Ryzenlake Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 11 ώρες πριν, jmirko15 είπε Εννοώ ότι άμα ισχύουν τα 95-99C το κουτί σαν σύνολο θα ήταν ζεστό άρα το ίδιο και οι σκληροί δίσκοι ή η κάρτα γραφικών κτλ. Εχετε μπερδεψει τη θερμοκρασια με τη θερμοτητα...Ο επεξεργαστης θα μπορουσε να ειναι στους 250C και το κουτι παγωμενο. Αλλο θερμοκασια αλλο θερμοτητα. Ισα ισα που θεωρητικα, οσο πιο κρυος ειναι ο επεξεργαστης τοσο πιο ζεστο ειναι το κουτι μιας και η θερμοτητα απο τον επεξεργαστη απαγαγεται μεσω του cooler και διαχεεται στο κουτι. 2 1
ilos Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 12 ώρες πριν, Ryzenlake είπε Ισα ισα που θεωρητικα, οσο πιο κρυος ειναι ο επεξεργαστης τοσο πιο ζεστο ειναι το κουτι μιας και η θερμοτητα απο τον επεξεργαστη απαγαγεται μεσω του cooler και διαχεεται στο κουτι. Μεγάλη αλήθεια είπες τώρα, πολλοί το προσπερνάνε αυτό το γεγονός. Όταν δεν υπάρχει επαρκές airflow ή έχεις κλείσει το front panel με radiators κλπ όσο πιο πολύ pushάρεις τη cpu και τη gpu και ταυτόχρονα θες να έχεις και "κυριλέ" temps, τόσο πιο πολύ θα αναστενάξουν τα υπόλοιπα μέρη μέσα στο κουτί και ειδικά κάτι m2 nvme ssd που θα αρχίσουν να throtlάρουν ή τίποτα vrm αν είναι της πλάκας phases ή είναι γυμνά ή έχουν διακοσμητικές ψύκτρες. Με λίγα λόγια θέλει όλο το σύστημα μελέτη, όχι μόνο τα cpu/gpu. 1
Ryzenlake Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 6 ώρες πριν, ilos είπε Μεγάλη αλήθεια είπες τώρα, πολλοί το προσπερνάνε αυτό το γεγονός. Όταν δεν υπάρχει επαρκές airflow ή έχεις κλείσει το front panel με radiators κλπ όσο πιο πολύ pushάρεις τη cpu και τη gpu και ταυτόχρονα θες να έχεις και "κυριλέ" temps, τόσο πιο πολύ θα αναστενάξουν τα υπόλοιπα μέρη μέσα στο κουτί και ειδικά κάτι m2 nvme ssd που θα αρχίσουν να throtlάρουν ή τίποτα vrm αν είναι της πλάκας phases ή είναι γυμνά ή έχουν διακοσμητικές ψύκτρες. Με λίγα λόγια θέλει όλο το σύστημα μελέτη, όχι μόνο τα cpu/gpu. Yeap, γιαυτο τωρα ψαχνομαι για υδροψυξη και στο GPU, που θεωρητικα μεταφερει την θερμοτητα στο radiator απευθειας.
jmirko15 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Στις 2/6/2019 στις 1:49 ΜΜ, Sheogorath είπε Καλησπέρα, ξεκινάς απο εδώ https://www.skroutz.gr/s/6918722/Deepcool-Gamma-Archer.html και με τα ρέστα βάζεις και 2-3 τέτοιους https://www.skroutz.gr/s/8685591/Akyga-AW-12A-BK-120mm.html Είναι με μόλεξ, αλλά αθόρυβοι. Η επιλογή μου για χαμηλό κόστος. Αν θες να δώσεις κάτι παραπάνω, πας εδώ για τον επεξεργαστή https://www.skroutz.gr/s/8179182/Deepcool-Gammaxx-200T.html Καλησπέρα και πάλι! Τελικά σήμερα θα κάνω την παραγγελία και είπα να ρωτήσω άλλη μια πριν την ολοκλήρωση. Κατέληξα σε 2-3x Be Quiet SilentWings 3 PWM 140mm για το PC με τον 2700x και σκέφτομαι να ξοδέψω λίγα παραπάνω χρήματα (μέχρι 40eu) για την ψύκτρα του παλιού αλλά με το σκεπτυκό όταν αλλάξω pc ή να την βάλω στο new (Zen 2 μάλλον) ή να την περάσω στον 2700x. Είδα μερικές αλλά επειδή δεν το έχω είπα να ρωτήσω (αυτές που checkara είναι Cryorig H7/Be Quiet Pure Rock Slim/CoolerMaster Hyper 212 Black Edition/Arctic Freezer 33 eSports). Thanks!
ZELOMOTH Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Στις 2/6/2019 στις 1:45 ΜΜ, jmirko15 είπε Καλησπέρα, Τα τελευταία χρόνια (!!) το κεντρικό PC που use στο σπίτι έχει πάνω έναν i5 750 (περιμένω να τον αναβαθμίσω εδώ και κανα 2 χρόνια τώρα χαχα) και έχει θερμορασίες 95-99C. Αφού δεν κάηκε τίποτα τόσο καιρό (24/7 ανοιχτό είναι) λέω να πάρω κάποιο φτηνό fanaki για να το "δροσίσω" επιτέλους. Έχετε να μου προτείνετε κάτι στα 10-15 max άμα γίνεται; Thanks! PS: Έχω αλλάξει πάστα, το έχω κουμπώσει 500 φορές δεν νιώθει τίποτα σταθερές οι θερμοκρασίες του.. Αρα ή έχει σπάσει κάποιο ποδαράκι της ψύκτρας και δεν το έχεις πάρει γραμμή, ή η cpu έχει πρόβλημα ή το απέκτησε απο πρόβλημα της ψύκτρας με τον καιρό.. Θεωρώ αυτονόητο οτι είναι καθαρή η ψύκτρα απο στρώματα σκόνης κτλ.. Στις 3/6/2019 στις 8:36 ΜΜ, Dr_73 είπε Περίεργο . Ο ίδιος επεξεργαστής , [email protected] , με μαμά ψύκτρα και την πάστα του 2009 , με έναν πλαϊνό ανεμιστήρα στο τοίχωμα του κουτιού να φυσάει πάνω στη μαμά ψύκτρα, δεν πήγαινε πάνω από 55 C σε gaming . Σε idle , 30 C . (Επίσης άλλοι 2, 12cm από πάνω να βγάζουν τη ζέστη και άλλοι 2 12cm μπροστά να φυσάνε. ) Να υποθέσω το καλοκαίρι αυτά ε? Γιατί είμαι σίγουρος οτι εσένα τον χειμώνα θα έχει 35 max σε gaming στα (mame32)και 12-15 σε idle.. Και όλα αυτά με την στοκ ψυκτροσαπίλα της ιντελ ε? Και 1 ghz πάνω σε overclocking ε? Μωρε μπράβο.. Εσυ σίγουρα έχεις πρόβλημα με τους αισθητήρες......σου..... Εγω πάντως νομίζω οτι και με sli 2080ti ο i5 750 στάνταρ δεν θα έχει μπουκαλι καθόλου.. Ούτε στα 480p.. Και ξέρεις γιατί? Γιατί πολύ απλά... είναι ΙΝΤΕΛ..👍🤣
Sheogorath Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 1 λεπτό πριν, ZELOMOTH είπε Αρα ή έχει σπάσει κάποιο ποδαράκι της ψύκτρας και δεν το έχεις πάρει γραμμή, ή η cpu έχει πρόβλημα ή το απέκτησε απο πρόβλημα της ψύκτρας με τον καιρό.. Θεωρώ αυτονόητο οτι είναι καθαρή η ψύκτρα απο στρώματα σκόνης κτλ.. Να υποθέσω το καλοκαίρι αυτά ε? Γιατί είμαι σίγουρος οτι εσένα τον χειμώνα θα έχει 35 max σε gaming στα (mame32)και 12-15 σε idle.. Και όλα αυτά με την στοκ ψυκτροσαπίλα της ιντελ ε? Και 1 ghz πάνω σε overclocking ε? Μωρε μπράβο.. Εσυ σίγουρα έχεις πρόβλημα με τους αισθητήρες......σου..... Εγω πάντως νομίζω οτι και με sli 2080ti ο i5 750 στάνταρ δεν θα έχει μπουκαλι καθόλου.. Ούτε στα 480p.. Και ξέρεις γιατί? Γιατί πολύ απλά... είναι ΙΝΤΕΛ..👍🤣 'Νταξει μωρε, μην τον από παίρνεις τον άνθρωπο... Γενικα, μπορεί να διαφωνω με κάποια πράγματα εδώ μέσα (και έξω), αλλά πιστεύω καλύτερα να πλήττεις τις πράξεις/λέξεις και όχι τον άνθρωπο. Γνωμη μου πάντα...
ZELOMOTH Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2019 1 λεπτό πριν, Sheogorath είπε 'Νταξει μωρε, μην τον από παίρνεις τον άνθρωπο... Γενικα, μπορεί να διαφωνω με κάποια πράγματα εδώ μέσα (και έξω), αλλά πιστεύω καλύτερα να πλήττεις τις πράξεις/λέξεις και όχι τον άνθρωπο. Γνωμη μου πάντα... Δίκιο έχεις αλλά πάντα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις..🙂 Και δεν τον ακούμπησα.. Τις λέξεις του έπληξα όπως αυτός τόσον καιρό προσπαθεί να μας πλήττει συνέχεια την λογική, την νοημοσύνη και την ηρεμία μας.. Κι επίσης, δεν έχουμε όλοι και όλες τις ώρες την ίδια υπομονή..☠️🙂 1
rofl Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) παντως νταξ για την ιστορια https://forums.tomshardware.com/threads/intel-temperature-guide.1488337/ 1st Generation 45 nanometer i7 860 / i5 750 (TDP 95W / Idle 12W), 1st Generation 45 nanometer i7 920 D0 (TDP 130W / Idle 12W): Tj Max (Throttle temperature) = 100°C Επεξ/σία 9 Ιουνίου 2019 από rofl
jmirko15 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Update: Σήμερα πέρασα την Be Quiet Pure Rock Slim (τελικά σε αυτήν κατέληξα.. ελπίζω να είναι ΟΚ και για μελλοντική χρήση) και ναι δεν είχαν πρόβλημα οι αισθητήρες ή κάτι τέτοιο.. Και το speccy (ναι ξέρω not reliable) και το HWiNFO από τους 95-99C τώρα δείχνουν 35-50C (το HWiNFO low 40Cs). Καλά το πήγαινε τόσα χρόνια δηλαδή χαχαχα Πάντως, η πάστα ήταν σαν καμένη/λιωμένη(;;) (δεν είχε τόσο καιρό που την είχα αλλάξει) και νομίζω έκανε Throttle πριν γιατί τώρα πάει faster to PC (τέλος πάντων όσο fast μπορεί να πάει το συγκεκριμένο). Πέρασα και 2x Be Quiet SilentWings 3 PWM 140mm στο PC με τον 2700x έριξα και εκεί λίγο τις θερμοκρασίες και όλα κομπλέ! (Κράτησα και 1 extra just in case). Thanks! Στις 4/6/2019 στις 1:42 ΜΜ, Ryzenlake είπε Εχετε μπερδεψει τη θερμοκρασια με τη θερμοτητα...Ο επεξεργαστης θα μπορουσε να ειναι στους 250C και το κουτι παγωμενο. Αλλο θερμοκασια αλλο θερμοτητα. Ισα ισα που θεωρητικα, οσο πιο κρυος ειναι ο επεξεργαστης τοσο πιο ζεστο ειναι το κουτι μιας και η θερμοτητα απο τον επεξεργαστη απαγαγεται μεσω του cooler και διαχεεται στο κουτι. BTW Παρατήρησα τώρα να είναι λίγο πιο ζεστοί οι HDDs Επεξ/σία 14 Ιουλίου 2019 από jmirko15
conkal Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 ψιλο-Off topic αλλα θυμηθηκα μια αντιστοιχη ιστορια. Μια φιλη μου εφερε ενα πισι οπου επαιζε καπου δυο χρονια στα ορια του απ οαποψη θερμοκρασιας . Το ενα πιαστρακι της ψυχτρας ηταν ημι-ξεκουμπωτο. Η παστα απο κατω ηταν καρβουνιασμενη καφε-μαυρη και την βγαλαμε με γυαλοχαρτα. Το πσιι επεζησε . ο επεξεργαστης ενας core2duo ή quad δεν θυμαμαι ακριβως. θελω να πω υπαρχουν και χειροτερα και τα πισι επιζουν. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα