jkoukos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Κάτι δεν γίνεται σωστά στι ρυθμίσεις. Το 8960 και όλα τα παρόμοια μια χαρά δουλεύουν ως απλά router. Έγραψες πριν για modem. Εννοείς το Speedport ή υπάρχει και άλλη συσκευή πριν από αυτό;
skiabox Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Το speedport είναι στο ισόγειο και λειτουργεί ως modem. Δεν υπάρχει άλλη συσκευή.
jkoukos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 ΟΚ. Κάνε μια δοκιμή βάζοντας το 8960 ως απλό switch και ΑΡ. Καταρχήν αποσυνδέεις από την WAN θύρα το καλώδιο που έρχεται από το Speedport. Του ορίζεις LAN IP 192.168.1.14 (που είχε η WAN) και του κλείνεις τον DHCP. Συνδέεις το καλώδιο από το Speedport σε μία LAN εκτός την WAN/LAN4. Του κάνεις επανεκκίνηση. Θα πρέπει επίσης να αλλάξεις την ΙΡ του laptop στο ίδιο υποδίκτυο ή βάλτα όλα στο αυτόματο και απενεργοποίησε/ενεργοποίησε πάλι την κάρτα δικτύου για να πάρει νέα ΙΡ.
skiabox Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 7 λεπτά πριν, jkoukos είπε ΟΚ. Κάνε μια δοκιμή βάζοντας το 8960 ως απλό switch και ΑΡ. Καταρχήν αποσυνδέεις από την WAN θύρα το καλώδιο που έρχεται από το Speedport. Του ορίζεις LAN IP 192.168.1.14 (που είχε η WAN) και του κλείνεις τον DHCP. Συνδέεις το καλώδιο από το Speedport σε μία LAN εκτός την WAN/LAN4. Του κάνεις επανεκκίνηση. Θα πρέπει επίσης να αλλάξεις την ΙΡ του laptop στο ίδιο υποδίκτυο ή βάλτα όλα στο αυτόματο και απενεργοποίησε/ενεργοποίησε πάλι την κάρτα δικτύου για να πάρει νέα ΙΡ. Εγώ λέω να του χώσω ένα open wrt να στρωσει χαρακτήρα. Τι λες; 1
jkoukos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Κάνε αυτό που σου γράφω. Ποιο version είναι το W8960;
skiabox Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Εκανα οτι μου είπες και είχα Internet για μερικά λεπτά! Προφανώς έχει σχέση με το ότι το 192.168.1.14 δίνεται δυναμικά; Τι κάνουμε τώρα; Ok μπήκε και η static ip στο speedport και έχω τώρα και wired και wireless Internet. Παω να στήσω το spa112 τώρα. Περιτό να σου πω ότι είσαι θεός!
skiabox Δημοσ. 15 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2019 Σήμερα μόλις ξύπνησα στο εξοχικό το modem δεν μου έδινε Internet. Μπαίνω με το καλώδιο στο speedport στο ισόγειο και αυτό είχε Internet. Εκλεισα το modem και το ξαναάνοιξα. Ολα καλά μετά. Γενικά πιστεύω ότι τουλάχιστον στο επίπεδο των φθηνιάρικων tplink καλό είναι η κάθε συσκευή να δουλεύει στον ρόλο για τον οποίο φτιάχθηκε. Με την ευκαιρία να προσθέσω ότι κάναμε αίτηση με τον γείτονα που μου δίνει Internet για αναβάθμιση από adsl 24 (6 του έδινε) σε vdsl 50. Το εντυπωσιακό είναι ότι θα πέσει το πάγιό του από τα 20 ευρώ στα 15!!! Θα πάρει από καμπίνα.
skiabox Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2019 Τώρα που πήρα το https://www.skroutz.gr/s/6865737/MikroTik-hEX-lite-RB750r2.html να ξαναδοκιμάσω πάλι τη wan port του tplink modem/router; Το συγκεκριμένο mikrotic θα μπει στο ισόγειο για να δίνει σε εμένα το μισό bandwidth και στα άλλα δύο μηχανήματα το υπόλοιπο. Τελικά χτύπησα και το https://www.skroutz.gr/s/7461708/MikroTik-hAP-lite-RB941-2nD-TC.html για να αντικαταστήσω το tplink το οποίο δημιουργεί συνέχεια προβλήματα. Λογικά Microtic access point που θα παίρνει Internet από Microtic router στο ισόγειο θα παίξουν τρένο!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα