jmirko15 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Καλησπέρα, Τα τελευταία χρόνια (!!) το κεντρικό PC που use στο σπίτι έχει πάνω έναν i5 750 (περιμένω να τον αναβαθμίσω εδώ και κανα 2 χρόνια τώρα χαχα) και έχει θερμορασίες 95-99C. Αφού δεν κάηκε τίποτα τόσο καιρό (24/7 ανοιχτό είναι) λέω να πάρω κάποιο φτηνό fanaki για να το "δροσίσω" επιτέλους. Έχετε να μου προτείνετε κάτι στα 10-15 max άμα γίνεται; Thanks! PS: Έχω αλλάξει πάστα, το έχω κουμπώσει 500 φορές δεν νιώθει τίποτα σταθερές οι θερμοκρασίες του..
Sheogorath Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 2 λεπτά πριν, jmirko15 είπε Καλησπέρα, Τα τελευταία χρόνια (!!) το κεντρικό PC που use στο σπίτι έχει πάνω έναν i5 750 (περιμένω να τον αναβαθμίσω εδώ και κανα 2 χρόνια τώρα χαχα) και έχει θερμορασίες 95-99C. Αφού δεν κάηκε τίποτα τόσο καιρό (24/7 ανοιχτό είναι) λέω να πάρω κάποιο φτηνό fanaki για να το "δροσίσω" επιτέλους. Έχετε να μου προτείνετε κάτι στα 10-15 max άμα γίνεται; Thanks! PS: Έχω αλλάξει πάστα, το έχω κουμπώσει 500 φορές δεν νιώθει τίποτα σταθερές οι θερμοκρασίες του.. Καλησπέρα, ξεκινάς απο εδώ https://www.skroutz.gr/s/6918722/Deepcool-Gamma-Archer.html και με τα ρέστα βάζεις και 2-3 τέτοιους https://www.skroutz.gr/s/8685591/Akyga-AW-12A-BK-120mm.html Είναι με μόλεξ, αλλά αθόρυβοι. Η επιλογή μου για χαμηλό κόστος. Αν θες να δώσεις κάτι παραπάνω, πας εδώ για τον επεξεργαστή https://www.skroutz.gr/s/8179182/Deepcool-Gammaxx-200T.html 1
leros2004 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Η 2η πρόταση του sheogorath είναι ταμάμ. Θα σου μείνει και για το επόμενο pc όταν με το καλό αναβαθμίσεις 1
Sheogorath Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Η πρώτη ψύκτρα, ενημερωτικά, κρατάει τον απλό i7 2600 σε πολύωρο rendering κάτω απο 80 βαθμούς. Η στοκ ούτε καν. 2
Acmilangr2 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 3 ώρες πριν, jmirko15 είπε Καλησπέρα, Τα τελευταία χρόνια (!!) το κεντρικό PC που use στο σπίτι έχει πάνω έναν i5 750 (περιμένω να τον αναβαθμίσω εδώ και κανα 2 χρόνια τώρα χαχα) και έχει θερμορασίες 95-99C. Αφού δεν κάηκε τίποτα τόσο καιρό (24/7 ανοιχτό είναι) λέω να πάρω κάποιο φτηνό fanaki για να το "δροσίσω" επιτέλους. Έχετε να μου προτείνετε κάτι στα 10-15 max άμα γίνεται; Thanks! PS: Έχω αλλάξει πάστα, το έχω κουμπώσει 500 φορές δεν νιώθει τίποτα σταθερές οι θερμοκρασίες του.. Είσαι η καλύτερη διαφήμιση αξιοπιστίας της Intel
jmirko15 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε Είσαι η καλύτερη διαφήμιση αξιοπιστίας της Intel 1st gen είναι γι'αυτό.. Plus δεν έχω σκοπό να promotάρω Intel or AMD εδώ μέσα. Αλλά FYI το 2ο PC πήγε από Phenom II X6 1055T σε 2700x και αυτό το PC θα πάει είτε σε 3900x είτε σε TR (99% γιατί δεν βλέπω να βγάζει τίποτα αξιόλογο για τα επόμενα 2-3 χρόνια η Intel). Ευχαριστώ τον i5 750 της Intel though, τα έβγαλε τα λεφτά του. Επεξ/σία 2 Ιουνίου 2019 από jmirko15
blitzNikos Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 21 ώρες πριν, jmirko15 είπε Καλησπέρα, Τα τελευταία χρόνια (!!) το κεντρικό PC που use στο σπίτι έχει πάνω έναν i5 750 (περιμένω να τον αναβαθμίσω εδώ και κανα 2 χρόνια τώρα χαχα) και έχει θερμορασίες 95-99C. Αφού δεν κάηκε τίποτα τόσο καιρό (24/7 ανοιχτό είναι) λέω να πάρω κάποιο φτηνό fanaki για να το "δροσίσω" επιτέλους. Έχετε να μου προτείνετε κάτι στα 10-15 max άμα γίνεται; Thanks! PS: Έχω αλλάξει πάστα, το έχω κουμπώσει 500 φορές δεν νιώθει τίποτα σταθερές οι θερμοκρασίες του.. Δυό χρόνια 24/7, σταθερά στους 95 βαθμούς, κάπως μου ακούγεται... Ακόμα και αν ο ίδιος ο επεξεργαστής αντέχει, τόση θερμοκρασία να εκπέμπεται συνέχεια μέσα στο κουτί, κάπου θα είχε δημιουργήσει κάποιο θέμα... Η μνήμη που βρίσκεται πρώτη δίπλα στον επεξεργαστή θα πρέπει να έχει γίνει ... γκιούλμπασι! Δεν έχεις bsod ή άλλα παρατράγουδα? Μήπως υπάρχει κανένα πρβλ με τους αισθητήρες ή με τις μετρήσεις? 1
jmirko15 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, blitzNikos είπε Δυό χρόνια 24/7, σταθερά στους 95 βαθμούς, κάπως μου ακούγεται... Ακόμα και αν ο ίδιος ο επεξεργαστής αντέχει, τόση θερμοκρασία να εκπέμπεται συνέχεια μέσα στο κουτί, κάπου θα είχε δημιουργήσει κάποιο θέμα... Η μνήμη που βρίσκεται πρώτη δίπλα στον επεξεργαστή θα πρέπει να έχει γίνει ... γκιούλμπασι! Δεν έχεις bsod ή άλλα παρατράγουδα? Μήπως υπάρχει κανένα πρβλ με τους αισθητήρες ή με τις μετρήσεις? Παίζει να είναι και πάνω απο 2 χρόνια τώρα.. Ναι δεν ξέρω, δεν είχα/έχω κανένα θέμα, blue screen μία φορά στους 6-7 μήνες (μάλλον το 24/7 φταίει εδώ). Το σκέφτηκα και εγώ μπας και έχουν θέμα οι αισθητήρες αλλά δεν τολμάω να ακουμπήσω να δω τι παίζει.. Επεξ/σία 3 Ιουνίου 2019 από jmirko15 1
blitzNikos Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 Υπάρχουν διάφορα προγραμματάκια για τσεκάρισμα της θερμοκρασίας αλλά, όταν μιλάμε για σχεδόν 100 βαθμούς σταθερά, έχω τη αίσθηση ότι αν άνοιγες το κουτί θα καταλάβαινες τι παίζει ακόμα και με τις αισθήσεις σου, από τη ζέστη που θα βγαίνει ή με κάποιο εξωτερικό θερμόμετρο...
Dr_73 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 Στις 2/6/2019 στις 1:45 ΜΜ, jmirko15 είπε Τα τελευταία χρόνια (!!) το κεντρικό PC που use στο σπίτι έχει πάνω έναν i5 750 (περιμένω να τον αναβαθμίσω εδώ και κανα 2 χρόνια τώρα χαχα) και έχει θερμορασίες 95-99C. Αφού δεν κάηκε τίποτα τόσο καιρό (24/7 ανοιχτό είναι) λέω να πάρω κάποιο φτηνό fanaki για να το "δροσίσω" επιτέλους. Έχετε να μου προτείνετε κάτι στα 10-15 max άμα γίνεται; Thanks! PS: Έχω αλλάξει πάστα, το έχω κουμπώσει 500 φορές δεν νιώθει τίποτα σταθερές οι θερμοκρασίες του.. Περίεργο . Ο ίδιος επεξεργαστής , [email protected] , με μαμά ψύκτρα και την πάστα του 2009 , με έναν πλαϊνό ανεμιστήρα στο τοίχωμα του κουτιού να φυσάει πάνω στη μαμά ψύκτρα, δεν πήγαινε πάνω από 55 C σε gaming . Σε idle , 30 C . (Επίσης άλλοι 2, 12cm από πάνω να βγάζουν τη ζέστη και άλλοι 2 12cm μπροστά να φυσάνε. )
jmirko15 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 9 ώρες πριν, blitzNikos είπε Υπάρχουν διάφορα προγραμματάκια για τσεκάρισμα της θερμοκρασίας αλλά, όταν μιλάμε για σχεδόν 100 βαθμούς σταθερά, έχω τη αίσθηση ότι αν άνοιγες το κουτί θα καταλάβαινες τι παίζει ακόμα και με τις αισθήσεις σου, από τη ζέστη που θα βγαίνει ή με κάποιο εξωτερικό θερμόμετρο... 1 ώρα πριν, Dr_73 είπε Περίεργο . Ο ίδιος επεξεργαστής , [email protected] , με μαμά ψύκτρα και την πάστα του 2009 , με έναν πλαϊνό ανεμιστήρα στο τοίχωμα του κουτιού να φυσάει πάνω στη μαμά ψύκτρα, δεν πήγαινε πάνω από 55 C σε gaming . Σε idle , 30 C . (Επίσης άλλοι 2, 12cm από πάνω να βγάζουν τη ζέστη και άλλοι 2 12cm μπροστά να φυσάνε. ) Μήπως όντως φταίνε οι αισθητήρες; Γιατί υπό τέτοιες συνθήκες και οι HDD/SSD/GPU κτλ δεν θα πέρνανε "φωτιά";
Dr_73 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 3 ώρες πριν, jmirko15 είπε Μήπως όντως φταίνε οι αισθητήρες; Γιατί υπό τέτοιες συνθήκες και οι HDD/SSD/GPU κτλ δεν θα πέρνανε "φωτιά"; Υπό ποιές συνθηκες να παίρνανε φωτιά και γιατί ;;; Στη vga, έχω φτιάξει μια δική μου πατέντα, με δύο ανεμιστήρες δεμένους πάνω σε παλιά vga (να που βρέθηκε και χρήση για τις κάρτες της ati) να φυσάνε τους ανεμιστήρες της vga. Έτσι δεν φτάνει ποτε κι αυτή πάνω από 50 C. Το καλοκαίρι .
jmirko15 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 5 λεπτά πριν, Dr_73 είπε Υπό ποιές συνθηκες να παίρνανε φωτιά και γιατί ;;; Στη vga, έχω φτιάξει μια δική μου πατέντα, με δύο ανεμιστήρες δεμένους πάνω σε παλιά vga (να που βρέθηκε και χρήση για τις κάρτες της ati) να φυσάνε τους ανεμιστήρες της vga. Έτσι δεν φτάνει ποτε κι αυτή πάνω από 50 C. Το καλοκαίρι . Εννοώ ότι άμα ισχύουν τα 95-99C το κουτί σαν σύνολο θα ήταν ζεστό άρα το ίδιο και οι σκληροί δίσκοι ή η κάρτα γραφικών κτλ.
Sheogorath Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 8 ώρες πριν, jmirko15 είπε Εννοώ ότι άμα ισχύουν τα 95-99C το κουτί σαν σύνολο θα ήταν ζεστό άρα το ίδιο και οι σκληροί δίσκοι ή η κάρτα γραφικών κτλ. Όχι απαραίτητα. Θα σήμαινε ότι απλα η ζέστη δεν φευγει από τον πυρήνα. 2 1
Rhamnusia Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 η ιντελ δινει TCASE 72.7°C μήπως φταίει τίποτα άλλο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα