Bitbit Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 εγώ δεν έχω καταλάβει ακόμα πως δουλεύει ο κοινωνικός τουρισμός. έστω ότι βρίσκω ένα ξενοδοχείο από τη λίστα. Δικαιούμαι μέχρι 5 (ή και 10 ανάλογα) διανυχτερεύσεις. Τι ποσοστό θα πληρώσω; Εξαρτάται από το ξενοδοχείο; Εγώ είμαι μόνος, δεν έχω εξαρτώμενα μέλη. Αν πάρω και 2ο (άσχετο) άτομο μαζί μου σε δίκλινο, που δε δικαιούται, τι θα χρεωθούμε; αν ένα ξενοδοχείο χρεώνει 50€ το μονόκλινο και πάω για 5 μέρες (5*50=250€), τι θα πληρώσω; αν χρεώνει 50€ το δίκλινο και πάω για 5 μέρες, παρέα με άτομο που δε δικαιούται, τι θα πληρώσουμε; Στο περίπου θέλω για να ξέρω τι γίνεται, Μη πάω και με χρεώσουν ό,τι θέλουν. όπως καταλάβατε είναι 1η μου φορά έχω περσινό κουπόνι 1
naimore Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 8 minutes ago, gokuthelegend said: Ακριβώς. 2 διαφορετικά προγράμματα. Το καθένα είχε διαφορετικά κριτήρια, αυτό του ΟΑΕΔ νομίζω είχε ποιο αυστηρά. κι απο παροχες;
gokuthelegend Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, naimore είπε κι απο παροχες; Το tourism 4 all νομίζω δίνει 50% έκπτωση στις τιμές του ξενοδοχείου με απαραίτητη προϋπόθεση να μείνεις τουλάχιστον 4 βράδια. Στο ΟΑΕΔ δεν έκανα αίτηση και δεν ξέρω ποιο συγκεκριμένα. Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2020 από gokuthelegend 1
red7genius Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Μια ερώτηση αν γνωρίζετε. Με βάση αυτά: Αναφορά σε κείμενο Δικαιούχοι Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους κατά το προηγούμενο έτος από την έναρξη του προγράμματος: πραγματοποίησαν ως εργαζόμενοι 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ με εισφορές υπέρ του καταργηθέντος Οργανισμού Εργατικής Εστίας ή έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή συγκέντρωσαν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας) ή είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων. Επιπλέον, για να είναι κάποιος δικαιούχος: δεν πρέπει να έχει λάβει Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού κατά το αμέσως προηγούμενο πρόγραμμα. Μόνο οι δικαιούχοι ΑμεΑ μπορούν να λαμβάνουν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού σε συνεχόμενα προγράμματα δεν πρέπει να έχει λάβει συναφή παροχή από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο. Οι συνταξιούχοι δεν θα μπορούσαν να είναι στους δικαιούχους ή καταλαβαίνω κάτι λάθος; Λογικά ήταν υποχρεωτικό ή να είσαι άνεργος ή να έχεις κάποια ένσημα; Το λέω γιατί η μητέρα μου που είναι συνταξιούχος δεν επιλέχθηκε κι εγώ πήρα επιταγή.
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 @red7genius Οι συνταξιούχοι δεν είναι δικαιούχοι. Μπορούν βέβαια να κάνουν στο tourism4all αίτηση. @Bitbit Αν διαβάσεις την πρόσκληση, θα δεις ότι αναφέρει ποσά επιδότησης (από το πρόγραμμα), και ποσά ανώτατης ιδιωτικής συμμετοχής. Άρα ο οποιοσδήποτε συμβεβλημένος δεν μπορεί να σου πει τιμή ανώτερη από το άθροισμα αυτών των δύο. Αν ας πούμε πάω εγώ με τη γυναίκα μου σε 5 αστέρων ξενοδοχείο, θα πάρουμε 2*27 = 54 ευρώ από το πρόγραμμα, κι ο ξενοδόχος μπορεί να χρεώσει επιπλέον 7 ευρώ το άτομο (τιμές χωρίς πρωινό). Άρα δεν μπορεί να σου έχει τιμή μεγαλύτερη από 68 ευρώ το δίκλινο, πρακτικά.
Edel Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Να κάνω μια ερώτηση εγώ. Τοι πρόγραμμα κοινωνικός τουρισμός είναι διαφορετικό από το πρόγραμμα τουρισμός για όλους ?
asdfnikos Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 1 λεπτό πριν, Edel είπε Να κάνω μια ερώτηση εγώ. Τοι πρόγραμμα κοινωνικός τουρισμός είναι διαφορετικό από το πρόγραμμα τουρισμός για όλους ? Ναι διαφορετικά προγράμματα .
Edel Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Μόλις τώρα, asdfnikos είπε Ναι διαφορετικά προγράμματα . Αλλά οι παροχές είναι οι ίδιες? Άρα μέχρι στιγμής έχουν βγει λίστες μόνο κοινωνικού τουρισμου και όχι ακόμα του τουρισμού για όλους.
red7genius Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 46 λεπτά πριν, Bitbit είπε εγώ δεν έχω καταλάβει ακόμα πως δουλεύει ο κοινωνικός τουρισμός. έστω ότι βρίσκω ένα ξενοδοχείο από τη λίστα. Δικαιούμαι μέχρι 5 (ή και 10 ανάλογα) διανυχτερεύσεις. Τι ποσοστό θα πληρώσω; Εξαρτάται από το ξενοδοχείο; Εγώ είμαι μόνος, δεν έχω εξαρτώμενα μέλη. Αν πάρω και 2ο (άσχετο) άτομο μαζί μου σε δίκλινο, που δε δικαιούται, τι θα χρεωθούμε; αν ένα ξενοδοχείο χρεώνει 50€ το μονόκλινο και πάω για 5 μέρες (5*50=250€), τι θα πληρώσω; αν χρεώνει 50€ το δίκλινο και πάω για 5 μέρες, παρέα με άτομο που δε δικαιούται, τι θα πληρώσουμε; Στο περίπου θέλω για να ξέρω τι γίνεται, Μη πάω και με χρεώσουν ό,τι θέλουν. όπως καταλάβατε είναι 1η μου φορά έχω περσινό κουπόνι Αυτό θέλω να το μάθω κι εγώ καθώς είμαι δικαιούχος (μόνος μου χωρίς ωφελούμενα μέλη) αλλά προφανώς δεν θα πάω μόνος μου διακοπές. Μπορώ να κλείσω ένα δίκλινο και η επιταγή να μπει εκεί ή σε υποχρεώνει αναγκαστικά να κλίσεις μονόκλινο; Λογικά ένα τηλέφωνο σε κάποιον πάροχο θα λύσει απορίες.
onelonelystar Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 5 λεπτά πριν, Edel είπε Αλλά οι παροχές είναι οι ίδιες? Άρα μέχρι στιγμής έχουν βγει λίστες μόνο κοινωνικού τουρισμου και όχι ακόμα του τουρισμού για όλους. Δεν γνωρίζω για τις παροχές, αλλά από όσο ξέρω στον Τουρισμό για όλους, θα γίνει με κλήρωση και όχι με μόρια η επιλογή των δικαιούχων. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Ρε παιδιά, συγγνώμη, γιατί δεν διαβάζετε; Από το site, για το τουρισμός για όλους: Αναφορά σε κείμενο Ο δικαιούχος και τα ωφελούμενα μέλη του e -voucher επιλέγουν κατάλυμα από το Μητρώο Παρόχων και με δική τους ευθύνη κάνουν τη σχετική κράτηση αναφέροντας ότι είναι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» του Υπουργείου Τουρισμού και κάτοχοι e-voucher. Aπό το μητρώο παρόχων ενημερώνονται για την δηλωθείσα, από τον πάροχο, τιμή συνεργασίας. Η τιμή συνεργασίας επιδοτείται από το πρόγραμμα σε ποσοστό 50% (ή 60% ως ορίζεται) και με ανώτατο ποσό τα 30€/το άτομο/ανά διανυκτέρευση και ο δικαιούχος συμμετέχει πληρώνοντας το υπόλοιπο. Η διαμονή των 4 διανυκτερεύσεων είναι προϋπόθεση. Η συμφωνία με το κατάλυμα για το κόστος παραμονής στο κατάλυμα για περισσότερο διάστημα γίνεται μεταξύ παρόχου και το Υπουργείο Τουρισμού δεν εμπλέκεται. @red7genius Αν το δίκλινο κάνει π.χ. 50 ευρώ κι εσύ επιδοτείσαι με 23, τότε έχουμε 50/2 = 25, και 25-23 = 2. Άρα έχεις ιδιωτική συμμετοχή 2 ευρώ εσύ και πληρώνει όλο το 25άρι το δεύτερο άτομο
Conan2046 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 8 ώρες πριν, SabotazNic είπε 2η περιέργεια. Γτ να πάει διακοπές κάποιος που είναι άνεργος? Προφανώς είμαι υπέρ να πάρουν τις επιταγές αυτοί πυο δούλεψαν, και επειδή είχαν κάποια οικονομικά κριτήρια, να πάρουν αυτοί τις επιταγές. Νομίζω ότι ως άνεργος, δεν έχεις και ανάγκη τις διακοπές, και ούτε μπορείς να τις πληρώσεις (θα την βγάλεις στο ξενοδοχείο όλη μέρα?) Και να' ταν μόνο αυτό. Φέτος υπήρχε το tourism4all αλλά άλλες χρονιές; Γιατί θα πρέπει να έχει δικαίωμα συμμετοχής μόνο ο μισθωτός ιδιωτικού τομέα και όχι του δημοσίου; Γιατί μόνο οι μισθωτοί και όχι οι αυτοαπασχολούμενοι όλοι με ίδια εισοδηματικά και λοιπά κριτήρια;
red7genius Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 34 λεπτά πριν, Orestis_G είπε Ρε παιδιά, συγγνώμη, γιατί δεν διαβάζετε; Από το site, για το τουρισμός για όλους: @red7genius Αν το δίκλινο κάνει π.χ. 50 ευρώ κι εσύ επιδοτείσαι με 23, τότε έχουμε 50/2 = 25, και 25-23 = 2. Άρα έχεις ιδιωτική συμμετοχή 2 ευρώ εσύ και πληρώνει όλο το 25άρι το δεύτερο άτομο Εγώ αναφέρομαι στον κοινωνικό τουρισμό πάντως, όχι στο tourism4all.
green gordon Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 4 ώρες πριν, phanispal είπε Σου εξηγώ όμως ότι δυστυχώς μόνο το δεκαπενταύγουστο μπορώ να πάω κάθε χρόνο, και του χρόνου έχω περιθώριο έως 31 Ιουλίου αφού τότε λήγει η προθεσμία του κοινωνικού τουρισμού. Άρα πώς θα πάω του χρόνου το δεκαπενταύγουστο; Εν τω μεταξύ πήγα στον ΟΑΕΔ να ρωτήσω πώς πρέπει να κάνω την ένσταση για να καταχωρήσω και τη σύζυγο, και μου είπαν να κάνω ό,τι νομίζω εγώ και ότι δεν υπάρχει κάτι σαφές. Δε μπορούν να μου πουν τι να γράψω στο κείμενο, ούτε αν πρέπει να επισυνάψω κάποιο έγγραφο. Αστείοι. Αν βγάλεις καμία άκρη στείλε μου σε παρακαλώ έχω πάθει ακριβώς το ιδιο
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2020 @red7genius Κι εγώ για τον κοινωνικό σου απαντώ. Στους άλλους γράφω για το tourism4all. @Conan2046 Ο κοινωνικός τουρισμός ανήκει (ή τουλάχιστον ανήκε, δεν ξέρω το ακριβές καθεστώς πλέον) στα προγράμματα της εργατικής εστίας, οπότε δικαιούχοι είναι αυτοί που καταβάλλουν εισφορές υπέρ εργατικής εστίας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα