Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα.Εχω ενα tplink modem το οποίο συνδέεται με χρήση του url tplinkmodem.net αντί στον εαυτό του σε ένα speedport entry 2i από το οποίο παίρνει σύνδεση μέσω της LAN/WAN θύρας.

Παίρνω δηλαδή internet από ένα γείτονα που είναι στο ισόγειο.

Μόλις σήμερα πετάξαμε το καλώδιο από μία lan θύρα του speedport entry 2i στην LAN/WAN θύρα του tplink (TD-W8960N).

Υπάρχει κάποιος τρόπος να συνδεθώ πάνω στο modem να δω τις ρυθμίσεις του;

Με καλώδιο ethernet σε μια θύρα του modem δεν γίνεται με τίποτα.

Αυτή τη στιγμή δηλαδή αναγκάζομαι να συνδεθώ μέσω του wireless του modem.

Ευχαριστώ!

(Internet μέσω ethernet του tplink θα το χρειαστώ από εβδομάδα γιατί έχω παραγγείλει ένα cisco spa112)

Επεξ/σία από skiabox
  • Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τι ρυθμίσεις έχεις κάνει στο W8960; Κανονικά αν έχει ρυθμιστεί σωστά, θα πρέπει από αυτό να έχεις πρόσβαση στο Speedport.

Δημοσ.

Δεν έχω πειράξει τίποτα.

Του έκανα και ένα reset από το reset button.

Οπως λέω και πιο πάνω δεν μπορώ να μπω στο tplink για να δω ρυθμίσεις καθώς με καλώδιο δεν το βλέπει και ασύρματα κάνει αυτόματα μόλις βάλεις tplinkmodem.net redirection στο speedport στο ισόγειο.

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, skiabox είπε

Δεν έχω πειράξει τίποτα.

Του έκανα και ένα reset από το reset button.

Οπως λέω και πιο πάνω δεν μπορώ να μπω στο tplink για να δω ρυθμίσεις καθώς με καλώδιο δεν το βλέπει και ασύρματα κάνει αυτόματα μόλις βάλεις tplinkmodem.net redirection στο speedport στο ισόγειο.

Συνδεσε το tplink με τον υπολογιστή σου με καλώδιο lan χωρίς να είναι συνδεδεμένο το tplink με το Speedport και θα σε βάλει κανονικά στο περιβάλλον του τπλινκ. Στην συνέχεια πρέπει να πας και να αλλάξεις την ip του tplink καθώς και την λειτουργία του tplink modem από DSL Router σε ασύρματο router. Έπειτα θα συνδέσεις οποιαδήποτε θύρα του Speedport με την θύρα 4 - Wan του τπλινκ.

Δημοσ.

Αυτό ήταν το πρώτο που δοκίμασα φίλε μου.

Δυστυχώς δεν το βλέπει καθόλου με καλώδιο.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, skiabox είπε

Αυτό ήταν το πρώτο που δοκίμασα φίλε μου.

Δυστυχώς δεν το βλέπει καθόλου με καλώδιο.

Περίεργο, εμένα από πάντα έτσι δούλευε. Και είναι και κλειστό το support της τπλινκ πάλι που να πάρει... Αλλά πως γίνεται να μην στο αναγνωρίζει? Στο ρουτερ συνδέεσαι και χωρίς ίντερνετ. Ξαναδοκίμασε άλλη μία. Αλλιώς περίμενε τον @jkoukos που όλο και κάτι παραπάνω θα ξέρει.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, zx1234r είπε

Μήπως παίζει static IP στο pc σου? 

Μπα, αυτόματα μου δίνει το 192.168.1.100

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπες στο Speedport και άλλαξε τότε προσωρινά την ip του και μετά την ξαναγυρνάς στην επίσημη αφότου αλλάξεις την ip του tplink. 

Επεξ/σία από Realakias
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, skiabox είπε

Τι ip να δώσω στο speedport?

Μία μέσα στο εύρος των ip του. Πχ 192.168.1.2  . Στην πορεία μπαίνεις στο τπλινκ το αλλάζεις σε wireless router, αλλάζεις και την ip και επαναφέρεις την ip του Speedport εκεί που ήταν. Τέλος μια επανεκκίνηση και τελείωσε. Το έκανα και εγώ αρκετές φορές μέχρι να το μάθω (όταν πρωτοπηρα τπλινκ). 

Επεξ/σία από Realakias
Δημοσ.

Οκ ευχαριστώ.Ειμαι στην οθόνη pppoe του web interface του tplink.Τι βάζω username password και service name?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, skiabox είπε

Οκ ευχαριστώ.Ειμαι στην οθόνη pppoe του web interface του tplink.Τι βάζω username password και service name?

Δεν βάζεις αυτά. Αυτά τα στοιχεία είναι για να χρησιμοποιήσεις το router στην γραμμή του ίντερνετ. Βγαίνεις από το quick setup και πας sto advanced. Από εκεί διαλέγεις operation mode και στην συνέχεια το wireless router. 

Εσύ επιλέγεις το τρίτο ονόματι wireless router Mode.

Edit: μετά ενημερώθηκα ότι ήθελε ppoe pass-through. 

Screenshot_20190602_173054_com.android.chrome.jpg

Επεξ/σία από Realakias
Δημοσ.

Στο advanced setup δεν υπάρχει τέτοια επιλογή.Επισης θα ορκιζομουν ότι ο jkoukos είχε πει παλιότερα ότι πας στο pppoe menu.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, skiabox είπε

Στο advanced setup δεν υπάρχει τέτοια επιλογή.Επισης θα ορκιζομουν ότι ο jkoukos είχε πει παλιότερα ότι πας στο pppoe menu.

Το pppoe είναι για να βάλεις το ρουτερ να δουλέψει στην γραμμή (στην οποία λειτουργεί το Speedport). Τέλος στέλνεις μια φώτο από το περιβάλλον του ρουτερ σου? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...