skiabox Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Έχω συνδέσει και το καλώδιο στην wan port που φθάνει στο ισόγειο. Επίσης πάλι ασύρματα συνδεομαι αλλά δεν με πειράζει. Το speed port το έβαλα 192.168.1.5 Έχω συνδέσει και το καλώδιο στην wan port που φθάνει στο ισόγειο. Επίσης πάλι ασύρματα συνδεομαι αλλά δεν με πειράζει. Το speed port το έβαλα 192.168.1.5 Έχεις κάποιο messenger φίλε; Σου έστειλα μήνυμα messenger
Realakias Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 6 λεπτά πριν, skiabox είπε Έχω συνδέσει και το καλώδιο στην wan port που φθάνει στο ισόγειο. Επίσης πάλι ασύρματα συνδεομαι αλλά δεν με πειράζει. Το speed port το έβαλα 192.168.1.5 Έχω συνδέσει και το καλώδιο στην wan port που φθάνει στο ισόγειο. Επίσης πάλι ασύρματα συνδεομαι αλλά δεν με πειράζει. Το speed port το έβαλα 192.168.1.5 Έχεις κάποιο messenger φίλε; Σου έστειλα μήνυμα messenger Σου έστειλα το προφίλ μου με λινκ σε προσωπικό μήνυμα.
madrivermadonus Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 45 λεπτά πριν, skiabox είπε Αυτό ήταν το πρώτο που δοκίμασα φίλε μου. Δυστυχώς δεν το βλέπει καθόλου με καλώδιο. σε ποια θυρα; στη wan? αν ναι βαλτο στη lan.
zx1234r Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Αν η δικτύωση ήταν τόσο εύκολη, δεν θα τρεχαμε να διαβάζουμε για πιστοποιήσεις ώρες ατελείωτες.
Realakias Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, jkoukos είπε Τι ρυθμίσεις έχεις κάνει στο W8960; Κανονικά αν έχει ρυθμιστεί σωστά, θα πρέπει από αυτό να έχεις πρόσβαση στο Speedport. Μίλησα με το παιδί. Το θέμα είναι ότι παίρνει wireless κανονικά από το tplink αλλά δεν παίρνει wired από το tplink. Δουλεύει δλδ μόνο το ασύρματο. Και θέλει το ενσύρματο για να συνδέσει tplink με το νέο μηχάνημα Cisco spa112 το οποίο θα παίζει τηλεφωνία. Συγκεκριμένα Speedport -> tplink-> cisco για σταθερά. Τι μπορεί να γίνει για να δουλεύει το ενσύρματο? Reset κτλπ δεν βοήθησαν. Στείλε κάνα αναλυτικό οδηγό αν έχεις κάποιο πρόχειρο από προηγούμενα ποστ. Επεξ/σία 2 Ιουνίου 2019 από Realakias 1
skiabox Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 Θα πάω πάλι Παρασκευή βράδυ στο εξοχικό λογικά και με το spa112 που θα έχει έρθει. Μιλάμε μας περιμένουν ένδοξες ώρες/μέρες πάλι! Την βλέπω την φάση! Τελικά αυτό το απίστευτο φαινόμενο να μην μπορώ να συνδεθώ με το laptop πάνω στο modem με καλώδιο πως εξηγείται; Θα κουβαλήσω και 2ο καλώδιο μαζί μου μπας και φταίει το καλώδιο. Υπάρχει δοκιμαστής καλωδίων;
spectaculator Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 1. Δες μήπως και το port είναι απενεργοποιημένο. 2. To καλώδιο τι κατηγορίας είναι; Με Cat-5 μπορείς μέχρι 100 μέτρα. Είναι το καλώδιο σε καλή κατάσταση;
jkoukos Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 Καταρχήν θα κάνεις reset το W8960 για να πάρει τις αρχικές εργοστασιακές ρυθμίσεις. Επειδή η αρχική ΙΡ (192.168.1.1) που έχει είναι η ίδια με του Speedport, θα το συνδέσεις μόνο με τον υπολογιστή κατευθείαν μέσω μίας LAN θύρας. Στον υπολογιστή θα ορίσεις σταθερή ΙΡ 192.168.2.100 και μάσκα 255.255.255.0. Τίποτα άλλο. Πληκτρολογείς 192.168.1.1 και μπαίνεις στο μενού με username/password με χρήση admin και στα 2. Για να σου δώσουμε αναλυτικές οδηγίες γράψε ποια ακριβώς version είναι το W8960, διότι υπάρχουν μερικές και με διαφορά στο μενού. Τέλος ανέφερε πως θέλεις να το δουλέψεις, διότι οι ρυθμίσεις είναι εντελώς διαφορετικές: Ως router κάνοντας ταυτόχρονη κλήση PPPoE, παίρνοντας ξεχωριστή δημόσια ΙΡ και δημιουργώντας το δικό του LAN δίκτυο. Στην περίπτωση αυτή δεν υπάρχει επικοινωνία με το Speedport. Ως router παίρνοντας σύνδεση από το Speedport, αλλά δημιουργώντας το δικό του ανεξάρτητο LAN. Εδώ υπάρχει επικοινωνία με το Speedport. Ως απλό switch+AP. Τώρα πάλι παίρνει σύνδεση από το Speedport, αλλά δεν δουλεύει ως router με δικό του LAN. Απλά είναι client στο δίκτυο του Speedport.
skiabox Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 52 λεπτά πριν, jkoukos είπε Καταρχήν θα κάνεις reset το W8960 για να πάρει τις αρχικές εργοστασιακές ρυθμίσεις. Επειδή η αρχική ΙΡ (192.168.1.1) που έχει είναι η ίδια με του Speedport, θα το συνδέσεις μόνο με τον υπολογιστή κατευθείαν μέσω μίας LAN θύρας. Στον υπολογιστή θα ορίσεις σταθερή ΙΡ 192.168.2.100 και μάσκα 255.255.255.0. Τίποτα άλλο. Πληκτρολογείς 192.168.1.1 και μπαίνεις στο μενού με username/password με χρήση admin και στα 2. Για να σου δώσουμε αναλυτικές οδηγίες γράψε ποια ακριβώς version είναι το W8960, διότι υπάρχουν μερικές και με διαφορά στο μενού. Τέλος ανέφερε πως θέλεις να το δουλέψεις, διότι οι ρυθμίσεις είναι εντελώς διαφορετικές: Ως router κάνοντας ταυτόχρονη κλήση PPPoE, παίρνοντας ξεχωριστή δημόσια ΙΡ και δημιουργώντας το δικό του LAN δίκτυο. Στην περίπτωση αυτή δεν υπάρχει επικοινωνία με το Speedport. Ως router παίρνοντας σύνδεση από το Speedport, αλλά δημιουργώντας το δικό του ανεξάρτητο LAN. Εδώ υπάρχει επικοινωνία με το Speedport. Ως απλό switch+AP. Τώρα πάλι παίρνει σύνδεση από το Speedport, αλλά δεν δουλεύει ως router με δικό του LAN. Απλά είναι client στο δίκτυο του Speedport. Καταρχάς να σε ευχαριστήσω για την ανιδιοτελή βοήθεια. Εσύ πως προτείνεις να το χρησιμοποιήσω; Νομίζω έχω αναφέρει όλα τα στοιχεία. Την Παρασκευή πιθανότατα θα είμαι πάλι στο εξοχικό με το SPA112 στα χέρια οπότε θα υπάρχει άπλετος χρόνος για δοκιμές.
jkoukos Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Εξαρτάται αν θέλεις να έχεις επικοινωνία με το δίκτυο του γείτονα από το οποίο θα πάρεις την σύνδεση. Εδώ κανείς δεν μπορεί να σου προτείνει κάτι και είναι καθαρά δική σου απόφαση. Επ' αυτού δεν έχεις αναφέρει τίποτα σχετικό και είναι ακριβώς αυτό που μας καθοδηγεί σε τι κατάσταση λειτουργίας θα ρυθμισθεί το W8960. Κάθε mode είναι διαφορετικό από το άλλο και με άλλες ρυθμίσεις. Σου έγραψα χοντρικά ποιες είναι οι διαφορές στις 3 καταστάσεις. Προσωπικά θα έκανα την δεύτερη, εκτός αν θα ήθελα να είμαι μέλος του δικτύου του γείτονα, οπότε θα επέλεγα το τρίτη λύση. Οι πρώτες 2 καταστάσεις έχουν παρόμοιες ρυθμίσεις, αλλά διαφορετική λειτουργία και επικοινωνία. Το W8960 δουλεύει ως router σύμφωνα με τον οδηγό: Τρέχεις το Quick Setup και επιλέγεις το Ethernet WAN. Στο επόμενο βήμα επιλέγεις το WAN Link Type. Εδώ είναι η διαφορά τους στις ρυθμίσεις και κάνεις ένα από τα δύο: Επιλέγεις PPPoE(PPP over Ethernet) και από κάτω βάζεις username το [email protected] και password το cosmote. Επιλέγεις IPoE(Dynamic or Static IP over Ethernet). Εδώ έχεις επιλογή είτε να παίρνει αυτόματα WAN στοιχεία από τον DHCP του Speedport είτε να τα ορίσεις εσύ χειροκίνητα. Μετά ρυθμίζεις την ασύρματη λειτουργία, ορίζοντας τις επιθυμητές επιλογές. Καλό είναι όταν τελειώσεις με τις ρυθμίσεις, να αλλάξεις (αν δεν έχει ήδη αλλάξει) την LAN ΙΡ που έχει το W8960, από την αρχική 192.168.1.1 σε κάποια άλλου υποδικτύου (π.χ. 192.168.2.1). Από εδώ και πέρα σε αυτή θα ακούει, οπότε θα πρέπει να αλλάξεις τις ρυθμίσεις της κάρτας δικτύου στον υπολογιστή σου, βάζοντας όλα στο αυτόματο. Το επόμενο που έχεις να κάνεις είναι να συνδέσεις το καλώδιο που έρχεται από το Speedport στη WAN/LAN4 και να του κάνεις επανεκκίνηση. Αν όλα έχουν πάει καλά, θα λειτουργεί κανονικά ως router παίρνοντας σύνδεση από το Speedport και μοιράζοντας στο εσωτερικό LAN/WLAN. Αυτά είναι για να συνδεθείς και να δουλέψει η σύνδεση. Υπάρχουν και άλλα που θα τα πούμε στην πορεία. Αν όμως δεν θέλεις να δουλέψει ως router, τότε όλα τα παραπάνω τα αγνοείς διότι είναι άλλα τα βήματα που θα πρέπει να γίνουν. Φαντάζομαι ότι στο 2ο βήμα γνωρίζεις τι πρέπει να ορίσεις στα αντίστοιχα πεδία, ανάλογα την επιλογή που θα κάνεις στο WAN Link Type. Επεξ/σία 3 Ιουνίου 2019 από jkoukos
skiabox Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Εγώ θέλω να έχω Internet στο σπίτι και τηλέφωνο μιας και είμαι γραμμένος στην modulus από την αρχή του χρόνου που έχω κάνει φορητότητα του αριθμού. Τι εννοείς αν θέλω να έχω επικοινωνία με το δίκτυο του γείτονα; Από τα 3 που γράφεις μου φαίνεται πιο ελκυστικό το 1ο. Νομίζω και ο ίδιος έχεις υποστηρίξει ότι είναι ο καλύτερος τρόπος σε παλιότερο post. Οπότε πάμε να υλοποιήσουμε το πρώτο, την Παρασκευή που θα είμαι στο εξοχικό. Επεξ/σία 3 Ιουνίου 2019 από skiabox
Realakias Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, skiabox είπε Εγώ θέλω να έχω Internet στο σπίτι και τηλέφωνο μιας και είμαι γραμμένος στην modulus από την αρχή του χρόνου που έχω κάνει φορητότητα του αριθμού. Τι εννοείς αν θέλω να έχω επικοινωνία με το δίκτυο του γείτονα; Από τα 3 που γράφεις μου φαίνεται πιο ελκυστικό το 1ο. Νομίζω και ο ίδιος έχεις υποστηρίξει ότι είναι ο καλύτερος τρόπος σε παλιότερο post. Οπότε πάμε να υλοποιήσουμε το πρώτο, την Παρασκευή που θα είμαι στο εξοχικό. Με επικοινωνία στο δίκτυο του εννοεί ότι θα μπορείς να δεις και να μεταφέρεις τα αρχεία που κυκλοφορούν μέσα σε αυτό για σερβερ πχ (όπως χρησιμοποιώ και εγώ) και άλλα τέτοια πράγματα αλληλεπιδρασης με τις συσκευές του γείτονα. Ειδάλλως όλα θα είναι σαν "καινούργια" στο νέο δίκτυο σου εφόσον δεν υπάρχει σύνδεση με Speedport. Καλύτερη λύση δεν υπάρχει, υπάρχει μόνο η πιο βολική κάθε περίπτωσης. Αλλά αν θες το πρώτο τότε το πρώτο, ακολούθα τις οδηγίες από τον κ. Γιάννη. Επεξ/σία 3 Ιουνίου 2019 από Realakias
jkoukos Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 Ακριβώς αυτό! Δεν υπάρχει καλύτερο ή χειρότερο. Καθένα έχει διαφορετική λειτουργία με πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Υπόψη ότι για να κάνεις κι εσύ κλήση ΡΡΡ, απαραίτητα πρέπει να το επιτρέπει ο πάροχος (ισχύει σε Cosmote) και να είναι ενεργοποιημένη η επιλογή PPPoE passthrough στο Speedport (νομίζω είναι εξαρχής). 1
skiabox Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 Το speedport να το ξαναγυρίσω σε 192.168.1.1 φαντάζομαι; 1
skiabox Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Εχω στα χέρια μου και το SPA 112 οπότε είμαι ετοιμοπόλεμος για την Παρασκευή!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα