skiabox Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Στις 3/6/2019 στις 1:31 ΜΜ, jkoukos είπε Καταρχήν θα κάνεις reset το W8960 για να πάρει τις αρχικές εργοστασιακές ρυθμίσεις. Επειδή η αρχική ΙΡ (192.168.1.1) που έχει είναι η ίδια με του Speedport, θα το συνδέσεις μόνο με τον υπολογιστή κατευθείαν μέσω μίας LAN θύρας. Στον υπολογιστή θα ορίσεις σταθερή ΙΡ 192.168.2.100 και μάσκα 255.255.255.0. Τίποτα άλλο. Πληκτρολογείς 192.168.1.1 και μπαίνεις στο μενού με username/password με χρήση admin και στα 2. Για να σου δώσουμε αναλυτικές οδηγίες γράψε ποια ακριβώς version είναι το W8960, διότι υπάρχουν μερικές και με διαφορά στο μενού. Τέλος ανέφερε πως θέλεις να το δουλέψεις, διότι οι ρυθμίσεις είναι εντελώς διαφορετικές: Ως router κάνοντας ταυτόχρονη κλήση PPPoE, παίρνοντας ξεχωριστή δημόσια ΙΡ και δημιουργώντας το δικό του LAN δίκτυο. Στην περίπτωση αυτή δεν υπάρχει επικοινωνία με το Speedport. Ως router παίρνοντας σύνδεση από το Speedport, αλλά δημιουργώντας το δικό του ανεξάρτητο LAN. Εδώ υπάρχει επικοινωνία με το Speedport. Ως απλό switch+AP. Τώρα πάλι παίρνει σύνδεση από το Speedport, αλλά δεν δουλεύει ως router με δικό του LAN. Απλά είναι client στο δίκτυο του Speedport. Ακόμα δεν συνδέεται με το tplink.Default gateway τι να βάλω; Μπήκα από Ubuntu που τα έχω dual boot με τα windows. Αυτό τι σημαίνει για τα windows; Έχει γίνει corrupted το network;Μπαίνω από το ίδιο laptop άρα το hardware είναι οκ Προσπάθησα να θέσω 192.168.2.1 το tplink αλλά δεν το έβλεπα μετά από ένα manual 192.168.2.100 ubuntu laptop ip οπότε το γύρισα με reset σε 192.168.1.1 Μετά δοκίμασα τον 1ο τρόπο που μου είπες jkoukos αλλά μου λέει ότι η γραμμη είναι down όταν τελειώσει ο wizard.
jkoukos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Το λειτουργικό είναι άσχετο με τις διευθύνσεις που έχει η κάρτα δικτύου και η σύνδεση με άλλες δικτυακές συσκευές. Βασική αρχή είπαμε, το laptop θα έχει διεύθυνση στο ίδιο υποδίκτυο με το W8960. Λες προσπάθησες να βάλεις. Τι έγινε μετά; Την πήρε ή έμεινε στην παλιά; Όταν τρέχεις τον wizzard είναι απόλυτα λογικό στο τέλος να μην έχεις σύνδεση, αφού ακόμη δεν το έχεις συνδέσει με τον router. Αυτό είναι κατοπινό βήμα. Ο οδηγός έχει βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν όλα και με συγκεκριμένη σειρά.
skiabox Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 20 λεπτά πριν, jkoukos είπε Το λειτουργικό είναι άσχετο με τις διευθύνσεις που έχει η κάρτα δικτύου και η σύνδεση με άλλες δικτυακές συσκευές. Βασική αρχή είπαμε, το laptop θα έχει διεύθυνση στο ίδιο υποδίκτυο με το W8960. Λες προσπάθησες να βάλεις. Τι έγινε μετά; Την πήρε ή έμεινε στην παλιά; Όταν τρέχεις τον wizzard είναι απόλυτα λογικό στο τέλος να μην έχεις σύνδεση, αφού ακόμη δεν το έχεις συνδέσει με τον router. Αυτό είναι κατοπινό βήμα. Ο οδηγός έχει βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν όλα και με συγκεκριμένη σειρά. Με το καλώδιο πάνω του κανονικά που το συνδέει με το speedport στο ισόγειο και δεν δίνει internet.εχεις κάποιο messenger?
skiabox Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Είμαι στο ισόγειο τώρα. Συνδέθηκα πάνω στο speedport για να δω τα log messages τα οποία στα έχω στείλει με personal message. Από ότι είδα με ένα γρήγορο search μπορεί ακόμα και να είναι κλειδωμένο το pppoe από τον provider σε συγκεκριμένη mac address. Να φανταστώ ότι είναι το σημείο που πρέπει να αφήσουμε την 1η λύση και να πάμε στην επόμενη;
jkoukos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Απ' ότι καταλαβαίνω έχεις ρυθμίσει σωστά το W8960 και συνδέεσαι πάνω του με το laptop που ει πάρει ΙΡ 192.168.1.13. Επίσης λες ότι το το έχεις συνδέσει από την WAN/LAN4 θύρα του με το καλώδιο που έρχεται από το Speedport. Μπορείς να μπεις στο Speedport; Πιθανότατα όχι διότι το LAN του W8960 είναι στο ίδιο υποδίκτυο με το Speedport και οι 2 συσκευές έχουν την ίδια ΙΡ (192.168.1.1), όταν σου έχω γράψει να είναι σε διαφορετικό υποδίκτυο. Πέραν αυτών το έχεις ρυθμίσει να κάνει κλήση ΡΡΡοΕ. Έχεις κάνει τις σωστές επιλογές στις ρυθμίσεις (μπορείς να δώσεις εικόνα με αυτές) και κυρίως είναι ενεργή η επιλογή PPPoE Passthrough στο Speedport;
skiabox Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Πήγα στον τρόπο ipoe πάλι τζίφος.Φιλε μου έχεις κάποιο messenger για να μη φάμε κάνα μήνα ανταλασωντας μηνύματα;
jkoukos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Όχι δεν έχω messenger και λοιπά κοινωνικά δίκτυα. Δεν λες όμως τι κάνεις ακριβώς ή να δώσεις κάποια εικόνα για να βγάλουμε άκρη.
skiabox Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Ok πάμε σιγά σιγά. Device Info. Lan IP address:192.168.2.1 Internet Info: Status: up Wan type: eth wan Layer 2 interface: eth0 Connection Type: IPoE Mac Address: άσχετη με το θέμα μας Wan IP address: 192.168.1.14 Subnet mask: 255.255.255.0 Default Gateway: 192.168.1.5 Primary and secondary dns: 192.168.1.5 Αυτά είναι τα settings του tplink. 192.168.1.5 είναι το speedport entry 2i στο ισόγειο που έχει internet. Το tplink δεν μου δίνει internet αυτή τη στιγμή.
jkoukos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Τα στοιχεία είναι όλα σωστά και οι 2 συσκευές έχουν σύνδεση. Ποια είναι οι επιλογές που έχει η κάρτα δικτύου του laptop; Και ποιες αντίστοιχα το LAN του W8960;
skiabox Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, jkoukos είπε Τα στοιχεία είναι όλα σωστά και οι 2 συσκευές έχουν σύνδεση. Ποια είναι οι επιλογές που έχει η κάρτα δικτύου του laptop; Και ποιες αντίστοιχα το LAN του W8960; Τι εννοείς παίκτη; Το lan page του tplink έχει τα εξής: IP address: 192.168.2.1 Subnet mask: 255.255.255.0 Enable igmp snooping: standard mode Enable DHCP server: start 192.168.2.100 End 192.168.2.200 Η καρτέλα wired στο Ubuntu έχει τα εξης: Details tab: Link speed 100 Mb/s Ipv4 address 192.168.2.102 Ipv6 address αδιάφορη Hardware address αδιάφορη Default route 192.168.2.1 Dns 192.168.2.1 Ipv4 tab: Ipv4 method automatic (DHCP)
jkoukos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Το Speedport είναι το κύριο modem/router; Ρωτώ διότι μου φαίνεται παράξενο να έχει ΙΡ 192.168.1.5 όταν εξαρχής έχει την .1. Έχεις πρόσβαση στο μενού του Speedport;
skiabox Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, jkoukos είπε Το Speedport είναι το κύριο modem/router; Ρωτώ διότι μου φαίνεται παράξενο να έχει ΙΡ 192.168.1.5 όταν εξαρχής έχει την .1. Έχεις πρόσβαση στο μενού του Speedport; Το speedport το άλλαξα εγώ σε 192.168.1.5 Να το γυρίσω πίσω σε 192.168.1.1 ? Είναι το modem που είναι στο ισόγειο και που συνδέεται στην τηλεφωνική γραμμή. Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2019 από skiabox
jkoukos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Όχι δεν χρειάζεται, αρκεί να είναι το μοναδικό Gateway προς το διαδίκτυο. Απλά απόρησα διότι δεν είναι σύνηθες. Επανεκκίνηση έχεις κάνει και στα 2 router; Από το Laptop και μέσω του 8960 έχεις πρόσβαση στο Speedport;
skiabox Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 3 λεπτά πριν, jkoukos είπε Όχι δεν χρειάζεται, αρκεί να είναι το μοναδικό Gateway προς το διαδίκτυο. Απλά απόρησα διότι δεν είναι σύνηθες. Επανεκκίνηση έχεις κάνει και στα 2 router; Από το Laptop και μέσω του 8960 έχεις πρόσβαση στο Speedport; Επανεκκίνηση στο speedport δεν έχω κάνει. Ποιο το νόημα; Στο speedport δεν έχω πρόσβαση μέσω του tplink. Με βλέπω να αγοράζω το tplink access point αύριο που δουλεύει στα σίγουρα πάνω στο speedport.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα