μπορούν να πάρουν μέρος και άνεργοι και εργαζόμενοι, ενώ οι δικαιούχοι ΑμεΑ ή οι δικαιούχοι που έχουν δηλώσει ωφελούμενο μέλος ΑμεΑ στην αίτησή τους μπορούν να λαμβάνουν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού σε συνεχόμενα προγράμματα.

Οι υπόλοιποι δικαιούχοι μπορούν να παίρνουν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού χρόνο παρά χρόνο.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού απευθύνεται σε όσους/-ες:

–    Πραγματοποίησαν ως εργαζόμενοι/-ες 50 ημέρες εργασίας.

–    Έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότη

Άρα το 2ο που είπα.

• Απαντ. 884
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Έχω την εντύπωση ότι άλλαξαν το τρόπο μοριοδοτησης.Πλεον μόνο εισόδημα και αριθμός τέκνων τίποτα άλλο.

πριν 2 χρόνια ειχα πάρει επιταγή ενώ φέτος είμαι απλά επιλαχών.

Άσε που μετράνε το εισόδημα του 2020 και όχι του 2021. (είμαστε ήδη στο μέσο του 22).

• Like 1
Δημοσ.
Στις 10/7/2022 στις 6:09 ΜΜ, MikeJ είπε

Έχω την εντύπωση ότι άλλαξαν το τρόπο μοριοδοτησης.Πλεον μόνο εισόδημα και αριθμός τέκνων τίποτα άλλο.

πριν 2 χρόνια ειχα πάρει επιταγή ενώ φέτος είμαι απλά επιλαχών.

Άσε που μετράνε το εισόδημα του 2020 και όχι του 2021. (είμαστε ήδη στο μέσο του 22).

.... δηλαδή εγώ που έχω το σύζυγό μου άνεργο 120 μήνες με κάρτα ανεργίας δεν παίρνω κανένα extra μόριο? 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, dr_psiloulis είπε

.... δηλαδή εγώ που έχω το σύζυγό μου άνεργο 120 μήνες με κάρτα ανεργίας δεν παίρνω κανένα extra μόριο? 

συγνώμη για το άσχετο αλλά δε μπόρεσα να κρατηθώ.

άτομο με 120 μήνες ανεργίας δε θεωρείται άνεργος. Βασικά δε πρέπει να θεωρείται. Αφήνουμε στην άκρη περιπτώσεις με σοβαρά θέματα υγείας.

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Bitbit είπε

συγνώμη για το άσχετο αλλά δε μπόρεσα να κρατηθώ.

άτομο με 120 μήνες ανεργίας δε θεωρείται άνεργος. Βασικά δε πρέπει να θεωρείται. Αφήνουμε στην άκρη περιπτώσεις με σοβαρά θέματα υγείας.

Εσύ νομίζεις ότι αν κάποιος έχει 120 μήνες σημαίνει ότι δεν δουλεύει?😅

• Like 1
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, Manolo7 είπε

Εσύ νομίζεις ότι αν κάποιος έχει 120 μήνες σημαίνει ότι δεν δουλεύει?😅

Τον κόσμο. Οκ, δουλειά είναι και αυτό. Το κάνουν πολλοί 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, dr_psiloulis είπε

Θέλω να πιστεύω ότι έκανες λάθος και ήθελες να γράψεις 12 αντί για 120(!). Εκτός αν μιλάμε για σοβαρότατο θέμα υγείας...

Anyway για να απαντήσω την ερώτηση, ΟΧΙ είναι η απάντηση. Δεν παίρνεις κανένα μόριο. Αν μπεις στον κόπο και κοιτάξεις τη δημόσια πρόσκληση, εδώ και 2 χρόνια έχουν αλλάξει τα κριτήρια μοριοδότησης. Πλέον μετράει μόνο το εισόδημα και ο αριθμός των τέκνων.

Δημοσ.

το έχασα και εγώ, πάντως για εμένα υπάρχει ένας παραλογισμός στον υπολογισμό των μορίων.

δεν γίνετε σε ανήλικα τέκνα πχ κάτω από 5 ετών να μην δίνει μόρια. 

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, archimidis είπε

το έχασα και εγώ, πάντως για εμένα υπάρχει ένας παραλογισμός στον υπολογισμό των μορίων.

δεν γίνετε σε ανήλικα τέκνα πχ κάτω από 5 ετών να μην δίνει μόρια. 

Κάποιο λάθος έχεις κάνει, για κάτω από 5 δεν μπορείς να τα προσθέσεις ως οφελουμενα όμως μόρια περνεις, προσωπικά πήρα 15 μόρια για παιδί 3,5 ετών.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, vaggos2586 είπε

Κάποιο λάθος έχεις κάνει, για κάτω από 5 δεν μπορείς να τα προσθέσεις ως οφελουμενα όμως μόρια περνεις, προσωπικά πήρα 15 μόρια για παιδί 3,5 ετών.

πες μου ότι παίρνουμε και για τη σύζυγο; εμένα μου βγάζει μόνο 30 μόρια.

όπως και να έχει το έχασα αφού λήξαν και οι ενστάσεις ☹️

κρίμα να δούμε αν θα πάρουμε τίποτα άλλο.

Δημοσ.

Για να καταλάβουν όλοι τι παίχτηκε με τις αιτήσεις.. από φέτος η κυβέρνηση άλλαξε τον τρόπο μοριοδοτησης που ίσχυε τουλάχιστον τα τελευταία 15 χρόνια.. Κατήργησε το ανταποδοτικό 3ο κριτήριο στο οποίο μοριοδοτούνταν ο αριθμός των ενσήμων της τελευταίας 3ετιας. Έτσι έκοψε καμια 25αρια μόρια (αν είχες συνεχή ένσημα τους τελευταίους 36 μήνες). 

Οπότε τα κριτήρια μοριοδοτησης παρέμειναν το επίπεδο εισοδήματος και τα τέκνα... Τελικα χωρίς τέκνα δεν νομίζω να πήρε κάνεις επιταγή... 

Για να καταλαβουν κάποιοι εργένηδες που δεν πήραν φέτος τι συνέβη..

Το πιο αστείο της υπόθεσης είναι ότι άλλαξε μια διαδικασία μοριοδοτησης που ίσχυε τουλάχιστον 15 χρόνια και το βασικότερο κριτήριο ήταν τα ένσημα των εργαζομένων. Και άλλαξε από μια κυβέρνηση που την εμπιστεύτηκαν στις κάλπες γιατί θα καταργούσε τα επιδόματα και θα έφερνε πολλές και καλές δουλειές στους εργαζόμενους της χώρας...

Βλέπουμε λοιπόν πως ανταμείβει τους εργαζόμενους της χώρας η κυβέρνηση αλλάζοντας την διαδικασία, μη μοριοδοτοντας τα ένσημα τους και απλά παίρνουν τα μόρια άνεργοι χωρίς εισόδημα ή απλά έχοντας παιδιά...

Δεν βαριέσαι όσοι δουλεύουν έχουν λεφτά να πάνε διακοπές 

• Like 4
Δημοσ.

Καλησπέρα έκανα για πρώτη φορά αίτηση για κοινωνικό τουρισμό και μου έβγαλε 35 μόρια . Ξέρει κανένας από που μπορώ να δω αν το δικαιούμαι ? Στα αποτελέσματα που έχουν βγει μέχρι τώρα είναι πάνω από 75 μόρια 

Δημοσ.

Από 35 μόρια και πάνω εγκρίθηκαν όλοι. Κάποιο έγιναν δεκτοί και με 30 μόρια. Ξέρουμε ποιοι είχαν προτεραιότητα σε περίπτωση ίσων μορίων;

• Thanks 1
Δημοσ.

Εγώ με 30 μόρια είμαι στον πίνακα "Προσωρινό Πίνακα Μη Επιλεγομένων Δικαιούχων Λόγω Μοριοδότησης" κάπου διάβασα για ένσταση.

Επίσης το πρόγραμμα με τα 150 επηρεάζει το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...